Sabtu, 7 Mei 2011

KHAS BUAT BLOGER PAKATAN JAHAT: KAWAN KORANG MAKAN KORANG.


Dalam dunia perblogeran di Malaysia, terutama dalam bidang pengkhususan Politik Tanahair, persoalan pokok yang sering mengocak keadaan ialah mengenai Bajet. Ada yang tuduh menuduh sesama sendiri menciloq dan menjual nama-nama rakan bloger lain untuk mendapatkan Bajet tapi tidak dikongsi bersama dengan rakan bloger yang terjual namanya. Ada yang tak kisah langsung pasal bajet dan melakukannya hanya semata nama PERJUANGAN kerana PERJUANGAN tidak menuntut walau sesen pun imbuhan. Keluhan kekeciwaan seorang bloger pro Pakatan Jahat, Mat Saman Kati adalah contoh terbaik dalam hal ini.

1. Mengikuti entri terkini Papa Gomo berkenaan dengan isu di atas, Sila baca dengan lebih lanjut mengenaiinya di sini SALAM DARI BLOGER PAPA GOMO BUAT BLOGER PRO PR MAAF DI ATAS ARTIKEL INI.  Papa Gomo sekali lagi membuat pendedahan berani mengenai kepincangan para pejuang siber upahan Pro PR yang menurutnya ada sekelompok daripada mereka yang seringkali pandai menadah bajet sana sini sehingga rakan lain mereka tidak dapat merasa seduit pun.

2. Berikut serba sedikit petikan catitan entri tersebut, amat menarik:-
Mat Saman Kati menyatakan pemimpin pembangkang tidak menjaga Blogger dan sebab itu lah medium utama pentas Blogger kini di kuasai Blogger Pro Kerajaan BN.
Sebenarnya ada Bajet yang besar buat Blogger dan Team Cyberwar Pembangkang dalam meneruskan hidup Blogging mereka. Bajet ini bukanlah sikit tapi ada yang cecah Jutaan ringgit. Cuma yang dapat hasil dari peruntukkan ini adalah hanya mereka yang berada di lingkungan pemimpin sahaja manakala yang berjuang secara total dan tidak hampir dengan pemimpin maka hanya mendapat Pisang sebagai ganti.
Sebagai contoh Negeri Selangor yang kita semua tahu memang mempunyai banyak sumber kewangan buat kerajaan Pakatan rakyat dan sudah tentu mampu menyediakan keewangan buat para Cybertroopers Pembangkang dalam berjuang.
Tapi ke mana bajet yang sepatutnya buat Blogger Pakatan Rakyat? Gomo sebenarnya tahu siapa yang pegang bajet buat Blogger Pakatan rakyat dan siapa yang mengatur Blogger Blogger Pakatan Rakyat dalam pergerakkan Cyberwar mereka. Semua maklumat ini memang dah di ketahui oleh kami beberapa orang Blogger Pro Kerajaan.
JS JUGA SUDAH LAMA MENGETAHUI PERKARA INI DI MANA SEKELOMPOK KECIL BLOGER PR YANG RAPAT DENGAN PEMIMPIN PR SENTIASA MEREMBAT BAJET. MEMANG TIADA SEMANGAT SETIAKAWAN LAH TB & TP .SEOT SANGGUP MAKAN KAWAN SENDIRI.

EDISI SARAPAN PAGI: ? Nafsu Nafsi1. EDISI SARAPAN SENAMAN MINDA & AKAL, pada hari ini pembicaraan secara ringkas mengenai Nafsu nafsi manusia ini. Bagaiman mengenali seseorang itu melalui nafsu nafsi diri sendirinya. Ada 7 tingkat Nafsu nafsi manusia ini seperti berikut:-

Nafsu Ammarah.
Nafsu Lawammah
Nafsu Mulhammah
Nafsu Mutmainnah
Nafsu Rodhiah
Nafsu Mardhiah
Nafsu Kamaliyah

Kesemuanya terpakai kepada seluruh manusia tidak kira samada beriman kepada rukun Iman dan Islam atau yang kufur kepada rukun Iman dan rukun Islam. Jika ingin mengetahui lebih lanjut mengenai takrifan, kupasan dan penjelasan carilah orang yang lebih 'arif daripada kita.

2. Hari ini, JS cuma hendak menyentuh mengenai NAFSU AMMARAH kerana berkaitan dengan apa yang Pakatan Jahat PASDAPKR mahu lancarkan yakni HARI NAFSU AMMARAH RAKYAT. Bunyi hebat seperti hendak meruntuhkan langit yang tak bertiang dan menggulung bumi yang tak bertikar. 

3. NAFSU AMMARAH ini adalah tingkat nafsu paling bawah paling hina, paling keji dan paling buruk. Nafsu Ammarah ini tiada kebaikan kebajikan dan kemanafaatn di dalamnya. Ini adalah nafsu syaithan-nir-rojiim. Menyeru dan mengajak manusia kepada kejahatan, kemungkaran, kekufuran, keburukan dan kemudaratan. 

4. Bala tenteranya ialah 
Kedekut
Tamak
Hasad
Bodoh
Takbur
Syahwat
Benci

Orang yang dikuasai oleh Nafsu Ammarah ini tidak dapat menahan diri mereka daripada melakukan kejahatan. Hati mereka telah dikunci oleh Allah SWT. Mereka telah disesatkan oleh Allah s.w.t kerana Allah swt Maha Mengetahui kejahatan hati mereka lalu mengunci pendengaran [telinga batin] , hati dan penglihatan mereka [mata hati mereka]

Mereka bergembira bila daapt nikmat dan berdukacita jika di timpa musibah, seperti Anwar Ibrahim dan gengnya lah. Segala perlakuan dan perbuatan mereka mengikut 100% kehendak setan laknatullah yang menguasai diri mereka sepenuhnya.

Mereka tidak boleh di tegur, di beri nasihat, suka mengejek, suka mencemuh, jiwa kosong, tiada hubungan langsung dengan Allah sw.t. serta menganggap kejayaan yang dikecapi adalah hasil titik peluh mereka sendiri  dan tidak akan berubah sehingga diberikan hidayah dan petunjuk oleh Allah s.w.t. 

JADI FIKIRKANLAH DENGAN SERUAN HARI NAFSU AMMARAH RAKYAT  YANG TELAH BERMULA SEJAK 2 JUMAAT LALU DAN BAKAL DIPERBESARKAN LAGI OLEH PAKATAN JAHAT PASDAPKR. ADAKAH ANDA INGIN MENYERTAI SEKELOMPOK MANUSIA YANG BAKAL DIKUASAI SEPENUHNYA TINDAK TANDUK MEREKA OLEH SYAITHONIR-ROJIIM DALAM PENYERTAAN MEREKA DALAM 'HARI NAFSU AMMARAH RAKYAT' UNTUK MEMBELA NASIB SEORANG MANUSIA YANG BUAT SALAH TAPI TAK NAK NGAKU? FIKIRKANLAH. TEPUK DADA TANYA IMAN.

PKR Selangor Dungu Berganda Menjual Kompleks PKNS Atas Nama Ketuanan Rakyat.


KOMPLEKS PKNS sebuah mercutanda di ibunegeri Selangor, malah bangunan ini banyak membawa pelbagai nostalgia kepada bekas-bekas siswa dan siswi UiTM serta wargakota bandaraya Shah Alam. Sebut saja Kompleks PKNS Shah Alam, semuanya tersenyum, cukup meriah dengan pelbagai aktiviti peniaga-peniaga kecil-kecilan dan ruang pejabat. Sentiasa sibuk dan hiruk pikuk di masa kemuncak. Sebuah bangunan yang dibina untuk memberi ruang dan luang seluas-luasnya kepada orang Melayu berniaga dalam sebuah kompleks membeli-belah. Tempat orang Melayu mencari rezeki dan merangkak-rangkak bersaing dalam dunia perniagaan yang tidak pernah mesra Melayu. Kadar Sewanya rendah tapi masih memberikan unjuran keuntungan 4% setahun kepada kerajaan negeri Selangor, tapi itu dulu, semasa Barisan Nasional memerintah kini PKR Selangor menjual bangunan itu kepada Amanah Raya dan kemungkinan besar kadar sewa akan dinaikkan. Hancurlah segala impian dan cita-cita orang Melayu, terbantut segala perkembangan dalam penguasaan dunia perniagaan peruncitan dan pemborongan. Di atas nama Ketuanan Rakyat, mana mungkin impian Melayu menjadi Tuan di tanah warisan nenek moyang sendiri, Melayu hanya layak dijadikan bahan ejekan, cacian, kejian dan di pandang hina. 


1. Kita terlalu ingin bertanya kepada PKR Selangor terutamanya Penasihat Ekonomi negeri Selangor, anak kelahiran Ceruk To' Kun, Pulalu Pinang, apakah dosa-dosa PKNS dan orang Melayu Selangor yang tidak menjadi ahli mana-mana parti politik kepada PKR Selangor sehingga menjual Kompleks PKNS Shah Alam? 

2. Adakah setelah menjual aset-aset bernilai milik rakyat Raja Selangor maka selepas penjualan itu orang-orang Melayu dan rakyat Selangor semuanya menjadi bilionir dan kemiskinan dihapuskan ? Atau menyebabkan harga barangan diturunkan? Atau harga minyak petrol turun? Atau warga usia emas terpelihara? Atau menambahkan aset-aset negeri Selangor? Atau hasil penjualan itu kesemuanya kembali kepada rakyat Selangor ? Atau digantikan dengan sebuah bangunan yang lebih gah dan canggih? Inikah dinamakan Ketuanan Rakyat ? Merakyatkan Ekonomi ?Atas kepentingan siapa dan untuk siapa sebenarnya Kompleks PKNS Shah Alam ini di jual ? Atas kehendak siapa sebenarnya?

3. Semakin sedap slogan rekaan PKR Selangor pada halwa telinga, semakin sedap PKR Selangor merompak rakyat di atas nama KETUANAN RAKYAT. Sebenarnya, dalam Ketuanan Rakyat ini adakah rakyat menjadi Tuan Angguk-angguk geleng-geleng sahaja dan sekadar mendapat gelaran 'Tuan' tapi 'Tuah' adalah milik PKR Selangor dan kroni Anwar ? 

4. Di mana 'Tuan'nya rakyat jika rakyat tidak dapat bayaran gaji, elaun, emolumen, bonus dan kemudahan-kemudahan yang dinikmati oleh barisan EXCO Negeri Selangor ? Malah tidak ada pula rakyat marhaein dijadikan 'Tuan' dalam Lembaga Pengarah, Pegawai Eksekutif dan pembuat polisi GLC kerajaan Selangor di bawah PKR Selangor. Nampaknya Ketuanan Rakyat ini hanya mempertuankan Tuan Rakyat PKR Selangor, Tuan Rakyat Speker DUN Selangor dan Tuan Rakyat EXCO Selangor.

BERJANJI ITU MUDAH, MEMPERDAYAKAN ITU JUGA MUDAH. MENIPU LAGI MUDAH DARIPADA KEDUANYA. TUAN RAKYAT PKR SELANGOR BERJAYA MEMPERMUDAHKAN KEDUANYA MENJADI LEBIH MUDAH. ANDA MASIH MAHU DIPERMUDAHKAN OLEH KEMUDAHAN SLOGAN REKAAN TUAN RAKYAT PASDAPKR SELANGOR? TEPUK DADA TANYA IMAN. 

PM Di Udara Bersama Krew Hot FM.Pagi semalam pada hari Jumaat Mei 6,2011 di sebelah pagi, DS Najib YAB PM Malaysia telah sudi berkunjung dan beramah mesra dengan rakyat melalui siaran langsung di udara HOT FM di atas jemputan juruhebah Hot FM terkenal tanahair Fafau [ Farah Fauzana ] di twitter. Tontoni video klip ini , DS Najib begitu santai sekali. 
DS NAJIB MUDAH MESRA DAN PANDAI MENGAMBIL HATI, MALAH DS NAJIB SEMPAT MEMBUAT JENAKA MENGENAI LIVERPOOL. TAHNIAH DS NAJIB ! KERANA ITULAH PAKATAN JAHAT AMAT MENGGERUNI KEPIMPINAN DS NAJIB !

MALAYSIA DI ANCAM OLEH PELAMPAU AGAMA DALAM DAP

Malaysia sepatutnya sudah maju jauh ke hadapan sejak Lonjakan Pembangunan pada dekad 80an dan 90an, tapi agak malang apabila di alaf baru pada abad 21, Lonjakan Pembangunan itu menjadi Lonjakan Kebelakang akibat melayan karenah PASDAPKR, pemberontakan puak REFORMASI, kelemahan era KETERBUKAAN dan kebohongan POLITIK BARU. Kejahatan tidak muncul dalam bentuk dan berwajah huduh dan bertanduk tapi kejahatan muncul dalam bentuk dan berwajah kepuraan. Kepuraan sentiasa berwajah fitnah, dusta, bohong, tipu, muslihat dan adu domba. 


1. Pendedahan oleh bloger Pisau.net dalam entrinya DAP EKSTRIMIS KRISTIAN ANTI BUDDHA dengan berani mendedahkan taktik kotor bersifat hasutan sentimen agama di mana DAP menjadi tuanrumah dan penganjur SUMPAH  PASTOR MENJADIKAN KRISTIAN AGAMA RASMI PERSEKUTUAN. Taktik yang digunakan oleh DAP ini amat merbahaya kerana boleh mencetuskan insiden seperti di Mesir yang bermula dari perasaan ketidakpuashati rakyat Mesir beragama Kristian lalu merebak menjadi besar sehingga menjatuhkan kerajaan Mesir.

2. Esok, JS bakal mengupas dengan lebih lanjut lagi berkenaan dengan isu ini. Malam ini JS hanya memaklumkan sahaja. Jangan lupa melayari blog Pisau.net dalam entri berkenaan. Kemudian buat analisa mengenai Peristiwa 2 Jumaat. Ingatkan juga apa yang selama ini menjadi bantahan kuat DAP cauvinis rasis dan semasa di Sarawak mendakwa BARISAN NASIONAL ADALAH ANTI KRISTUS.
Berikut dipetik 2 petikan ringkas dari blog pisau.net sebagai pembuka :-

Sibu menjadi permulaan gerakan misionari DAP ini memulakan kempen,mereka meletakkan diri mereka seperti Anglo Saxon yang mewarisi sikap kolonial yang akan bermuka muka,merendah diri dihadapan masyarakat tempatan,dan melihat kaum cina bukan kristian sebagai kelompok kelas kedua dan kekampungan.Kita dapat melihat bagaimana pemimpin DAP yang bukan beragama kristian diketepikan dan dilayan kelas kedua didalam parti seperti mana berlaku terhadap M Kulasegeran dan bekas Adun DAP (Malim Nawar) yang menjadi bebas Keshvinder Singh dan Adun Jelapang, Datuk Hee Yit Foong


KITA BUKAN SAHAJA SEDANG MENGHADAPI MUSUH DARI LUAR TETAPI JUGA DARI DALAM, DAKWAAN MUFTI PERAK DATUK HARUSSANI MENGENAI PERGERAKAN MEMURTADKAN ORANG MELAYU ISLAM DAN GERAKAN BAWAH TANAH PADERI KRISTIAN MELAYU BUKAN LAGI OMONGAN KOSONG. KITA PERLU PERTAHANKAN KEDAULATAN DAN KELUHURAN PERLEMBAGAAN YANG MEMERTABATKAN ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI PERSEKUTUAN.. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...