Khamis, 19 Januari 2012

'HAK KEBEBASAN PERLU SELARAS DENGAN KESELAMATAN NEGARA' H20 TIMBANG KILO.

"Jika kita bercakap tentang undang-undang baru yang kita kemukakan, transformasi yang cuba dibawa oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, kita perlu imbangi antara kepentingan negara dan keselamatan negara, hak dan kebebasan. Ini mengambil masa, dan saya percaya majoriti rakyat Malaysia sanggup memberikan kita masa," 
~ H20 MENTERI TIMBANG KILO.
""A politician is a person who says one thing, does the opposite, and fails to acknowledge the contradiction. A leader is a person who does the right thing, no matter the consequences."  ~ Kevin Hasset

"The necessary thing for the triumph of evil is for good men do nothing" 


" Laws are made to be broken" Pakatan 1998-2012


"If you have ten thousand regulations you destroy all respect for the law." Winston Churchill


"If you have an important point to make, don't try to be subtle or clever. Use a pile driver. Hit the point once. Then come back and hit it again. Then hit it a third time - a tremendous whack."
Winston Churchill


Kelemahan paling ketara pada pemimpin UMNO seperti H2O ialah kegagalan beliau memahami strategi Pakatan dan sejarah dunia. Beliau hanya bergantung kepada maklumat-maklumat perisikan sahaja tanpa merujuk dan membuat analisa mengenai sejarah kebangkitan Hitler yang merupakan mercutanda kemenangan puak Sosialisma.


Hitler dan parti NAZI (Sosialis Nasional) berjaya bangkit walaupun kalah di peti undi. Mereka hanya melakukan propaganda :-
 1. Memberikan imej Penyelamat Bangsa Jerman
 2. Mempamirkan solidariti melalui perhimpunan raksaksa.
Ini menimbulkan ketegangan kepada pihak parti yang menang. Walaupun seluruh rakyat Jerman tahu Hitler adalah seorang 'Gila Kuasa' namun propaganda berterusan oleh Goebbels berjaya menambat hati majoriti rakyat kelas bawahan Jerman. Hitler di lihat sebagai penyelamat bangsa Jerman. 

NAZI menjadikan Yahudi sebagai sasaran politik mereka samalah seperti Pakatan menjadikan tema Melayu dan agama Islam sebagai sasaran politik mereka pula. 

Akhirnya parti yang menang akur kepada tekanan politik Hitler dan NAZI Jerman. Hitler kemudiannya di angkat menjadi Kaiser Jerman walaupun NAZI tidak menang di peti undi.

Kesimpulannya adakah kita menyedari taktik Pakatan yang meniru cara Hitler dan NAZI? Sosialisma telah melahirkan sebuah regim yang amat zalim seperti HITLER NAZI tetapi demokrasi Raja Berperlembagaan pernah melahirkan sebuah pemerintahan yang mampu mengalahkan regim sosialis sekejam Hitler. 


Pakatan tidak syak lagi adalah sebuah regim sosialis yang bakal muncul sebagai sebuah regim sekejam Hitler dengan sedikit pengubahsuaian melalui doktrin zionisma.
Apakah anda akan mengundi Pakatan atau Barisan Nasional?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

POK NIK & TANDA SALIB PADA KAIN RENTANG.


'T (t) EMU MATA ANAK KELATE" kenapa ada huruf 'T' kecil yang bentuknya sama dengan tanda salib? Salah eja? Mustahil. Ejaan dalam loghat Kelantan? Mustahil. Jadi kenapa ada dua T ? Satu besar satu kecil (menyamai tanda salib)? Dalam penafian PAS dimalukan oleh PKR dan DAP Selangor, PAS dimalukan lagi. Hasil seni parasit PAS? Sila baca seterusnya di sini SEL13

TEPUK DADA TANYA IMAN!

BERITA YABEDABEDU ! ABANG KHALID JADI IMAM DAN KHATIB ESOK.

Terus dari meja MYMASSA, mula-mula kita tengok dulu gambar-gambar maksiat tak sengaja oleh EXCO Potfolio agama Islam Selangor yang baru.
Kemudian kita tengok serba-sedikit beberapa kenyataan Khalid G mengenai Islam dan akidah.


MYMASSA menulis,
MB berportfoliokan agama Islam ini juga dijangka akan menyampaikan khutbah Jumaat sekaligus mengimamkan solat di masjid negeri tersebut. 
Dipetik dari sumber: HaramkahDaily
* (mymassa) Duit elaun lendir rumah urut daripada DAP makan ratus ribu sebulan. Bila nak simpan buat pergi HAJI agaknya Exco Agama seorang ini? 
 (komen SE: Sesuai sangatlah tu. Jadi imam dan khatib solat Jumaat sebagai penafian dan bantahan kepada PAS bagi memalukan PAS.

Kenapa PKR dan DAP begitu yakin dengan tindakan sebegini? 

UMNO Selangor tak profesional dan tidak cekap kot untuk manipulasikan isu Hasan Ali?)

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MAT MASLAN NAFIKAN TOHMAHAN LABEL SAMPAH.

Nasib baiklah wong Jowo Jugak. Kalu Tak Kuwala Dah Kritik Rapat-rapat. sori lah semangat Kejowoan sikit.


Ahmad Maslan: Saya tak pernah label blogger pro-Umno sampah 
WARTAWAN SINAR HARIANJanuary 18, 2012
 AHMAD-MASLAN
SHAH ALAM - Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan menafikan dakwaan sebuah Facebook kononnya beliau pernah membuat fitnah dengan melabel pemblog-pemblog pro-Umno dan Barisan Nasional (BN) sebagai sampah.
Katanya, dalam hidupnya selama ini beliau tidak pernah menganggap dan menggelar mana-mana pihak sebagai sampah, lebih-lebih 'panglima-panglima' siber Umno-BN. 
"Seumur hidup saya sudah 46 tahun, tidak pernah walau sekali menggelar, menuduh, menyebut orang atau pihak lain sebagai sampah, lebih-lebih lagi jika mereka itu membantu Umno dan BN," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.
Sehubungan itu, Ahli Parlimen ini menambah, beliau tidak sebodoh itu dan "saya kira ini adalah cubaan untuk mencemar usaha berterusan kita sebagai satu pasukan bagi menggagalkan pihak pembangkang menawan Putrajaya." 

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri ini berkata, kenyataan beliau baru-baru ini yang menyebut bahawa negara ini akan hancur jika pembangkang memerintah Malaysia, tentunya menambah usaha mereka menyerang beliau.
"Kita berjuang sebagai anak jantan yang berani mendepani lawan... Kita berjuang atas landasan kebenaran, untuk agama bangsa dan tanah air.
"Cabaran remeh Facebook ini hanya seperti batu kecil di atas lebuh raya yang nak berniat menghalang kemaraan sepasukan kereta kebal yang sedang menyambut semboyan perang," katanya lagi.

 TEPUK DADA TANYA IMAN!

3 EKUR LEMBU SEJAGAT DI SAMAN KAK IJAT.Rafizi Burger dan Mak Lempira Zuraidah Di Saman RM100 Juta Kerana Membuat Fitnah Melampau Dalam Isu NFC.

Disahkan melalui lapuran Utusan Malaysia bahawa Kak Ijat melalui peguamnya Datuk Seri Shafie Abdullah ke atas Rafizi dan Zuraida sejumlah RM100 juta kerana memfitnah beliau sekeluarga dalam isu NFC.

Setelah 3 bulan kak Ijat sekeluarga menahan sabar dan mencuba pelbagai alternatif lain memberi peluang kepada Rafizi dan Zuraida akhirnya menyaman keduanya adalah cara terbaik. Kedegilan Rafizi dan Zuraida sendiri yang menjemput saman malu sebesar itu difailkan terhadap mereka. 

Rafizi dan Zuraida sengaja memutarbelitkan mengenai pinjaman mudah RM250 juta sebagai geran. Mereka seterusnya sengaja melemparkan persepsi bahawa 'Geran' itu disalahgunakan melalui pembelian kondo mewah di Bangsar dan di Singapura. Mereka juga sengaja melakukan kekeliruan mengenai prosedur perlepasan jumlah RM250 juta seolah-olah berlaku penyelewengan.

Kak Ijat bersendirian dalam hal ini. Kita doakan agar beliau sukses dalam membersihkan kekotoran fitnah mega Pakatan haram jadah serta rakyat menolak fitnah mega tersebut.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KARTEL CINA KAPIR LAKNAT MEMANG MAHU JAHANAMKAN MELAYU.
 

 


Bila rakan bloger JIWA PARADOX mengeluarkan artikel mengenai kempen sabotaj barangan dan produk keluaran orang Melayu, hamba terbitkan di atas semua gambar-gambar yang mempunyai kaitan dengan isu-isu dibangkitkan oleh DAP rasis dan di sokong kuat oleh PAS dan PKR. Anda fikirlah. Selepas ini barulah menyusul artikel memperjelaskannya. Masihkah anda menolak perpaduan sesama Melayu Islam?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

RAYUAN KES SAIFUL KENAPA MASIH BUAT BODOH?

Gomo ... Kertas Rayuan Hilang lah .... 

Papa Gomo mengulas mengenai tarikh memfailkan rayuan kes Saiful yang bakal berakhir pada hari esuk:-

1) Saya sebagai Bapa kepada Mohd Saiful Bukhari bin Azlan berharap Yang Berbahagia Tan Sri Peguam Negara sebagai Pendakwa Raya dapat memfailkan Notis Rayuan keatas keputusan Mahkamah Tinggi pada 9hb Januari yang lepas. 
2) Saya sebagai Bapa merasa sedikit risau kerana sehingga ke hari ini tiada perkembangan berkenaan pemfailan rayuan tersebut oleh kerana saya percaya tempoh masa untuk memfailkan Notis Rayuan tersebut hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi. 
3) Walaubagaimana pun saya percaya Yang Berbahagia Peguam Negara akan mengambil pertimbangan yang sewajarnya didalam pemfailan Notis Rayuan tersebut. 
4) Saya juga percaya bahawa hak untuk anak saya sebagai seorang warganegara dan rakyat yang menjunjung Perlembagaan Malaysia untuk melalui proses Rayuan dan hak untuk aduan anak saya diadili sehingga ke peringkat Mahkamah Yang Tertinggi tidak akan diabaikan dan tidak dinafikan oleh pihak Yang Berbahagia Peguam Negara. 
5) Saya juga mohon pihak Yang Berbahagia Peguam Negara agar tidak 5) Saya juga mohon pihak Yang Berbahagia Peguam Negara agar tidak terpengaruh dengan desakan Majlis Peguam atau mana-mana pihak agar tidak mengemukakan rayuan. 
AZLAN MOHD LAZIM 

18 Januari 2012 
Gomo melihat Peguam Negara seakan membiarkan rayuan demi rayuan yang datang dari pelbagai pihak agar merayu kes liwat Saiful Bukhari dengan tertuduh yang sebelun ini dibebaskan Anwar  Ibrahim . 
Apa lagi yang Peguam Negara mahukan sebagai pelengkap rayuan dalam kes liwat ini? Apa lagi yang tidak cukup lagi merealisasikan keadilan dapat ditegakkan. 
Keadilan Buat Saiful Bukhari mesti diperjuangkan. 
Pssstttt........ Apakah Peguam Negara dah kena santau?
Sedangkan Parlimen Malaysia pun lantik pembuat fitnah ke atas NFC dan kak Ijat duduk bersekali dalam PAC, inikan pula kes rayuan Saiful. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DENGAR PENYU BERCERITA MENGENAI NFC.

Rakan bloger dinturtle (pautan ada di senarai blog) telah membuat kupasan dan ulasan penuh berfakta. Menyentuh kesemua persoalan fitnah ke atas NFC. Terutama mengenai dua Perjanjian di antara kerajaan dengan NFC iaitu:
 1. pada Disember 2007 (Perjanjian Pinjaman) dan 
 2. 8 Mac 2010 (Perjanjian Implementasi). 
Turut di sentuh ialah mengenai prosedur pengeluaran wang pinjaman kepada NFC telah di siasat oleh PAC (Public Accounts Committee di bawah Parlimen Malaysia). 


PAC mendapati (secara umum) pegawai kerajaan di jabatan kerajaan tidak cekap menjalankan tugas. Ketidakcekapan ini menyebabkan beberapa tindakan yang dilakukan menimbulkan persoalan di belakang hari. Antara lain Pengerusi PAC dalam temuramah di bawah ini menyebutkan:-
Objektif dan Planning baik TAPI miskoordinasi, pengurusan yang lemah, terbanyak sekali adalah faktor kelewatan itu dan ini ... antara kelewatan yang didapati ialah - duit dikeluarkan tahun 2008 dan berakhir 2009 ... habis duit dikeluarkan kepada akaun khas ( yang perlu kelulusan pihak kementerian ), tapi setelah duit itu dikeluar, tahun 2010 baru perjanjian ditandatangani.
Namun begitu timbul pula persoalan mengenai sejauhmana kefahaman ahli-ahli PAC memahami prosedur Jabatan-jabatan kerajaan dan prosedur audit?

Apakah mereka mempunyai pengalaman dalam urustadbir jabatan-jabatan kerajaan?

Apakah mereka bertanyakan soalan-soalan yang betul dan tidak prejudis?

Pengerusi PAC Dato Seri Azmi pun nampaknya keliru mengenai kesan perundangan dua perjanjian bertulis yang dinyatakan sebelum ini.  Beliau nampaknya terpengaruh dengan dakyah halus daripada ahli PAC dari PKR PAS dan DAP yang diragui kejujuran mereka dalam memberi pendapat dan pandangan.

Berikut adalah senarai ahli-ahli Parlimen yang di lantik menganggotai PAC. Ianya adalah campuran antara ahli Parlimen dari BN, PKR, PAS dan DAP. Apabila kita meneliti nama-nama ahli PAC, anda akan gelak bila memikirkan latarbelakang akademi dan pengalaman mereka yang langsung tidak ada kena mengena dengan pembuat dasar, polisi dan prosedur jabatan-jabatan kerajaan. 
AHLI JAWATANKUASA AKAUN-AKAUN AWAM
PARLIMEN KE 12 (MAC 2008-SEHINGGA KINI)
      Hon. Dato’ Seri Azmi bin Khalid (Pengerusi, Mac 2008 - kini)
      Hon. Dr. Tan Seng Giaw (Naib Pengerusi) (DAP)   
      Hon. Datuk Nur Jazlan bin Mohamed
      Hon. Puan Tan Ah Eng
      Hon. Tuan Ir. Haji Hamim bin Samuri
      Hon. Datuk Seri Panglima Mojilip b. Bumburing@Wilfred
      Hon. Tuan Liang Teck Meng
      Hon. Tuan Alexander Nanta Linggi
      Hon. Dato' Haji Abdul Rahman bin Haji Dahlan
      Hon. Dato' Kamarul Baharin bin Abbas
      Hon. Tuan William Leong Jee Keen
      Hon. Dato' Haji Kamarudin bin Jaffar
      Hon. Tuan Tony Pua Kiam Wee (DAP)
Kita pula hairan di atas dasar apakah ahli-ahli PAC membuat penilaian dan pendapat mereka. Nampaknya PAC tidak di bantu oleh mana-mana pihak ketiga bebas untuk menasihati mereka. Kita boleh kata bahawa mereka membuat siasatan, penilaian dan pendapat berdasarkan kepala masing-masing. Disinilah akan timbul lagi pelbagai persoalan yang sepatutnya tidak timbul langsung!

Seharusnya PAC dibimbing dan diberikan latihan secukupnya untuk melakukan siasatan. Pada fikiran hamba PAC ini wajib ada Panel Penasihat unutk menasihati mereka semasa melakukan siasatan dari :-
 1. Pejabat Peguam Negara, 
 2. Jabatan Kehakiman, 
 3. Jabatan Perkhidmatan Awam
 4. Pejabat Ketua Setiausaha Negara.
 5. Jabatan Akauntan Negara
 6. Jabatan Audit Negara
 7. Bank Negara
Pada fikiran hamba PAC yang ada sekarang ini tidak bebas dan mempunyai prejudis yang begitu tinggi disebabkan mereka tidak mempunyai pengalaman dan pengetahuan yang mencukupi.

Pentadbiran  DS Najib perlu berhati-hati dengan kejujuran ahli-ahli Parlimen dari PKR PAS dan DAP. Mereka tidak ada  kejujuran. Mereka cuma mahu mencari kelemahan BN sahaja.

Kita perlu ingat, fitnah ke atas NFC ditimbulkan oleh PKR dan DAP. Bila PKR dan DAP membuat fitnah mereka merancang dengan teliti. Bayangkanlah dimanakah kelihatannya berlaku keadilan kepada NFC apabila perkara ini disiasat oleh PAC yang turut dianggotai oleh pihak yang melontarkan fitnah ke atas NFC.

Patutlah Bung Mokhtar pun terkeliru dalam isu NFC kerana anda lihat sendiri bagaimana pembuat fitnah merupakan ahli dalam sebuah jawatankuasa yang menyiasat fitnah yang dimulakan oleh pembuat fitnah. Ringkasnya, pembuat fitnah buat fitnah kemudian pembuat fitnah siasat fitnah yang mereka buat. Ada masuk akal ke?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...