Jumaat, 14 Jun 2013

Akibat Belajar Di Sekolah Vernakular."Menara Ibupejabat UMNO Pg yang LUNTUR (?????)"
Tiba-tiba ....."Salah taip (sebab wa sekolah vernakular) yg betul lentur (pun masih salah).."

Bagaimana DAP rasis kata mereka tak RASIS? Nahu Bahasa Melayu pun lintang pukang. Ini macam ka lulusan sekolah vernakular pemegang kad pengenalan biru Malaysia? Sesia je lah, Melayu dulu beri kewarganegaraan Jus Soli kepada sejuta imigran Cina dulu. Sampai sekarang anak cucu-cicit mereka tak pandaiguna BAHASA KEBANGSAAN.

TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA.

Taiwan Pusat Pengkaderan Revolusi Hitam Malaysia.

Jata Taiwan / Republik China
Pada permukaan jelas nampak hubungan diplomatik Malaysia dengan Republik Rakyat Cina tetapi sebenarnya di bidang hubungan rakyat dengan rakyat adalah lebih rapat antara Malaysia Taiwan negara Cina kedua yang tidak dikhtiraf oleh dunia atau Bangsa Bangsa Bersatu. Persahabatan ini terjalin dibidang perniagaan dan juga pelajaran dengan ramainya pelajar pelajar Malaysia keturunan Cina sedang belajar di univiersiti -universiti di Taiwan.


Walaupun dulunya Malaysia mempunyai dasar anti komunis tetapi tetap berhati hati dalam hubungan dengan Taiwan kerana ramai anasir- anasir Cheang Kai Sik di Malaya yang sejak sebelum merdeka mengangkat bendera negara itu dan masih mempunyai pertalian perasaan dengannya. Setelah Malaysia mengikhtiraf Negara Republik Rakyat Cina(RRC), pejabat council Taiwan di Jalan Ampang telah ditutup.


Hubungan di bidang perniagaan dan lain lain antara kedua negara tidak bagitu ditunjulkan malah lawatan ke Taiwan tidak bagitu digalakan oleh kerajaan kerana tidak mahu menyinggung perasaan RRC terutama sekali di era Tun Abdul Razak yang merintis hubungan deplomatik dengan RRC dibawah dasar luar yang bebas dan dinamik.

Sebagai Pengarang Berita Kumpulan Utusan Melayu dalam tahun 70 an, saya sering diingatkan oleh Ketua Pengarang saya agar tidak memberikan tempat kepada berita berita lawatan rakyat Malaysia atau pegawai pegawai Malaysia ke Taiwan.

Kebanyakannya berlaku secara sulit tetapi pegawai pegawai Taiwan secara agresif mendekati media Malaysia terutamanya akhbar akhbar untuk mempromosikan hubungan dengan Malaysia malah untuk mempengaruhi Malaysia mengikhtiraf Taiwan.

Usaha ini untuk merapatkan lagi hubungan antara rakyat dengan rakyat terus berlaku hingga sekarang malah dengan lebih bebas di kalangan akhbar akhbar Cina tanpa diberikan perhatian oleh kerajaan Malaysia yang percaya penuh kepada globalisasi tanpa batasan.

Sekalipun sekarang dunia hanya mengikhtiraf satu Cina tetapi kepada Amerika Syarikat tetap ada dua Cina. Iaitu Republik Rakyat Cina dan Taiwan. AS memerlukan Taiwan sebagai clandestine nya( rakan gelap atau rakan tersembunyi)) untuk mengimbangi kemaraan RRC sebagi kuasa baru dunia di bidang ekonomi dan ketenteraan.

Usaha usaha Taiwan untuk menubuhkan Negara Cina Ketiga diatas kekayaan dan penyatuan orang Cina di seberang laut atau di mana sahaja mereka berada sedang berjalan dengan giat terutama di Malaysia tanpa mendapat pemantauan sewajarnya dari kerajaan.

Semakin ramai pelajar pelajar Malaysia yang mendapat tempat dengan mudah di Universiti Universiti di Taiwan dan diberikan berbagai kemudahan istemewa kerana mereka adalah menjadi kader(Cadre) politik kepada gerakan kebangkitan Cina Ke Tiga di seberang laut.

Sebahagian besar dari mereka adalah cadre dari sebuah parti politik Cina di Malaysia.Taiwan yang mempunyai banyak pengalaman kecekapan dan kelicinan dalam bidang komunikasi dan perang saraf untuk memerangi Cina Komunis boleh dianggap sebagai negara yang mempunyai kepakaran canggih dan hebat di bidang ini.

Saya sendiri pernah menjadi tetamu kerajaan Taiwan dalam masa perang dingin dan dapat menyaksikan kecekapan dan keupayaan mereka dibidang ini dengan penampilan pakar pakar komunikasi yang meyakinkan dan mengkagumkan.

Republik Rakyat Cina tetap terus mencemburi Taiwan sebagai American’s Clandestine (rakan gelap) dan Kerajaan Singapura juga mengawasi kegiatan anasir ini kerana Singapura tidak mahu generasi barunya kembali kecinaan setelah kejayaan dasar Singaporean Singapore yang dilaksanakan dengan tegas dan keras oleh Lee Kuan Yew.

Amerika memerlukan Taiwan dan juga ASEAN sebagai strategic Partner bagi menghadapi sebarang kemungkinan bahaya dari kuasa dunia baru yang akan menandinginya.

Dalam pergolakan politik Malaysia, nama Taiwan tidak pernah muncul sebagai penyumbang kewangan terbesar kepada parti -parti politik Malaysia sebaliknya yang selalu ditunjulkan ialah Yahudi dan Amerika Syarikat. Anwar Ibrahim dan DAP juga tidak pernah dikaitkan dengan Taiwan.

Pekara ini tidak pernah dibangkitkan walaupun dari masa kemasa Malaysia di landa oleh tiupan semangat patriotik Cina dari Taiwan.

Sebenarnya Taiwan adalah negara yang lebih merbahaya kepada Malaysia dari Republik Rakyat Cina malah Taiwan juga merbahaya kepada Singapura sendiri. Singapura yang memerlukan kestabilan politik Malaysia tidak akan membiarkan rakyatnya disusupi semula oleh semangat Cina dari Taiwan atau Republik Rakyat Cina.

Lee Kuan Yew telah menghancurkan chauvinisme Cina dengan menutup sekolah -sekolah Cina dan Universiti Cina di Singapore dari awal pemerintahannya.

Penyusupan anasir -anasir politik Taiwan ke Malaysia yang pada mulanya tidak bagitu jelas tetapi tertunjul sebagai pangkalannya apabila terlihat oleh mereka masa yang sesuai telah tiba untuk menjadi lebih berani dan lebih terbuka.

Penonjulan yang pertama ialah seorang kelulusan Ming Chuan Universiti Taiwan, Wee Meng Chee yang lebih popular dengan nama Namewee yang dengan berani merapkan lagu Negaraku dengan lirik yang menghina negara, pasukan polis,Melayu dan Azan tetapi telah diberikan kemaafan oleh kerajaan Malasyia malah menjadi tetamu khas kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri Nazri Aziz .

Dan yang kedua dan terkini ialah pelajar -pelajar Malaysia di Taiwan yang menterbalikan bendera Malaysia dan kemudian meminta maaf dengan alasan melakukanya atas dasar demokrasi.Apa yang berlaku ialah lurus jarum,lurus telunjuk.

Kesan kemaafan yang diberikan kepada Namewee itu membibitkan keberanian yang lebih besar yang menyusup,menerap dan akhirnya mendorongkan kebangkitan revolusi hitam dijalanan yang sedang berlaku sekarang ini.

Pelajar -pelajar Malaysia di Taiwan berpakaian hitam, penyokong politik pembangkang diketuai Lim Kit Siang dan Anwar Ibrahim juga berpakain hitam dan di Singapura juga mereka berpakaian hitam.Bagaimakah adanya rangkaian hitam dan persamaan antara Taiwan dengan Malaysia?
Siapakah yang membiayai pakaian hitam untuk ribuan penyokong penyokong Pakatan Rakyat yang kebanyakannya terdiri dari orang Cina untuk menidakan dan memburukan demokrasi Malaysia.?

Ini adalah revolusi hitam untuk menghitamkan nama Malaysia.

Nazri mungkin merasakan sebagai kemenangan politiknya bila membawa Nemewee dengan berpakaian biadap ke Parlimen tetapi sejak itu satu demi satu perasaan hormat kepada kepimpinan Melayu, kepada perlembagaan dan kedaulatan negara semakin terhakis.

Syabas Nazri yang memberi maaf dan Hishamuddin Hussein yang meminta maaf setelah menjulang keris.

Apakah tidak terfikir oleh kepimpinan Malaysia ada parti politik yang telah menjadikan Taiwan sebagai pusat latihan pengkaderan bagi melancarkan revolusi hitam dan menjatuhkan kerajaan Melayu di Malaysia dan menjadikan Malaysia sebahagian dari Negara Cina ke Tiga.

Dalam hal ini pastinya Republik Rakyat Cina dan Singapura adalah rakan setia kita.

- Zainuddin Maidin

89 Ahli Parlimen DAP-PKR-PAS Habiskan Peruntukan RM160,200,000 Selama 60 Bulan Untuk Berdemo Di Jalanan.

Menurut propaganda DAP PKR PAS, dengan hanya membayar RM0.45 sen sebulan selama 60 bulan, rakyat Malaysia melayakkan diri menjadi BOS kepada kerajaan. Menurut propaganda DAP PKR PAS lagi, wajib dikuatkuasakan gaji minimum RM1,500 sebulan ke atas majikan. Bermakna, menurut propaganda DAP PKR PAS, setiap rakyat Malaysia yang menjadi BOS dengan hanya membayar RM0.45 sebulan sewajibnya membayar gaji minimum RM1,500 (baki sebanyak RM1,499.55) setiap bulan kepada kerajaan selaku PEKERJA kepada RAKYAT. Barangsiapa yang membantah logika DAP PKR PAS ini, maka seharusnya mendesak DAP PKR PAS menarik balik propaganda mereka. 

Selain itu, seramai 89 ahli Parlimen DAP-PKR-PAS, di bayar elaun oleh pembayar cukai, sebanyak RM160,200,000.00 selama 60 bulan. Sepatutnya, selaku pekerja kepada 5.6 juta pengundi mereka, 89 ahli Parlimen DAP-PKR-PAS wajib mematuhi kehendak 5.6 juta pengundi mereka. Namun, kita lihat bagaimana 5.6 juta pengundi DAP-PKR-PAS; terpaksa menurut arahan 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS; turun berhimpun beramai-ramai dengan kos mereka sendiri. Ni kira, dua kali lah 5.6 juta pengundi DAP-PKR-PAS; di tipu hidup-hidup oleh 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS.

Fikirkan, dengan undi seramai 5.6 juta tersebut, 89 orang ahli Parlimen berjaya memeras wang pembayar cukai sebanyak RM160,200,000.00 tanpa perlu bekerja dan berkhidmat kepada rakyat. Makan tanggung, berak cangkung. Semuanya ditanggung beres oleh pembayar cukai. Apakah pulangan kepada 5.6 juta pengundi tersebut, yang diberikan kembali oleh 89 ahli Parlimen DAP-PKR-PAS? 5.6 juta pengundi , telah memberikan jawatan dan pangkat, kepada 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS dan gaji sebanyak RM160,200,000.00. Termasuklah percutian di tanggung sepenuhnya, sebanyak 890 kali ke luar negara. 

Begitulah hebatnya penipuan 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS kepada 56 juta pengundi mereka. Cuba kita bertanya kepada 5.6 juta pengundi tersebut, adakah kebajikan mereka selama 60 bulan beserta percutian turut ditanggung sepenuhnya oleh 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS? Apa yang kita dapat saksikan, ialah 5.6 juta pengundi tersebut terpaksa keluarkan lagi wang semata-mata untuk mendengar ceramah-ceramah fitnah 89 ahli Parlimen berkenaan. Sepatutnya, 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS, memulangkan dan memberikan kembali dua kali ganda apa yang mereka terima daripada 5.6 juta ornag pengundi mereka. Tetapi itu sekali-kali tidak akan berlaku untuk tempoh 60 bulan mendatang. Buktinya, lihat sahajalah apa yang telah berlaku selama tempoh lima tahun lepas. 

5.6 juta orang pengundi membayar RM160,200,000.00 berserta 180 percutian percuma kepada 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS, semata-mata untuk turun berdemo di jalanraya. Mahal kan harga yahg terpaksa mereka tanggung untuk mendapatkan perkhidmatan demo jalanan daripada 89 orang ahli Parlimen DAP-PKR-PAS.

TAK MELAYU HILANG DI DUNIA.

ELITIS: Bloger Terlebih Pandai Nak Tunjuk Pandai Daripada Orang Lebih Pandai , Akhirnya Jadi Pundek & Pandir @NajibRazak

Artikel ini ditujukan khas kepada segelintir bloga yang rasa mereka hebat sangat dan pandai sangat daripada PM;  DS Najib. Mereka yang ambe maksudkan ialah mereka yang sedang berkempen pemecatan penasihat-penasihat kepada PM DS Najib. Peel haramjadah dan kepala besar mereka ini, diterajui oleh seseorang yang jika diberikan amanah, maka beliau akan menjahanamkan amanah itu. Apa kelebihan dan keistimewaan mereka pun berbanding penasihat-penasihat PM? Mereka tersebut, jika di kritik dan di cuit sikit pun, mereka akan mencantas dan buang pautan blog anda. Kemudian mereka akan menjaja segala fitnah-fitnah ke atas anda di seluruh pelusuk negera. Itulah sikap dan peel haramjadah puak berkenaan. Sikap dan ego mereka sudah melampaui batasan. 

Pada hemat ambe, jika mereka yang berkenaan di buang negara pun tidak akan memudaratkan kepada BN. Apa pengaruh yang mereka ada pun kepada rakyat? Cakap besar, berlagak macam Malaysia ini mereka punya. Kehendak mereka melebihi dari apa yang mereka mampu lakukan. Apa pun jasa mereka? Bukan mereka sahaja yang siang malam menulis blog di Malaysia ini. Sebab itu, anda tengok, mereka menyalak macam anjing tapi tidak dipedulikan. Memang patut tak dipedulikan pun, mereka bukan buat kerja. Mereka lebih banyak beri kelebihan kepada puak DAP dan PKR.  Orang Melayu pun tak perlukan mereka. Sebaliknya, mereka perlukan orang Melayu untuk mengunjungi blog mereka.

Mereka tak sedar yang apa mereka dapat pada hari ini kerana sikap keterbukaan PM DS Najib. Malah, selama ini, pemimpin UMNO yang bersikap dingin kepada bloger dan fesbuker, kerana peel haramjadah puak-puak berkenaan. Kerja tak seberapa; tapi permintaan mereka bukan-bukan. Segala gunung dan bukit emas mereka nak. Tetapi setiap penulisan mereka, membawa pengundi lari lebih jauh dari BN dan UMNO. Puak-puak haramjadah berkenaan jugalah yang banyak melakukan kesilapan dalam strategi di alam maya. Gara-gara mereka, BN tewas teruk dalam Perang Persepsi. Kerana mereka puak yang tak berdisplin dan keras kepala tak tentu hala. 

Bosan sungguh dengan peel mereka tersebut. Mereka bukanlah golongan cerdik pandai pun. Atau sarjana dalam bidang keilmuan yang mampu menghasilkan teknologi canggih. Atau mereka dari golongan usahawan yang mampu memberikan peluang pekerjaan kepada ramai orang. Atau mereka adalah saintis; yang mampu melonjakkan kemajuan sains; yang mampu dimanafaatkan oleh ramai orang. Mereka sekadar penulis. Itupun mereka mampu menulis siangmalam, kerana .......($$$$$$$) ???

Tapi belum tentu lagi jika mereka diberikan amanah dan tanggungjawab mentadbir dan memerintah negara, mereka mampu mengendalikan negara ini seperti DS Najib dan para penasihatnya. Ramai mereka hanya bersangka buruk tanpa berfakta. Pada hemat ambe, mereka sebenarnya mahu menutup kelemahan ketara mereka sendiri. Mereka telah gagal 100 peratus dalam Perang Persepsi. Tanggungjawab dan amanah yang diberikan kepada mereka, dalam medan perang alam maya,  begitu mengecewakan PM Najib, UMNO, Barisan Nasional dan penyokong tegar BN.

Kesimpulannya, mereka sepatutnya memperbanyakkan penulisan yang mengandungi nilai-nilai positif, prinsip-prinsip positif yang bersifat intelektual. Mereka seharusnya menulis dalam gaya dan nada yang seiring dengan polisi-polisi Barisan Nasional. Sekiranya, perlu mengkritik, ianya perlu dilakukan dengan penuh berhati-hati. Penuh berilmiah dan berprinsip. Dilakukan dengan mencerminkan nilai-nilai budaya Melayu yang penuh adab sopan-santun serta bertatasusila. Bak kata pepatah , " Kalau Tak Boleh Menjadi Garam, Jangan Jadi Langau".

TAK MELAYU HILANG DI DUNIA.

DILEMA ELITIS : Bloger Elitis Suruh PM Pecat Penasihat Elitis. Huh, Logika Elitis Kelam Kabut. @NajibRazak


Berapa ramai yang benar-benar faham dengan makna ELITIS? 
Elitis bukan Bangsawan. Elitis adalah berasal dari perkatan Elite. Perkatan ini di ambil dari bahasa Perancis, bermakna secara harfiah, ELECT, Terpilih. Ringkasnya, Elitis ialah merujuk kepada kumpulan orang Terpilih kerana kemahiran tinggi, status sosial, status ekonomi dan intelek superior.

Konotasi ELITIS, bila digunakan oleh puak-puak yang selalu menjahanamkan nahu bahasa, akan menjadi pelik dan anih. Kenyataan Tun Daim, pada hemat ambe sudah dijadikan satu 'spin'. Bila kita kaji balik kenyataan Tun Daim, tidak di sebut pun mengenai ELITIS. Beliau hanya menyebut mengenai penasihat yang beri salah strategi. Hanya satu nama saja yang Tun Daim terang-terang sebut; iaitu ZIN BADAK. Tun Daim begitu bersungguh-sungguh menyebut nama ZIN BADAK sahaja. 

Apa yang ambe musykilkan, ialah mengenai sikap bloger dalam kategori bloger Elitis ne. Beriya benarlah mereka mendesak PM memecat penasihat PM yang mereka label sebagai Elitis. Tang mana penasihat tu menjadi elitis pun ambe tak tahu lah. Betul, Tun Daim ada sebut bahawa penasihat PM sudah salah strategi. Namun, menyerang mereka atau memecat mereka , belum tentu lagi memberikan kemenangan besar kepada BN pada PRU14. Silap haribulan, BN kalah kerana pemecatan mereka.

Selepas PRU13, ambe lihat, banyak pendekatan salah sudah di ambil oleh pihak-pihak tertentu. Pendekatan-pendekatan itu di ambil oleh sesetengah bloger ELITIS. Bloger yang sama juga yang diberikan AMANAH DAN KEPERCAYAAN oleh PENASIHAT ELITIS PM, untuk MENANG DI MEDAN ALAM MAYA PADA PRU13 lalu. Ternyata, PERANG PERSEPSI sudah kalah teruk. Salah siapa? Kenapa PERANG PERSEPSI di alam maya boleh KALAH TERUK? Sedangkan , yang menjadi Panglima Perang nya, amboi, bloger-bloger yang ada ranking dan rating tinggi-tinggi (Selangor je dan yang tertentu sahaja). Tapi kenapa masih kalah? Kalau betul mereka bloger hebat, sudah tentu pada hari ini, TIADA HIMPUNAN 505.

Sepatutnya, selepas PRU13, semua muhasabah diri. Bukannya pergi Memburu Ahli Sihir untuk dijadikan Korban di atas altar kemenangan pada PRU14. Ramai yang tersilap tafsir kenyataan Tun Daim. Sebaliknya, kenyataan Tun Daim digunakan sebagai senjata dan peluru menembak pihak sendiri dalam kubu. Apa yang perlu dilakukan oleh semua bloger mesra kerajaan ialah menyebarkan maklumat betul. Di samping, meneruskan kempen menarik hati para pengundi. Bukannya melakukan, tembakan-tembakan rambang dan rawak sesama sendiri. 

Kepada para pengkritik bloger Elitis, jika anda menjadi penasihat PM; belum tentu lagi BN mampu meraih kemenangan besar pada PRU 14. Biarlah, mereka yang diberikan kepercayaan oleh PM, melakukan tugas-tugas mereka.Mengenai kemenangan dan pilihan, biarlah rakyat yang membuat pilihan mereka. Mendesak PM memecat penasihat-penasihatnya secara rambang; hanya memburukkan lagi keadaan; dan tidak sesekali memberikan kemenangan kepada BN pada PRU 14  nanti. Cukup dan sudah-sudahlah nak menggoncangkan bot sendiri.

TAK MELAYU HILANG DI DUNIA.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...