Isnin, 23 Januari 2012

AKSI BERANI POLIS SELAMATKAN NYAWA SEORANG KANAK-KANAK.


Sekalung Tahniah Tak Terhingga Kepada 
Polis Dang Wangi.

Di petik sepenuhnya daripada The Unspinners:-

TV3 tadi melaporkan kisah seorang kanak-kanak perempuan berumur 10 tahun diugut dengan barang tajam ke dalam bilik rumahnya oleh seorang lelaki yang pernah ada rekod jenayah. 
Pihak polis Dang Wangi telah berjaya menyelamatkan kanak-kanak itu tanpa apa-apa kecederaan dengan menembak mati penjenayah tersebut ke rusuknya. 
Penjenayah itu telah memasuki rumah kanak0kanak tersebut ketika keluarga itu sedang menonton televisyen dan terus mencolek kanak-kanak itu ke dalam bilik. 
Kejayaan pihak polis itu amat mengkagumkan kerana bilik itu tiada akses untuk dimasuki melainkan melalui bilik utama. 
Ketika laporan itu kelihatan orang ramai yang berkumpul diluar rumah memberi tepukan sebagai tanda terima kasih dan hormat kepada kecekapan para anggota polis. 
Tahniah buat ACP Dato Dzulkifli dan pasukannya!
Kalau dilayan pelbagai tuntutan pembangkang dan peguam Bar-ua Council, yang bermotif hanya kepentingan politik sendiri dan agenda asing, pasti susah untuk polis menjalankan tugas.
Mereka-mereka serta mahasiswa pro pembangkang yang mengutuk polis ini bolehkah menyelamatkan jiwa rakyat dalam keadaan sedemikian rupa?
Kecekapan dan keprofesionalisma PDRM memang tidak dapat dinafikan. Mereka amat terlatih dan amat cekap. Janganlah kita terpedaya lagi dengan dakyah hasutan jahat Pakatan terhadap PDRM.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANWAR IBRAHIM : PAS & PKR JANGAN BERPONDANAN DENGAN DAP P.PINANG???!!


Ada Berani Ka PAS & PKR P.Pinang Bengkit Membantah Regim Kuku Besi Dinasti Lim Anak Beranak?

Di petik sepenuhnya dari rakan bloger Empayar Pemuda:-

BEBERAPA bulan lalu sekumpulan 13 orang guru dari sebuah sekolah rendah di Bayan Lepas, Pulau Pinang meminta ditukarkan ke Kepala Batas di Seberang Perai Utara.
Dikatakan mereka tidak mampu lagi tinggal di Tanjung. Harga rumahnya oh! terlalu mahal. Jalan terdekat ialah tinggal di Sungai Petani, Kedah tetapi mengajar di Kepala Batas.
Hampir empat tahun ini Kerajaan Negeri Pulau Pinang tidak mengusahakan langsung pembinaan satu unit pun rumah kos rendah dan sederhana rendah. Hanya rumah berkos tinggi dibina.
Rakyat Singapura dikatakan banyak membeli rumah dan hartanah di negeri itu. Harga rumah mencecah antara RM400,000 hingga RM700,000 sebuah di Balik Pulau sahaja.
Bukan sahaja orang Melayu berkeluh-kesah akan hal ini, kaum Cina pun begitu juga. Mereka pergi mengadu ke pihak Barisan Nasional (BN). Tetapi apa nak dibuat, kuasa di tangan orang lain.
Setiausaha Barisan Nasional Pulau Pinang yang juga ADUN Teluk Bahang, Datuk Seri Dr. Hilmi Yahaya (gambar) yang ditemui Utusan Malaysia di Kuala Lumpur baru-baru ini mengakui penghijrahan penduduk Tanjung ke tanah besar semakin meningkat akhir-akhir ini. Sebabnya, harga rumah yang menjulang.
Mengejutkan. Tetapi hakikatnya perlu diterima. Tiada satu unit pun rumah kos rendah dan sederhana rendah dibina oleh kerajaan negeri DAP dalam tempoh beberapa tahun ini. 

Pengakuan itu datang daripada Exco Perumahan parti itu sendiri dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) awal tahun lepas.
Soalnya, berapakah jumlah rumah kos rendah dan sederhana rendah dibina, kalau tidak pun dalam 2009/2010 oleh kerajaan negeri menggunakan dananya sendiri atau melalui anak syarikat dan jabatan negeri.
Exco Perancangan Desa, Perumahan Dan Kesenian, Wong Hon Wai pernah menjelaskan, sejumlah unit rumah dibina tetapi semuanya oleh syarikat swasta.
"Depa bagi '100 Ringgit' boleh tetapi pembelaan kepada orang miskin perlulah dilakukan. Jangan asyik main politik, jangan dok gila heboh ada bajet surplus tapi tak ada pembel aan. Dulu pun kita (BN) ada surplus tapi masih bina rumah kos rendah," kata Hilmi lagi.
Beliau seterusnya merujuk Laporan Ketua Audit Negara Tahun 2010 mengenai Pulau Pinang. Antaranya, peruntukan pembangunannya berjumlah RM379.77 juta kepada sembilan jabatan, yang mana perbelanjaan hanya RM225.95 juta atau 59.5%.
Sejumlah lima jabatan, prestasi lebih 90%, dua jabatan prestasi 80% - 89%, satu jabatan prestasi 70% - 79%. Yang paling rendah ialah Pejabat Ketua Menteri iaitu hanya 54.7%. Ini kerana terdapat 23 projek yang tidak dapat disiapkan atau ditangguhkan.
"Apa projek-projek itu? Ia melibatkan enam projek pembesaran masjid dan sekolah agama, tiga projek perkuburan Islam, enam projek rumah kos rendah, tiga projek penyesiatan untuk pembangunan ekonomi Pulau Pinang, dua projek membina Mahkamah Syariah serta masing-masing satu projek pembangunan sukan, pembangunan ICT dan projek bekalan air," katanya.
Hilmi juga menarik perhatian mengenai projek di tapak tebus guna tanah di utara Queensbay.
"Apa sudah jadi? Dulu masa BN dah diluluskan satu projek perumahan bercampur, rumah kos sederhana rendah, kos sederhana dan kos tinggi, lengkap dengan sekolah dan masjid.
"(Tetapi) sekarang di bawah Lim Guan Eng, Pas dan PKR, rumah kos sederhana rendah, rumah kos sederhana dah hilang, yang ada rumah kos tinggi sahaja... sekolah dan masjid pun hilang juga.
"Macam ni pun rakan kongsi - Pas dan PKR tak berani tegur Guan Eng. Elok tak payah jadi kerajaan. Makin lama, makin terhakis hak kita," kata Hilmi.
Bukan sahaja rumah kos rendah, kata Hilmi, Masjid Teluk Kumbar juga menjadi 'mangsa'.
"Tanah tapak masjid Teluk Kumbar telah pun diambil oleh kerajaan DAP Pulau Pinang tiga tahun lalu tapi tidak wakafkan. Sebaliknya 'dia' letak tanah tersebut di bawah syarikat kerajaan negeri. Tajuk tanah tersebut ialah rumah ibadat.
"Kalau rumah ibadat, ia bukan untuk masjid sahaja. Apa maknanya? Kariah Teluk Kumbar nak minta peruntukan daripada Kerajaan Pusat untuk bina masjid tapi tak boleh kerana tanah bukan wakaf," kata beliau.
Semasa pentadbiran kerajaan BN dahulu, perkara sebegini tidak pernah berlaku. Kerajaan negeri BN dahulu ambil tanah untuk kegiatan agama Islam sama ada untuk masjid, surau, sekolah agama dan kubur orang Islam. Semuanya terus diwakafkan. Puluhan ekar tanah telah diambil untuk tujuan tersebut. Tidak ada masalah. Semuanya terus diwakafkan.
"Apa sudah jadi dengan rakan kongsi - Pas dan PKR dalam kerajaan Pulau Pinang. Takutkah nak tegur orang itu," kata Hilmi.
Beliau turut menarik akhbar ini mengenai kedudukan Sekolah St. George Balik Pulau. Ketika ini yang belajar di situ adalah anak-anak dari kawasan sekeliling dan sehingga Sg. Rusa, Sg. Pinang, Air Putih dan Paya Kongsi.
"Pihak gereja sudah bagi tempoh sehingga tahun 2016 untuk ambil balik. Maknanya, hilang satu sekolah menengah dan satu sekolah rendah di kawasan Balik Pulau.
"Memang masa BN dulu telah dirancang satu sekolah menengah dan sekolah rendah di Air Putih (DUN Guan Eng), tetapi di mana ia sekarang? Malah, di tapak yang diperuntukan percuma oleh Kerajaan Persekutuan kepada sekolah menengah dan sekolah rendah, diprojek Botanica CT, apa dah jadi?" Soal Hilmi.
Menurut ADUN Teluk Bahang itu lagi, kerajaan negeri sudah memberinya kepada Sekolah Antarabangsa Prince of Wales. Sekolah pun dah siap dibina dan beroperasi.
"Guan Eng kata dalam DUN nak ganti tanah itu dengan tanah lain di kawasan Air Putih, juga secara percuma. Tetapi sampai hari ini tak ada apa-apa pun. Masa terus berjalan. Datuk Halim Speaker orang kuat PKR buat apa? Tak berani nak tegur ke?
Pendedahan oleh Hilmi ini baru sedikit sahaja. Belum pi jauh lagi. Jelutong, Bukit Gelugor dan banyak lagi. Apa dah jadi?
Dahulu kata UMNO halau Melayu. UMNO 50 tahun jadi kerajaan pun tidak serakus ini.
Orang Melayu Islam di dalam PAS dan PKR perlu memikirkan kebajikan orang Melayu Islam lain bukan hanya memikirkan kepentingan diri mereka sendiri. Sikap itu telah menyebabkan banyak kerosakan dan kerugian di pihak Melayu Islam dalam tempoh pentadbiran regim kuku besi Dinasti Lim anak beranak di Pulau Pinang. Eloklah PAS dan PKR ini di tolak sampai masuk ke dalam laut Andaman. Bila itu berlaku maka DAP akan tercampak keluar terus dari bumi menuju matahari untk kehancurannya secara total.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MAT MASLAN SUNTK SEMANGAT KEMENANGAN DI PARLIMEN KUALA LANGAT.


Sejak kebelakangan ini Hamba sering menyeru UMNO Selangor agar bangkit dengan lebih bersemangat. Memandangkan UMNO Selangor mempunyai ramai pemimpin dan ahli yang berbakat besar dan lebih berpengalaman daripada ahli dan pemimpin Pakatan yang selalu tidur dalam mimpi. UMNO Selangor tidak boleh lagi mengharapkan 'Keajaiban' berlaku sebaliknya UMNO Selangor perlu berusaha memaksimumkan semua 'kolam bakat' bagi mencipta 'keajaiban' sendiri. Hamba bersyukur kerana Mat Maslan telah menyuntik semangat kemenangan kepada semua jentera UMNO Selangor dalam kawasan Parlimen Kuala Langat. 

Dalam gerak kerja Mat Maslan ke Parlimen Kuala Langat, beliau mengingatkan mengenai 4 faktor utama kemenangan Barisan Nasional di Selangor. Berikut adalh di petik daripada laman UMNO-online mengenainya;-
BANTING, 23 Jan – Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan menggariskan empat faktor yang akan menjadi tiket kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum (PRU) akan datang termasuklah rekod pentadbiran sebelum ini yang baik dan kepelbagaian dasar yang diperkenalkan ketika ini.
Selain itu, beliau berkata dua faktor penentu lain ialah masa depan yang lebih terjamin di bawah pentadbiran BN dan pimpinan semua peringkat yang bersama-sama turun ke padang untuk membantu rakyat dari pucuk pimpinan tertinggi sehingga ke anggota Parlimen, Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan ketua bahagian.
“Ia (kemenangan BN) tidak bergantung pada sama ada Anwar Ibrahim (penasihat Parti Keadilan Rakyat) bebas atau tidak, salah atau tidak. Itu tidak penting dan ia tidak bergantung kepada sama ada pembangkang kuat atau tidak. Ia bergantung pada empat tunjang ini sendiri, ini tunjang kekuatan BN yang kita teruskan.
“Kekuatan kita ada jadi gunakan kekuatan itu, jangan anggap kita lemah dan jangan anggap kita pembangkang maka kita rasa tertekan. Kita mesti ada psikologi kemenangan dan dengan ada empat perkara itu kita boleh menang,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Majlis Penerangan Perdana (MPP) peringkat Parlimen di Institut Latihan Perindustrian di Jugra di sini malam tadi.
Kira-kira 2,000 orang dari kawasan Parlimen Kuala Langat serta anggota Parlimen Hulu Selangor P. Kamalanathan dan Ketua Umno bahagian Kuala Langat Datuk Sulaiman Karli hadir pada majlis itu.
Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri turut yakin BN berpeluang cerah memenangi PRU akan datang berdasarkan kepada rekod kemenangan majoriti dua pertiga pada pilihan raya Sarawak lepas dan kemenangan di beberapa pilihan raya kecil yang terbaru seperti di Hulu Selangor, Galas, Batu Sapi, Tenang dan Kerdau.
“Anwar Ibrahim (Datuk Seri) sewaktu berceramah ke sana sini semasa pilihan raya kecil yang hujung-hujung itu tiada satupun dia menang dan kini ditambah dengan apa yang dilaksanakan oleh Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M), pada pandangan saya kita punyai harapan cerah untuk menang.
“Sekarang Anwar Ibrahim mati akal bila segala dia sebut mengenai konspirasi tidak benar (mengenai kes liwatnya) dan ditambah dengan gerakan kira-kira lima juta jentera parti yang bersungguh-sunggih di semua peringkat, saya yakin kita boleh mencapai kemenangan,” katanya.
Sementara itu, Ahmad berkata MPP peringkat Parlimen yang mendapat kerjasama enam kumpulan iaitu BN, Umno, badan bukan kerajaan (NGO), pihak swasta dan golongan belia bertujuan memberi penjelasan terhadap rakyat berhubung isu semasa dan memberi semangat kepada jentera parti dalam menghadapi persiapan PRU akan datang.
Katanya, dalam masa yang sama beliau ingin menggerakkan jentera penerangan di peringkat bahagian dan cawangan bagi mempastikan semua komponen BN dan orang ramai turut terlibat dalam program itu yang akan dilaksanakan di semua kawasan Parlimen di seluruh negara.
 Kepada semua jentera UMNO Selangor lakukanlah can ciptakanlah Keajaiban untuk menawan kembali Selangor. Anda memang mampu melakukannya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAS & PKR SEMAKIN RASIS AL KISAH DR SITI MARIAH & CHEGUBARD.


Insiden ceramah rasis anti Melayu di Jalan Kebun tempohari dalam negeri penguasaan Pakatan dijadikan isu sentimen perkauman oleh PKR dan PAS. Tewit Dr Siti Mariah yang ditewitkan kembali oleh Chegubad. Permainan sentimen rasis sebegini adalah merbahaya. Penggunaan ayat yang sama dengan tewit chegubad. Wujudnya perancangan awal  komunikasi secara tersusun oleh kedua buah parti yang suka bermain dengan sentimen rasis dan agama. 

Ketua Pemuda UMNO Selangor sudah membuat penafian terhadap tuduhan liar tidak berasas chegubad. Bloger pakatan cuba meniup isu sentimen perkauman ini. Tujuan dan matlamat mereka ialah agar pengundi India tidak mengundi calun Melayu dan sebaliknya.

Sekarang kita nilai sendiri pihak manakah yang gemar bermain isu sentimen perkauman bagi meraih sokongan di kalangan pengundi.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

INSIDEN CERAMAH RASIS DI JALAN KEBUN TAJAAN PEMBENCI MELAYU,Insiden di sebuah ceramah rasis anti Melayu yang di taja oleh PKR yang amat membenci Melayu turut dihadiri oleh beberapa ahli HINDRAF sebuah pertubuhan haram yang juga cukup amat rasis dan membenci Melayu.

Ceramah rasis bersifat anti Melayu dan menyebarkan kebencian kepada Melayu itu sudah tentulah akan mengundang kemarahan orang Melayu setempat. 

Namun Chegybard cuma menyalahkan UMNO. Kenapa? Mudah sahaja kerana Chegubard merasa malu ceramah rasis anti Melayu nya tidak mendapat sambutan dari orang kampung Jalan Kebun sendiri. 

Berikut adalah kenyataan Ketua Pemuda UMNO Selangor yang menafikan penglibatan UMNO dalam insiden tersebut (di petik dari laman Izz):-
Ketua Pemuda UMNO Selangor, Ungku Salleh Ungku Jamal menafikan sekeras-kerasnya pembabitan pergerakan itu dalam kekecohan pada program ceramah Asalkan Bukan UMNO (ABU) anjuran Saya Anak Bangsa Malaysia (SABM) dan Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf) kelmarin. 
Tegasnya, Pemuda UMNO tidak diberikan tugas untuk mendengar mahupun memantau sebarang program yang dijalankan oleh Pakatan Rakyat (PR) di negeri Selangor. 
Sebaliknya ujar beliau, tugas dan tanggungjawab yang diberikan kepada Pemuda UMNO adalah untuk memastikan program parti berjalan lancar termasuk, program bantuan kepada rakyat dan menggerakkan jentera pilihan raya.
“Buang masa sahaja, untuk kami pergi ke ceramah mereka, malah saya sendiri pun tidak tahu ceramah ABU ini diadakan.
“Kami masih lagi mempunyai tugas yang banyak untuk diselesaikan daripada datang ke program pembangkang,” katanya dipetik Sinar Harian. 
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan bahawa UMNO terlibat dalam kekecohan di program ceramah yang diadakan di Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam di sini, kelmarin.
Ungku berkata, walaupun wujud ceramah yang dianjurkan PR menyentuh isu tentang UMNO, namun pihaknya tidak mahu melakukan sebarang tindakan.
“Sebaliknya, kami perlu terus memfokuskan terhadap tugasan yang telah diberikan terutama dalam program mendekati rakyat,” katanya.
Difahamkan, kejadian berlaku pada jam 9 malam, apabila lebih kurang 20 lelaki yang menunggang motosikal dengan bersenjatakan kayu menyerang orang ramai yang berada di dalam dewan tersebut.
Koordinator Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin yang ada ketika kejadian berkata, lebih kurang 100 orang berada di dalam dewan dan akibat serangan tersebut, beberapa orang mengalami kecederaan.
KALAU TAK MENIPU BERBOHONG BERDUSTA DAN MEMFITNAH BUKANLAH NAMANYA PAKATAN DAP PKR PAS.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

JEMPUTAN MELAWAT DI GENTING HIGHLANDS TAJAAN PKR LIWAT.Anda ingin tahu cerita terbaru dan coretan 'Homo Cun' di Genting Highland? Sila ke pautan ini HOMO CUN DI GENTING HIGHLANDS

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PESANAN RINGKAS ANWAR IBRAHIM BUAT RAFIZI DALAM ISU NFCORP.
Demikianlah dua pesanan ringkas daripada Anwar Ibrahim kepada Rafizi dan Zuraida dalam isu NFCORP dan dalam isu-isu lain.

LU FIKIR LAH SENDIRI !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MANA LEBIH BAHLOL ? N SURENDRAN ATAU RAFIZI ATAU KEDUA-DUANYA SEKALI?


Para pemuja dan pembodek Anwar Ibrahim mula kecoh. Kekecohan mereka berpunca dari pemfailan Notis Rayuan oleh Peguam Negara Pembodek tegar Anwar Ibrahim seperti Naib Presiden paling tolol dalam sejarah dan buta perundangan N Surendran membuat kenyataan bersifat prejudis apabila berkata, 
"Motif rayuan itu adalah untuk memenjarakan Anwar dan menghalang Pakatan Rakyat daripada menguasai kuasa kerajaan persekutuan pada pilihan raya umum akan datang,"
N Surendran berjaya membuktikan tahap kebodohan melampau PKR walaupun sebelum ini Rafizi dan Zuraida juga turut berjaya membuktikan kebodohan melampau PKR dalam isu NFC dan NFCorp.Mana ada dalam dunia ini di dalam mana-mana amalan sistem peradilan sesuatu rayuan itu difailkan semata-mata mahu memenjarakan tertuduh?

Kenyataan tolol yang mempamirkan kebahlolan N Surendran bermotifkan politik dan difahamkan bahawa:-
  1. Pakatan terutama PKR hanya mahu Hak Rayuan oleh mana-mana mangsa jenayah seksual diberikan jika tertuduh / saspek dalam kes tersebut tidak melibatkan mana-mana ahli penyokong dan pemimpin PKR; dan 
  2. Mana-mana mangsa deraan seksual tidak berhak membuat rayuan kepada pembebasan mana-mana saspek/ tertuduh jika melibatkan kepentingan politik PKR; dan 
  3. PKR mahu agar ahli, penyokong dan pemimpin PKR diberikan Hak Kebebasan untuk melakukan jenayah seksual di mana jua di Malaysia ini tanpa perlu dibicarakan.
Eloklah tuan-tuan semua menafikan HAK KUASA MEMERINTAH PKR sebab ketololan mereka MELAMPAUI KERAGUAN MUNASABAH. Semakin hari semakin tolol dan bahlol PKR ini tidak ubah seperti kata Pepatah " Taik Lembu Kata Jubo Lembu Tolol'. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!


NFCORP SENGAJA DIJADIKAN MANGSA OLEH DAP & KARTEL CINA KAPIR LAKNAT.


Bila sebut NFC (National Feedlot Center) ramai yang dikelirukan bahawa ianya merujuk kepada NFCorporation. Sedangkan NFC atau PFN (Pusat Fidlot Nasional) dan NFCorporation adalah dua entiti berbeza. Perkara ini sengaja dikelirukan oleh PKR dan DAP bagi menjahanamkan sebuah syarikat  milik Melayu Islam. 

Sebenarnya, NFC merujuk kepada entiti bernama National Feedlot Center (Pusat Fidlot Nasional/ PFN). Entiti ini adalah di bawah pengurusan terus kerajaan Pusat. Kementerian yang bertanggungjawab ialah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani. 

Manakala NFCorporation Sdn Bhd. adalah sebuah entiti penender yang berjaya di pilih melalui tawaran terbuka untuk menguruskan dan mentadbir projek NFC. Ianya bukan sebuah syarikat usahasama dengan kerajaan Pusat mahupun dengan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani. NFCorporation Sdn. Bhd. adalah sebuah syarikat sendirian berhad yang diperbadankan di bawah Akta Syarikat 1965. NFCorp adalah milik orang persendirian.

Lapuran Ketua Audit Negara pun merujuk kepada NFC dan bukan kepada NFCorporation. Malah lapuran Ketua Audit Negara pun diputarbelitkan oleh PKR dan DAP untuk memburukkan kerajaan dan menjahanamkan segala usaha NFCorp. Kenapa hamba mengatakan demikian?

Tahukah anda semua bahawa isu NFCorp ini ditimbulkan oleh PKR setelah DAP gagal dalam misinya?

Apakah misi DAP? Dipercayai bahawa melalui kesepakatan dengan kartel Cina kapir laknat, seorang ahli DAP telah bekerja di NFCorp sebagai Pengurus Pemasaran. Salah satu tugas beliau ialah mengutip wang tunai semua hasil jualan NFCorp pada setiap hari. Diberikan kepercayaan oleh pengurusan Melayu untuk memasukkan wang tunai hasil jualan itu ke dalam akaun bank NFCorp. Tapi apakah berlaku? Beliau telah melakukan penyonglapan sejumlah RM2.7 juta terkumpul. Pecah amanah berlaku. Sabotaj sengaja dilakukan. 

Apabila pengurusan NFCorp menyedarinya, beliau telah di pecat. Berikutan pemecatan beliau seluruh kakitangan NFCorp berbangsa Cina turut meletakkan jawatan. Laporan polis sudah di buat oleh NFCorp. Polis telah menyelesaikan siasatan mereka. Kesalahan jenayah Pecah Amanah didapati telah dilakukan oleh pengkhianat tersebut. Kini hanya menunggu pendakwaan secara rasmi di mahkamah.

Apakah berlaku seterusnya? Beberapa bulan selepas itu barulah PKR melalui Rafizi membangkitkan isu NFCorp.

Inilah nasib yang menimpa hampir kesemua syarikat milik Melayu di bidang ekonomi. Amalan liberalisasi dan slogan bersaing secara sihat yang dilaungkan oleh komuniti peniaga Cina Malaysia sebenarnya adalah laungan dan seruan agar komuniti peniaga Melayu dimatikan terus. 

DAP tidak sesekali merasa senang melihat kemajuan orang Melayu dalam bidang ekonomi. Dunia komuniti Cina adalah dunia materialistik. Bukan dunia spiritual. Budaya mereka ialah Kiasu yakni Tidak Mahu Mengalah. Jadi faham-faham sajalah. 

Kesimpulannya, janganlah kita menjadikan mana-mana syarikat milik Melayu seperti NFCorp ini mangsa kekejaman amalan Kiasu dan pendengkian melampau. DS Najib kata amalkan kesederhanaan atau bawa budaya moderasi.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...