Selasa, 26 April 2011

KAUM CINA MULA MERASA TERPINGGIR DAN TERANCAM. (3)


1. Membicara kembali soal ini. Sambungan dari posting-posting atas tajuk siri yang sama. Kembali mengingati    kekalahan demi kekalahan MCA sejak 1969 dan mutakhir pada 2008. MCA kelihatan tidak bermaya hilang kus semangat dan menyerah bulat-bulat kepada kehendak Cina Bangsat DAP. Sejak 2008, MCA mempersalahkan UMNO di atas kekalahan mereka sedangkan selama ini UMNO memayungi dan menatang bagai minyak penuh MCA ini. 

2.  Namun sehingga kini MCA masih enggan berubah dan membiarkan vakum-vakum kosong dalam komuniti Cina diisikan oleh Cina Bangsat DAP . Malah, di kalangan para remaja Cina, MCA langsung tidak memberi sebarang perhatian serius melainkan terus-terusan mengomel seperti Ah Soo tua yang ditinggalkan anak di Rumah Jagaan Orang Tua di Cheras.

3. Terkini, pemimpin-pemimpin dua tiga kerat MCA dikecam begitu hebat oleh kerana mengkritik dan membuat desakan senada dengan Cina Bangsat DAP.MCA seolah-olah membiarkan Cina Bangsat DAP bermaharajalela tanpa sebarang perlawanan bersungguh-sungguh di pihak MCA bagi menyekat pengaruh dan fitnah Cina Bangsat DAP ini. 

4. Sampai bila pemimpin-pemimpin dua tiga kerat MCA yang bermasalah ini akan sedar bahawa pengundi Cina melarikan diri mereka daripada MCA adalah kerana sikap pemalas pemimpin-pemimpin atasan MCA yang dua tiga kerat. Ahli MCA sepatutnya membungkamkan semua serangan cina bangsat DAP dan untuk itu ahli MCA wajib berani berubah membuang pemimpin-pemimpin atasan dan bawahan yang bermasalah.

5. MCA perlu bekerja keras untuk mengembalikan semula kepercayaan pengundi Cina dan bersaing hebat dengan cina bangsat DAP yang mahu mengasingkan kaum Cina dari masyarakat arus perdana yang mana menurut pendapat Tun Dr Mahathir bakal mengundang malapetaka kepada Malaysia. 

AMAT DIKESALI DENGAN SIKAP ANGKUH DAN BONGKAK PEMIMPIN ATASAN MCA YANG BERMASALAH INI, KERANA MEREKA ADALAH JENIS PEMIMPIN BERMASALAH, PEMIMPIN YANG BERMASALAH TIDAK AKAN MAMPU MENYELESAIKAN SEBARANG MASALAH MELAINKAN MENAMBAHKAN LAGI MASALAH. PILIHAN KEPADA PUCUK PEMIMPIN TERAJU UTAMA DAN PARTI-PARTI KOMPONEN BARISAN NASIONAL LAIN IALAH MENILAI KEMBALI PRESTASI PARTI KOMPENAN YANG MEWAKILI KAUM CINA. MANA-MANA PARTI KOMPONEN YANG BERJAYA MENUNJUKKAN PRESTASI CEMERLANG, MAKA PARTI ITULAH YANG DIBERIKAN JAWATAN DALAM PEMBENTUKAN KABINET. NEGARA DAN RAKYAT MEMERLUKAN PEMIMPIN BERJIWA BESAR  SERTA PENYAYANG DAN BUKANNYA PEMIMPIN BERMASALAH BESAR DAN PENIKUS.


1 MALAYSIA menolak pemimpin bermasalah.

62 SG Video Seks Anwar Aljuburi - Aljuburi Tak Sayangkan Kak Wan Jijah !

Presiden PKR Kena Maki

1. Mengikuti dan mengulas entri terkini matkilaupenang bertajuk OMEGAPORNO KAK WAN KENA MAKI  untuk bacaan lebih lanjut. JS malas nak melayan karenah Presiden - cum- Isteri Aljuburi ini. Sepatutnya, Kak Wan Jijah ini sayangkan agama bangsa dan negara. Sedar ke Kak Wan Jijah betapa Aljuburi menyiksa jiwa dan batinnya selama ini? Ternyata selama ini Kaka Wan Jijah gagal total menasihati Aljuburi dalam serba serbi. 

2. Berikut adalah petikan yang di ambil dari blog matkilaupenang akan kenyataan Kaka Wan Jijah, fikirlah sendiri samada tindakan Presiden PKR ini dalam agama atau tidak ... sekarang anda faham kenapa dalam ISLAM , wanita tidak digalakkan menjadi pemimpin?

"Saya dapat SMS, kata saya muka tak malu. Mereka kata saya tak cakap benar, nak tutup aib Anwar. Saya memang tahu itu bukan Anwar. Saya bercakap perkara yang benar," katanya. 
 “Kenapa mereka perlu psikologi saya dengan mengatakan bermacam-macam agar saya percaya lelaki dalam video itu Anwar. Saya tidak mudah melatah,” katanya semasa berceramah di Taman Setia Bukti, Paroi, di sini malam kelmarin. 
“Bila saya tengok video itu, saya terkejut lelaki dalam video itu wajahnya mirip Anwar. Tapi bila melihat perutnya, saya lagi terkejut dan yakin itu bukan Anwar,” katanya.

Ihsan reformasin.blogspot.com

3. Perlu ke Kak Wan Jijah turut membohongi orang lain sekiranya Kak Wan Jijah memilih untuk menipu dirinya sendiri?

 JS AMAT KESALI SIKAP KAK WAN JIJAH INI. TAHUKAH KAK WAN JIJAH BAHAWA TANGGUNGJAWAB SEBAGAI PEMIMPIN MENUNTUT PERTANGGUNGJAWABAN MELEBIHI KASIH SAYANG KE ATAS KELUARGA JIKA KELUARGANYA MELAKUKAN KESALAHAN. SUDAH LUPA KISAH SAIDINA UMAR AL KHATTAB R.A. ?


1 MALAYSIA menolak kepimpinan lemah semangat

X-Klusif; Pendedahan Video Anwar, Perancangan Melarikan Diri Keluar Negara! -


Video di petik dari medaninfokita.blogspot.
Sila ke link yang diberikan dalam
posting sebelum ini.


1. Zahid Mat Arip [cucu kepada Tun Ghaffar Baba] belas orang kanan Aljuburi mendedahkan pada 24hb April 2011 di Kuala Lumpur berkenaan dengan perancangan Anwar melarikan diri ke luar negara. Jika ingin tahu lebih lanjut sila email medaninfokita dan/atau minaqjinggo.

JS TIDAK SKEPTIK DALAM MIMPI-MIMPI SEBEGINI KERANA SABDA RASULLULLAH S.A.W. MIMPI ORANG MU'MIIN ADALAH ILHAM DAN PERLU DIINGATI BAHAWA KISAH MIMPI INI DICERITAKAN DALAM AL QUR'AN DALAM KISAH NABI YUSUF ALAIHIS-SALAAM DAN NABI IBRAHIM ALAIHIS-SALAAM. KITA PERLU HUSNUL ZAN DENGAN ZAHID MAT ARIP.


1 MALAYSIA husnul zan

Selingan Terkini, Mahkamah Tangguh 16 Mei 2011 Beri Keputusan,

Hmm Fikirkan Sendiri Kapsyen Terbaik.
Menang Tak ada Hadiah

1. Mengikuti blog papagomo dalam entri terkininya klik di sini PAPAGOMO :16-Mei-Keputusan-Mahkamah-Kenapa Terlalu Lama?  mengulas mengenainya  Mahkamah terlalu memberikan kebahgiaan dan layanan istimewa tak berbelah bagi kepada Aljuburi. Oleh itu jelaslah, mahkamah bukan alat UMNO dan mahkamah adalah bebas.

2. Tempoh 16hb Mei adalah terlalu lama dan rakyat ingin mengetahui adakah Aluburi bakal dilepaskan dalam istilah DNA - Discharge Not Amounting To Acquittal atau Dilepaskan atau di panggil untuk membela diri.

3. Passpot Antarabangsa Aljuburi juga tidak di tahan. Ini mungkin mengundang pelbagai helah dan tipu muslihat Aljuburi bagi meraih masa. Kegelisahan ini dinukilkan dalam blog medaninfokita klik di sini untuk membaca lebih lanjut INFO CORNER: Kantoi ! Mesyuarat Sulit Anwar Omega dan Pemikir Yahudi Racang Insiden Tembak Kereta Anwar ...! Tujuan Lari Ke Luar Negara Dan Tuduh Najib Terlibat


SEPATUTNYA, SATU TINDAKAN TEGAS DI AMBIL KE ATAS ALJUBURI SEMENTARA MENUNGGU KEPUTUSAN MAHKAMAH PADA 16HB MEI 2011 MEMANDANGKAN ALJUBURI INI KAKI KELENTONG TAHAP SETAN LAKNATULLAH. TAPI TARIKH 16HB MEI INI MENGINGATKAN KEPADA 16HB SEPTEMBER. NIAT TAWAN PUTRAJAYA TAPI DAPAT MASUK SG BULOH?


1 MALAYSIA mahukan kebenaran segera!

KAUM CINA MULA MERASA TERPINGGIR DAN TERANCAM. (2)


PENUBUHAN MALAYSIA, 13 MEI 69 & DEB
Permulaan Ketidakpuashati Kaum Cina
Siri 2

Bersambung dari pasca 13 Mei 1969, mengenai kemasukan GERAKAN ke dalam BARISAN NASIONAL dan bermulanya polisi DASAR EKONOMI BARU yang diberikan tempoh hanya beroperasi selama 20 tahun. 

1. Semenjak 1969, GERAKAN menguasai PULAU PINANG dan amanah terdahulu diperbaharui melalui mandat baru GERAKAN ke dalam BARISAN NASIONAL. Untuk seketika PAS berada dalam BARISAN NASIONAL kerana impak tragedi 13 Mei 1969.

2. Untuk tempoh seketika, DAP memainkan peranan sebagai pembangkang dan pengawas mewakili kaum Cina di Parlimen dan Dewan Undangan Negeri manakala GERAKAN dan MCA bertindak sebagai suara orang Cina dalam kerajaan dan kabinet.

3. Zon Selesa kaum Cina ini dari 1969 - 2008 tidak dinafikan banyak membawa manafaat dan keuntungan besar kepada kaum Cina walaupun DASAR EKONOMI BARU dilaksanakan. di samping itu secara diam-diam kedudukan ekonomi kaum Cina diperkukuhkan melalui Kuasa Membeli golongan Menengah Atas Melayu yang tumbuh bagai cendawan hasil polisi agresif dan proaktif Tun Dr Mahathir pada tahun 1980an dan 1990an.

4. Manakala kaum Melayu/ Bumiputera diwakili oleh UMNO, PBB, PBDS dan PAS baik di Parlimen, Dewan Undangan Negeri dengan PAS berkuasa selama 21 tahun di Kelantan, tapi bukanlah secara kerjasama dengan UMNO sebaliknya bagaikan api dalam sekam dan duri dalam daging.

SAMBUNG LAGI. SEMAKIN MENARIK INI. 


1 MALAYSIA menolak Pakatan Jahat PAS DAP PKR

KAUM CINA MULA MERASA TERPINGGIR DAN TERANCAM. (1)


PENUBUHAN MALAYSIA, 13 MEI 69 & DEB.
Permulaan Ketidakpuashati Kaum Cina.

1.  Pada pra dan pasca kemerdekaan 1957, kaum Cina hanya diwakili oleh MCA sebagai pelindung dan adiwira kaum Cina di Malaya. Apabila soal Kerakyatan dapat diselesaikan, secara otomatis perjuangan BINTANG 3 melalui Parti Komunis Malaya gagal total meraih sokongan orang Cina.

2. Namun, apabila kemasukan Singapura ke dalam Malaysia pada 1963 yang menyaksikan PAP sebuah parti politik kaum Cina yang juga membawa Gagasan Nanyang haluan Koumintang yang membawa slogan Malaysia Malaysian bermulalah kemuncak pemisahan dan peralihan sokongan kaum Cina dari MCA ke PAP.

3. Kini keberadaan PAP dilihat sebagai alternatif penaung kepada kaum Cina. Pertikaman lidah hangat sering terjadi di dalam Parlimen dalam tahun 1963. 1964 dan 1965. Perlu diingati, Singapura tidak merdeka melalui Malaysia tetapi Singapura merdeka setelah berjaya mendapat kuasa autonomi terhad daripada British pada tahun 1959. 

4. PAP berkuasa penuh di Singapura selepas mengalahkan Parti Buruh Singapura dan ini berlaku kerana kemasukan Singapura ke dalam Malaysia. Menjadi 1 tandatanya yang begitu serius ialah tidak diketahui secara terperinci dan mendalam bagaimanakah perhubungan PAP dengan MCA pada waktu itu.

5. Seterusnya, apabila UMNO cuba mengembangkan pengaruhnya di Singapura, langkah ini di lihat sebagai ancaman kepada kepentingan kaum Cina di Singapura. PAP melawan dengan melancarkan kempen Malaysia Malaysian.

6. Hasilnya ialah Gagasan Nanyang Raya diberikan nafas baru oleh PAP dalam bentuk Kebenaran Fiktif yakni menentang kezaliman dan penindasan kaum Cina di bawah konsep perkongsian kuasa Perikatan dan kerangka Perlembagaan Malaysia. Hak Istimewa Bumiputera menjadi sasaran utama.

7. Hasil gerakan PAP ini melahirkan parti multi-rasial seperti GERAKAN tapi didominasikan oleh kaum Cina. Pemisahan Singapura dari Malaysia bukanlah pengkhianatan UMNO kepada Melayu sebaliknya tindakan ini menjejaskan momentum Gagasan Nanyang Raya kerana sokongan kaum Cina mula beralih arah ke PAP.

8. Pada tahun 1965, apabila Singapura dipisahkan dari Malaysia, cawangan PAP di Malaya ditukarkan menjadi DAP. Kini, dengan munculnya GERAKAN dan DAP, penguasaan MCA semakin berkurangan kerana tidak lagi di lihat sebagai penaung dan tidak berdaya melindungi kaum Cina. 

9. Apabila DAP dan GERAKAN berjaya menang dan menguasai Selangor dan Pulau Pinang pada tahun 1969, semasa perarakan kemenangan tersebut, berlakulah kejadian menghina dan mencela orang Melayu secara terang-terangan. Ini membawa tercetusnya tragedi 13 Mei 1969. MCA pada masa itu, hilang sokongan majoriti kaum Cina dan tidak dapat berbuat apa-apa bagi mengekang gelombang kebangkitan emosi kaum Cina terhadap Perikatan.

10. Selepas 13 Mei 1969, berlaku pertukaran kepimpinan dalam UMNO, dan GERAKAN beralih sokongan dan menyertai BARISAN NASIONAL kerana tidak mahu lagi menjadi ultra seperti DAP yang mengakibatkan kaum Cina terancam. Pemisahan GERAKAN dengan DAP ini, menyebabkan kembalinya sokongan kaum Cina kepada MCA tetapi MCA terlepas Pulau Pinang buat selama-lamanya.

11. Walaupun begitu ini menambahkan bilangan perwakilan kaum Cina dalam kerajaan kerana kini kaum Cina diwakili oleh 2 kelompok iaitu GERAKAN dan MCA. Manakala, DAP semakin kehilangan pengaruh. Ini kerana pada tahun-tahun selepas 1969, kaum Cina berasa selesa dan aman disebabkan mempunyai perwakilan yang ramai dalam kerajaan melalui GERAKAN dan MCA.

12. Namun begitu, kaum Cina merasa dikhianati oleh GERAKAN dan MCA apabila mereka menyetujui perlaksanaan polisi DASAR EKONOMI BARU yakni polisi menstruktur semula masyarakat bagi mengimbangi jurang besar di antara kaum Cina dengan Melayu dan India. 

BERSAMBUNG SEBENTAR LAGI. DAH TERLALU PANJANG, ORANG MALAYSIA SUKA BACA PENDIK-PENDIK SAJA.


1 MALAYSIA jangan lupa Sejarah

ASPIRASI GAGASAN NANYANG RAYA- DOMINASI LINGKUNGAN CHINA RAYA.

Dinasti Anak Pao

SEJARAH DAN FAKTA

1.  ASPIRASI GAGASAN NANYANG RAYA yang bermula pada era kepimpinan DR SUN YAT SEN yang menyeru semua orang Cina seberang Laut [Nanyang] agar berdominasi di mana saja mereka berdomisil yang menjadi rakyat empayar British demi memastikan kesinmbungan dan survival kaum Nanyang tidak tertindas.Suratkhabar NANYANG SIANG PAO adalah hasil dari Gagasan Nanyang ini.

2. Kejayaan besar Gagasan Nanyang ini ialah di Singapura. Maaf bukan hendak meletakkan sebarang permasalahan hubungan luar negara mahupun menimbulkan perkecohan hubungan Diplomatik tetapi ini adalah fakta sahih. Oleh kerana dari segi fakta, DAP merupakan cabang kepada PAP, aspirasi Gagasan Nanyang ini diteruskan oleh DAP.

3. Sebelum itu, MCA juga merupakan hasil daripada Gagasan Nanyang ini. Kepimpinan awal MCA, walaupun membawa Gagasan Nanyang ini telah bertolak ansur dan bersetuju untuk bersama-sama dengan UMNO dan Perikatan dan kemudiannya dalam Barisan Nasional kerana isu kerakyatan diselesaikan melalui Jus Soli.

4. Di atas persetujuan dan sifat bertolak ansur inilah, Pulau Pinang diamanahkan kepada MCA. Oleh itu, demi kemerdekaan dan perkongsian kuasa, UMNO telah bertolak ansur dalam 2 perkara besar, pertama, kerakyatan melalui Jus Soli dan kedua Pembahagian Wilayah Amanah Pulau Pinang kepada komuniti Cina.


1 MALAYSIA tolak Gagasan Nanyang Raya

KEMANAKAH ARAH ASPIRASI DAN HALATUJU CHUA SOI LEK .. HARMONIS ATAU CAUVINIS?

1. Kita perlu ingat bahawa kita tidak ada sebarang masalah dengan komuniti Cina Malaysia, tapi bermasalah dengan halatuju dan aspirasi Cina DAP bangsat yang mahukan pengasingan total dan mengwujudkan Sistem 2 parti, 1 parti berteraskan Dominan Cina DAP Bangsat dengan 1 parti lagi bercampur-campur.

2. Cina DAP Bangsat semenjak tertubuhnya apa yang dinamakan sebagai Yayasan Hua Ren di samping gagasan Nanyang Raya yang di bantu oleh seluruh rangkaian Nanyang di dunia telah memulakan gerakan mendominasi. Gagasan Nanyang Raya ini bukanlah rekaan tapi ia adalah sebuah realiti yang tampak nyata.

3. Strategi Cina DAP Bangsat ini amat mudah, 

PERTAMA: Memanipulasikan sifat kelemahan orang melayu yang suka bertolak ansur, tolak-tolak... lama-lama beransur-ansur ketepi

KEDUA: Memanipulasikan sifat orang Melayu yang mudah merajuk bila kena kutuk kow-kow dan di hina, di keji serta di kutuk secara istiqomah.

KETIGA:  Memanipulasikan sikap dan sifat Melayu yang suka bergantung harap dan mengharapkan bantuan daripada orang lain dari kelompok masyarakat mereka sendiri.

KEEMPAT: Memanipulasikan sikap permusuhan melampau , Dendam Kesumat orang Melayu dan mengekalkan permusuhan di kalangan orang Melayu.

KELIMA: Memanipulasikan sentimen kuat beragama di kalangan Melayu bagi mencetuskan pemisahan dan pengasingan dalam kelompok Melayu.

KEENAM: Memanipulasikan sifat Empatik Melayu bagi mengwujudkan persekitaran Inferioriti Kompleks bagi tujuan penguasaan minda dan semangat ruhani orang Melayu.

KETUJUH: Memanipulasikan sifat egois, degil, keras kepala dan keras hati di kalangan orang Melayu bagi membesarkan jurang perbezaan fahaman politik, agama dan budaya di kalangan orang Melayu.

KELAPAN: Memanipulasikan sifat Malu orang Melayu sebagai alat menundukkan orang Melayu mengikuti kehendak Cina DAP Bangsat sekaligus menampakkan Dominasi Kuat Cina DAP Bangsat bagi mengekalkan justifikasi betapa perlunya orang Cina kepada Cina DAP Bangsat.

SELEPAS INI PADA JAM 9.45 PAGI, JS AKAN KEMUKAN LANGKAH-LANGKAH DAN MEKANISMA BAGI MENGALAHKAN STRATEGI CINA DAP BANGSAT INI SEKALIGUS MELENYAPKAN SEMUA KEPERCAYAAN YANG CINA DAP BANGSAT INI NIKMATI SEJAK 2008.


 1 MALAYSIA bukan 3 MALAYSIA

GUAN ENG DAKWA MELAYU TAK SOKONG BARISAN NASIONAL .. BUKTIKANLAH GUAN ENG ! BUBARKAN DUN SELANGOR, PULAU PINANG,KEDAH, KELANTAN

1. Diketahui bahawa dalam 100 janji Pakatan Jahat PAS DAP PKR dalam Manisfesto mereka pada PRU 12 lalu, boleh di bilang dengan jari berapakah sudah tertunai.Malah, Guan Eng di asak begitu hebat kerana pentadbirannya yang begitu pincang tugas. Tahukah anda Guan Eng masuk ICU kerana tertekan emosi? Untuk pengesahan sila email bloger empayarpemuda, matkilaupenang dan M.i.M serta Pisau.net.

Gambar ini Ihsan GAP.

2. Mengikuti blog Gerakan Anti-PKR, GAP dalam entri bertajuk Guan Eng Kata Melayu Tak Sokong Kerajaan yang mengulas mengenai kenyataan gementar Guan Eng bagi terus menipu dirinya sendiri berkenaan Gelombang Peralihan Sokongan majoriti rakyat dari Pakatan Jahat ke Barisan Nasional.

3. Pentadbiran DS Najib berjaya mengembalikan semula sokongan rakyat kepada Barisan Nasional melalui polisi-polisi berteraskan Transformasi dan mula menunjukkan komitmen tinggi bermula dengan NKRA, NKEA, ETP. MEB dan 1 MALAYSIA. Satu persatu tembok pemisah yang dibina oleh Pakatan Jahat roboh.

4. Kembali kepada persoalan asal tajuk mengenai kenyataan Guan Eng. Guan Eng sedar bahawa sokongan majoriti rakyat sudah kembali semula kepada Barisan Nasional dan hanya sebahagian kecil pengundi Cina yang masih mempercayai pembohongan Pakatan Jahat PAS DAP PKR dan ini bakal berubah pula bila pengundi Cina mulai sedar bahawa pengasingan dari Melayu bakal merebahkan semua penguasaan mereka dalam bidang ekonomi, mana ada tauke yang hendak rugi.

Bersambung pada jam 9.30 a.m

DAP BERUSAHA UNTUK MENGASINGKAN PENGUNDI CINA DARI MENYOKONG BARISAN NASIONAL DAN MENYAKINKAN MEREKA BAHAWA JIKA MENGUNDI DAP PUN, KEPENTINGAN DAN KEBAJIKAN MEREKA TETAP TERJAGA DI BAWAH KONSEP 1 MALAYSIA, DALAM ERTIKATA LAIN, DAP MENGAKUI KEBERKESANAN POLISI TRANSFORMASI 1 MALAYSIA PENTADBIRAN DS NAJIB. 1 MALAYSIA mahukan Perpaduan bukan Pengasingan.

CARA FAHAMI PAKATAN JAHAT PAS DAP & PKR (5) ... BILA MEDIA ASING MENOLAK ALJUBURI.


As he reflects on a month during which he has not only been on trial for sodomy but also accused of being the mystery man in a sex tape featuring a Chinese prostitute, Malaysia's former deputy prime minister Datuk Seri Anwar Ibrahim may be forgiven for wondering how his dream of finally taking power has crumbled so swiftly. (Ketika membayangkan pada bulan ketika beliau bukan berada di mahkamah untuk pebicaraan sodomi tetapi juga dituduh sbagai orang misteri dalam video seks yang menampilkan seorang pelacur China, bekas wakil Malaysia Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mungkin boleh dimaafkan kerana tertanya-tanya bagaimana nya mimpi beliau untuk mengambil alih kuasa akhirnya HANCUR BEGITU CEPAT).
 klik di sini untuk membaca lebih lanjut
1. Mengikuti blog M.i.M , Dr Novandri yang banyak kali mengkantoikan pemimpin Agung idola dalam Pakatan Jahat PAS DAP PKR. Kali ini Dr. Novandri menyediakan kepada kita semua bahan-bahan yang dia temui dalam pengkajiannya mengenai maklum balas media-media luar negara berkenaan lapuran ke atas kes liwat ke 2 Anwar. Ternyata, media luar negara pun menjauhi Anwar.

MEDIA LUAR NEGARA YANG SELAMA INI MENJADI KIBLAT UTAMA PRO ALJUBURI PUN SEDAR BETAPA RENDAH MORAL ALJUBURI. PRO ALJUBURI DAN PUAK REFORMASI SAJA YANG MASIH KEBINGUNGAN KERANA TERLAMPAU BANYAK MENELAN PEMBOHONGAN ALJUBURI SEHINGGAKAN BUTA DAN GELAP HATI MEREKA SEGELAP GUA KELAM DI PERLIS.


1 MALAYSIA tolak pemimpin rendah moral seperti ALJUBURI

CARA FAHAMI PAKATAN JAHAT PAS DAP PKR (4).. PISAU KANTOIKAN GUAN ENG PROJEK RM 74 JUTA. TAK NAK JAWAB KE GUAN ENG?


Kontraktor Melayu Dapat 100% Daripada Projek Jabatan Pengairan & Saliran(JPS) Dan 98% Nilai Projek Jabatan Kerja Negeri(JKR) Yang Di bawah Peruntukan Kerajaan Negeri Pulau Pinan. Ini dengan sekaligus mematahkan fitnah jahat pemimpin UMNO dan juga sekutu UMNO seperti Presiden Persatuan Kontraktor Melayu Pulau Pinang (PKMM), Datuk Mohamed Fadzill Hassan. Datuk Mohamad telah mendakwa kenyataan saya bahawa 70 peratus bidaan kontrak kerajaan negeri dimenangi kontraktor bumiputera tidak benar dan tidak mencerminkan realiti sebenar pengagihan projek secara adil..Datuk Mohamad Fadzill telah mencabar saya mendedahkan secara nilai tender yang dianugerahkan kepada kontraktor bumiputera kerana nilainya mungkin jauh lebih rendah jika dibandingkan dengan habuan kontrak yang diterima kontraktor bukan bumiputera- 
Kenyataan Rasmi Guan Eng1. Sahabat JS, bloger Pisau membogelkan Guan Eng dan pentadbiran DAP di Pulau Pinang dalam entrinya seperti di atas. Kesemua maklumat di petik daripada blog Pisau, sila ke link yang diberikan untuk membaca lebih lanjut.

2. JS cuma ingin ketengahkan kepada para pembaca, bahawa jika di Selangor, kontrak kuota Bumiputera di sapu bersih oleh DAP melalui syarikat-syarikat ALIBABA maka apatah lagi di Pulau Pinang. Ini kerana dalam maklumat yang diberikan oleh Guan Eng itu tidak menyatakan samada syarikat bumiputera yang dpat kontrak itu adalah benar-benar milik 100% Bumiputera atau 100% Proksi DAP.

DAP TELAH DIKANTOIKAN DI DALAM PERBICARAAN SURUHANJAYA SIASATAN KEMATIAN TBH BERKENAAN DENGAN KAEDAH ALIBABA DAP SELANGOR YANG MENYAPU BERSIH SEMUA KONTRAK MILIK BUMIPUTERA MELALUI PROKSI DAP, NAMA JE SYARIKAT BUMIPUTERA TAPI 100% MILIK DAP. LAGI MAHU BOHONG KE? DAP KAN PAKAAR DALAM KEBENARAN FIKTIF.


1 MALAYSIA tolak diskriminasi DAPIGS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...