Rabu, 20 Julai 2011

GEMPAR TERHANGAT ! GOMO MEMFAILKAN SAMAN TERHADAP ANWAR IBRAHIM

Pepatah kata  'Cakap Siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar' Bloger kena saman itu perkara biasa kita dengar, apakata bloger pula menyaman subjek penulisannya? Contohnya Papa Gomo saman Anwar brahim kerana menafikan KEBENARAN semua pendedahan yang beliau lakukan ke atas Anwar Ibrahim. Itu baru gempaq beb !

Entri ini berkaitan dengan entri berani Papa Gomo kepada Anwar Ibrahim. Ada benar juga apa yang di tulis oleh Papa Gomo, kalaulah benar dan betul kami bloger pro kerajaan yang mendedahkan gambar belalainya anugerah Tuhan dan video seksnya sebagai FITNAH dan MENGAIBKANNYA, apakata Anwar Ibrahim mencontohi Datuk Seri Rais Yatim? Jangan hanya meminta AMK buat lapuran polis dan lapuran kepada SKMM mendakwa Papa Gomo menyebarkan bahan pornografi. Itu bukan tindakan lelaki berhemah tinggi. Kalau benar-benar seorang lelaki berhemah tinggi, saman je ler atau sendiri buat lapuran polis. 

Andaikata, Anwar Ibrahim menyaman Papa Gomo, China Doll kami persembahkan, jika AMK buat laporan polis terhadap Papa Gomo, kami akan buat laporan polis mengatakan berlakunya kesalahan seksual di dalam video tersebut dan orang yang disyakki ialah Anwar Ibrahim. Baru lah adil dan saksama. Iya tak?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DAPIGS HENDAK SAMAN SEMUA ORANG MELAYU.. BETUL KE???

Ini kisah mengenai anak beranak yang menguasai parti DAPIGS seperti mereka menguasai sebuah Kongsi Cina yang bekerja di bawah mereka dalam zaman Kapitan Yap Ah Loy dulukala. Anak beranak Lim DAPIGS SOSIALIS CAUVINIS RASIS ini berdendam dengan UMNO kerana dulu mereka asik keluar masuk kamunting dan penjara dek kerana keceluparan mulut mereka yang belum berinsurans sepertimana mulut-mulut Karpal Singah anak beranak yang berinsuran indemniti professional. Juga di petik daripada sumber blog SEMUT HITAM yang ganeh mengigit pihak pembangkang. Kali ini SEMUT HITAM mendedahkan mengenai kerisauan Lim anak beranak dengan karenah MOHAMED RAZALI ABDUL RAHMAN ahli DAPIGS yang di pecat kerana skandal NEGARA KRISTIAN telah memasang niat untuk buat roadshow ke seluruh negara memberitahu kepada orang MELAYU ISLAM akan agenda penindasan dan penganiayaan rakyat khususnya orang MELAYU oleh DAPIGS. Cerita penuh di sini SEMUT HITAM.


Akibat terkesima dengan keberanian RAZALI, anak beranak LIM pernh buat ugutan tehadap RAZALI untuk menyaman beliau kerana di tuduh menghasut orangramai membenci DAPIGS dan menimbulkan huru hara antara kaum kerana pendedahan yang beliau lakukan mengenai skandal NEGARA KRISTIAN. Tup-tup ternyata RAZALI berkata benar dan DAPIGS hanya menuduhnya secara liar unutk kaber line.
Kita baca petikan suratkhabar mengenainya , di ambil daripada blog SEMUT HITAM:-

PULAU PINANG 19 Julai - Selepas dipecat daripada parti, Mohamed Razali Abdul Rahman berhasrat mendedahkan mengenai perancangan DAP yang dianggap menindas serta menganiaya rakyat khususnya orang Melayu.
Menurutnya, sebagai individu yang tidak lagi terikat dengan mana-mana pihak, beliau bebas untuk memberi kesedaran tentang perjuangan sebenar DAP yang selama ini tidak disedari oleh rakyat.
Mohamed Razali berkata, beliau bercadang mengadakan sesi penerangan secara terbuka di lokasi-lokasi yang dianggap sesuai.
“Buat masa sekarang saya akan bergerak secara bebas untuk memberi penerangan kepada umum khususnya orang Melayu tentang apa yang dilakukan oleh DAP selama ini.
“Pada masa sama saya tidak keberatan kalau ada jemputan daripada mana-mana penganjur,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

SEKIAN DILAPURKAN . TQ SEMUT HITAM !

 TEPUK DADA TANYA IMAN

HUSAM TERKANTOI, ANWAR MENGANTOI. KISAH AJAIB KANISTER PEMEDIH MATA.

Anak didik Anwar Ibrahim dan proksi terdekatnya dalam PAS, HUSAM MUSA didapati kantoi dalam menyebarkan kepada khalayak umum mengenai KISAH AJAIB KANISTEER PEMEDIH MATA yang menyebabkan kecederaan kepada Anwar Ibrahim sepertimana kecederaan yang dialami watak Encik Johan lakunan Tan Sri P.Ramlee dalam MADU 3.

Saksikan klip video SEMUT HITAM yang ganeh cam Papa Gomo gaks. Untuk makluman SEMUT HITAM ini bujang lagi, sapa berhajat nak jadikan dia menantu , sila tinggalkan komen anda dalam ruangan komen. Jangan bimbang tiada deposit dikenakan. TQ SEMUT HITAM! Cun woooo ....! pautan yang berkenaan SEMUT HITAM
untuk memahami lebih lanjut apa yang HUSAM kantoi sila lihat gambar di bawah ini

dah dasar pembohong penipu pendusta, bila bercakap je dah gerenti BOHONG!
Ini macam nak dijadikan PEMIMPIN BESAR? Boleh jalan daaaaaa.....!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

BIARLAH INI MENJADI BUKTI ........PAS PKR TELAH MENYELEWENG SERBA SERBI.

Bukan hendak takkabur dan riak, tapi ini hendak diperjelaskan dengan sejelas-jelasnya kepada semua kawan dan lawan. Ramai yang menyangka JS menolak dan membenci dapkrpasm kerana fahaman politik sebenarnya TIDAK SAMASEKALI. Andaikata ada mana-mana hamba Allah SWT yang lebih tinggi kefahamannya daripada JS sendiri pun akan faham apa yang sebenarnya JS tuliskan dan hendak sampaikan. JS MENOLAK DAPKRPASM kerana TAUHID MENGHENDAKINYA BEGITU. TIDAK ADA SATU PUN TINDAKAN DAPKRPASM YANG MELEPASI SARINGAN RUKUN 6 YAKNI RUKUN IMAN. LAHIR SAJA NAMPAK ISLAM TAPI HATI-HATI MEREKA SUDAH DIPENGARUHI IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH. TAHAP PENGARUH IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH DI DALAM HATI-HATI MEREKA SUDAH TAHAP KRITIKAL SESANGAT IBARAT PESAKIT YANG SUDAH TIDAK ADA HARAPAN LAGI , PADA HUKUM AKAL DAN PADA HUKUM ADAT. 

KAJILAH DAN MENGAJILAH KISAH PENIPUAN DAN HASUTAN IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH KEPADA HAWA DAN NABI ADAM A.S. DI DALAM SURGA DI MANA LARANGAN MEMAKAN BUAH KHULDI DIBISIKKAN KEPADA HAWA BAHAWA ALASAN  KERANA ALLAH SWT TIDAK MAHU HAWA DAN NABI ADAM A.S. MEMPEROLEHI ILMU-ILMU KASYAF , HIKMAH DAN LADUNNI. DIHASUTNYA BERULANGKALI KEPADA HAWA SEHINGGA HAWA MEMUJUK RAYU NABI ADAM A.S. YANG MENYEBABKAN NABI ADAM A.S. RASA SERBASALAH LALU MENGIKUTI APA YANG DIUSULKAN OLEH HAWA. NABI ADAM A.S. MENJADI WAS-WAS DENGAN APA YANG TELAH DIAJARKAN KEPADANYA DAN MENGENAI PERISTIWA ANTARA MALAIKAT DENGAN ALLAH SWT. 

BERKATA PARA HUKAMA' BAHAWA ORANG BAIK-BAIK WALAUPUN BERADA DI DALAM JEMAAH YANG TIDAK BAIK TETAP DIHUKUMKAN KEPADANYA SEBAGAI TIDAK BAIK SEBABNYA KALAU DIA BENAR-BENAR BAIK SUDAH TENTU DIA DAPAT MEMBEZAKAN ANTARA HAQ DAN BATHIL.TEPUK DADA TANYA IMANMB KEDAH IBARAT ' BALUN DAP SINDIR HJ HADI'.

Barangkali kerana berang dengan campurtangan Hj Hadi dan kritikan-kritikan pedas daripada bloger pro BN mengenai isu Larangan Pusat Hiburan Beroperasi dalam bulan Ramadan , Datuk Seri Azizan Abdul Razak menyindir Hj Hadi dengan jemputan bersolat tarawih di kelab-kelab malam di Kedah. Sindirannya itu bagaikan membalun DAP juga. Hal ini ditulis oleh bloger GELOMBANG RAKYAT dan diceritakan semula agar perkhabaran ini dapat memenuhi ruang siber supaya rakyat dapat maklumat-maklumat alternatif selain daripada mendengar daripada pihak mereka sendiri.

Bloger GELOMBANG RAKYAT menulis di dalam entrinya bahawa AZIZAN ABDUL RAZAK berang dengan keputusan PAS PUSAT terutama Hj Hadi dan dengan khabar angin bahawa larangan tersebut telah ditarikbalik oleh kerajaan negeri KEDAH. Malah bukan sahaja AZIZAN ABDUL RAZAK naik berang bahkan ramai penyokong PAS juga berang serta kesal dengan keputusan yang di buat oleh PAS PUSAT baru-baru ini. AZIZAN ABDUL RAZAK akan tetap melaksanakannya kerana inilah peluang keemasan buat PAS membuktikan bahawa perjuangan asal mereka tidak berubah. Pada pendapat JS ini bakal mengundang banyak masalah lain yang tidak akan dapat diselesaikan dengan cara baik dan terus menerus menjejaskan kepentingan ISLAM, cuma JS tabik hormat kepada sindiran tajam AZIZAN ABDUL RAZAK kepada Hj Hadi dan DAP yakni jemputan bersolat tarawih di semua kelab-kelab malam di Kedah. SYABAS !TEPUK DADA TANYA IMAN

GOMO DEDAHKAN EMAIL MENGENAI CERITA A SAMAD SAID YANG PERLU DIKETAHUI UMUM.

GOMO telah mengeluarkan artikel mengenai A Samad Said dan sebab-sebab kenapa A Samad Said menyokong kuat pembangkang. Gomo telah menerima email daripada seseorang yang mendedahkan maklumat-maklumat tertentu mengenai A Samad Said.

Jadi JS petik kembali isi kandungan emel tersebut agar ianya menjadi semakin banyak di internet, jika ianya tidak benar .. saman je ler kitaorg.

Petikan penuh isi kandungan emel yang di terima oleh Papa Gomo:-Salam Sdr Papagomo.

Artikel Sdr berkaitan penglibatan SN A. Samad Said dengan perhimpunan haram BERSIH adalah dirujuk.


Ramai orang tertanya-tanya apa kaitan penglibatan beliau dengan rangkaian pertubuhan haram ini yang jelas bermotifkan politik pembangkang, sedangkan beliau sebelum ini dilihat sebagai neutral dalam sebarang isu. Adakah kerana beliau tertipu dan terpedaya dengan helah pembangkang sehingga turut sama menyertai BERSIH atau ada niat lain yang beliau cuba sembunyikan?Dalam dunia sastera Malaysia, tiada penulis yang tak kenal perangai A. Samad Said ini. Beliau sebelum ini banyak kondem Dewan Bahasa & Pustaka (DBP) dengan pelbagai tuduhan hanya atas alasan DBP (kerajaan) tidak memberi layanan istimewa kepada beliau. Beliau mahu dibayar mahal dalam setiap acara yang melibatkan beliau, mahu disediakan segala kemudahan yang berkaitan seperti pengangkutan udara kelas bisnes, hotel bertaraf bintang serta kenderaan berserta pemandu. Itu tak termasuk permohonannya untuk mendapatkan kemudahan istimewa dalam aspek penerbitan karya-karyanya.Namun beliau masih lagi protes dengan alasan kerajaan tak jaga kebajikan beliau yang bertaraf Sasterawan Negara.Untuk makluman sdr, sebelum ini Pak Samad ada buat permohonan dengan kerajaan negeri Melaka pimpinan Datuk Seri Ali Rustam untuk membantu beliau menerbitan karya-karyanya atas kapasiti beliau sebagai penulis berstatus SN kelahiran Melaka. Permohonan itu dah diluluskan dengan nilai jutaan ringgit melalui satu MOU timbal balik, iaitu Kerajaan Melaka beri duit untuk beliau terbitkan buku dan buku itu kemudiannya akan diberikan kepada kerajaan Melaka dalam jumlah tertentu.Katanya wang bernilai RM3 juta telah diserahkan kepada Pak Samad untuk tujuan itu. Pak Samad kemudiannya telah menubuhkan syarikatnya sendiri, Wira Bukit Sdn. Bhd. yang diuruskan oleh anak lelakinya, Helmy Samad.Namun projek ini dikatakan gagal mencapai matlamat untuk menerbitkan semua karya-karya beliau tetapi duit yang diperuntukkan telah habis digunakan. Pak Samad dikatakan minta lagi daripada kerajaan Melaka tetapi telah ditolak kerana peringkat pertama pun telah gagal dilaksanakan sedangkan duit dah habis dibelanjakan. Ini telah menimbulkan kemarahan Pak Samad.Kemudian penerbit PTS Sdn. Bhd milik Ainon Mohd, -sekutu pembangkang dan Anwar Ibrahim telah mengambil alih projek berkenaan dan mendapat hak milik semua karya Pak Samad dan buku-buku beliau untuk diterbitkan semula untuk jualan.Adakah penglibatan Pak Samad dalam BERSIH kerana marahkan kerajaan kerana mendakwa tidak memenuhi permintaan-permintaan beliau yang berlebihan itu? Atau adakah Pak Samad telah terhutang budi dengan Ainon Mohd yang telah memberikan 'nyawa' semula kepada beliau dalam projek penerbitan buku-bukunya?Rakyat harus tahu tentang ini. Salam hormat.Emel Kiriman

Begitulah maklumat-maklumat yang diberikan di dalam emel berkenaan mengenai A Samad Said. Terpualnglah kepad apara pembaca untuk menilainya sendiri. Manusia ini tidak yang sempurna kecuali para anbiyaa' dan Rasul Allah. Betul juga kata pepatah lama Melayu , TERHUTANG BUDI DI BAWA KE MATI .... dalam hal A Samad Said kita berharap agar ianya tidak akan menyebabkan Negara punah ranah.

TEPUK DADA TANYA IMAN

PENDEDAHAN FITNAH PEMBANGKANG MENGENAI KAPALSELAM SCORPENE.

SEMENTARA MENANTI MASALAH TEKNIKAL BAGI AKAUN FB JAS SALLEH DISELESAIKAN SEGERA, BLOG INI MENJADI MEDIUM UNTUK SAYA BERJUANG. BERIKUT SAYA PETIK KEMBALI SEBUAH ARTIKEL MENARIK DARI BLOG MYMASSA MENGENAI PENDEDAHAN FITNAH MENGENAI KAPALSELAM SCORPENE YANG DIFITNAHKAN SEBAGAI TIDAK BOLEH MENYELAM, KAPALSELAM TERPAKAI, KAPALSELAM SUB STANDARD DAN DIKAITKAN DENGAN PEMBUNUHAN ALTANTUYA. BACA JANGAN TAK BACA.


Petikan artikel berkenaan daripada blog mymassa:-

1. Walaupun sudah banyak penjelasan di dada akhbar, majalah dan blog-blog pertahanan tempatan, saya perhatikan masih ada lagi pembaca yang percaya bulat-bulat bahawa kapal selam pertama negara iaitu KD Tunku Abdul Rahman dari jenis Scorpene telah rosak dan tidak dapat menyelam. 

2. Lebih buruk lagi apabila ada yang menyangka bahawa kapal selam tersebut merupakan bahan terpakai dari Tentera Laut Peranchis sedangkan Malaysia telah menghabiskan wang sebanyak RM7.7 bilion untuk membeli dua buah kapal selam terbaru dan tercanggih di rantau ini. Sejumlah RM359 juta lagi dihabiskan untuk membeli kapal selam terpakai dari jenis Agosta. 

3. Orangramai diprogram untuk percaya serta yakin bahawa kapal selam TLDM tidak dapat menyelam dan sedang mengalami kerosakkan besar. 

4. Mereka juga dipaksa tanpa sedar bahawa pembelian kapal-kapal selam ini melibatkan isu pembunuhan seorang wanita, bagaimanapun kebanyakkan tuduhan dibuat tanpa asas, bukti dan sekadar cakap-cakap. Ia melibatkan beberapa orang individu yang bukan dalam lingkungan Kementerian Pertahanan Malaysia. 

5. Hanya mempunyai kenalan seorang atau dua pegawai tentera, ramai sekali muncul sebagai penganalisis ketenteraan tidak bertauliah berdasarkan maklumat yang longgar dan “hear say”. 

6. Bukan saya hendak menyalahkan pembaca sekalian, tetapi itulah senario politik di Malaysia, di mana persepsi memainkan peranan yang penting sedangkan parti-parti politik yang bertelagah ini sebenarnya tidak memberi manfaat yang berguna kepada rakyat kecuali kesedaran dan minat yang terlebih-lebih kepada perkhabaran angin. 

MASALAH KAPAL SELAM TIDAK BOLEH MENYELAM 

7. Kapal selam yang dikatakan bermasalah iaitu KD Tunku Abdul Rahman telah selamat tiba pada Sept 2009 dan terus menjalani beberapa ujian laut tropika selepas itu sehinggalah kapal itu didakwa tidak boleh menyelam oleh sekelian jentera propaganda parti-parti politik ini. 

8. Sebenarnya sebelum dan selepas menerima kapal selam itu, TLDM secara intensif telah pun menguji aset perang negara ini mengikuti piawaian dan standard antarabangsa termasuklah ujian Final Sea Acceptance Trial selama 10 hari yang memaksa kapal selam tersebut membuat selaman ke dasar yang paling dalam (sejauh mana kedalaman itu tidaklah boleh saya dedahkan di sini kerana ia mengandungi maklumat sulit ketenteraan). 

9. Ujian ke atas kapal selam terbabit bukan sekadar dibuat di Lautan Atlantik tetapi juga dilakukan di Lautan Mediterranean, Laut Merah, Laut Hindi dan Laut China Selatan (kawasan di mana kerosakan pertama dikesan). 

10.Untuk maklumat para pembaca sekelian, sehingga ke Mac 2010, anak-anak kapal selam dan KD Tunku Abdul Rahman telah membuat selaman dan pelayaran di dasar laut selama 31 hari dari 43 hari (tempoh perjalanan kapal dari Peranchis ke Lumut). 

11.Ini bermakna sejumlah 72 peratus pelayaran kapal itu dilakukan di bawah permukaan laut dan ini sekaligus menyangkal tuduhan kononnya kapal selam itu dibawa pulang secara berlayar di atas permukaan. 

12.Perkataan “Tidak Boleh Menyelam” ini sebenarnya muncul dari langkah berjaga-jaga yang diambil oleh TLDM apabila masalah teknikal dikesan berlaku di atas kapal. 

13.KD Tunku Abdul Rahman sebenarnya boleh menyelam tetapi arahan telah dikeluarkan oleh pihak tertinggi TLDM supaya kapal selam itu dilarang membuat selaman sehingga masalah kerosakkan dibaiki oleh pihak pembekal iaitu DCN International. 

14.Untuk pengetahuan pembaca, aset kerajaan tersebut dilindungi oleh perjanjian dalam kontrak yang ditandatangani di antara TLDM, DCN dan IZAR. 

15.Proses pembelian aset ketenteraan sama sahaja dengan kontrak saudara pembaca ketika memberi kereta atau rumah kecuali ada sedikit perbezaa, setiap aset yang dibeli mempunyai jaminan pengedar untuk beberapa tahun dan jangan lupa bahawa kerajaan Malaysia adalah negara pengguna. 

16.Sehingga ke hari ini, aset strategik yang termahal milik negara ialah kapal selam dan kos penyelenggarannya sahaja menelan belanja sehingga RM270 juta setahun. 

KEMENTAH TIDAK KAWAL MAKLUMAT 

17.Saya benar berharap supaya pembaca saya terutama di kalangan pelajar untuk mengambil inisiatif mengkaji sesuatu perkara dengan dalam sebelum membuat keputusan untuk menerima maklumat secara total. Dalam kemudahan internet hari ini, tidak ada sebab anda ketinggalan dalam arus teknologi maklumat. 

18.Saya sendiri mempunyai laporan kapal selam Scorpene milik TLDM setebal beratus-ratus muka surat tetapi tidak ada yang menarik untuk dipaparkan, masalah yang berlaku pun kecil sahaja tetapi telah diperbesarkan sehingga ke persada antarabangsa. 

19.Masalah juga melanda kapal selam Singapura dan Indonesia tetapi maklumat seperti ini tidak pernah sampai ke tangan orang awam kecuali dalam rangkaian mereka yang terlibat dengan perisikan serta kontrak perkapalan sahaja. 

20.Dalam senario Malaysia, saya lihat Kementerian Pertahanan agak linear dan longgar terhadap pengaliran maklumat ketenteraan pada masyarakat awam berbanding Indonesia dan Singapura. 

21.Perkara ini diakui oleh sahabat-sahabat saya dari Singapura yang menyatakan bahawa media negara ini bebas mencungkil maklumat ketenteraan berbanding Singapura yang seboleh-bolehnya akan mengawal maklumat militari republik itu secara ketat. 

LANGKAH TLDM TEPAT 

22.Langkah TLDM untuk tidak membenarkan kapal selam miliknya yang mengalami kerosakan mekanikal adalah sangat tepat dan merupakan satu prosedur yang biasa. 

23.Sekali lagi saya ingatkan, kerosakkan tidak ada kaitan dengan masalah rasuah atau pembinaan yang sub standard oleh DCN dari Peranchis. 

24.Mana mungkin sebuah syarikat perkapalan terkemuka seperti DCN mahu membina sebuah kapal selam yang sub standard untuk pelanggannya kerana ini sebenarnya memberi risiko kepada nama baik syarikat itu. 

25.Walaupun ada pilihan yang lebih murah dari Russia misalnya seperti kapal selam Kilo dan Amur tetapi reputasi negara besar itu sebagai pembina kapal selam sebenarnya sudah cacat sedikit kerana rekod-rekod kerosakan dan kemalangan yang dialami oleh kapal selam miliknya. 

26.Selain dari tenggelamnya kapal selam Kursk pada tahun 2000, kapal selam Russia dari jenis Akula pada tahun 2008 ditimpa petaka apabila berlaku kebocoran gas sehingga menyebabkan hilang 20 nyawa dalam insiden yang berlaku di Laut Jepun. 

27.Insiden itu berlaku semasa kapal selam terbabit yang mahu dijual kepada India sedang menjalankan UJIAN PELAYARAN dan gas yang bocor sebenarnya datang dari SISTEM PEMADAM API. 

28.Jika kita lihat dalam insiden kapal selam Akula ini, sekecil masalah seperti kebocoran gas pemadam api telah menyebabkan kehilangan nyawa dan risiko seperti inilah yang menyebabkan TLDM tidak membenarkan kapal selam Scorpene menyelam walaupun kerosakan mekanikalnya kecil. 

29.Saya berharap penjelasan ini mampu mencerahkan minda pembaca mengenai kapal selam pertama milik negara kita dan tidak perlu membuat komentar sehingga memalukan ibu pertiwi kita dalam forum antarabangsa mahupun milik jiran. 

30.Orang luar tidak tahu apa itu UMNO, sebaliknya yang dimaki dan dicerca adalah negara kita, ibu pertiwi kita, MALAYSIA.

Pepuak pembangkang memang membudayakan FITNAH dan kerana itulah blogernya DIN BINJAI AJK AMK, tlelah diperintahkan mahkamah membayar RM300,000.00 di atas fitnahnya terhadap DDATUK SERI RAIS YATIM  baru-baru ini.

Pembangkang memang suka memperbodohkan orang lain dna menipu rakyat kerana mereka memang bebal bahlol dan suka menipu.

TEPUK DADA TANYA IMAN

WAJIB DI BACA & DISEBARKAN : BUKTI PENDEDAHAN TAHALUF SIYASI YANG DISELEWENGKAN PAS.(3)

INI ADALAH SIRI KE 3 DALAM PENDEDAHAN PENYELEWENGAN TAHALUF SIYASI YANG DIAMALKAN OLEH PAS. DALAM SIRI KE2, DIDEDAHKAN BAGAIMANA HUKUM JENIS TAHALUF SIYASI YANG DIAMALKAN OLEH PAS SEBENARNYA ADALAH HARAM HUKUMNYA DAN DIKETAHUI OLEH PAS, NAMUN PAS BERUSAHA MENGGUNAKAN PENDAPAT-PENDAPAT ULAMA HARAKI LAIN UNTUK MENJADIKAN YANG HARAM ITU HARUS. SIRI KE 3 INI MENDEDAHKAN BAGAIMANA PAS MEMANIPULASIKAN PENDAPAT-PENDAPAT ULAMA HARAKI LAIN UNTUK MENGHARUSKAN TAHALUF SIYASI YANG DIAMALKAN OLEH PAS.
DIPETIK DARI KERTAS KERJA KETUA PENERANGAN DPP PASIR MAS DI TULIS PADA 2008 bertajuk : 

TAHALUF SIYASI DALAM KONTEKS PERJUANGAN PAS DI MALAYSIA PASCA PRU-12 SERTA PANDANGAN GOLONGAN ULAMA HARAKI MENGENAINYA
Oleh : Ahmad Fadhli bin Shaari

Manakala bagi golongan ulama haraki yang mengatakan tahaluf siyasi sebagai sesuatu yang diharuskan, mereka berpegang dengan hujah-hujah berikut :


  1. Half al-Fudhul : Ia merupakan satu peristiwa yang berlaku pada zaman jahiliyyah iaitu perjanjian di antara beberapa qabilah untuk menolong golongan yang dizalimi.[1] Perjanjian ini telah disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW. Inilah yang dimaksudkan oleh hadis baginda yang menyatakan :
وَأَيُّمَا حِلْفٍ كَانَ فِي الْجَاهِلِيَّةِ لَمْ يَزِدْهُ الْإِسْلَامُ إِلَّا شِدَّةً
Yang bermaksud : Mana-mana perjanjian yang dilaksakanan ketika jahiiyyah tidak akan ditambahkan (diubah) oleh Islam melainkan semakin patut dilaksanakan[2] - membawa makna mana-mana perjanjian di zaman jahiliyyah yang bermaksud kerjasama dan silaturrahim tidak akan berubah ketika Islam melainkan ia lebih patut untuk dilaksanakan. Ini kerana Islam tidak akan mengharamkan sesuatu perkara yang baik.

Hujah : Sekalipun Nabi SAW menyaksikan perjanjian ini ketika jahiliyyah, tetapi kerana Nabi telah memujinya semasa Islam, ia dianggap sebagai perkara yang baik. Ini menunjukkan bahawa sekalipun yang berada dalam ikatan perjanjian itu orang-orang yang berakidah salah, ia tetap dianggap perjanjian yang baik selagi mana tujuannya adalah baik.

  1. Perjanjian Rasulullah SAW dengan bapa saudaranya Abu Talib untuk menjaganya serta memeliharanya dari ancaman kaum Quraisy. Tahaluf di antara mereka berdua berlaku dalam beberapa peringkat :
2.1   Ketika Abu Talib melihat bagaimana Nabi Muhammad SAW bertegas untuk melaksanakan dakwah sekalipun terpaksa mati untuk Islam, Abu Talib lantas menyatakan : “Teruskan wahai anak saudaraku, katakanlah apa yang kamu hendaki. Demi Allah, aku tidak akan serahkan kamu kepada sesiapa selama-lamanya”[3] Kata-kata ini dibuktikan beberapa kali oleh Abu Talib di mana pernah beliau mengetahui tentang sekumpulan kaum Quraisy yang merancang untuk membunuh Nabi Muhammad SAW, lalu dikumpulkan bani Abdul Mutalib dan Bani Hasyim untuk melindungi baginda SAW. Mereka semua berkumpul termasuklah yang masih kafir untuk melindungi Nabi Muhammad SAW.[4]
2.2   Peringkat berikutnya ialah ketika kaum Quraisy melancarkan pemulauan kepada Bani Hashim dan Bani Abdul Mutalib sebagai tindak balas kerana mereka melindungi Rasulullah SAW. Lalu ditulis surat penguatkuasaan di mana tidak dibenarkan sesiapa pun menikahi atau dinikahi oleh kedua-dua kabilah ini. Juga tidak dibenarkan berlakunya urusan jual beli dengan kedua-duanya. Surat ini ditampalkan di dinding kaabah.[5]

Hujah : Di dalam peristiwa-peristiwa ini, dapatlah dibuat kesimpulan bahawa menjadi satu keharusan jamaah Islam untuk mendapat perlindungan daripada orang yang bukan Islam demi mencapai matlamat perjuangannya. Namun ia tidaklah sampai kepada peringkat tunduk dan patuh sehingga menggadaikan perjuangannya.

  1. Perjanjian Rasulullah SAW dengan Mut’im bin ‘Adi. Ia berlaku selepas kewafatan Abu Talib dan sekembalinya baginda SAW dari menyebarkan dakwah Thaif. Rasulullah SAW telah memasuki kota Mekkah dengan perlindungan seorang musyrik yang bernama Mut’im bin ‘Adi. Rasulullah SAW menghargai pertolongan Mut’im sehingga baginda pernah bersabda apabila memenangi perang Badar, “Sekiranya Mut’im bin Adi masih hidup lalu memintaku membebaskan tawanan ini, aku akan lakukan untuknya..”[6]
Hujah : Mut’im di dalam peristiwa ini sekalipun tidaklah memberikan kebebasan dan pertolongan kepada dakwah Islam tetapi melakukan sesuatu yang lebih besar dari itu iaitu menjaga tubuh badan Nabi Muhammad SAW. Mut’im tidak pernah berniat untuk menjadi pengikut Rasulullah SAW dan pendirian ini jelas ketika ia menjawab soalan dari Abu Jahal[7]. Ini menunjukkan keharusan mendapatkan kerjasama dari orang yang tidak berniat melaksanakan Islam di dalam urusan yang memberikan kebaikan kepada Islam dan umatnya.

  1. Perjanjian yang dibuat oleh Rasulullah SAW dengan kaum Yahudi ketika ditegakkan negara Islam Madinah. Perjanjian yang melahirkan Sahifah Madinah ini merupakan satu-satunya peristiwa besar dan terpenting yang menjadi hujjah keharusan kaum muslimin menjalinkan perjanjian dengan orang-orang bukan Islam di atas dasar memelihara kebajikan kedua-dua pihak. [8]
Di antara isi kandungan perjanjian ini ialah, “Kaum muslimin mempunyai haknya dan kaum Yahudi mempunyai haknya. Dan di antara mereka hendaklah tolong menolong sekiranya diserang oleh sesiapa. Dan di antara mereka hendaklah saling menasihati dan bekerjasama. Dan janganlah sesiapa memungkiri janjinya. Dan hendaklah pertolongan diberikan kepada yang dizalimi. Dan sekiranya berlaku apa-apa kepada pihak yang menjalinkan perjanjian ini, maka tempat rujukan ialah kepada Allah dan Muhammad Rasulullah SAW…”[9]
Hujah : Inilah sebesar-sebar hujah keharusan melakukan hubungan dengan non-muslim di dalam menegakkan negara Islam. Dan tidaklah menjadi dasar Islam mengenepikan kaum musyrikin daripada realiti kehidupan.

  1. Perjanjian Rasulullah SAW dengan Bani Khaza’ah. Ia berlaku apabila baginda bersama para sahabat ingin memasuki kota Makkah untuk mengerjakan haji namun disekat oleh kaum Quraisy. Lalu Rasulullah SAW mengutuskan pengintip dari bani Khaza’ah yang merupakan seorang musyrik dan mereka melaporkan kepada Rasulullah SAW mengenai pergerakan kaum Quraisy.[10] Bani Khaza’ah sebenarnya telah mempunyai hubungan dengan Bani Hasyim semenjak zaman jahiliyyah dan mereka meneruskan hubungan baik mereka dengan Bani Hasyim sekalipun berbeza akidah. Rasulullah SAW mengiktiraf hubungan ini dengan memberikan syarat iaitu pertolongan tidak akan diberikan kepada golongan yang zalim.[11]

  1. Perintah Rasulullah SAW kepada para sahabat agar berhijrah ke Habsyah semasa ditindas di Makkah untuk mendapatkan perlindungan dari Raja Najasyi yang merupakan seorang Nasrani pada masa itu turut merupakan dalil kepada keharusan untuk mendapatkan perlindungan dari orang yang bukan Islam di dalam menjaga kemaslahan umat Islam.[1] Berkata Ibnu Hajar mengenai sebab berlakunya peristiwa ini di mana beberapa orang individu telah dizalimi di bumi Makkah, lalu puak-puak yang lain yang membenci kezaliman telah bersepakat untuk menghulurkan bantuan. (Fathul Bari, juzuk 4, ms 473)
[2] Riwayat Muslim (Bab Fadhail Shabat), Abu Daud (Bab Sumpah)
[3] Ibnu Hisham, Al-Sirah al-Nabawiyyah, jilid 2 muka surat 101. Muhammad bin Jarir, Tarikh Tabari, juz 1, muka surat 549
[4] Ibnu Kathir, al-Bidayah wa al-Nihayah, juz 3 muka surat 84
[5] Ibnu Hisham, Al-Sirah al-Nabawiyyah, jilid 2, muka surat 101, Muhammad bin Jarir, Tarikh Tabari, juz 1, muka surat 545
[6] Sahih Bukhari, Kitab al-Maghazi, Bab Syuhud Malaikah Badran.
[7] Diriwayatkan bahawa Abu Jahal bertanya Mut’im, “Adakah engkau hanya menjamin atau menjadi pengikut Muhammad?” Mut’im menjawab, “Bahkan hanya sekadar penjamin.” Kata Abu Jahal, “Kami menerima jamiman kamu”. (Tarikh Tabari, jilid 1/ms 555) Ini menunjukkan sekiranya Mut’im memeluk Islam, jaminannya akan ditolak oleh Abu Jahal.
[8] Dr Mustoffa al-Tohhan, Fiqh al-Harakiyy baina al-Asolah wa al-Inhiraf, muka surat 34
[9] Ibnu Kathir, al-Bidayah wa al-Nihayah, jilid 3 muka surat 84
[10] Diriwayatkan oleh Imam Ahmad, hadis Marwan bin Hakam.
[11] Doktor Munir Ghahdban, al-Tahaluf al-Siyasi fi al-Islam, muka surat 114-116Persoalannya adakah dalil-dalil  yang mengharuskan TAHALUF SIYASI ini boleh mengatasi DALIL-DALIL QATIE' AL QURAN yang mengharamkan TAHALUF SIYASI sepertimana yang diamalkan oleh PAS yakni bekerjasama dengan KAFIR HARBI DAP dan SYUBAHAR MUDARAT PKR? 

PAS mengamalkan TAHALUF SIYASI dengan KAFIR HARBI DAP dan SYUBAHAT MUDARAT PKR dan syarat-syarat TAHALUF SIYASI yang diharuskan menurut pendapat-pendapat ulama-ulama Haraki (ulama yang terkemudian dan terkenal dengan WAHHABIYAH dan pemikiran TAJDIDIYAH) dipenuhi dan sesuai dengan apa yang PAS dakwa sehingga mengharuskan PAS berTAHALUF SIYASI dengan KAFIR HARBI DAP dan SYUBAHAT MUDARAT PKR?

Kita sendiri lihat bagaimana ISU LARANGAN PENJUALAN ARAK, ISU PEMBINAAN NEGARA ISLAM PREMIS PUSAT HIBURAN, KALIMAH ALLAH, PENGGUNAAN HADIS & AL QUR'AN OLEH KAFIR HARBI, ISU MURTAD, HUDUD, ZINA, PEMBUANGAN BAYI, ISU LARANGAN PUSAT HIBURAN BEROPERASI dan ISU HIRABAH / BUGHAH serta ISU KES LIWAT ANWAR IBRAHIM amat jelas pendirian PAS di dalam isu-isu tersebut lebih MERUNDUK TUNDUK LEMAH LONGLAI KEPADA KEHENDAK KAFIR HARBI DAP & SYUBAHAT MUDARAT PKR. Adakah ini jenis TAHALUF SIYASI yang diharuskan dalam ISLAM?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ALAMAK ! SUDAH KENA KLON LAH KT FB ... KUI KUI KUI TAMBAH PEMES JAS SALLEH.

KEH KEH KEH , JS GELAK SAJA. TERBARU USAHA PEPUAK ANAK DIDIKAN IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH BAGI MENGELIRUKAN ORANGRAMAI , MEREKA TELAH BERKERJA KERAS MEMBUAT AKAUN FB KLON 'JAS SALLEH'. 

JS TAK MARAH PUN CUMA DI SINI JS HENDAK WAR-WARKAN KEPADA SEMUA UNTUK MENGELAKKAN BERLAKUNYA KEKELIRUAN DI KEMUDIAN HARI NANTI.

BEGITULAH PEPUAK IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH DAPKRPASM BILA MENGHADAPI PIHAK LAWAN DAN KRITIKAN, MEREKA BERLAKU TIDAK GENTEMAN PUN. MEREKA MEMINTA LAWAN MEREKA BERSOPAN SANTUN DAN BERLAKU ADIL SAKSAMA KEPADA MEREKA TETAPI MEREKA ENGGAN BERLAKU ADIL & SAKSAMA KEPADA PIHAK LAWAN. SEBAB ITULAH DIN BINJAI KENA SAMAN.

Berikut adalah snapshot akaun FB yangdipalsukan di atas nama JAS SALLEH, mohon kerjasama rakan-rakan.Paling menggelikan hati apabila akaun klon ini inbox kepada saya, berikut adalah snapshot inbox tersebut:-
Pesanan buat pepuak iblisetanirojim laknatullah yang buat kerja susah payah tersebut, LAINKALI KROANG LETAK LE GAMBAR LEONARDO DICAPPRIO KE, INI BALIK-BALIK LUMBU TENUSU AMBIGA GAK KORANG LETAK. JS TAU LER KORANG ADALAH LUMBU TENUSU AMBIGA .... Hahahaahhaahahahha.

BELUMPUN MEREKA MENJADI KERAJAAN PUSAT, MEREKA TELAH MEMPERLIHATKAN CONTOH-CONTOH REJIM KUKUBESI DAN TAHAP IQ YANG AMAT RENDAH. SBB TU MEREKA GUNAKAN GAMBAR LUMBU TENUSU AMBIGA KERANA ITULAH MELAMBANGKAN TAHAP PEMIKIRAN MEREKA SENDIRI. 

Sekian dimaklumkan.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...