Ahad, 11 November 2012

MENGEJUTKAN! SETIAP 3 ORANG RAKYAT MALAYSIA SEORANG ADALAH PENGGUNA FESBUK@NajibRazak


Ada beberapa perkara yang anda sebagai pengguna fesbuk perlu tahu dan ambil tahu. Hamba menemui  dengan beberapa malumat yang amat mengejutkan. Pengguna fesbuk di Malaysia adalah yang tertinggi sekali di dunia. Seorang rakyat Malaysia menggunakan fesbuk selama 9 jam sehari! Dan seorang pengguna Malaysia purata mempunyai seramai 233 orang kawan. Seramai 10 juta rakyat Malaysia adalah pengguna fesbuk menjadikan Malaysia di antara 20 buah negara yang paling ramai pengguna fesbuk.Bermakna setiap seorang dari tiga orang rakyat Malaysia adalah pengguna fesbuk! Sesuatu yang amat menakjubkan! Kepada ahli politik yang masih skeptikal mengenai keberkesanan media sosial seperti fesbuk fakta-fakta ini mampu membuka seluas-luasnya minda dan kepala hotak bebal mereka. 

Seperti yang kita ketahui, fesbuk telah membuka dua pejabat urusannya di Asia. Satu di jepun dan satu lagi? Di Malaysia! Di mana? Pejabat fesbuk terletak di Neo Damansara . Pejabat PKR juga bertempat di Damasara tidak jauh dari Neo Damansara.

The Curve Damansara sudah tentu menjadi tempat mereka lepak pada setiap hujung minggu.

Jadi tidak hairanlah kenapa ramai sahabat maya pro BN/UMNO sentiasa menghadapi kebocoran maklumat peribadi kerana kemungkinan besar ada di antara sahabat maya Pakatam Ahzab turut bekerja di situ atau mempunyai rakan taulan yang bekerja di situ. Kita sendiri tidak tahu bagaimana pemantauan oleh SKMM dan SSM ke atas syarikat-syarikat berkenaan. Pada 19hb Febuari 2010, fesbuk telah membeli keseluruhan ekuiti sebuah syarikat tempatan OCTAZEN SOLUTIONS. Kenapa? Menurut sumber maklumat TechCrunch (blog) OCTAZEN SOLUTIONS ialah sebuah syarikat tempatan yang begiat cergas dalam kejuruteraan pengumpulan data-data maklumat peribadi melalui media sosial dan emel. Kepakaran mereka mengumpul dan menskrap maklumat2 peribadi pengguna media sosial dari emel serta menerobos masuk ke dalam akaun-akaun pengguna di media sosial tanpa disedari oleh pemilik laman media sosial sudah amat terkenal. Kegiatan ini dikenali sebagai 'Informations and data scrappers". 
“Facebook just bought the web’s most talented and creative scrapers that have gotten around everyones rate limits and detection systems.” Said another person we spoke with this evening who is knowledgeable of Octazen’s product, 
“Facebook is so sanctimonious about protecting their own user data through Facebook Connect, but Octazen has been scraping user data for years off terms of service and then reselling it.”
One example – Octazen will sometimes collect and store user credentials directly, and sign into large social networks and other sites as if they were the user, say multiple sources. Then they’ll download the address book and social graph. A percentage of your friends on that service might be users of the service (now Facebook) paying Octazen, and you’ll be asked to friend them. But there’s a big question about what happens to the rest of the data as well, and if Octazen is storing a shadow social network in violation of terms of service to recommend user connections down the road. And they may look deeper at data than they should – at email header information, for example, to get a better understanding of who you communicate with the most.
But the most unnerving part of Octazen, say our sources, is the fact that they are very, very good at scraping data at scale without being detected. They may hit a service using lots of different IP addresses, for example, and remain undetected. Octazen could, they say, scrape very public sites like Twitter, where the social graph is on each profile, in a way that Twitter wouldn’t know it’s happening.
In 2007, for example, People were buying and running Octazen scripts to scrape contacts in a very sketchy way: So we use this toolkit from Octazen to scrape contact lists off of various sites. Our ever eager users (ab)used this feature so much that hotmail blocked us.” The poster found a way to access Hotmail’s API instead of just scraping to get the data, and Octazen responded, saying “Very nice indeed”
Produk OCTAZEN SOLUTIONS ialah seperti yang dinyatakan oleh da sumber di atas yakni melakukan kerja-kerja mengaut data-data pengguna tanpa fesbuk sedari. OCTAZEN SOLUTIONS juga menjual produk tersebut yakni Skrip Octazen

Jika diperhatikan maklumat di atas jelas lah kenapa BN boleh kalah teruk pada 2008! Kerana kesemua data pengguna internet di Malaysia sudah di korek dan di skrap mengguna Skrip Octazen. Termasuklah segala kandungan emel-emel kepada jentera-jentera pilihanraya.


Juga tidak hairanlah data-data maklumat pengguna-pengguna fesbuk yang pro UMNO/BN sentiasa bocor kerana pihak Pakatam Ahzab lebih 'advanced' dan maju dari mana-mana grup sahabat maya pro UMNO/BN dalam bab membeli toolkit dan sebagainya bagi mengorek data-data peribadi dan maklumat peribadi.

Kita juga ingin tahulah apa pegawai-pegawai SKMM dan SSM akan lakukan tindakan selepas ini? 

Mengambil dan mengskrap data-data maklumat peribadi adalah satu kesalahan jenayah siber dan tindakan undang-undang boleh dikenakan ke atas mereka yang melakukannya. Ini adalah peluang terbaik bagi SKMM dan SSM mengambil tindakan ke atas penyangak-penyangak siber yang selama ini bekerja bagi pihak Pakatam Ahzab. Perlu dilakukan segera agar dapat memastikan kemenangan BN pada PRU 13 nanti!


SIAPA SEBENARNYA SITI MAEMANAH KASMAN?@NajibRazak

SITI MAEMANAH KASMAN PEMBANTU RUMAH (?) 25 TAHUN MEMBUAT DAKWAAN YANG HAMPIR SAMA SEPERTI ISU WANITA CINA BOGEL TERESA KOK DULU. KENAPA KALI INI MELIBATKAN SEORANG WARGA INDONESIA ?
SIAPA SEBENAR SITI MAEMANAH KASMAN INI?
DI MANA KAH LAPURAN PERUBATAN BELIAU?
BELIAU TAK NAMPAK PUN SEPERTI MANGSA TRAUMA PEMERKOSAAN PUN ..SELAMBA DERK JE WAJAHNYA MALAH MACAM BERBANGGA PULA BERGAMBAR.
Intergriti PDRM sekali lagi di ulah kan oleh satu gerak kerja tersusun daripada pakatam ahzab. Utusan Malaysia melapurkan:-
BUKIT MERTAJAM 10 Nov. - Seorang pembantu restoran warga Indonesia membuat laporan polis kerana mendakwa dipaksa melakukan hubungan seks ketika ditahan di sebuah balai polis di sini semalam.
Mangsa, Siti Maemanah Kasman, 25, mendakwa dalam kejadian itu, dia ditahan oleh tiga anggota polis berusia lingkungan 20 hingga 30-an berdekatan sebuah pusat beli-belah di Perai semasa berada di dalam sebuah teksi, pada pukul 6.20 pagi.
Katanya, anggota tersebut yang memakai uniform lengkap memintanya menunjukkan pasport.
"Ketika itu saya hanya membawa salinan pasport sahaja dan salah seorang anggota polis tersebut memberitahu ia sudah tamat tempoh dan tidak sah.
Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20121111/je_03/Wanita-dakwa-dipaksa-lakukan--seks-di-balai-polis#ixzz2BsgqwMH4 
Hamba malas nak ulas  panjang-panjang benda ni sebab dari penceritaan pengadu pun hamba dah boleh agak ianya suatu cerita rekaan semata-mata.Banyak perkara yang mengundang pelbagai persoalan kepada kebolehpercayaan pengadu.

Pertama, kenapa beliau boleh berada di dalam teksi di sebuah pasaraya ?
Seolah-olah beliau sengaja menunggu untuk di tangkap dan hanya membawa salinan fotostat pengenalan diri sahaja.

Kedua, kenapa beliau tak menghubungi majikan beliau serta-merta semasa beliau di tahan?

Ketiga, kenapa beliau tidak pergi ke hospital untuk pemeriksaan doktor?

Keempat, sebagai seorang yang mendakwa menjadi mangsa rogol, beliau tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda trauma pasca rogol yang sudah diterima umum dalam dunia perubatan. Malah beliau menunjukkan inisiatif yang sungguh luarbiasa bagi seorang mangsa rogol. Seolah-olah terlatih dan bertindak mengikut suatu susunan lengkap.
Kelima, di mana bukti video dan bukti-bukti sokongan lain?

Insiden ini berlaku di Pulau Pinang. Sebuah negeri di bawah tadbiran regim DAP laknatullah. Sebelum ini. Kalipiah Guan Neneng ada membuat tuntutan agar dibenarkan mempunyai pasukan Polis Negeri sendiri. 

Kita juga tahu pkr mempunyai pusat latihan di Utan Kayu Jakarta Timur Indonesia. Kita juga tahu mengenai ledakan isu berkaitan warga mah-amah Indonesia yang bekerja di Malaysia. kita juga tahu sentimen pro pkr di Indonesia yang sebelum ini pernah membakar bendera Malaysia dan melemparkan tahi manusia ke kedutaan Malaysia. Malah pegawai-pegawai kedutaan Republik Singapura pun turut terlibat dalam BERSIH.

Kita juga tahu pakatam ahzab berada dalam keadaan defensif apabila timbul isu berkenaan kenyataan kebebasan beragama oleh Nurul Izzah dan isu penjualan aset dua kali oleh regim Guan Neneng.

Kita juga tahu Irene Fernandez mahu mengadakan demo 'Keganasan Polis' tidak lama lagi. 

Kita juga tahu Pakatam Ahzab sedang berkira-kira hendak mengadakan demo di JPN atas isu 'Taraf kerakyatan Penduduk Tetap etnik India tak lama lagi. 

Kesemuanya ini bila kita cantum satu persatu kita mendapat satu gambaran konspirasi terancang oleh pakatam ahzab pada skala besar.

Selepas ini pakatam ahzab akan memalu genderang pancaragam band mereka dalam kesemua isu-isu yang disatukan bagi menggugah ketenteraman awam dan negara. 

Adakah anda mahu terpedaya lagi atau pada kali ini bangkit dan memberikan amaran kepada Pakatam ahzab?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...