Rabu, 11 Mei 2011

PEGUAM PEKAN KENA UBAT BIUS DR NOVANDRI. ISLAM BUKAN AGAMA RASMI ?

Baru sahaja Dr Bloger, Dr Novandri membius Anwar dalam twitter dan pada kali ini seorang peguam yang bercita-cita bertanding di Parlimen Pekan, bernama Syahredzan Ketua Jawatankuasa Perlembagaan Majlis Peguam Malaysia pula dibiuskan oleh Dr. Novandri dalam entri terkininya. Ini berkenaan dengan tafsiran Perlembagaan mengenai status perundangan Agama Islam sebagai Agama Rasmi Persekutuan Malaysia yang menurut peguam tersebut tidak ditafsirkan begitu. Mungkin, Peguam tersebut dilahirkan dan dibesarkan di Amerika Syarikat.
1. Sila ke entri Dr. Novandri megenainya MESTI BACA ! Jika Islam Bukan AGAMA Rasmi Negara, Yang Di-pertuan Agung Bukan KETUA Rasmi Negara? . Gambar di bawah adlah gambar peguam tersebut di ambil daripada blog Dr. Novandri,dibawah ini pula adalah petikan kenyataan peguam tersebut yang dipertikaikan oleh Dr Novandri,

Syahredzan, ketua jawatankuasa perlembagaan Majlis Peguam berkata, tafsiran undang-undang oleh Utusan Malaysia adalah salah dan mengingatkan bahawa langkah akhbar harian itu sebagai “tanggapan salah yang bahaya”, yang boleh membawa negara ke arah rusuhan agama dan sosial.
“Dari segi Perlembagaan Persekutuan, hanya ada satu agama bagi persekutuan, tetapi bukan rasmi atau tidak rasmi. 
“Perlembagaan sangat jelas dalam hal ini. Islam bukan agama rasmi," SETERUSNYA

2. Hujah peguam tersebut mengatakan bahawa Perkara 3 (1)  Perlembagaan Malaysia tidak menyebut perkataan 'Rasmi' dan hanya menyebut seperti berikut:-
Perkara 3. Agama Bagi Persekutuan. (1) Islam ialah agama bagi Persekutuan; tetapi agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana Bahagian Persekutuan.
Dr. Novandri membalas hujah peguam tersebut dengan membandingkan Perkara 39 dan 44 Bab 3 dan Bab 4 Perlembagaan yang juga tidak menyebut perkataan 'Rasmi' pada jawatan Yang DiPertuan Agong sebagai KETUA PERSEKUTUAN  bermakna Yang DiPertuan Agong bukanlah KETUA RASMI PERSEKUTUAN

3. Hujah balas JS kepada peguam  tersebut dan sebagai tambahan kepada hujahan balas Dr Novandri, sila baca  

Bahagian 1: Negeri-negeri, Agama dan Undang-undang Bagi Persekutuan.
Perkara 1 : Nama, Negeri-negeri dan Wilayah-wilayah Persekutuan 
(1) Persekutuan dinamai Malaysia dalam Bahasa Melayu dan dalam bahasa Inggeris.
Perkataan 'Rasmi' juga tidak ditulis dan disebutkan dalam Artikel 1 Perkara 1 Bahagian 1 Perlembagaan, Jika mengikut hujah peguam tersebut, ini bermakna nama rasmi negara kita ini pun BUKAN MALAYSIA lah !

3. Perlembagaan juga tidak menyebut di dalam mana-mana Artikel, Perkara dan Bahagian bahawa Perlembagaan Adalah Perlembagaan Rasmi Negara. Jadi , Perlembagaan kita pun bukan rasmi tau jika mengikut tafsiran peguam tersebut. 

4. Perlembagaan adalah sebuah dokumen rasmi. Oleh itu, apa jua yang termaktub di dalamnya dan tertulis di dalamnya adalah bersifat dan berstatus RASMI juga. Ini subjek Perlembagaan 101 Tahun Pertama Semester Pertama mana-mana jurusan Undang-undang di negara ini. Lupakan saja niat anda wahai peguan syahredzan untuk menjadi ahli Parlimen di Pekan kerana jawatan dan status anda sebagai Ahli Parlimen Malaysia juga tidak di sebut sebagai JAWATAN RASMI !

Semakin teruk pemikiran kelompok yang anti UMNO dan Barisan Nasional ini, sudah sewajarnya Doktor Novandri memberikan rawatan bius kepada pemikiran kelompok tersebut. Bak kata pepatah Inggeris yang diajarkan kepada semua pelajar Undang-undang di Malaysia pada hari pertama pendaftaran ialah ' Kesilapan seorang Doktor tidak nampak kerana terbenam 6 kaki ke dalam tanah tapi kesilapan seorang peguam jelas nampak tergantung 6 kaki dari atas tanah' Jadi faham-fahamlah. Tepuk Dada Tanya Iman.

REJIM 'KETUANAN TUAN RAKYAT' PKR SELANGOR BERTAMBAH DUNGU MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT DARI HULU KE KUALA SELANGOR

Semalan kita dikejutkan dengan kezaliman Rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR Selangor di Kg Sg. Kerandang Hulu Selangor. Pada Oktober 18, 2010, ada lapuran dari Utusan Malaysia mengenai kezaliman Rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR Selangor terhadap 24 bekas pekerja Ladang Coalfields, Ijok Kuala Selangor. Dari Hulu ke Kuala Selangor, masalah rakyat tidak dapat diselesaikan oleh rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR Selangor. Apa dah jadi ? Masalah 'Rakyat Tuan' tidak dapat diselesaikan oleh Rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR Selangor? Siapa Tuan sekarang? Rakyat atau  Rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR Selangor?


 
Gambar Kredit Utusan Malaysia.

Rakyat Mahukan Pampasan
Mana Janji Manis Duhai Xavier?


1. Pada Oktober 18, 2010, rakyat Marhaen yang tidak bekerja seramai 24 buah keluarga berketurunan India pula menjadi mangsa. 40 buah keluarga Melayu menjadi mangsa. Malah nelayan keturunan Cina di Kuala Selangor juga pernah memaki hamun Ronnie Liu kerana dimangsakan oleh Rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR , PAS dan DAP Selangor.

2, Sila klik di sini untuk lapuran penuh mengenainya Bekas Pekerja Ladang Dakwa Xavier Berbohong. Ringkasnya Utusan Malaysia melapurkan pada Oktober 18, 2010 bahawa 24 buah keluarga yang kini menjadi bekas pekerja di Ladang Coalfiields Ijok Kuala Selangor tidak berpuashati kerana soal pampasan dan janji yang pernah ditaburkan oleh Xavier, EXCO Negeri Selangor di bawah Rejim Ketuanan Tuan Rakyat PKR Selangor kepada mereka masih belum ditunaikan sehingga sekarang. Berikut adalah sedikit petikan lapuran tersebut mengenai keluhan mereka yang di petik dari Utusan Malaysia :-

''Saya rasa Xavier hanya mahu memperbodohkan rakyat dengan mengumumkan perkara yang tidak benar sedangkan kami masih lagi di ladang ini dan hidup 'kais pagi makan pagi' kerana tidak lagi bekerja.
''Sebelum ini, beliau berjanji macam-macam untuk membantu membela nasib kami tetapi apa yang sepatutnya kami dapat tidak sampai kepada kami.
''Malah, Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang meminta agar kami tidak keluar dari ladang selagi tidak mendapat pampasan yang sepatutnya juga tidak membantu sebagai wakil rakyat Ijok," dakwa Chandran kepada pemberita di sini hari ini.
Tambahnya, bantuan bekalan air yang diminta kerana yang sedia ada telah dipotong oleh majikan kerana mereka tidak lagi bekerja juga tidak dibantu.
''Kami bernasib baik kerana bekas wakil rakyat, K. Parthiban (Penyelaras Barisan Nasional (BN) Dewan Undangan Negeri (DUN) Ijok) membantu mendapatkan air bersih dan beliau juga berusaha agar bekalan air dimasukkan di kawasan kampung bersebelahan.
''Jadi kami bayar pada penduduk kampung itu untuk dapat air bersih kerana selepas air dipotong kira-kira lapan bulan lalu, kami minum dan mandi air kolong," ceritanya.
Seorang lagi penduduk, R.Lotan mendakwa, Xavier pernah berjanji akan membantu mendapatkan empat hektar tanah daripada pihak pengurusan ladang bagi membina rumah teres tiga bilik untuk mereka dan keluarga memandangkan mereka telah bekerja di situ sejak tiga generasi.
''Dia cakap begitu ketika perjumpaan bersama kami yang turut dihadiri pihak media pada 16 Jun 2009.
''Bagaimanapun sebulan kemudian dia datang lagi kepada kami dan memberitahu tanah empat hektar itu akan digunakan untuk membina asrama, yang kita tidak tahu untuk siapa.
''Kami tidak puas hati kerana itu sepatutnya hak kami dan dia sesuka hati mengubah janjinya selepas dapat tanah," dakwanya.
Ujarnya, memang ada rumah kos rendah dua bilik yang dijual dengan harga RM35,000 untuk mereka disediakan oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).Tetapi ujarnya, rumah yang dijual itu tidak seperti yang dijanjikan dalam tuntutan mereka kepada majikan sebelum ini.
''Tuntutan kami adalah rumah teres tiga bilik dengan harga yang telah dipersetujui di dalam ladang yang telah kami huni sejak tiga generasi dan itu sewajarnya diberikan oleh pihak majikan sebagai pampasan kerana kami dibayar gaji pokok hanya RM13.50 sehari selama ini," dakwanya.

3. Demikian nasib rakyat Marhaen di Selangor di bawah pemerintahan Rejim Ketuanan Tuan Rakyat Pakatan Jahat PASDAPKR  dari Hulu sampai ke Kuala Selangor, masih menunggu dan menunggu dan adakalanya dizalimi terus seperti terjadi kepada penduduk Melayu di Kg Sg Kerandang Hulu Selangor.  Anwar sendiri seorang pembohong apatah lagi akan segala jejuak dan pepuak PKR Selangor. Mana ada seorang pun boleh dipercayai pun dalam Rejim Ketuanan Tuan Rakyat Pakatan Jahat PASDAPKR. Di atas nama KETUANAN RAKYAT, rejim Ketuanan Tuan Rakyat Pakatan Jahat PASDAPKR menzalimi dan merampas HAK RAKYAT demi memperkayakan diri mereka sendiri termasuklah para kroni dan keluarga mereka! Rakyat boleh terus merintih dan merayu, bila tiba pilihanraya, janji boleh diperbaharui tapi masaalah jangan harap diselesaikan. 

Liciknya Rejim Ketuanan Tuan Rakyat ini menipu dan memperbodohkan rakyat marhaen dari Hulu sampai ke Kuala Selangor. Ketuanan Rakyat konon. Rakyat wajib bangkit dan mendesak agar DUN Selangor dibubarkan terus, penyokong mewah dan kaya raya Rejim Ketuanan Tuan Rakyat Pakatan Jahat PASDAPKR juga tidak memperdulikan nasib rakyat marhaen , mereka cuma berfb 24 jam mempertahankan kezaliman dan perbohongan Rejim Ketuanan Tuan Rakyat Pakatan Jahat PASDAPKR. Tepuk Dada Tanya Iman.

ANWAR LAGI !!! PAPA GOMO PULA BERCUMBUAN DENGAN PAPA HOMO ANWAR !

Selepas puas di 'romen' oleh Dr Novandri , Doktor Bloger, kali ini Papa Gomo, Bloger Amar Makruf Nahi Munkar, pula menyambung tradisi 'Beromen' dengan Anwar. Hari ini memang teruk Anwar kena 'romen' dek bloger pro BN. Demi menyahut kempen 'Anti Carut' Anwar, maka Papa Gomo memberanikan dirinya ber'romen' dengan Anwar melalui video mendedahkan pengakuan Anwar sendiri kenapa beliau tidak berani bersumpah. Suntingan video Padi Jantan. Saksikan KEBENARAN analisa ini. 1. Sila ke blog papa gomo untuk mengikuti entri terbaru beliau. Sungguh lucu bagaimana Papa Gomo memperlekehkan dan menjawab alasan Anwar berkenaan sebab musabab enggan bersumpah. Analisa yang sungguh menarik dan melucukan tapi tepat sekali. Saksikan video ini, suntingan Padi Jantan. Cayalah Gomo ! Cayalah Padi Jantan !2. Jelas dalam video ini, Anwar menyebutkan salah satu syarat untuk bersumpah ialah Tidak Melakukan Zina. Oleh itu, dalam analisa ini, menunjukkan bahawa secara tidak langsung Anwar mengakui bahawa beliau BERZINA dan kerana itulah beliau tidak boleh bersumpah kerana tidak dapat memenuhi syarat bersumpah! Betul kan.

Sila ke entri terbaru papa gomo di sini EKSLUSIF VIDEO SEKS-ANWAR IBRAHIM AKUI BELIAU MENGAMALKAN ZINA DAN ENGGAN BERSUMPAH LAKNAT (WAJIB TONTON)  seronok Papa Gomo menggomolkan Papa Homo Anwar Ibrahim dalam analisa video suntingan Padi Jantan. Tepuk Dada Tanya Iman.

ANWAR REBAH DI PANGKUAN DR NOVANDRI. MAKIN GANAS DOKTOR BLOGER!

Isunya mudah, Anwar mencarut. Carutannya ditujukan kepada DS Najib atas isu pendedahan video salahlaku seksual Anwar. Anwar carutkan DS Najib dengan gelaran Pandy Kutti [anak babi]. Setelah itu, para blogger Pro BN pula mengejek-ngejek Anwar kerana mencarut. Pada kali ini, walaupun Mahadewataraya Nik Ajih cuba mengindorskan cap Halal PAS pada carutan Anwar, ianya tidak dapat menyelamatkan maruah Anwar. Akhirnya, Dr Novandri, untuk entah berpuluh kali mengkantoikan lagi Anwar dalam twitter. Cayalah Dr. Novandri !

Video Anwar Mencarot
Kredit kepada blog M.i.M1. Anwar sudah kehabisan modal dan helah untuk menipu rakyat Malaysia. Kebenaran demi kebenaran muncul dari segenap pelusuknya menghentam dan menghancurkan tembok penipuan serta pembohongan beliau secara maksimum.  Belum sempat dia menepis sudah datang lagi buah keras meluru deras ke arahnya, Bukan satu tapi bertubi-tubi menyebabkan Anwar punya langkah Silat Lidah Biawaknya terkehel. 


2. Di kala ini, Dr Novandri dalam entrinya  DAH INSAF KE ! ANWAR 'ANTI CARUT' mengkantoikan Anwar dalam twitter lagi. Lihat di bawah di petik daripada blog Dr. Novandri,
Aduhai, Anwar berkempen 'Anti Carut' di twitter dan kononnya carutan Anwar ini mendapat restu daripada semua rakyat Malaysia. Punyalah lawak. Ini bermakna secara tersirat Anwar mengakui memang dia mencarut dan kini dia malu sendiri, cuma pengakuan secara terbuka dia tidak berani lakukan. Anwar pun bukanlah seorang yang berani pun. Demi menjejaskan dan mencalarkan lagi imejnya, Anwar cuba mempersalahkan UMNO pula dalam hal pendedahan video salahlaku seksualnya.. Lihat di bawah ini. 
3. Selepas berkempen 'Anti Carut' , Anwar meneruskan tradisi memalukan dirinya sendiri dengan menuduh Datuk Eskay dan Datuk 'T' melakukan jinayat rogol. Lihat di bawah


"Nak sumpah beritahu suruh dia berhenti rogol dulu," katanya kepada hadirin yang rata-rata orang Melayu. seterusnya

Jelas, Anwar menuduh Datuk Eskay dan Datuk 'T' sedang dan masih melakukan rogol. Bak kata Dr Novandri, Anwar ada 4 orang saksi ke? Jika tiada 4 orang saksi, Anwar ini wajib dikenakan qazaf rotan 80 kali!

Jangan ketinggalan membaca entri dr Novandri tersebut. Memang lucu sekali perlakuan Anwar melindungi dirinya yang sudah malu. Kini ada tayangan selanjutnya video salahlaku seksual Anwar dari sudut pandangan ke 3 pula. Mutunya baik dan lebih jelas daripada sebelumnya. eloklah para hadirin yang hadir dalam ceramah beliau bertanya soalan ini, ' Bang Nuar ... jam omega mana?' Anda pasti mendapat Carotan berjenama Halal PAS. Tepuk Dada Tanya Iman.

EDISI SARAPAN: Usia Matang & Kematangan Selamat Ulangtahun ke 65 UMNO!"Hidup Bermula Pada Usia 40 Tahun" Ungkapan yang seringkali kita dengar dan lihat. Akil Baligh merujuk kepada usia di mana segala kewajiban syarie' berlaku ke atas kita tetapi belum lagi matang. Kenapa? Dalam Surah Al 'Ahqaf , surah ke 46 ayat ke 15 amat jelas disebutkan oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala bahawa usia matang manusia ialah 40 tahun. Perkiraan mengikut takwim Qamarriyah dan bukan Syamsiah. Ingatlah 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara.

1.  EDISI SARAPAN SENAMAN MINDA & AKAL sengaja memilih untuk membincangkan mengenai usia matang dan kematangan, Kematangan amat penting dalam peringkat kehidupan manusia. Begitu jugalah usia bagi sesebuah organisasi dan pertubuhan. 

2. Bayangkan, dalam sesbuah oraganisasi , kesemua ahlinya telah mencapai usia matang dan kematangan di samping mempunyai lapisan muda-mudi yang turut bakal mencapai usia matang dan kematangan. Sudah tentu, kematangan itu berterusan, Kematangan berterusan melahirkan pula kebijaksanaan dan pengalaman berharga dalam semua bidang penghidupan. 

3. Kematangan, kebijaksanaan dan pengalaman berharga adalah sesuatu yang tidak TERNILAI dan amat BERHARGA. Kita sudah tentunya mahu bersama kelompok manusia yang mempunyai kematangan, kebijaksanaan dan pengalaman berharga dan sudah tentu kita mahu berada dalam pertubuhan yang mempunyai ahli-ahli yang matang, bijak dan berpengalaman. 

4.  Kita renungkan, adakah orang yang tidak matang, tidak bijak dan tidak berpengalaman mampu menilai dan menghargai orang yang matang, bijak dan berpengalaman? Sudah tentu tidak. Fikirkanlah.Selamat Ulangtahun ke 65 UMNO, sebuah pertubuhan dan organisasi yang telah matang dan mempunyai kematangan, kebijaksanaan dan berpengalaman. Tidakkah anda mahu menyertainya? Tidakkah anda mahu berada dalam pertubuhan sedemikian yang mempunyai ramai ahli yang matang, bijak dan berpengalaman? Tepuk Dada Tanya Iman.

EDISI WAJIB BACA: Isu Negara Kristian, Isu Yang Di Putar Belit.

Baru-baru ini negara dikejutkan dengan pendedahan oleh 2 orang bloger bebas, bigdogdotcom dan Marahku mengenai ikrar menjadikan Kristian sebagai Agama rasmi Negara  pada Mei 4, 2011 di Pulau Pinang yang melibatkan DAP. Utusan Malaysia menjadikan pendedahan tersebut sebagai Tajuk Utama di muka depan. DAp telah bertindak membuat lapuran Polis terhadap Utusan Malaysia, musuh media tradisi mereka, Namun isu yang ditimbulkan oleh kedua bloger bebas tersebut ternyata mempunyai agenda tersembunyi. Ikuti lanjutan analisa mengenainya berdasarkan kepada blog Papagomo dan entri terdahulu dalam blog ini.
1. Mengikuti blog papagomo dalam entrinya yang mendedahkan mengenai kisah sebenar isu Agenda Kristian ini. Berdasarkan kepada entri papagomo, DAp sememangnya mempunyai Agenda Kristian, tetapi bukan untuk Semenanjung Malaysia. Agenda itu adalah untuk Sarawak. 

2. Berikut adalah petikan daripada blog papagomo:-
Ini kisah sebenarnya yang maklumat Tepat dan Sahih bukan macam Cerita Anjing besar.

DAP memang merancang untuk membentuk Koloni Kristian dalam Negara dan target utama mereka adalah Sarawak dan ini lah yang berlaku sepanjang kempen Pilihanraya Negeri yang lalu di sarawak.

Untuk makluman semua DAP menjanjikan kepada penganut Kristian bahawa jika Pakatan rakyat menang pada PRN Sarawak tempoh hari maka mereka Kerajaan Baru Pakatan Rakyat akan menukar agama rasmi negeri Sarawak kepada Kristian.


Usaha penyebaran menjadikan Agama Kristian sebagai agama rasmi di Sarawak di jalankan oleh DAP dan ini di lakukan secara terang terangan. Organisasi OHMSI (Oriental Hearts and Mind Studies) merupakan sebuah pertubuhan yang merupakan penyebar dan menjadi alat kepada agenda DAP.


Siapa individu yang berada di belakang Pertubuhan OHMSI ini? Gomo rasa ramai yang tidak terkejut kerana penaung dalam mengerakkan OHMSI ini adalah Teresa Kok dan Hanna Yeoh.


Bukan Jeff Oi sebagaimana yang Anjing Besar maksudkan tapi Teresa Kok dan Hanna Yeoh lah yang mengerakkan OHMSI sebagai nadi menjadikan Kristian agama rasmi Sarawak.


Sebab itu Jeff Oi melenting dengan kebodohan Anjing Besar kerana yang sepatutnya di Terjah adalah Teresa Kok dan Hanna Yeoh dan pertubuhan yang kononya bebas OHMSI. Memang DAP mempunyai agenda besar dalam hal ini namun sepertimana Gomo maklumkan bahawa DAP juga berpijak di bumi yang nyata kerana mereka tahu Semenanjung ini tidak akan dapat di tawan mereka dengan menjadikan sebuah Negara Islam.

Berbalik kepada soal Bodoh yang Anjing Besar momokkan di Pulau Pinang adalah sama sekali tidak benar. Dan ini mendatangkan satu ancaman besar kepada Negara Malaysia. Bayangkan sudah berapa hari isu ini hangat di perkatakan dan semakin terancam perpaduan kita yang berbilang Agama dan bangsa di Malaysia ini. Bagaimana hendak kita semua mengharungi isu Negara Kristian yang memang tak wujud ni?

Gomo mempunyai cadangan kepada pihak Kerajaan Malaysia terutama Kementerian Dalam Negeri. Siasat semua pihak terutama Blogger Anjing Besar ini dan jika ada yang salah maka Tahan di bawah ISA.Jika Blogger Anjing Besar ini terbukti menyebarkan Fitnah sehingga menggugat keselamatan negara maka adalah satu kewajaran untuk Big Dog ini di tahan di bawah ISA bagi mengelakkan kekacauan dan ketenteraman Awam tergugat.

Kerajaan harus memandang serius isu yang di Momok kan Blogger Big Dog ini kerana yang menanggung beban dalam hal ini adalah Kerajaan BN dan bukannya Pakatan Pembangkang. Bagaimana hendak kita bela seekor Blogger yang merosakkan keharmonian Kaum di Malaysia?

Apa guna 1 Malaysia jika hal sebegini tidak dapat di bendung oleh Kerajaan Malaysia? Gomo yakin dan amat pasti pihak Pembangkang juga akan turut sama bersetuju agar ISA di kenakan ke atas Blogger Big Dog ini jika terbukti beliau salah menyebarkan Cerita.

Sudah sampai masanya KDN bertindak tegas dalam hal ini bagi menjamin Ketenteraman Awam. Pada Gomo ianya berbaloi menahan Anjing Besar di bawah ISA kerana dapat menyelamatkan Malaysia dari terus haru biru dengan seekor Anjing Besar yang Bengap ni.

ISA MEREKA YANG MENGGUGAT KETENTERAMAN AWAM!!! 
JS bersetuju dengan saranan Papagomo ini, kerana isu yang sengaja diberikan maklumat salah bagi menggangu gugat ketenteraman awam dan negara bukanlah sesuatu yang ringan. Jangan lupa tangkap juga mereka yang membawa Agenda Kristian ini dnegan kadar segera ! Tepuk Dada Tanya Iman ! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...