Jumaat, 7 Mac 2014

MELEPAS NAK JADI MENANTU PAPA HEBAT - HAMPESH.
LAW 101 - Isu Perundangan

Peguam Papa: Sampel2 sudah alami kereputan dan mustahil masih boleh diperolehi dan ditentukan DNA. (Tapi tiada memberikan sebarang bukti pakar utk membuktikan sampel2 berkenaan terlalu reput utk ditentukan DNA milik siapa)

Shafie: Tiada keraguan timbul pada rantaian pengendalian sampel2 berkenaan. Waima berlaku pereputan tapi sampel masih dlm keadaan baik utk dianalisa DNA.

Bukti keterangan pakar dua org saksi pendakwa.

Mungkinkah Papa tiada peluang bertanding di Kajang?
Atau Mahkamah akan berikan satu tarikh lain selepas PRK Kajang?

Bilamana, mahkamah dibawah memutuskan adanya 'PRIMA FACIE KES' itu bermakna pendakwa berjaya membuktikan semua elemen-elemen dalam pertuduhan terhadap papa.

Bilamana, mahkamah memanggil Papa untuk 'PEMBELAAN', pada peringkat ini, andaian 'Inosen Sehingga Terbukti Salah (Prima Facie Kes) gugur. Dan BEBAN PEMBUKTIAN bahawa Papa TAK BERSALAH di atas bahu PAPA.

Oleh kerana PAPA memilih beri KETERANGAN DARI KANDANG SAKSI TANPA BERSUMPAH, Papa hanya membebel saja ler. Tanpa mengemukakan sebarang BUKTI KUKUH bagi menunjukkan ADANYA KERAGUAN MUNASABAH pada PRIMA FACIE KES.

Kita tunggu ler yea. Di atas tu hanyalah penjelasan umum mengenai PROSIDING KES JENAYAH dan mengenai BEBAN PEMBUKTIAN.LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...