Jumaat, 26 Ogos 2011

BLOGER PISAU PESAN KEPADA SEMUA PEMIMPIN & BLOGER PAKATAN SOSIALIS PEMBANGKANG .. LA TAHZAN YAA SYAITHIE!


GAMBAR DI CILOK DARIPADA BLOG PISAU.NET
SILA BACA SETERUSNYA 
DI SINI


esuk bloger pro UMNO daripada Pulau Pinang bakal beri PENAMPOR JEPUN AIDILFITRI kepada PAKATAN SOSIALIS PEMBANGKANG!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

ISU SIJIL AKREDITASI JABATAN KIMIA BLOGER UMNO KASI PENERAJANG KEPADA OTAI BLOGER PEMBANGKANG SEMPENA AIDILFITRI.

Penjelasan lanjut mengenai Sijil Akreditasi Jabatan Kimia yang dipertikaian oleh pembelaan dan kemudiannya di lambung oleh bloger otai pakatan sosialis pembangkang. Perbezaan ketara antara bloger UMNO dengan bloger otai pakatan sosialis pembangkang ialah bloger otai pakatan sosialis pembangkang amat cetek pengetahuan dalam serba serbi kecuali cukup mahir melakukan spin bahlol. Baca di sini Dr Novandri memperjelaskan mengenai Sijil Akreditasi Jabatan Kimia. 


Sijil Akreditasi yang di lambung oleh bloger otai pakatan sosialis pembangkang (masuk jerat yang dikenakan oleh bloger UMNO) . Sebenarnya Sijil Akreditasi di atas telah dilanjutkan tempohnya oleh surat 


Penjelasan lanjut mengenai  dwi -program akreditasi yang JABATAN KIMIA sertai telah diterangkan dengan panjang lebar oleh oleh dr Novandri. Kesimpulannya ialah JABATAN KIMIA MALAYSIA pada setiap masa sememangnya mempunyai AKREDITASI yang sah dan diiktirafkan sebagai makmal kesepuluh di luar Amerika Syarikat mempunyai akreditasi tertinggi bermakna perkhidmatan forsensiknya adalah memenuhi dan menepati piawaian antarabangsa yang ditetapkan oleh ASCLD/LAB. 

Lihat seterusnya di bawah ini:-

Kimia Malaysia is proud to be the tenth laboratory outside the United States to be granted the highly acclaimed accreditation certificate, as this proves that the forensic services offered by Department are on par with international standards and requirements set by the ASCLD/LAB. klik sini 


ALAMAK ! MALUNYA BALOGER OTAI PAKATAN SOSIALIS PEMBANGKANG BILA KENA PIJAK-PIJAK DIPERMAINKAN OLEH BLOGER UMNO. SELAMAT HARI RAYA!

KES PRIMA FACIE ANWAR IBRAHIM MELIWAT: DR BRIAN McDONALD SUDAH KANTOIKAN RAM KARPAL SINGH.


Baca di sini untuk lapuran sepenuhnya dari blog the unspinners


Sedikit penjelasan mengenai perbicaraan hari ini. Pembelaan sudah dikantoikan sendiri oleh Dr Brian McDonald mungkin akibat kekeliruannya sendiri dalam memahami bahawa DNA Lelaki Y adalah merujuk kepada Anwar Ibrahim.

Dr Brian McDonald mengakui bahwa sampel DNA Lelaki Y pada putik kapas B7 tidak berlaku 'degradation' -pencemaran. Maknanya betul lah DNA Anwar Ibrahim dalam dubor Saiful Tak syak lagi ! 

Terimakasih Dr Brian McDonald kerana anda mengkantoikan anwar Ibrahim dan Ram Karpal Singh. Keterangan anda merupakan mangga terakhir pada pintu bilik 'Spa dan Rehat Sg Buloh' untuk Anwar Ibrahim. 

ISU GDMU: DAP KAFIR HARBI DAN PKR AS-SYAITHIE

Tiada sebarang syak dan keraguan bahawa DAP adalah Kafir Harbi dan PKR adalah assyaithie. Perhatikan saja gelagat Hata Wahari, Chegu Bard, Azmin Ali, Sam Kemetot, Fariz Musa, Nurul Izzah, Nik Nadzmi Hisahmuddin Raiz, Saifudin Nasution Khalid Jaafar Latheefa Koya N.Surendran yang sentiasa mencari-cari peluang untuk mencetuskan huru hara dan kontroversi. Isu GDMU banyak mengundang pertanyaan  dan keraguan di atas tindakan yang di ambil oleh DAP dan PKR.


Kenapa tutup mulut ?

Biasanya orang yang tutup mulut kerana hendak menyembunyikan sesuatu.

Adakah perbuatan saksi menutup mulut kerana ada perkara yang mereka sembunyikan? 

Jawapannya ialah YA!

ISU GMDU PERUNDINGAN ATAU TRIBUNAL?Satu soalan kepada semua. Sejak bila JAIS dan MAIS perlu terikat dengan sebuah Majlis Perundingan di atas segala tindakannya yang berdasarkan kepada enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor? Adakah peruntukan seumpamnya bagi sebuah Majlis mendengar dan/atau merunding sebarang tindakan-tindakan JAIS?


Adakah Majlis Perundingan yang telah di buat oleh pihak Eksekutif Negeri Selangor sebenarnya sebuah badan/ majlis yang tidak sah kuatkuasa? Ini kerana DYMM Sultan Selangor pun sudah menafikkan baginda memberikan perkenan. 

Adalah Eksekutif Pakatan Sosialis Pembangkang telah secara 'halus' merampas kuasa dan mencampuri pentadbiran agama Islam dan kuasa-kuasa Sultan Selangor selaku Ketua Agama Rasmi negeri? 

Tidakkah ini bermakna Pentadbiran eksekutif pakatan sosialis pembangkang dan Khalid GG telah menyalahi Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor. 

Tidakkah ini bermakna Khalid GG telah melanggar dan khilaf dalam kuasa-kuasa eksekutifnya dalam hal-hal berkaitan dengan pentadbiran agama Islam negeri Selangor?

Tidakkah ini bermakna JAIS dan MAIS serta martabat tinggi agama Islam sudah disamakan dengan agama-agama lain di Selangor?

Jawapan kepada semua soalan di atas ialah YA !

HARI INI DR BRIAN McDONALD BAKAL NYESAL MEMPERCAYAI ANWAR IBRAHIM.

Akreditasi luput tempoh ? Sila ke blog EMPAYAR PEMUDA masak lah Mat Salleh tu pada hari ini. Kalau hari ini Anwar menangis tersesak-esak itu kerana Mat Salleh tu bagi Anwar penampor .


sijil akreditasi yang dikatakan telah luput tarikh .... ye ker ? Mari tanya empayar Pemuda .. kriinggg...kriiinggg ...kringggg......

ULTRA KIASU OH ULTRA KIASU JANGAN BERKIRALAH BILA MELAYU TAK BERKIRA.

ARTIKEL PANJANG LEBAR.: MASIHKAH ADA SAYANG KEPADA NEGARA?Tiada yang berlaku secara kebetulan dan dijadikan sia-sia bagi mereka yang berakal. Salah satu intipati ajaran di dalam al Qur'an. Dimaksudkan dengan mereka yang berakal adalah mereka yang menuntun akal mengikut tauhid. Salah satu cabang iman ialah pekerti yang mulia. Salah satu pekerti mulia ialah sifat KASIH SAYANG. Salah satu ciri dan tanda orang beriman ialah menyayangi saudara seagamanya seperti ia mengasihi dirinya sendiri. Cubit peha kanan seluruh anggota tubuh badan merasai kesakitan. Sayangkan negara juga merupakan tanda-tanda dan ciri-ciri orang beriman. Pada masakini terutama selepas PRU 12, apakah masih ada sayang pada negara?

Pada tahun ini, hari raya aidilfitri jatuh pada hari kemerdekaan negara. Sayangnya, kita tidak melihat suasan kemeriahan yang sepatutnya dirasai kerana menyambut dua perayaan yang besar dan bermakna kepada negara. Artikel 3 menyatakan bahawa negara ini beragama Islam. Andaikata negara ini dizahirkan dalam bentuk tubuh badan manusia maka manusia itu beragama Islam. Tidakkah seorang yang beragama Islam dan lahir pada hari yang sama dengan sambutan aidilfitri mempunyai dua kegembiraan? Sudah tentu ibu, ayah, abang, kakak, adik makcik pakcik, datuk nenek saudara mara dan jiran-jiran turut menyambut dan merasai dua kegembiraan tersebut? Kenapa ianya tidak berlaku kepada negara kita ini?

Berapa ramaikah yang mampu berfikir dan merasai dua kegembiraan tersebut pada tahun ini bagi menzahirkan rasa sayang kepada negara? Apakah rasa sayang kepada negara kini bertukar arah kepada hanya menyayangi pemimpin? Kenapa tidak menyambut dan merasai dua kegembiraan tersebut bersama-sama sebagai sebuah keluarga yang besar? Adakah kita rakyat Malaysia baik rakyat atau pemimpin (pemerintah atau pembangkang) sudah tiada sayang kepada negara? Kemanakah hilangnya rasa kasih sayang sesama kita sejak pasca 2008? Adakah hati-hati kita semua sudah menjadi sekeras batu granit dalam tanah di lereng-lereng bukit?

Kasih sayang mampu membawa barakah daripada Allah swt kerana dua sifat Allah swt itu dalam basmalah amat besar ertinya. Ar Rahman dan Ar Rohiim. Tanpa sifat kasih dan sayang mana mungkin ada ketenangan dan kedamaian. Tidakkah kita terfikir mengenainya? Kenapa kita tidak boleh membuang sekejap sifat permusuhan politik untuk merasai dua kegembiraan yang dikurniakan oleh Allah swt kepada kita pada tahun ini. Bukannya lama. Hanya satu hari sahaja. Kenapa tiada nampak tanda-tanda ke arah itu?

Sedar atau tidak, kita sebenarnya telah mempersiakan suatu kurniaan paling besar yang pernah Allah swt kurniakan kepada negara ini untuk semua, yakni dua kegembiraan; menyambut aidilfitri dan hari kemerdekaan. Kenapa kepimpinan DAP, PAS PKR, PSM masih belum menunjukkan sebarang tanda-tanda mahu turut serta bersama kepimpinan Barisan Nasional menyambut dan merasai dua kegembiraan tersebut?

Kenapa pemimpin-pemimpin DAP tetap menunjukkan sikap bermusuhan terhadap orang Islam yang merupakan penduduk pribumi dan majoriti di negara ini? Dimanakah mereka melemparkan sifat kasih sayang mereka? Apakah orang Islam, orang UMNO dan orang BN tidak layak memperolehi kasih sayang orang DAP walaupun untuk satu hari? Kenapakah DAP begitu angkuh dan sombong berlipat ganda? Apakah keuntungan yang mereka perolehi dengan bersikap demikian? Kenapa orang DAP tidak menghormati para Sultan Melayu Islam di negara ini? Adakah orang DAP merasakan mereka adalah orang yang lebih baik daripada semua orang sehingga mereka berpandangan bahawa orang Melayu Islam ini hina sehinanya di mata mereka?

Sedarkah pemimpin pakatan sosialis pembangkang bahawa sikap permusuhan yang tiada berpenghujung terhadap UMNO dan Barisan Nasional hanya mengundang malapetaka dan bencana bukan sahaja kepada mereka tetapi juga kepada negara ini? Apakah pemimpin-pemimpin DAP PKR PAS PSM tidak pernah belajar dari kesilapan mereka di masa lampau? Kenapa begitu degil dan berhati batu granit? Apakah masih belum cukup malapetaka, keresahan, kegelisahan dan bencana yang sedang menimpa rakyat dan negara? mahu di tambah lagi kesengsaraan itu hanya kerana mahu mempertahankan sikap angkuh dan sombong ultra kiasu yang sia-sia? Malanglah kepada mereka jika begitu. Nau'zubillahi min zalik.

Bersifat kasih sayang dan membalas kejahatan dengan kebaikan merupakan suatu penzahiran keimanan yang tiada tolok bandingnya. Hanya mereka yang mempunyai kemuliaan budi pekerti tinggi dan hati yang bertaqwa mampu melakukannya. Menolak kejahatan dengan kebaikan walaupun pada zahirnya nampak seperti suatu kelemahan yang tiada taranya tetapi hakikatnya ianya adalah sebuah kekuatan yang hebat. Bukan kerana peribadi yang melakukannya tetapi kerana itulah sifat yang Allah SWT sentiasa bersamanya. Bukanlah pakaian menutup aurat ukurannya tetapi aurat di dalam hati yang mendinding peribadi daripada membalas kejahatan dengan kejahatan yang serupa itulah KEMULIAAN PEKERTI yang mampu membawa barakah dan turunnnya Rahmat melimpah ruah.

Kita boleh saja tidak menyukai sesuatu pihak dan orang tetapi tiu tidak bermakna kita perlu menahan kasih sayang kita kepada mereka. Menahan kasih sayang samalah seperti kita menahan keberkatan limpah ruah Rahmat Allah swt dalam kehidupan kita.

Oleh itu sempena menyambut dan menerima dengan hati penuh kesyukuran tangan terbuka dua kegembiraan tersebut sebagai kurniaan maha besar tiada tolok bandingnya, hambe menyeru seluruh rakyat Malaysia agar turut merasai kenikmatan limpah ruah Rahmat Allah swt dengan  kita semua menyatakan sifat KASIH SAYANG. Rasailah ia walaupun hanya untuk satu hari sahaja. Insya Allahu Ta'ala moga-moga dengan menyatakan sifat Kasih Sayang tersebut walau hanya satu hari mampu memberikan kebahgiaan dan keselamatan kepada generasi akan datang serta menolak bala' bencana serta malapetaka untuk suatu jangkamasa tempoh yang berpanjangan. Berlapang dada dan sama-sama kita menikmati dua kegembiraan itu, Anda tidak perlu membuang undi atau membayar satu sen pun untuk menyambut seruan KASIH SAYANG. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA.

SPR DI UJI OLEH PAKATAN SOSIALIS PEMBANGKANG, NASIB BAIK HEWAN TERNAKAN DI MALAYSIA TIDAK DIDAFTARKAN OLEH MEREKA!

Pakatan Sosialis Pembangkang sememangnya sentiasa bekerja keras sepertimana iblisetanirojim laknatullah bekerja keras menyesatkan Bani Adam sejak dulu. PAS diberikan tugasan untuk menghentam dan mengintai-ngintai kesilapan SPR. Bloger mymassa mendedahkan bagaimana PAS telah di tegur oleh SPR gara-gara mendaftarkan orang yang sudah mati, mereka yang belum cukup umur dan pemastautin tetap. Baca seterusnya di sini 

Pakatan Sosialis pembangkang sudah lama pincang fungsi dan tugas berperanan sebagai kuasa imbang dan kajisemak 'check and balance' sebaliknya mereka lebih berperanan seperti Enau semak belukar melepaskan pucuk. Sepatutnya Pakatan Sosialis pembangkang bekerjasama dengan SPR untuk memastikan perjalanan dan proses pendaftaran pemilih dilakukan dengan betul dan bukan menguji tahap kesabaran SPR. Apa yang berlaku ialah Pakatan Sosialis pembangkang mencari-cari peluang untuk menghentam SPR. Sikap seperti ini merupakan Budaya Politik Primitif yang hanya diamalkan oleh masyarakat hutan rimba sahaja. 

Berusaha terus menerus memburuk-burukkan SPR, PDRM, SPRM dan ATM bukan sikap terpuji malah ianya adalah sikap tercela. Kepimpinan mereka wajib sedar dan bangun dari lena mereka. Amalkanlah budaya Politik sihat berbanding mengamalkan Budaya Politik Mencari Penyakit. Rakyat sudah semakin  jemu dan bosan dengan perangai budak tadika, ribena dan mumaiyiz mereka.

KES PRIMA FACIE ANWAR IBRAHIM MELIWAT:RAM KARPAL SINGH SUDAH GABRA

PERBICARAAN SEMALAM, KHAMIS. 25 OGOS 2011 TELAH DIKEMASKINIKAN OLEH BLOGER THE UNSPINNERS DALAM DUA ENTRI. IKUTI DUA ENTRI TERSEBUT DI PAUTAN YANG DIBERIKAN. SIMPAN DALAM FAIL DI KOMPUTER ANDA UNTUK RUJUKAN DAN SIMPANAN DI MASA DEPAN.
Sedikit penjelasan mengenai prosiding pada hari semalam. Hari semalam, saksi ke 4 pembelaan di panggil untuk memberi keterangan Dr Brian McDonald seorang pakar DNA dari Australia. Keterangan Dr Brian McDonald masih berada di peringkat Pemeriksaan Utama sebelum di soal balas oleh pendakwaan.

Prosiding dimulai dengan Dr Brian McDonald memberikan keterangan mengenai sejarah dan latarbelakang kepakarannya.Ini untuk membuktikan intergriti kepada kelayakan beliau sebagai seorang pakar.

Strategi pembelaan pada kali ini ialah menjadikan keterangan Dr Brian McDonald untuk menimbulkan keraguan kepada kaedah dan intergriti Jabatan Kimia dengan membangkitkan isu Sijil Akreditasi dan kaedah  makmal yang digunakan oleh Jabatan Kimia. Kedua isu ini dibangkitkan bertujuan menggoyahkan penemuan DNA dan kaedah mengenalpasti DNA pada sperma yang dijumpai dalam dubor Saiful. 

Pembelaan juga cuba membuktikan bahawa kapas swab yang digunakan oleh Jabatan Kimia sudah dicemari melalui kaedah-kaedah yang mereka gunakan.

Gambar Sebagai Hiasan Sahaja

Agak malang bagi pembelaan kerana Dr Brian McDonald bukanlah orang yang berkelayakan untuk mempertikaikan akreditasi Jabatan Kimia sepertimana di celah oleh pendakwaan semasa pembelaan mengemukakan Sijil Akreditasi Jabatan Kimia yang hanya berdasarkan kepada sumber internet. 

Pada hari ini perbicaraan akan bersambung dan sudah pastilah Dr Brian McDonald akan di soal balas oleh pendakwaan dan bakal diruntuhkan intergeritinya sepertimana yang berlaku kepada saksi sebelumnya Dr David Wells. 

HATA WAHARI TAK BALIK MODAL LAH !

MELALAKLAH SEORANG PENJILAT TEGAR AL JUBURI KUNYIT TUA. SEORANG YANG DIKATAKAN BAKAL MENGETUAI 'UTUSAN RAKYAT' SATU LAGI PORTAL TAKDE KUALITI DARIPADA PAKATAN SOSIALIS PEMBANGKANG. PENJILAT TEGAR INI NAMANYA HATA WAHARI. BELIAU MENDAKWA JASA MEMBAYAR GAJI BULANAN KEPADA BLOGER PRO BN/UMNO DI BAWAH DS RAIS YATIM. HAH ! MANA BUKTINYA?


Hata Wahari dalam keadaan kebingungan turut mendakwa bloger BN/UMNO tidak menulis berdasarkan fakta dan perkara-perkara benar. Belaiu membandingkan intergriti bloger Pakatan Sosialis Pembangkang yang menulis berdasarkan kepada 'Fuckta' dan 'Auta'. Pada pendapat beliau, penulisan bersifat demikian adalah bagus dan elok untuk pembacaan rakyat Malaysia. 

Hoi Hata Wahari, adakah anda semasa membuat kenyataan tersebut dalam keadaan mamai baru lepas berbuka puasa? Tahukah anda sejak isu Altantuya sehinggalah ke isu cincin DS Rosmah, tidak pernah pun bloger Pakatan Sosialis pembangkang dibuktikan menulis berdasarkan kpada Fakta dan Kebenaran? Kantoi lagi ada ler. Terbukti, bloger Pakatan Sosialis Pembangkang hanya tahu menulis 'Fuckta' dan 'Auta' suapan daripada kepimpinan Pakatan Sosialis Pembangkang yang kini semakin hari semakin lemah dan lembik di bantai berterusan dengan bloger Pro BN/UMNO.

Sudah-sudahlah Hata Wahari untuk menutup bau busuk bangkai dinosur yang di cipta oleh bloger dan kepimpinan Pakatan Sosialis pembangkang. Auta je lebih. Buktinya tidak ada langsung! Apa pun tidak boleh. Melalak bukit Antarabangsa saja ler. Ini menambahkan bukti bahawa bloger dan kepimpinan Pakatan Sosialis Pembangkang sudah hilang intergriti dan tidak boleh dipercayai langsung. BERSIH kan lah dulu KEKOTORAN yang semakin membusuk di dalam Pakatan Sosialis Pembangkang. Baru boleh cuit kami boger pro BN / UMNO.

Hambe pun nak join bloger Parpukari dan MPP tuntut wang gaji kami daripada JASA. Cek bulan ini lambatlah pulak kena komplen kepada Hata Wahari. Yea Tak.

KHALID GEREJA SAKIT HATI WOO KEPADA PAPA GOMO ...

TABEK HORMAT KEPADA PAPA GOMO YANG BERJAYA BANYAK KALI MEMBIKIN AHLI-AHLI POLITIK PAKATAN SOSIALIS PEMBANGKANG JADI CELARU MINDA. TERBARU KHALID GEREJA. PADA KALI INI KHALID GEREJA SUNGGUH BERANG DENGAN PENDEDAHAN PAPA GOMO. BELIAU SUDAH SAMPAI KE TAHAP TIDAK BOLEH TAHAN DI KRITIK BERTUBI-TUBI. KALAU TIDAK TAHAN KENA KRITIK ADALAH DINASIHATKAN KEPADA KHALID GEREJA AGAR BERTUKAR KERJAYA. PAPA GOMO PERLUKAN SEORANG PEMBANTU RUMAH UNTUK MENCUCI JAMBANNYA. KHALID GEREJA ADALAH LAYAK UNTUK MENGISI JAWATAN TERSEBUT.

Khalid Gereja telah mengeluarkan suatu cabaran kepada Papa Gomo untuk mendedahkan identitinya supaya senang beliau menyaman Papa Gomo. Punyalah pemalasnya Khalid gereja ini sama seperti ahli politik dari Pakatan Sosialis Pembangkang. Jika Pakatan Sosialis pembangkang begitu handal dalam isu warga asing dan pendedahan mengenai identi-identiti warga asing yang di dakwa mendapat kewarganegaraan otomatis, takkanlah identiti bloger seperti Papa Gomo beliau tidak mampu mencarinya sendiri?

Cabaran Khalid Gereja ini bakal dikenakan syarat-syarat oleh Papa Gomo nanti. Kita tengoklah saja lah nanti. Alangkah bahlolnya ahli-ahli politik Pakatan Sosialis pembangkang seperti Khalid Gereja ini yang mahu menumpang kepopulariti Papa Gomo untuk melonjakkan namanya di persada politik. 


Khalid Gereja hanya mahu melakukan pembunuhan karekter ke atas Papa Gomo dengan harapan jika nama baik Papa Gomo berjaya dicemari hasilnya Pakatan Sosialis Pembangkang berada dalam selamat. Yakinlah Khalid Gereja akan menjadikan ianya suatu isu politik untuk menekan kerajaan BN dan UMNO.

Jika Anwar Ibrahim ada barisan peguambela untuk membelanya, apatahlagi Papa Gomo. Khalid Gereja dan seluruh kepimpinan Pakatan Sosialis Pembangkang wajib memikirkannya. Lagi banyak Papa Gomo di saman makin kurang undi kepada Pakatan Sosialis Pembangkang. Jerat yang sama tidak akan mengena dua kali. Pala butoh lu lah Khalid Gereja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...