Ahad, 22 Februari 2015

MALAYSIA SYURGAWI DUNIA PALING MEWAH YANG DICEMBURUI IMF - (2)


DUNIA masih berhutang trilion tan metrik emas kepada Malaysia di atas bon-bon perang dunia pertama dan kedua. Masih belum terbayar habis. Tanggungjawab itu dipikul oleh IMF untuk membayar segala bunga dan faedah bon-bon perang berkenaan kepada Kerajaan Sah dan Berdaulat yang kesinambungan dari kedaulatan dari Negara-negara Melayu Tak Bersekutu dan Negara-negara Melayu Bersekutu. Itu belum lagi di kira Wang Perolehan dari Akaun Terkumpul yang di pegang oleh Residen British. 

Kesemua faedah bon-bon berkenaan di buat atas nama-nama kedaulatan negeri-negeri Melayu. Kemudian tak boleh dipindahmilik kepada mana-mana kedaulatan. Kerana itu, kita amalkan Sistem Demokrasi Raja Berperlembagaan. 

Ini tidak termasuk segala bon-bon amanah bagi simpanan emas yang diberikan kepada kumpulan Rothschilde untuk menjaganya. Kewujudan rangkaian Bank Dunia kerana adanya emas-emas Raja-raja Nusantara yang amat banyak. 

Benua China dan benua India pun tak mampu nak menyaingi simpanan emas yang ada pada Raja-raja dan kerajaan-kerajaan lama Nusantara. Berapakah jumlah dan nilai semasa? Yang itu biarlah menjadi RAHSIA. Tapi cukuplah dengan apa yabg dinyatakan sebelum ini. Terpulanglah kepada anda samada untuk mempercayai atau tidak.

MALAYSIA ini sebuah negara yang kaya-raya. Macam-macam kekayaan dan kemewahan yang ada. Kita kena lah pandai menguruskan semua kekayaan dan kemewahan yang ada dengan baik.

Kita ambil ikut keperluan semasa kita. Selebihnya adalah untuk simpanan anak-cucu-cicit di kemudian hari. Tak perlu nak kecoh-kecoh pun berebut sesama kita. Semuanya mencukupi untuk memasing.

Bila kita berebut-rebut sesama kita, maka kekayaan dan kemewahan yang ada takkan berkitar. Jadi amat perlulah, kita menguruskannya dengan baik melalui perkongsian mengikut kadar memasing.

Ukuran kaya dan miskin ini mengikut skala ekonomi sekarang dalam 'syariat pada hari ini' sebenarnya ukuran 'Nilai Harta dan Wang Ringgit' yang ada pada kita.

Pesanan ambe kepada semua pihak, Kebahagiaan itu terletak kepada kerelaan kita memandang dunia ini kecil. Bukan asik dok pandang buku akaun dan nombor akaun kat ATM.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...