Khamis, 5 Mei 2011

KISAH WAJIB BACA : PEMAJU PERUMAHAN JAHAT ANIAYA PEMBELI.

1. Tengahari tadi JS menerima sms pengaduan mengenai nasib seorang Melayu beragama Islam yang tertindas dan dizalimi oleh sifat tamak haloba Kiasu sebuah Pemaju perumahan dan ketidakperihatinan sebuah institusi perbankan di Malaysia. Sila baca seterusnya di blog rbf.online BANK CIMB BERSENGKONGKOL DENGAN PEMAJU JAHAT TIPU PEMBELI? Ringkasan kisahnya begini:-

Pada 2002, SOUTHERN BANK telah memberikan kemudahan pinjaman kepada sebuah syarikat Pemaju Perumahan yang dikenali sebagai SIMPULAN CEMERLANG bagi sebuah projek PANGSAPURI dikenali sebagai 'YAMIN TOWER' di KAMPUNG SUNGAI PINANG, PULAU INDAH , KLANG, SELANGOR di atas 2 bidang tanah yang di pegang di bawah Suratan Hakmilik Keluaran GM 3718 & 3719 kesemuanya seluas lebih kurang 6 hektar dan merupakan Tanah Simpanan Melayu, berhampiran dengan kawasan pembangunan PKFZ . Butiran dalam Instrumen Prinsipal Pinjaman memberikan butiran salah yakni dinyatakan jenis Suratan Hakmilik adalah EMR sedangkan Suratan Hakmilik Asal adalah jenis GERAN MUKIM [GM]. SOUTHERN BANK  telah membuat pengimbursan pembayaran berjadual kepada pemaju mengikut Pembayaran Berperingkat sebanyak 70%-80%. Pembayaran Berperingkat ini dihentikan oleh CIMB kerana Pemaju gagal mendapatkan kelulusan Majlis Perbandaran Klang bagi pembangunan perumahan Strata. Jenis kegunaan tanah tersebut tidak ditukarkan daripada PERTANIAN kepada BANGUNAN KEDIAMAN. Tidak diketahui apakah punca sebenarnya berlaku seperti itu. Sudah Jatuh Di timpa tangga, kini syarikat Pemaju Perumahan sudahpun digulungkan dan SOUTHERN BANK sudahpun dibeli oleh CIMB. 
2. Natijahnya, pihak CIMB telah mengambiil tindakan perundangan terhadap kesemua pembeli bagi mengutip kembali hutang yang tidak berbayar oleh pembeli disebabkan oleh projek perumahan itu diarahkan oleh MAJLIS PERBANDARAN KLANG diberhentikan. Sila lihat semua maklumat dan gambar Suratan Hakmilik Keluaran dan Instrumen Prinsipal Pinjaman dalam blog rbf.online yang diberikan link di atas.

BEGINILAH NASIB ORANG MELAYU, SELALU TERPEDAYA DAN DIPERDAYAKAN OLEH PEMAJU-PEMAJU PERUMAHAN YANG CURANG TERDIRI MAJORITINYA KAUM CINA KIASU DAN SERINGKALI DI BANTU OLEH PERBANKAN TERTENTU. CINA KIASU SUDAH LAMA TIPU ORANG MELAYU. KITA HARAPKAN AGAR PERMASALAHAN INI MENDAPAT PERHATIAN SEGERA. JANGAN ANIAYAI LAGI ORANG MELAYU DAN BANTULAH ORANG TERANIAYA KERANA DOA MEREKA MAKBUL !

AKHIRNYA, WAN JIJAH TONTON JUGA AKSI SUAMI TERSAYANG. APA KOMEN ANDA WAN JIJAH?Semalam NADI  RAKYAT menerima maklumat dari sumber yang boleh dipercayai bahawa Wan Jijah telahpun menonton aksi kehebatan Anugerah Tuhan Wan Jijah di sebuah lokasi rahsia. Apa komen Wan Jijah? Terimbau Malam Pertama dengan Aljuburi ? Tak [erlu menyiksa diri.


EDISI SARAPAN: Husnul Zan Kepada Ulil Amri'


1. EDISI SARAPAN SENAMAN MINDA DAN AKAL pada hari ini membicarakan mengenai tajuk berat tak berat, ringan tak ringan, iaitu peri mustahaknya rakyat mempunyai HUSNUL ZAN KEPADA ULIL 'AMRI dalam bahasa Melayu BERSANGKA BAIK KEPADA PEMERINTAH/ PENGUASA/KERAJAAN

2. Kita dituntut untuk bersangka baik sesama manusia dalam Hubungan Hablul-minnaas, oleh kerana pemerintah / ulil 'amri adalah manusia juga ( mana ada sekumpulan beruk menjadi pemerintah kecuali manusia berperangai beruk seperti Pakatan Jahat PASDAPKR itu memang ada) maka Hak Ulil 'Amri ke atas kita ialah kita mesti ada Husnul Zan kepada Ulil -'Amri.

3. Husnul Zan kepada Ulil 'Amri ini adalah tuntutan dalam Islam, perintah Allah Subhanahu wa Ta'ala disampaikan oleh baginda Rasulullah shallallohu-alaihis-salaam, bukan seperti slogan Ketuanan Rakyat toghut ciptaan Pakatan Jahat PASDAPKR untuk menipu rakyat. 

4. Dalam melaksanakan amanah dan tanggungjawab kita akan Hak Ulil Amri aitu Husnul Zan Kepada Ulil 'Amri kita jangan cepat melatah dan meloncat seperti kera kena belacan dan beruk dapat bunga apabila Ulil 'Amri yang di pilih oleh kita hendak melakukan sesuatu perkara dan projek pembangunan seperti mendapatkan pelabur asing melabur dalam negeri, contoh Lynas sebuah syarikat Australia yang sudi melabur di Pahang.

5. Soal tegur menegur dan membuat kritikan kepada Ulil 'Amri hendaklah didahulukan dengan menunaikan Hak Ulil 'Amri ke atas kita iaitu HUSNUL ZAN KEPADA ULIL 'AMRI. Ini tidak, kita sengaja mengintai-ngintai dan mencari-cari kesalahan-kesalahan Ulil 'Amri sepertimana yang diajarkan oleh Pakatan Jahat PAASDAPKR kepada rakyat terutama DAP yang semakin angkuh dan sombong. Allah Subhanahu wa Ta'ala benci orang yang angkuh dan sombong.

FIKIR-FIKRKANLAH AKAN HAK KITA KEPADA ULIL 'AMRI YANG DI SEBUT 'HUSNUL ZAN' INI, KECENDERUNGAN SEKARANG IALAH SUU'L ZAN KEPADA ULIL AMRI DI MANA KITA MENGABAIKAN HAK ULIL 'AMRI. KITA MEMINTA HAK KITA DARIPADA ULIL 'AMRI TAPI KITA SENDIRI TIDAK MAHU MEMBERIKAN HAK ULIL 'AMRI KE ATAS KITA DAN ULIL 'AMRI KITA TAK PERNAH PUN MENUNTUTNYA. TAK MALU KE KITA? LAINLAH SEPERTI PAKATAN JAHAT PASDAPKR YANG TIDAK TAHU MALU. MALU ITU SEBAHAGIAN DARI IMAN. FIKIRKANLAH.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...