Selasa, 14 Ogos 2012

# KOMUNIS "BLACKS-OUT!" PAKATAM -NGEH KENA HENTAM DENGAN PENYOKONGNYA.

.
Ngeh Yang sebelumnya Dikaitkan Dengan Penglibatannya Sebagai Penghantar Makanan kepada Parti Komunis Malaya Pada Masa Darurat, Kini Berhadapan Dengan Masaalah Serius Dengan Penyokong-penyokongnya  Di Peringkat Cawangan & Bahagian.

NST  melapurkan Ngeh menghadapi krisis paling besar dalam bahagiannya. Orang-orang kuatnya pun sudah memberontak terhadap kepimpinan komunis ala diktaktor Nazi dan Komunis Perang Dunia Kedua. Segalanya berpunca apabila Ngeh mahu mengenakan tindakan displin ke atas pemimpin-pemimpin DAP Bahagian Lumut, Desa Manjung dan Kampung Acheh  yang menganjurkan acara jamuan kutipan derma pada Ogos 4 lalu. 

Ngeh menjadi Pengerusi DAP Negeri Perak sejak 2010 dan kepimpinannya sentiasa dipertikaikan dan dipersoalkan oleh pemimpin-pemimpin DAP peringkat cawangan dan bahagian. Menurut sumber dalam DAP yang tidak mahu dikenali ketiga-tiga pemimpin bahagian berkenaan adalah pemberontak dan kumpulan yang kalah dalam pemilihan parti. 

Kekecohan yang berlaku turut membimbangkan kepimpinan PKR. Sumber PKR memaklumkan kepimpinan PKR telah menasihati Ngeh agar mengekang pertelingkahan dalaman tersebut agar tidak menjejaskan peluang Komunis 'Blacks-Out!" Pakatam untuk menang di Perak. 

Manakala dua dari ketiga pemimpin terbabit menyatakan mereka bersedia untuk berhadapan dengan Jawatankuasa Displin Parti jika di panggil untuk membela diri. Pengerusi DAP Desa Manjung Solaiman O.P. Syed Ibrahim tidak dapat dihubungi. 

DAP yang sudah dipersetankan sememangnya mempunyai imej paling buruk dan huduh sepanjang zaman. Budaya Politik Dinasti warisan PAP bertunjangkan kepada Ultra-Kiasu Cauvinis rasis Cina Nanyang (Cina seberang Laut) sememangnya bersifat feudalistik dan kuku besi, Tiada bantahan dan kritikan dibenarkan samasekali. Semuanya hendak dijadikan YES-MAN!. 

Mana ada amalan demokrasi dan kebebasan bersuara dalam DAP pun. Semua ahli dan pemimpin kecil dalam DAP termasuklah yang pernah menjadi senator seperti Tunku Aziz tidak boleh bersuara dan berbeza pendapat dengan maharaja-maharaja cauvinis rasis dalam DAP. 

Budaya inilah juga kepimpinan Maharaja Ultra-Kiasu Cauvinis Rasis DAP nak terapkan dan amalkan di peringkat kepimpinan Komunis 'Blacks-Out!" Pakatam jika puak komunis cauvinis rasis menguasai Putrajaya. 

Hancur negara nanti jadinya!

KIT SIANG KATA SEKSYEN 114A BUAT KOMUNIS PAKATAM KELUAR-HITAM.

Sekarang ini di kalangan Pakatam perkataan 'Keluar-Hitam' dan 'Padam Lampu' amat popular kata Kit Siang. Menurut bapak rasis apek cauvinis DAP ini semua gara-gara seksyen 114A Akta Keterangan (Pindaan) yang meletakkan 'Amanah Terlalu Besar' buat Pakatam yang sudah biasa pecah amanah. Komunis Pakatam memang terkenal dengan sifat Baling Batu Sembunyi Tangan. 

Untuk membaca sendiri Seksyen 114A Akta Keterangan (pindaan 2012) sila klik pautan ini SEKSYEN 114A AKTA KETERANGAN PINDAAN 2012

Pindaan tersebut di buat untuk menyelaraskan takrif “komputer” dengan takrif “komputer” dalam Akta Jenayah Komputer 1997 dan memudahkan pengenalan dan pembuktian identiti seseorang yang namanya tidak diketahui yang terlibat dalam penyiaran melalui internet. 

Anggapan fakta berkenaan bukannya hendak menzalimi sesiapa sebaliknya hendak meletakkan suatu tanggangjawab kepada semua pengguna internet. Berani tulis maka wajiblah berani bertanggungjawab di atas penulisan tersebut.

Secara tak langsung kita perlu menulis berdasarkan kepada fakta yang boleh dipercayai sumbernya. Bukan sekadar gosip kosong dan liar semata-mata. 

Anggapan Fakta tersebut tidak mengalihkan beban pembuktian prima facie kes dari pendakwaan kepada tertuduh. Sebaliknya sesiapa saja yang berada dalam anggapan fakta tersebut kena membuktikan sebaliknya. Amacam besh tak? 

Jadi tak perlu lah hendak membantah KELUARHITAM pun. 

JANJI DITEPATI BAJET 2013 KEJUTAN BUAT KOMUNIS PAKATAM


KUALA LUMPUR 13 Ogos - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini memberi jaminan bahawa menangani isu kenaikan kos sara hidup kekal sebagai satu komitmen utama kerajaan. "Ini merupakan isu paling hangat yang sentiasa disampaikan oleh rakyat ketika saya membuat walkabout sama ada di kawasan bandar mahupun di kawasan kampung seluruh pelosok negara. "Hakikatnya, sejak kerajaan menjadikannya sebagai sebuah bidang utama GTP (Program Transformasi Kerajaan), pelbagai langkah telah diambil untuk meringankan beban rakyat, antaranya Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M), Klinik 1Malaysia dan lain-lain lagi," katanya dalam entri terbaru menerusi blog www.1Malaysia. com.my hari ini.Beliau berkata, sejumlah 4,175 cadangan dan komen dikumpul dari Google Moderator dan laman web peribadi beliau mengenai cara terbaik bagi kerajaan menyediakan Bajet 2013."Saya sentiasa menghargai input rakyat dalam proses membuat keputusan yang mempunyai pengaruh terhadap negara kita dan sama seperti anda apabila anda meluangkan masa untuk memberi pendapat, saya berbesar hati untuk berkongsi bersama anda pandangan saya tentang Bajet 2013 ini," katanya. "Secara khusus, dasar perumahan kita telah dikhaskan untuk golongan perlu dengan adanya Program Rumah 1Malaysia (PR1MA) yang menyediakan perumahan buat mereka yang berpendapatan sederhana dan Projek Perumahan Rakyat (PPR) buat mereka yang berpendapatan rendah," katanya."Pada saat ini hinggalah 28 Sept. nanti (Bajet 2013), kami akan berusaha keras untuk menghasilkan sebuah bajet yang dapat kita semua berasa bangga," katanya. - BERNAMA
Kos Sara Hidup bukanlah mudah untuk di kawal selia. Ada faktor-faktor berada di luar kawalan kerajaan. Tinggi atau rendah kos sara hidup tertakluk kepada punca pendapatan, bilangan tanggungan, gaya hidup dan cara berbelanja sesebuah keluarga. 

Rakyat perlu diberikan kesedaran melalui program-program berterusan oleh agensi-agensi tertentu. Di samping itu perlu  disekolahkan kembali PBT. Terutama berkenaan dengan cukai pintu dan cukai lesen premis perniagaan. 

Ini pula berkaitan dengan perlaksanaan polisi meluluskan sesuatu projek perumahan dalam zon-zon pentadbiran PBT. Mereka perlu lebih peka.

Rakyat perlu lah mempunyai kesedaran tinggi mengenai faktor-faktor penyumbang dan penentu kepada kos sara hidup. Kesedaran tinggi rakyat mengenainya merupakan kunci utama kepada keberkesanan polisi kerajaan menangani kos sara hidup.

JOM LAYAN LAGU TS P.RAMLEE PASAL LOGO BURUNG TERBANG KOMUNIS PAKATAM.Pedas dan sinikal sungguh lirik lagu ni kan. Sesuai benar lah dengan mentaliti puak komunis Pakatam dalam isu Logo Burung Terbang mereka. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...