Rabu, 5 September 2012

HAI FAEKAH KALU NAK BOGEL PUN TUNGGU ABANG PINANG DERR ...

Kalau Tak Mampu Jadi Garam Jangan Jadi Langau Ijau Lah Faekah Lalink ... 

Andartu seorang ini kalau buka mulut gerenti membuatkan anda ketawa guling-guling. Nak di katakan tak cerdik, kelulusan akademiknya tinggi melangit. Nak dikatakan ada masaalah mental, dari luar nampak sihat. Nak di kata pandai buat kerja memang sahih beliau tak pandai buat kerja pun. Bila Faekah nak pertahankan tindakan kerajaan Pakatam Jahanam sengaja kesampingkan Sultan Selangor dalam sambutan Hari Kemerdekaan nampak sangat Faekah ini peguam sain kertas kosong je. 

Kesilapan dan kesalahan yang disengajakan oleh pentadbiran Pakatam Jahanam tersebut tak mampu nak di  tutup oleh Faekah. Peliknya, Faekah ini sanggup memperbodohkan dirinya sendiri. Bercita-cita nak menjadi calon macam AAKJ dan RAK. Kerja tak tahu buat tapi sentiasa memperkudakan orang lain untuk raih populariti dan wang ringgit. 

Tapi dah peel Pakatam Jahanam tak akan mengaku kesilapan dan kesalahan sendiri. Pihak lain jugak dipersalahkan macam AAKj dan RAK selalu lakukan. Spesis seperti inilah yang banyak membawa kerosakan kepada perpaduan umat Islam. Kalau dah salah tu mengaku sahaja lah. Kemudian perbetulkan. Ini tidak masih nak mengaku diri tu betul walaupun dah kantoi dan terbogel sendiri. 

Bayangkan kalau Pakatam Jahanam menjadi kerajaan Pusat dan mentadbir Malaysia, setiap saat anda akan dipersalahkan oleh mereka walaupun anda TAK BERSALAH ! 

Pakatam Jahanam berjanji macam-macam dalam Manifesto kemudian menafikannya ianya adalah JANJI YANG PERLU DITUNAIKAN ! Kemudian meroyan pasal Tema Kemerdekaan JANJI DITEPATI. 

Ini ke jenis kerajaan yang anda kehendaki ?
"Sultan pernah menghadiri sambutan Hari Kemerdekaan pada peringkat negeri, cuma saya tidak ingat tahun sambutan berkenaan," katanya seperti dipetik akhbar tersebut.
Ditanya sama ada Istana Selangor pada kebiasaannya perlu dimaklumkan mengenai program rasmi kerajaan negeri, Mohamad Munir berkata pihak Istana selalunya dimaklumkan mengenai sebarang program rasmi kerajaan untuk sambutan Hari Kemerdekaan. 
Katanya, Istana berkenaan dimaklumkan walaupun tidak ada sebarang jemputan formal diberikan kepada baginda.
"...kecuali tahun ini. Istana selalunya dimaklumkan mengenai program kerajaan negeri dan saya akan bertanya kepada baginda Sultan sama ada baginda kelapangan untuk menghadirinya.
"Baginda akan memaklumkan kepada saya sama ada baginda ada kelapangan untuk menghadirinya dan saya akan memaklumkan kepada kerajaan negeri pengesahan berkenaan.
"Tahun ini, kita tidak dimaklumkan. Bagaimana kita nak tahu sama ada baginda mahu menghadirinya atau sebaliknya," katanya dipetik.
Mohamad Munir turut berkata baginda hairan bagaimana Anwar dijemput dan berucap pada majlis itu sedangkan beliau menang kerusi di Pulau Pinang dan "tiada sumbangan" di negeri itu.
"Baginda tidak gembira dengan perkara ini," kata Mohamad Munir lagi.
Faekah dalam kenyataannya semalam berkata, setiausaha kerajaan negeri Datuk Mohamad Khusrin Munawi mengesahkan bahawa Sultan Selangor tidak pernah dijemput untuk majlis sambutan ambang kemerdekaan.
"Beliau mengesahkan bahawa DYMM Tuanku tidak pernah dijemput untuk malam ambang kemerdekaan kerana Baginda akan hadir pada program rasmi pada sebelah pagi 31 Ogos iaitu Majlis Tahlil dan Doa Selamat di Masjid Negeri," kata Faekah.

BN BOLEH MENANG BESAR -KATA TUN DR MAHATHIR.


Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Barisan Nasional (BN) mampu meraih sokongan dua pertiga suara rakyat dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dengan syarat anggota parti itu berfikiran waras untuk menerima dan menyokong siapa sahaja yang dinamakan sebagai calon.

Pada masa yang sama, bekas Perdana Menteri itu mengingatkan anggota BN supaya tidak melakukan sabotaj semasa kempen pilihan raya semata-mata kerana tidak berpuas hati dengan calon yang dipilih pucuk pimpinan parti.

Ini kerana, katanya, perbuatan itu boleh membawa padah sehingga menyebabkan BN kalah dalam pilihan raya kali ini.

“Kalau orang Umno, orang BN mempunyai fikiran yang waras mereka akan dapat dua pertiga.

“Tapi kalau depa nak main… orang ini tak suka, orang itu tak suka, kalah pun boleh,” katanya pada sidang akhbar dengan wartawan Malaysia di Surakarta, dekat Jawa Tengah.

Dr Mahathir pada Isnin menerima anugerah Doktor Kehormat Ilmu Sosial dan Budaya Dalam Bidang Kepimpinan dan Pemberdayaan Bangsa Melayu oleh Universti Sebelas Maret Indonesia (UNS-Solo), Jawa Tengah.

Ditanya mengenai kriteria yang perlu ada pada calon BN untuk bertanding dalam pilihan raya akan datang, Dr Mahathir berkata mereka mestilah terdiri daripada orang yang dikenali sebagai berfikiran waras, berpelajaran dan mempunyai pengalaman dalam selok belok negara demokrasi.

Katanya, apa yang menjadi masalah dalam BN selama ini ialah siapa sahaja yang dipilih sebagai calon akan tidak dipersetujui oleh pihak tertentu dengan palbagai alasan, kononnya calon itu tidak tahu itu dan ini, dan sebaliknya merekalah orang yang lebih layak menjadi calonnya.

“Saya tak fikir (Perdana Menteri) Datuk Seri Najib (Tun Razak) boleh pilih seorang yang boleh disukai oleh semua dalam bahagian itu. Dan kita dapati jadi satu tabiat dalam Umno kalau tak suka dengan calon, akan tutup bilik gerakan, akan cuba sabotaj, cantas.

“Mereka bukan fikir tentang kemenangan bagi parti untuk membentuk kerajaan yang baik. Mereka cuma fikir tentang kepentingan orang tertentu sahaja, jadi mereka tidak matang,” katanya.

Bekas Perdana Menteri itu berkata anggota Umno dan BN harus sentiasa ingat bahawa pilihan raya merupakan satu proses untuk memilih sebuah parti yang disokong oleh majoriti untuk membentuk kerajaan.

Katanya, jika mereka menyedari hakikat itu, anggota parti harus menyokong siapa sahaja yang dipilih sebagai calon pada pilihan raya umum nanti, termasuk calon yang bukan terdiri daripada anggota mana-mana parti komponen BN.

“Kita harus ingat, Umno, ataupun MCA, ataupun MIC, ataupun Gerakan, tak mungkin menang tanpa sokongan daripada orang yang bukan ahli parti.

“Jadi kenapakah kalau orang yang bukan ahli parti yang menentukan kemenangan, tetapi kalau mereka dipilih (sebagai calon) parti tak mau sokong.

Sepatutnya kita sokong. Payung terjun ni payung terjun la, kalau dia berkebolehan kita patut sokong kerana akhirnya kita nak tentukan parti menang,” katanya.

Ditanya sama ada BN boleh menang seandainya pilihan raya diadakan dalam waktu dekat, Dr Mahathir berkata, beliau yakin BN akan menang namun beliau belum boleh meramalkan sama ada BN akan menang dengan majoriti dua pertiga.

“Saya ingat boleh menang, tapi masalahnya kita nak dapat satu majoriti yang cukup supaya mendirikan sebuah kerajaan yang kukuh dan kuat,” katanya.- BERNAMA

TAIM MEMBODEK HISHAMUDDIN HUSSEIN PLAK.

You Tak Salah Bro Menteri ... Pepuak Pakatam Jahanam Yang Salah Kelakuan

Hari tu Hamba dah bodek Rais Yatim. Pada kali ini Hamba nak bodek pula Hishamuddin Hussin ni kira antara Menteri Peberet Hamba lah. Sebab beliau suka senyum walaupun berada dalam tekanan. Antara menteri peberet yang lain ialah Nazri Aziz tapi belum tiba masa bodek kow-kow sebab belum ada isu terkini mengenai beliau. 

Tapi artikel ini bukan mencari gadoh atau hendak tunjuk Hamba ini terlebih pandai dari orang lain. Sekali-kali tidak. Ini sekadar luahan hati dan fikiran hamba yang begitu sedih melihat Pakatam Jahanam memperkotak-katikkan kedaulatan negara dan kemerdekaan negara. 

Papa Gomo dah keluarkan artikel kenapa tak perlu hendak marahkan PDRM dan Hishamuddin Hussein. Alasan yang dikemukan logik lah sebab pada masa peristiwa menyayat hati terjadi kepentingan keselamatan orang awam yang hadir diutamakan. Memang betul lah. Takkanlah FRU dan PDRM nak sembur air . Akan berlakulah kekecohan di ambang sambutan Hari Kemerdekaan. Sedangkan itulah matlamat utama JANJI BERSIH pun. 

Selain dari itu, JANJI BERSIH ini bertujuan untuk menajamkan lagi konflik dalaman sesama kita. Mereka hendak kita salah-menyalahkan di antara satu sama lain berdasarkan kepada TEORI DIALEKTIKA KONFLIK. 

Sebenarnya Hamba dah lama keluarkan artikel amaran tentang kemungkinan berlakunya insiden tersebut tetapi kerana kepala grup AAKJ dan RAK punya pasal, amaran Hamba tu dikesampingkan saja oleh semua orang. Itulah bangangnya kepala grup AAKJ dan RAK. Bila ada yang tak sependapat dan enggan menjadi kuda tunggangan mereka ... mula lah ego mereka melebihi puncak gunung Himalaya. 

Tujuan Hamba keluarkan artikel amaran tersebut agar kepala grup AAKJ dan RAK (yang selalu berlagak pandai sangat dalam serba-serbi) mampu dan boleh lah melakukan gerak kerja efektif untuk menghalang pelbagai insiden yang memalukan terjadi di ambang sambutan Hari kemerdekaan. Kalau sudah terjadi nak buat apa kecoh ? 

Ok lah cukup lah mengkritik kepala AAKJ dan RAK. Kepandaian mereka tak kesampaian pun. Lantak diaorang lah. Lama kelamaan orang akan tahu juga siapa yang benar dan siapa yang salah. Pada hari ini mereka jugalah yang dok menyalak menyalahkan PDRM dan Hishamuddin , apakejadahnya? Seni ke camtu ? Nampak macam lebih kepada syok sendiri.

Pada hari ini dan pada waktu kejadian ramai rakan bloger serta fesbuker marahkan PDRM bersekali dengan Hishamuddin Hussein. Pada malam kejadian adalah seorang sahabat yang masih ingatkan hamba berkomunikasi. Terus terang hamba kata di sini Hamba pun menasihati beliau agar bertenang dan sabar kerana ada orang awam yang turut berada di lokasi. 

Sebenarnya kita tak perlu marahkan PDRM dan Hishamuddin Hussein. Mereka sudah melakukan apa yang terdaya. Kemungkinan besar artikel amaran Hamba tidak sampai ke pengetahuan mereka. Kalau sampai ke pengetahuan mereka mungkin mereka lebih bersedia. 

Apa sebab kita tak perlu nak marahkan PDRM dan Hishamuddin Hussein? Banyak sebabnya. Antara lain;

Pertama:- Akta Perhimpunan Aman sudah berkuatkuasa dan pihak penganjur JANJI BERSIH tidak mematuhi perundangan. Arahan PDRM dan Perintah DBKL tidak diendahkan oleh pengajur JANJI BERSIH. Tapi tindakan itu tidak mencukupi jika tiada usaha berterusan di alam maya untuk mengendurkan semangat mereka. Inilah yang menjadi sebab kedua.

Kedua:  Artikel amaran dikeluarkan hampir sebulan lebih, Tapi sepanjang tempoh 80 hari itu hanya beberapa artikel dikeluarkan untuk melemahkan semangat puak JANJI BERSIH dari meneruskan aktiviti mereka. Jika artikel amaran itu di ambil berat sudah tentu satu kempen besar-besaran yang efektif mampu dilaksanakan seperti mengumpul seramai mungkin ahli dan penyokong BN memenuhi setiap inci DATARAN MERDEKA. 

Ketiga:-  Kenapa dibiarkan saja puak JANJI BERSIH melakukan aktiviti tersebut? Kalau menurut Papa Gomo ianya bertujuan untuk membuktikan bahawa puak JANJI BERSIH ini memang ganas dan tak bertamaddun. Serta segala perbuatan jahat mereka akan disaksikan oleh ramai rakyat biasa. Ini memberikan kelebihan undi dan mampu meraih simpati rakyat kepada BARISAN NASIONAL. Tapi Hamba yakin itu bukanlah pendapat Papa Gomo cuma Papa Gomo menyampaikan pendapat orang lain sahaja. 

Itulah salah satu kelemahan kita yang tak suka keganasan awam nie. Kita tak berapa nak cakna dengan pergerakan dan cara berfikir Pakatam Jahanam. Kadangkala kita tahu apa yang mereka nak lakukan tapi oleh kerana asbab-musabab tertentu kita membiarkan saja ianya berlaku dengan harapan impak kejadian mampu diraihkan untuk kelebihan undi dan simpati daripada rakyat. Malangnya tak kesampaian juga. 

Kita lebih selesa menyalahkan PDRM dan Hishamuddin Hussein. Itu tak patutlah. Lainkali bila kita tahu Pakatam Jahanam nak mengada-ngada di jalanraya dan buat kecoh , kita kumpul ramai-ramai. Kita penuhi ruang yang ada. Tak perlu apa pun. Kita duduk ramai-ramai dan jangan beri jalan kat depa. 

Realitinya kita semua dah maklum peel penyangak jalanan dan samseng 'Die-Hard' Pakatam Jahanam yang hendak meraih simpati dan belas kasihan, tak buat eskperimen pun tak mengapa sebab buktinya terlalu banyak sejak 1998 lagi. 

Jadi apakah tindakan yang betul perlu kita ambil selepas insiden itu bagi mengagalkan segala matlamat dan objektif JANJI BERSIH?

Solusinya:- 
  1. Kita jangan salah menyalah di antara kita (termasuklah hamba di awal tadi .. he he he ).
  2. Kita jangan salahkan PDRM dan Hishamuddin Hussein,
  3. Kita terus menerus sebarkan keburukan dan kesamsengan yang dilakukan oleh puak Pakatam Jahanam.
  4. Kita hantar memorandum setiap hari ke pejabat BERSIH dan semua ngo-ngo yang terbabit meminta mereka bertanggungjawab dan memohon maaf dengan menicum gambar DS Najib serta membakar Salah Sangka Malaya bendera pengkhianat di tempat awam. 
  5. Setiap hari kita perli dan sindir puak Pakatam Jahanam mengenai kejadian tersebut.
  6. Kita lancarkan kempen SAYANGI & PERTAHANKAN JALUR GEMILANG.
  7. Kita hendaklah sentiasa cakna dan prihatin dengan segala informasi puak cai Pakatam Jahanam
  8. Kita perkuatkan lagi usaha menentang semua dakyah Pakatam Jahanam di mana jua. 
  9. Kita lakukan tekanan dan desakan agar penganjur dan Isham Rais memohon maaf secara terbuka kepada semua rakyat Malaysia kerana menghasut pelaku mengibarkan Bendera Pengkhianat. 
Solusi lain sila fikirkan sendiri lah tapi jangan lah pula kita bertindak sama seperti puak JANJI BERSIH. 

Kita lakukan tindakan yang lebih cerdik dan efektif serta membawa impak positif kepada kesejahteraan rakyat . Manalah tahu bila rakyat tengok betapa seriusnya pihak kita mempertahankan kedaulatan dan kemerdekaan negara maka makin bertambah-tambahlah undi keyakinan kepada BARISAN NASIONAL. 

Tak pernah terfikir ker?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...