Isnin, 27 Jun 2011

AKU NAK BERITAHU AZIZ BARI .. KEPALA HOTAK KAMU BERJAMBUL.


AZIZ BARI ini hendak mengelirukan dan menipu segala anak-anak iblis laknatullahnya agar terus menerus memutarbelitkan TAFSIRAN PERUNDANGAN NEGARA. Dalam Perlembagaan , peruntukan mengenai Kebebasan berhimpun secara aman tanpa senjata bukanlah hak mutlak tanpa sekatan. Perenggan (b) Fasal 2 Perkara 10 sudah menjelaskannya. 

POLIS mempunyai bidangkuasa dan di beri kuasa di bawah Seksyen 27  AKTA POLIS 1967 dan ini termasuk di dalam penfasiran ' sebarang peruntukan membuat sekatan' untuk mempertimbangkan terlebih dahulu sebarang permohonan permit untuk berhimpun walaupun tiada permohonan di buat. kerana itulah adalah kuasa Polis terutama sekali apabila terdapat lebih daripada 1 000 lapuran Polis telah di buat sebagai bantahan kepada perhimpunan haramjadah taik kuning iblis betine haramjadah sundal Ambabigagal.

Seksyen 27 adalah terperinci dan amat jelas mengariskan kuasa Polis untuk tidak memberikan permit walaupun tiada permohonan rasmi di buat apatahlagi apabila sudah ada 1 000 lapuran Polis membantah perhimpunan tersebut.

POLIS tidak bertindak sesuka hati mereka dan fungsi mereka bukanlah sepertimana yang disalahtafsirkan oleh profesor bangang Aziz Bari tersebut. Siapa Aziz Bari ini? Dia hanya seorang ahli akademik yang makan gaji dengan kerajaan. Dia bukanlah orang yang berkelayakan dalam mana-mana peruntukan perundangan untuk menafsir perundangan. Hak menafsir peruntukan perundangan terletak pada Badan Kehakiman. 

Malah, ketiadaan permohonan permit untuk perhimpunan Beershit 2.0 sehingga ke tarikh kenyataan Aziz Bari menunjukkan bahawa penganjuran perhimpunan Beershit 2.0 mempunyai agenda yang boleh mengancam keselamatan awam dan negara. Penganjuran perhimpunan tersebut secara literalnya sudah melanggar peruntukan seksyen 27, 27a 27b dan 27c serta perenggan (b) Fasal 2 Perkara 10 Perlembagaan. Inilah tafsiran yang betul.

Macam biasalah, pukimak-pukimak dapkrpas ini memang suka tafsirkan segala benda ikut nafsu buta perut mereka. Mereka ini semua berperangai seperti setan iblis lakantullah yang suka berdusta dan mengelirukan orang awam. Dulu diaorg boleh lah putar belit , sekarang ini sudah ramai yang celik perundangan. TEPUK DADA TANYA IMAN.

INI BUKAN SOAL RETORIK POLITIK INI SOAL KESELAMATAN NYAWA & HARTABENDA 26 999 996 ( 4.08 Juta Yang Sokong BN) JUTA PENDUDUK MALAYSIA!

OLEH KERANA ARTIKEL INI ADALAH PENDAPAT PERIBADI AKU, JADI AKU TIDAK AKAN MENGGUNAKAN SEBARANG LOGO KERANA INI ADALAH PENDAPAT PERIBADI AKU SEORANG DIRI.  

INI ADALAH PENDAPAT AKU SENDIRI ATAS KAPASITI PERIBADI AKU SENDIRI DAN PENDAPAT INI TIDAK MEWAKILI UMNO, BARISAN NASIONAL, GRUP KESAYANGAN JANTUNG HATI KU NADI RAKYAT, PERKUMPULAN BLOGERS NYAMUK, GRUP FB ISU POLITIK SEMASA DAN GRUP-GRUP LAIN YANG MUNGKIN DIFITNAHKAN OLEH PUAK SETAN NIR ROJIM DAPKRPAS.

1. PADA PRU 12 YG LEPAS PERANGKAAN MENUNJUKKAN BAHAWA PENGUNDI BERDAFTAR SEJUMLAH 7.94 JUTA PENGUNDI BERDAFTAR. 

2. DARI JUMLAH ITU YANG MENYOKONG BARISAN NASIONAL IALAH 4.08 JUTA 

3. YANG BUAT UNDI PROTES HANYA 3.79 JUTA

4. JIKA DI KIRA JUMLAH BARISAN PEMIMPIN-PEMIMPIN BAIK DI PERINGKAT TERTINGGI, BAHAGIAN DAN CAWANGAN DAPKRPAS SELURUH NEGARA  JUMLAHNYA HANYA SEKITAR KURANG DARIPADA 3 000 ORANG. 

5. JIKA SEMUANYA 3 OOO ORANG INI DI SUMBAT DALAM PENJARA DAN DIREHATKAN DALAM ISA SELAMA 2 TAHUN, MAKA SELAMATLAH NYAWA DAN HARTABENDA  26, 999, 997 ORANG LAIN. 

6. KEPENTINGAN 26, 999, 997 JUTA ORANG BERBANDING DENGAN SEKELOMPOK BAHLOL PENCETUS HURU HARA HANYA BERJUMLAH DALAM 3 000 ORANG, APALAH SANGAT 3 000 ORANG BAHLOL ITU BERBANDING DENGAN KEPENTINGAN KESELAMATAN NYAWA DAN HARTABENDA 26, 999, 997 JUTA ORANG. 

PDRM bertindak tegas dan bijak menahan 30 orang pengkhianat negara dari PARTI SOSIALIS MALAYSIA dan mereman mereka di bawah kesalahan jenayah seksyen 122 Kanun Kesiksaan keran mengedarkan bahan-bahan subversif dan menghasut rakyat membenci YDPA. Jadi kepada Menteri yang Berkenaan saya berharap benar anda membaca artikel ini semasa membuat pertimbangan bila perlu, KESELAMATAN NYAWA DAN HARTABENDA 4.08 JUTA TERMASUK 3.79 Juta dan kesemua 26, 999, 997 juta orang lebih penting daripada merisaukan RETORIK POLITIK. TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...