Rabu, 7 Disember 2016

IKUT SUKA PEJABAT PENYIMPAN MOHOR BESAR RAJA-RAJA LAH NAK JEMPUT SIAPA


ISTANA NEGARA
Ikut Suka Hati Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja lah Nak Jemput Siapa
Takde Kaitan Dengan Politik 

BISMILLAHI
Salamun 'Alaikom
Anak cucu cicit Nabi Allah Adam alaihis salam & Selamat Sejahtera Tanah Kuning / Tanah Jawi / Tanah Mengandong / Tanah Melayu

AL KESAH TANAH MELAYU 

Heboh di media sosial bila Surat Pemberitahuan daripada Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja Malaysia memaklomkan kepada Mahathir dan isterinya mengenai ketiadaan 'kerusi' di majlis angkat Sumpah YDPA dan Timbalan YDPA. 

Ikut suka Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja Malaysia lah nak jemput siapa. Mana boleh netizen dan puak Mahathir nak kritik dan memaksa Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja untuk menjempot dan menyediakan kerusi untuk Mahathir dan Isterinya dalam mana-mana majlis rasmi dan tak rasmi Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja.

Mahathir semasa berkuasa, beriya tunjuk peel 'Ikut Suka Beliau' haposkan imuniti Raja-raja Melayu, melanggar Wasiat Raja-raja Melayu, bubarkan UMNO 1946. Kini, bila tiba giliran Mahathir terkena 'Tulah' sendiri. kenapa nak kecoh? 

Di pihak Pimpinan dan Pemegang Amanah Pusaka Pesaka Tanah Melayu, selama 23 tahun menghantar Surat Beritahu. tapi tak diendahkan oleh golongan yang membuat salahlaku-salahlaku yang di buat semasa zaman Mahathir menjadi PM.

Sehingga muncul gambaran israk mikraj pada 1992 yang disahkan benar oleh Mufti Negeri Selangor pada masa itu. 


6 orang pawang Besar Mahathir di lawan habis-habisan oleh Pimpinan & Pemegang Amanah Pusaka Pesaka Tanah Melayu. Dua orang Pawang nya memohon maaf. 

Mahathir semasa berkuasa, sentiasa berbuat ikut suka hati nya terhadap orang-orang yang tidak disukai olehnya.

Maka, pada hari ini, Mahathir tak boleh berkecil hati. Kerana, orang dah lama sangat bersabar dengan beliau.

walaikumus salam

BIJAK NAJIB BERBANDING PAKATAN M-DAP

Fenomena Alam Yang Biasa Terjadi Sekarang "Singking Hole" Lubang Tenggelam/ Lubang Polos Yang Muncul Tiba-tiba di Tengah Jalan dan Di mana-mana Sahaja. Tanpa Amaran dan Tanpa Petanda Sebelum Ianya Berlaku. 

BISMILLAHI
Salamun 'Alaikom
Bani Adam alaihis salam & Selamat Sejahtera Tanah Melayu / Tanah Kuning / Tanah Jawi / Tanah Mengandong

AL KESAH TANAH MELAYU
(Atas Sifat Mengulas & Memerhati Apa Yang Berlaku Dan Bukan Atas Sifat Campur Tangan Urusan Politik)

Seni Bergadoh Politik Najib lebih handal berbanding Seni Bergadoh Politik Pakatan M-DAP (Mahathir-DAP). Sengaja di pilih jenama Pakatan M-DAP kerana sebutan nya berbunyi "Mendap" (Lihat gambar Hiasan).

MENDAP (M-DAP) begitulah nasib Pakatan M-DAP bila berhadapan One-To-One dengan Najib selama ini. Bayangkanlah, selepas Pakatan Rakyat gagal, PAS bercerai dengan DAP, kini Mahathir di terima sebagai Menantu DAP, Najib masih tegak berdiri menerajui BN / UMNO.

" Your Game, My Rules " mungkin itu bisik hati Najib kepada Pakatan M-DAP. Kita melihat, walaupun Pakatan M-DAP 'kelihatan' mahir kalih tiang gol, tapi Najib amat mahir Kalih Padang Permainan.
Najib tahu masa yang paling tepat untuk memaksa Pakatan M-DAP mengalih Tiang Gol mereka yang mana sebelom Pakatan M-DAP kalih Tiang Gol, Najib dah kalih dulu Padang Permainan. Maka sesia lah semua perbuatan manuver politikal Pakatan M-DAP. 

Betul kata Orang-orang Tua Tanah Jawi dulu, Kalau Kail Sejengkal Jangan Menduga Lautan Dalam. Kecik Jangan Di Sangka Anak, Besar Jangan Di Sangka Bapak. Ramai Tak Semestinya Kuat, Seorang Tak Semestinya Lemah. Kalah Namrod Kerana Nyamuk Sekur. Golongan Yang Sedikitlah Selalu Mengalahkan Golongan Yang Ramai. Ini memang di sebut di dalam Al Quran Nur Kariim Kalam Allah Hu Ta'ala. 

Pakatan M-DAP di kata penuh Bijak Pandai Cendikiawan Sarjana, tapi masih gagal menguasai Padang Permainan. Yang cuma mereka mampu lakukan hanya kalih Tiang Gol sahaja. Dan Tiang Gol mereka pun sentiasa dapat dibolosi oleh Najib. 

Najib tak perlu susah-susah sangat nak mengalahkan Pakatan M-DAP. Sejak 2009, Najib sudah berjaya selama ini, memaksa semua pihak yang berlawan dengan beliau termasuk Pakatan M-DAP (yang terbaru) bermain mengikut Peraturan yang Najib Kawal. Najib berjaya mengawal Padang Permainan. Dan pihak lawannya sentiasa skor gol sendiri bila kalih tiang gol. 

Malah dalam setiap manuver politikal yang di buat oleh Pakatan M-DAP kini kelihatan begitu memperbodohkan diri mereka sendiri. Dan mengeluarkan kenyataan-kenyataan politikal yang semakin memperbodohkan setiap tindakan manuver politikal Pakatan M-DAP. 

Pada setiap malam, Najib tidur lena dan setiap pagi Najib bangun tergelak mengenangkan kejayaan beliau memperbodoh-bodohkan Pakatan M-DAP di mata rakyat.

Dahulu nya Pakatan M-DAP selesa 'Buang Air Besar' setiap pagi, kini selepas PAU 2016, Pakatan M-DAP alami cirit-birit dan hilang nikmat 'Buang Air Besar'. Wajarlah, Najib tersenyum dan tergelak.

Najib tak perlu susah-susah sumbatkan kasut kilat ke dalam mulut lawan nya. Kini, kita melihat pihak lawannya sendiri sumbatkan 'Kasut Kilat' ke dalam molot mereka sendiri. Najib berjaya memperlihatkan kepada seluruh dunia, hipokrasi dan kehandalannya bermain dengan Pakatan M-DAP seperti Boneka Di Ikat Pada Tali (Puppets-On-The-Strings).
Sebijak-bijak di kata Mahathir dan DAP, akhirnya Najib berjaya memaksa Pakatan M-DAP berselfi Poyo memperbodohkan diri mereka sendiri. Hebat Najib, heh. 

Pengalaman Najib selaku seorang Politikus berpengalaman amat jelas tampak sekarang. Kebijaksanaan Najib berjaya memeningkan kepala puak pembelot, penentang, pendurhaka yang menjadi Duri Dalam Daging, Gunting Dalam Lipatan serta pengadu domba dalam parti. 

Puak-puak itu pun sudah Melatah Hebat semasa dan selepas PAU 2016 akibat penangan Najib. 

Itulah sahaja ulasan pada masa kini.

walaikumus salam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...