Jumaat, 10 Jun 2011

KELAB PENCINTA UDA HOLDINGS HENDAK BERCAKAP, BOLEH?

Kini sudah ada Kelab Pencinta UDA HOLDINGS untuk mempertahankan kepentingan Agenda Bumiputera dan membetulkan segala persepsi salah mengenai Nur Jazlan dan halatuju UDA HOLDINGS. Kami ingin bercakap dengan penuh sopan santun serta mengikut akal yang waras, emosi tiada tempat dalam penulisan kami.

1. Isu mengenai UDA HOLDINGS boleh dibahagikan kepada 2 persoalan pokok yang utama:-

(a) Kegagalan UDA HOLDINGS sebelum ini sepertimana dakwaan para pengkritik bersopan santun dan berniat baik kepada UDA HOLDINGS serta kesalahan yang dibebankan ke atas pengerusinya Nur Jazlan yang baru setahum memegang jawatan pengerusi UDA HOLDINGS dikambinghitamkan oleh pengkritiknya, 

(b) Teks ucapan ikhlas pengerusi UDA HOLDINGS yang dikatakan mahu memandu UDA HOLDINGS keluar daripada menjayakan Agenda Bumiputera, antara lain, :-
(i) Mengenai realiti pembeli optima dalam pasaran hartanah di negara ini.
(ii) Mengenai usahanya mahu memberikan gambaran UDA HOLDINGS di lihat sebagai pemaju hartanah yang membuka penjualan dan penyewaan aset hartanah UDA HOLDINGS kepada semua pembeli optimum tanpa menjejaskan Agenda Bumiputera.
(iii) Memilih untuk mengumpul kekuatan Dana dalam memperkasakan kewangan UDA HOLDINGS agar dapat menjayakan Agenda Bumiputera untuk generasi akan datang.
PENJELASAN WARAS TANPA EMOSI.

2. Peranan UDA HOLDINGS sebagai sebuah GLC yang diberikan amanah menjayakan Agenda Bumiputera masih diteruskan dan dijayakan cuma UDA HOLDINGS bertransformasi kerana sudah ramai bumiputera di bandar menjadi Pembeli Optima dalam pasaran terbuka hartanah di negara ini.

3. Kementerian Kewangan masih lagi relevan di dalam setiap keputusan Ahli Lembaga Pengarah UDA HOLDINGS dan di pantau oleh SPRM. bagi membersihkan kembali dan menaikkan kembali imej kompetitif UDA HOLDINGS. Tidak timbul isu mengenai pengautan kekayaan secara peribadi oleh mana-mana ahli lembaga pengarah UDA HOLDINGS dalam mana-mana projek UDA HOLDINGS.

4. Tidaklah perlu bagi UDA HOLDINGS menyahut cabaran mana-mana pihak yang bersalah sangka dengan UDA HOLDINGS dan pengerusinya kerana jika di sahut dibimbangkan akan mendatangkan 'aib besar pula kepada syarikat-syarikat bumiputera yang gagal mengemukakan dan memenuhi syarat-syarat terma Rujukan yang diberikan oleh UDA HOLDINGS. Ini akan menjejaskan pula peluang syarikat-syarikat tersebut bagi melobi pakej-pakej lumayan daripada EICEC.

5. Pemilihan AHLI LEMBAGA PENGARAH UDA HOLDINGS adalah lantikan daripada Kementerian Kewangan dan sudah tentulah mereka akan memilih orang-orang yang benar-benar berkelayakan dan mempunyai keupayaan membawa UDA HOLDINGS ke arah puncak kejayaan. Adalah sesuatu yang mustahil Kementerian Kewangan tidak tahu apa yang dilakukan oleh AHLI LEMBAGA PENGARAH UDA HOLDINGS dan adalah mustahil Kementerian Kewangan tidak tahu mengenai kesebelasan syarikat Bumiputera yang telah membida bersama EICEC.

Pada masa ini, memberikan Kerjasama Erat kepada UDA HOLDINGS adalah langkah yang betul dan lebih bermanafaat untuk bersama-sama menjayakan AGENDA BUMIPUTERA di bandar-bandar utama. Agenda Bumiputera bukan hanya dalam skop sempit pemberian awad kontrak pembangunan kepada syarikat bumiputera, mana yang layak saja lah.

Bersama-sama bantu membantu, itulah yang Terbaik buat semua pihak. Meletakkan kesalahan ke atas seseorang hanya kerana tidak berpuashati dan mengikut emosi tidak akan membuahkan sebarang hasil positif ke arah menjayakan AGENDA BUMIPUTERA. Kritikan membina adalah dialu-alukan. TEPUK DADA TANYA IMAN. 

KAZAKHSTAN , REKAYASA PAKATAN 'TIPU' RAKYAT YANG KECUNDANG.

Sifat Menipu amat sebati dengan pencacai Pakatan 'Tipu Rakyat. Menipu begitu sebati dengan mereka sehinggakan jika kita mengajarkan kepada anak-anak kecil mengenai erti dan makna Tipu, kita hanya perlu menunjukkan artikel-artikel yang di tulis oleh pencacai Pakatan Tipu Rakyat, dengan mudah anak-anak kecil itu mengerti apa makna Tipu dan sifat Penipu.
1. Kegagalan persepsi buruk yang cuba di bina terhadap DS Najib sekeluarga di atas kunjungan rasminya yang telah di rancang sejak setahun dahulu ke Kazakhstan merupakan petanda awal bahawa rakyat sudah menyesali mempercayai setiap rekayasa Pakatan Tipu Rakyat. KPPUM , Khairy J telah memberikan penjelasan terperinci mengenai lawatan rasmi DS Najib ke Kazahkstan.

2. Para pencacai Pakatan Tipu Rakyat kini seringkali gagal dalam menyebarkan fitnah temberang rekayasa mereka terhadap UMNO, Barisan Nasional dan DS Najib sekeluarga. Dalam amsa yang sama para pencacai Pakatan Tipu Rakyat sendiri gagal bertanya kepada Anwar Ibrahim beberapa persolan pokok yang penting mengenai isu pendedahan video salahlaku seksual Anwar Ibrahim sepertimana yang digambarkan oleh Papa Gomo dlam entri jam 10 pagi tadi. 

3. Begitu juga, para pencacai Pakatan Tipu Rakyat gagal mengemukakan sebarang bukti sahih bagi setiap dakwaan dan rekayasa fitnah temberang mereka terhadap UMNO, BN dan DS Najib sekeluarga. Rekayasa temberang mengenai pembunuhan Altantuya dan pembelian kapalselam Scorpene kini menjadi igauan ngeri buat mereka sendiri. Apakata mereka bertanya soalan ini kepada Anwar Ibrahim, Hj Hadi, Nik Ajih, Mat Sabu, Husam Musa, Guan Eng, Kit Siang seperti berikut:-

(a) Bagaimana aksi lucah Anwar Ibrahim boleh terakam ?
(b) Mana orang yang mirip Anwar Ibrahim yang di sebut oleh Anwar Ibrahim?
(c) Siapa jadi Menteri Kewangan masa pembelian Scorpene?
(d) Bagaimana air mani Anwar Ibrahim boleh berada dalam dubur Saiful?
(e) Kenapa anwar Ibrahim asik tangguh-tangguh kes liwat ke 2 nya?

Pencacai Pkaatan Satanisma dapkrpas boleh buat apasaja temberang dan fitnah tapi lama kelamaan rakyat sedar dan sudah boleh mengenali antara FAKTA dan AUTA. TEPUK DADA TANYA IMAN. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...