Isnin, 20 Ogos 2012

MAJORITI AHLI PAS SOKONG PANDANGAN USTAZ NASHRUDIN MAT ISA.

Ketegasan sikap dan pendirian Nashrudin Mat Isa memang dialu-alukan oleh semua umat Melayu Islam atas pagar, ahli PAS bukan cap Budu, ahli UMNO dan kelompok rakyat Malaysia rasional yang cintakan kedamaian. 

Mereka yang tidak berkepentingan sahaja yang mampu menghargai ketegasan pendirian Nashrudin Mat Isa. Mereka yang bersikap perkauman, ekstrimis dan assobiyah merupakan golongan penentang paling keras terhadap pendirian tegas Nashruddin Mat Isa. 

Bagi pemimpin PAS dan UMNO yang cap Budu kenyataan Nashruddin Mat Isa diperlekehkan dan amat ditakuti oleh mereka. Ketegasan Nashruddin Mat Isa mampu menjahanamkan kepentingan politik gampang kelompok tersebut. 

Bagi Hamba, ketegasan Nashruddin Mat Isa itu wajib di sokong oleh ahli dan pemimpin PAS yang masih ada kewarasan. Termasuklah semua umat Melayu Islam yang masih rasional. Jangan peduli dan gentar dengan pepuak supa-rasis cauvinis DAP kafir harbi serta pepuak politik gampang budu. Asingkan mereka dari arus perdana yang mahukan PAS dan UMNO bekerjasama dan menamatkan persengketaan politik.

Hamba amat yakin ramai di kalangan umat Melayu Islam sudah muak mual dan jemu dengan sikap kegampangan politik budu yang mengada-ngada dan bongkak. Sampai bilakah kita hendak tunduk kepada kegampangan dan kebongkakan politik budu? Mereka tak ramai pun. Kita yang ramai.

Sepatutnya kehendak dan aspirasi kita yang mahukan kedamaian dan perpaduan mendominasi pendapat umum dan bukan kehendak dan aspirasi bongkak kegampangan politik budu.

Kita jangan lagi takut untuk berbicara mengenai perpaduan umat Melayu Islam secara terbuka. Pergi jahanamlah kelompok keganpangan bongkak politik budu dan supa rasis cauvinis. Mereka selama ini pun tidak membawa kematangan dalam politik tapi memperbodohkan rakyat.

Tidak perlu kita hendak berahsia untuk bersatu padau kerana itulah HAK KITA. Kalau kita sendiri yang takut dan pengecut untuk mempertahankan dan menegakkan HAK itu apa gunanya kita menjadi manusia?

Buat apa kita menuruti hawa nafsu kelompok gampang politik budu dan supa cauvinis rasis yang hendak membawa kita smeua kepada jalan kehancuran dan perhambaan sesama manusia?

Bangunlah ! dan Bangkitlah ! Insya Allahu Ta'ala suara kita akan di dengar dan aspirasi kita pasti terlaksana.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...