Sabtu, 25 April 2015

#PRKRompin KEMPEN PAS CUMA NAK BANTU CALON PAS BUKAN RAKYAT.


PRK ROMPIN :- 1 UNDI PAS, 1 UNDI BANTU BISNES DAPIGS & CALON PAS Rakyat Bakal Ternganga ler ! PAS dah abis ide doh camna bantu rakyat sebenarnya. Apa yang dalam kepala calon PAS cuma, " Nak jadi Wakil Rakyat, makan Elaun & Gaji baru. Bisnes aku gerenti terjamin" Ini yang ambe nilaikan dari semua gerak kempen calon PAS di sini.

Berbeza dengan pendekatan calon BN di mana, beliau semalam selepas bersolat jemaah Jumaat di masjid Al Hidayah, Kampung Perepat, Kuala Rompin; beliau dengan Datuk Johari (EXCO Pahang portfolio Tanah) menyelesaikan kemelut hakmilik tanah penduduk di situ.

Beliau juga ada sebut, yang beliau akan tangani dan bawa keresahan rakyat pasal GST bagi membantu rakyat. Ini pemimpin yang amat dikenali dan mengenali DS Najib. So, sudah tentu lah suara rakyat lebih terjamin di dengar melalui Dato Hasan Arifin berbanding suara seorang bisnesman cam calon PAS.

Bisnesman calon PAS memang anti GST sebab GST ini sistem percukaian yang mana-mana peniaga takleh nak tipu dan lari. Dapigs-PKR-PAS anti GST sebab majoriti mereka adalah para peniaga dan tukang kutip derma. Ofkors mereka akan perjuangkan kepentingan Bisnes mereka berbanding kepentingan rakyat dalam isu GST. 

Bohong ler mereka nak perjuangkan keresahan rakyat dalam isu GST ini. Mereka cuma nak guna Tiket Sokongan Rakyat bagi menyelamatkan kepentingan bisnes & perniagaan mereka sahaja. 

Lebih untung dan bermanafaat pengundi kawasan Parlimen Rompin mengundi BN berbanding PAS. Lagipun smeua ornag tahu yang PAS kini cuma berjuang untuk masadepan Periuk Nasi Ahli Parlimen mereka sahaja dan perjuangkan kepentingan Bisnes puok Dapigs dan PKR semata-mata.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...