Selasa, 9 April 2013

#PRU13 Pemimpin DAP Johor Mula Meletak Jawatan & Provokasi Di Sesetengah Tempat #TolakPR Kerana #BNBagus Untuk #BetterNation.

Bekas Naib Pengerusi DAP Kebangsaan Tunku Abdul Aziz Pernah Melahirkan Rasa Kecewanya dengan Provokasi Melanggar Undang-undang yang digalakkan oleh DAP.
 
Tidak banyak berita sensasi lagi panas kerana masing-masing menjaga tatatertib berkempen sejak pembubaran Parlimen pada 3hb April 2013. Pihak PDRM yang memantau perjalanan di media sosial sudah dapat mengesan sebanyak 26 hasutan dan fitnah berkaitan PRU13 - Penolong Urusetia KPN ACP Ramli. 

Sekali sekala kedengaran beberapa gosip liar daripada pihak siberok Pakatan (yang tak bertanding) berusaha menegakkan benang basah DAP PRK PAS. 

Terkini, 3 orang pemimpin tertingi DAP Johor meletak jawatan sebagai protes ke atas campurtangan Lim Kit Siang anak beranak kuku besi dalam pemilihan calun.  Mereka ialah:- 
1.) Pengerusi DAP Johor, Dr. Boo Chen Hau, 
2.) Timbalannya Norman Fernandez dan 
3.) Setiausahanya, Tan Chen Choon.

Disebutkan juga lima orang akan mengikuti jejak langkah mereka bertiga.

Perkara yang sama terjadi pada PKR menyebabkan beberapa Ketua cabang keluar parti di Perak dan di Selangor. Cabang Pulau Carey PKR menyaksikan seramai 150 ahli PKR Indi keluar parti masuk BN. Di Pasir Salak, Perak pula Setiausaha Cabang PKR Pasir Salak yang juga merupakan Pengarah Jentera Pilihanraya PKR Parlimen Pasir Salak Ahmad Taufik Hassan telah keluar parti dan menyertai Umno bagi membantah pemilihan Mustaffa sebagai calon parlimen Pasir Salak oleh Anwar.

Setiuasaha ranting tersebut, Chong Hock Then, 60 ( dikenali sebagai Ah Thiam oleh ahli-ahli PKR Pasir Salak) menyatakan rasa tidak puashati bagi pihak ranting tersebut yang mempunyai keahlian parti seramai lebih 350 orang.

Katanya beliau kecewa Anwar menamakan Mustaffa sebagai calon tanpa terlebih dahulu merujuk kepada kepimpinan cabang PKR Pasir Salak.

Malah di Perlis, PAS dan PKR berkonflik hebat mengenai calun-calun. Gerakan yang diketuai oleh Haron Din mensabotaj pengumuman calun (nama senarai calun di tukar oleh PAS di saat jurucakap PKR mahu buat pengumuman)  Dr Juanda yang dijanjikan oleh Anwar Ibrahim menjadi calun PKR begitu kecewa. Haron Din di dorong oleh penolakannya kepada skandal seksual luar tabie' Anwar Ibrahim. 

Di Kedah, PAS dan DAP sudah memuncak persengketaan mereka mengenai calun-calun. Perkara seperti ini memang dijangkakan kerana yang bertanding bukan PAKATAN tetapi DAP, PKR dan PAS.

Terbaru dikatakan Husam Musa bertanding di Parlimen Putrajaya. Tok Nik kekal mempertahankan kerusi DUN Chempaka. Penyanyi Aishah diletakkan bertanding di Jempol. Kita masih menunggu untung nasib Ustaz Azhar Idrus, Bob Lokman, Abby Abadi dan beberapa artis lain.


Selain itu ada di Melaka, provokasi dilakukan oleh ahli Melayu DAP (DUN Ayer Molek) sehingga satu laporan polis di buat. Memang banyak laporan mengatakan bendera-bendera BN di potng dan di cabut. Tak kurang pula kejadian di Johor di mana petugas BN dicederakan. Begitu di Kelantan, seorang petugas BN turut dicederakan semasa memasang bendera BN. Tidak menghairan kerana sebelum ini didedahkan bagaimana PKR mengeluarkan arahan agar huru-hara (provokasi) dicetuskan untuk memastikan rkayat terus tertipu dengan lakonan dan propaganda 'sokongan rakyat' kepada Pakatan. Walhal, realiti mengatakan sokongan rakyat sudah berubah banyak kepada BN.


Di Pihak BN pula Dato' Shahrizat Jalil mengumumkan beliau tak bertanding dan hanya mahu menumpukan usaha memperkuatkan jentera pilihanraya Wanita UMNO. Calun MB bagi BN di Selangor masih menjadi tandatanya. 

Perkembangan paling menarik ialah kesanggupan Papagomo bertanding sebagai calon bebas di Permatang Pauh. Ambe risau juga kot-kot  Anwar Ibrahim akan teruja dan naik nafsu syahwatnya bila bertanding dengan Papagomo. 

Menurut pendedahan Razali Abd Rahman, DAP menerima banyak dana untuk PRU13 dan beliau memberi amaran bahawa kempen yang bakal dijalankan oleh DAP adalah lebih agresif dan provokatif pada kali ini. 

Tolak DAP PKR PAS, RAKYAT SELAMAT !

#PRU13 Pakatan Rakyat Tak Bertanding Tau ! #BNBagus Untuk #BetterNation @LimKitSiang

Dengar Sini Semua! Wa Celita Sama Lu Olang ... Pakatan Tatak tanding .. DAP tanding, itu PAS tanding, Itu PKR Tanding .. tapi DAP kasi Lebih sikit kerusi Tanding Nanti Sinang mau Tindang Sama itu PKR dan PAS! Wa Cakap Tatak Muhong .. Wa Cakap Potong Kepala Lu Olang Punyer !
Lu Undi Wa .. Lu Olang Dapat Pakej Famili Wa !
PKR Jokers !

Ramai yang kurang sedar itu apek tua bangka nama Lim Kit Siang kelulusan undang-undang London mari. Agak malang kerana apek tua bangka tu menggunakan kepandaiannya untuk memecahbelahkan kaum dan agama di Malaysia dengan agenda peribadinya sendiri. 

Sejak beliau menceburkan dirinya dalam politik, beliau hanya tau memecahbelahkan perpaduan kaum. Lupakan saja dengan pelbagai slogan dan seruan yang di cipta olehnya untuk mengaburi dan mengelirukan rakyat. Kalau boleh, Kit Siang hendak orang Cina, orang Melayu , orang India dan semua rakyat Malaysia ada patung nya di rumah memasing. Kalau boleh beliau hendak setiap rakyat Malaysia melakukan puja seperti berikut:-

Pujilah Kit Siang
Ampu lah Kit Siang 
Nanti hidup kamu senang
Ada tangan tadah
Ada maruah campak
Ada mata pejam
Ada mulut kunyah
Buatlah TAK TAHU !

Tema yang di bawa oleh apek tua Kit Siang tak pernah berubah dan beliau pun tak pernah berubah. Tapi beliau suruh orang berubah supaya dirinya kekal tak berubah.

Menurut pendedahan Razali Abd Rahman, salah satu pelan tindakan ekstrimis DAP ialah mengharamkan semua pertubuhan, persatuan, ngo dan parti politik yang berlandaskan Islam.

Alasan yang akan digunakan oleh DAP ialah "Pengganas"
Seterusnya, DAP akan memastikan setiap kanak-kanak sehingga berumur 18 tahun tidak mengikuti agama kedua ibubapa mereka. Pendekata, semuanya takde agama. 

DAP tawarkan bapa, anak dan menantu kepada rakyat Malaysia supaya rakyat Malaysia tak amalkan nepotisma dan kronisma. Tak lawak ke tu?

#PRU13 Ahli PAS Perlu Tolak DAP Kerana DAP Akan Haramkan PAS Selepas Anwar Ibrahim Disingkirkan @barisannasional.


DAP sebuah wadah perjuangan Politik untuk APA & SIAPA?
Razali Abd Rahman bekas Pengarah Strategik DAP dan orang kuat Lim Guan End
Bekas totok-setotoknya DAP.
Fikir sejenak.
Fikir dalam-sedalamnya.
Adakah segala pertelingkahan antara kaum dicetuskan oleh UMNO?
Adakah Tragedi 13 Mei 1969 ciptaan UMNO?
Tengok belakang sekejap.
Kaji sejarah semula.
Anda kenal Kapitan Yap Ah Loy?
Anda tahu siapa Ghee Hen dan Hai San?
Anda kenal bapak komunis Malaya, si Chin Peng?
Anda tahu di mana lahirnya Lim Kit Siang?
Anda tahu tempat lahir Dr Chen Man Hing?
Sudahkah anda kenali setiap seorang ahli Jawatankuasa Pusat DAP?
Pernahkah anda bertanya Apakah agama panutan Lim Kit Siang?
Tahukah anda apa itu Aspirasi Nanyang?
Sudahkah anda mahir dengan sejarah komuniti Cina di Malaysia?
Benarkah anda benar-benar mengenali batang tubuh dan hatibudi serta isi perot manusia-manusia di dalam DAP terutama, Dr Chen Man Hing, Karpal Singh, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng?
Sudahkah anda tahu kenapa fahaman politik Sosialis Demokrat menjadi pilihan DAP?
Tahukah anda apa itu Sosialis Demokrat?
Jika anda masih belum dapat menjawab kesemua soalan-soalan di atas dengan Betul dan Tepat, maka ...
Buka Mata
Pasang Telinga
Guna Akal
Tepuk Dada Tanya Iman, dengarlah dengan teliti segala pendedahan daripada Razali Abd Rahman bekas orang kanan Guan End yang telah berada dalam DAP selama berbelas-belas tahun, kemudian anda lakukan tindakan yang wajar dan munasabah,
Jika anda ahli dan penyokong PAS, buat sementara waktu PILIHLAH BN
Jika anda ahli dan penyokong PKR, buat sementara waktu PILIHLAH BN
Jika anda seorang etnik Cina Malaysia, carilah kewarasan dalam akal dan fikiran anda 
Jika anda etnik India Malaysia, fikirlah sehabis-habisnya...
Selamat mendengar dan mengambil iktibar!LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...