Selasa, 10 April 2012

MURTAD, KEPIMPINAN PAS & PKR MELINDUNGINYA.
Jangan lupa Anwar Ibrahim menyatakan sokongan kepada kemurtadan Lina Joy secara terang-terangan. Malah pentadbiran drakula PKR turut mengambil sikap membiarkan sahaja gerakan murtad. Adakah umat Islam di Malaysia masih mahu mendiamkan diri dan memberikan sokongan kepada regim drakula DAP PKR PAS ? Udahlah masjid-masjid akan dicemari pada 13hb April ini dan guru Melayu beragama Islam bakal di halau pada 16hb April ini oleh Dong Zong. Tapak masjid di jual oleh DAP. Jangan sokong Regim DAP PKR PAS.


TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI

PAKATAN DRAKULA TAKDE KERJA LAIN ASIK BERDEMO JE.


diambi dari rakan fesbuk IBNU HANIF.

Imam asy-Syaukani rahimahullah (Wafat: 1250H) memberi amaran dengan menyatakan:

ويؤدب من يثبط عنه" فالواجب دفعه عن هذا التثبيط فإن كف وإلا كان مستحقا لتغليظ العقوبة والحيلولة بينه وبين من صار يسعى لديه بالتثبيط بحبس أو غيره لأنه مرتكب لمحرم عظيم وساع في إثارة فتنة تراق بسببها الدماء وتهتك عندها الحرم وفي هذا التثبيط نزع ليده من طاعة الإمام
“Orang yang melakukan provokasi dan kekacauan (membakar emosi rakyat) untuk membenci pemerintah, mereka wajib diberi hukuman, maka yang diwajibkan adalah menghentikan perbuatannya (agar tidak timbul kekacauan). Jika mereka tidak juga berhenti dari melakukan kekacauan (provokasi tersebut), maka mereka berhak mendapat hukuman yang berat dan dipisahkan daripada orang-orang yang mereka provokasikan, sama ada dengan cara dipenjara atau selainnya. Ini adalah kerana mereka telah melakukan suatu perkara yang sangat-sangat diharamkan dan dalam masa yang sama telah berusaha menebar fitnah yang berpotensi mengakibatkan pertumpahan darah serta mencemarkan kehormatan yang menodai harga diri. Provokasi seperti inilah yang menyebabkan seseorang keluar dari ketaatan terhadap pemerintah.”  
(asy-Syaukani, as-Sailul Jarrar, 1/942 – Maktabah Syamilah) (via Nabil Mj) 
Beberapa siri demonstrasi bakal dilancarkan oleh DAP PKR PAS secara bergilir-gilir. Tujuannya adalah untuk melakukan provokasi dan kekacauan (mmebakar emosi rakyat) untuk membenci pemerintah (Kerajaan BN dan UMNO). Mereka tidak pernah berhenti walaupun seketika. 

Bermula dari demonstrasi Pendidikan Percuma, kemudian diikuti oleh Anti LYNAS (akan diadakan di seluruh masjid ) dan selepas itu barulah BERSIH 3.0. Pakatan DAP PKR PAS seboleh-bolehnya mahu mencetuskan provokasi dan kekacauan. Menyebarkan fitnah yang diharamkan agar seseorang itu keluar dari ketaatan kepada pemerintah.

Pendapat di atas adalah pendapat seorang ulama' yang muktabbar. Hamba mohon agar pendapat As Syaukani di atas disebarkan secara meluas. Kita semua maklum bahawa Pakatan DAP PKR PAS sudah tidak begitu selesa dengan Kebangkitan Kesedaran Rakyat yang mula mempersoalkan dan mempertikaikan cara berpolitik DAP PKR PAS. Rakyat melihat ketiganya mula berpolitik secara kotor dan menafikan hak umat Islam yang merupakan majoriti dalam Malaysia. Ketiganya begitu terdesak sehingga terpaksa melakukan provokasi dan kekacauan bagi membangkitkan emosi rakyat membenci kerajaan tanpa sebab musabab yang sah dan munasabah.

Wajibkah kita mengikuti DAP PKR PAS yang menyebabkan tapak masjid di jual oleh kafir harbi DAP dan gerakan kristianisasi dilindungi oleh PKR dan PAS?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI

MEH TEMANKAN HAMBA LAYAN SKETSA OMBAK RINDU DI ABPBH.

OMBAK RINDU, filem romantika tragis yang telah berjaya memecah semua tembok dinding dan rekod panggung. Kisah yang diadaptasikan daripada novel. Jalan ceritanya biasa tapi oleh kerana ianya banyak berlaku dalam kehidupan seharian masyarakat di Malaysia maka cerita itu amat menyentuh hati dan perasaan masyarakat di Malaysia. Seolah-olah masyarakat sedang menonton dan melihat apa yang pernah brlaku dalam kehidupan mereka. Besh kan bab kisah cintan cintun mintun badminton. Seorang kawan pernah berkata secara berseloroh pada hamba dulu sewaktu beliau menyindir hamba yang masih solo molo suci bersih tulus lagi mulus, "Cinta ini Jas, macam main badminton acara beregu campuran dan kadangkala macam main bola dalam piala Eropah" Alarh bukan hamba takut bercinta tapi cinta yang takut kat hamba. Seorang kawan lagi yang selalu putus bercinta (tapi sekarang dah ok lah) pernah cakap ' Jas sakit nya bercinta ini lebih sakit dari sembilu di hiris seribu mata pedang' Ya la tu macam lah beliau pernah di hiris dengan seribu mata pedang. Ada orang beruntung dalam bercinta dan ada pula yang tak berapa nak 'ong' bak dalam bercinta. Biasalah, dah namanya hidup. Bagi manusia yang kureng vitamin 'C' tapi terlebih oberdos vitamin 'J' (juang) alangkah bertuahnya manusia yang menjadi pencinta nie kan. Betapa mudahnya wanita jatuh cinta kepada manusia seperti itu. Macam watak Aaron Aziz lah, walaupun dah balun tapi watak Maya Karin masih nak jugak. Kesian kat watak Bront Palare. Agak-agak watak anda?


TEPUK DADA TANYA IMAN!

HOI LANGAU HIJAU LAHANAT ! MASJID BUKAN TEMPAT BERDEMO LAH


Bahasa kasar. Sebab puak yang nak berdemo di masjid memang patut dikasari kerana kurang ajar. ya la walaupun Rasulullah s.a.w. tak marahkan Arab Badawi yang kencing dalam masjid, tapi kamonlah itu Rasulullah s.a.w. dan dilakukan oleh seorang ArabBadawi yang belum masuk Islam tapi nak masuk Islam. 

Berbeza dengan perbuatan kurang belajar dan kurang adab sopan yang bakal dilakukan oleh seorang muslimah ahli PKR kod 00 (lahir sebagai bahlol) . Dah lah rakyat pilih menjadi ahli parlimen sebab ingatkan lahabau tu cerdik. Rupanya indah kabar dari ijazah pendidikannya sahaja. 

Kenapa masjid dijadikan medan dan tempat berdemo ? Masjid kan tempat beribadat dan kawasan untuk mengingati kepada Allah Ta'ala. Tau la Pok Nik pernah berfatwa berdemo itu sama macam solat jemaah (ntah dari kitab mana tak tau lah) Balik-balik masjid jugak jadi sasaran. Kurang ajar betul lah !


Apakejadahnya nak jadikan masjid sasaran dan mencemari masjid dengan perbuatan-perbuatan tercela seperti itu? Tak reti bahasa ke ? Kenapa perlu menggangu umat Islam nak beribadat dengan aman, tenteram dan tenang di dalam masjid dengan perbuatan-perbuatan khianat seperti itu ? 

 
Kenapa tak buat demo Himpun Hijau (Anti LYNAS) di tokong, kuil dan gereja takpun di padang-padang ternak dan ragut lembu-lembu? (sesuailah tempat sedemikian disebabkan peel kurang lebih macam hewan itu juga).


Puak-puak langau hijau ini tak reti nak hormati masjid sebagai tempat ibadat orang Islam? Tengoklah sendiri siapa yang mengilhamkan Himpun Hijau, semuanya mata sepet cap roket di dahi. Dajal punya manusia. Dah lah biadap, kurang ajar tak tau nak hormati tempat umat Islam beribadat. 

Mana puak PAS ? Mana lebai kera hijau putih PAS ? taknak bantah ke ? Ini ada orang nak cemari masjid takkan PAS diam dan turut bersetuju ianya diadakan di masjid? Kata Parti Islam? Mana Islamnya ?

Akta Perhimpunan Aman pun melarang sebarang demonstrasi aman tanpa senjata diadakan di tempat-tempat ibadat. Kenapa langau hijau lahanat mencabar perundangan negara ? Para loya dalam puak langau hijau lahanat semuanya bodoh belaka ker tak reti nak baca dan hormati perundangan negara? SIALAN punya langau hijau lahanat !

Ayoh ! Kepada semua umat Islam mari kita pertahankan masjid. Pertahankan kesucian tempat kita bersujud kepada Allah Ta'ala. Kalau tak , pada PRU 13 pastikan tidak ada satu undi pun daripada orang Islam kepada Regim Pakatan Drakula DAP PAS PKR. Itu sahaja yang mampu mengajar mereka semua !

Puak Langau Hijau Lahanat semuanya sudah menjadi BUTA DAN TULI !

INGAT UMAT ISLAM ADA HAK UNTUK BERIBADAT SECARA AMAN DI MASJID!

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI

ANWAR ISRAEL KECIWA STEVI BERCAKAP BENAR, HUTANG NEGARA LANGSAI & MURID PASTI TAK DAPAT PENDIDIKAN PERCUMA.


Mula-mula berita pecah perot nak gelak kat bang Anwar Israel yang dah mula ketar lutut bila Stevi Shariibuu bercakap benar di lobi Parlimen. Beliau berkata sebagai mengulas khabar angin kononnya beliau sedang berunding dengan kerajaan Malaysia untuk tutup mulut dalam kes anaknya. Beliau di petik sebagai berkata,

"Dakwaan ini tidak betul, saya tidak mengambil sebarang duit daripada Malaysia," 
"Itu tidak benar sama sekali, saya tidak dibayar untuk tutup mulut,"

Bagaimanapun Setev berkata kedatangan beliau adalah untuk mendapatkan maklumat mengenai kes berkenaan setelah tidak menerima sebarang berita selepas kerajaan Mongolia menghantar nota rasmi kepada kerajaan Malaysia. Kes sudah setel dan sedang menunggu proses rayuan oleh pesalah sehingga habis. Bukan di simpan sebagai tanda mereka tidak bersalah sepertimana dakwaan cai PKR.

Katanya lagi beliau ingin mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak sebagai 'seorang bapa dan lelaki' bagi membincangkan mengenai kes anaknya itu.Kerajaan BN tak macam regim Drakula PAS DAP PKR yang snetiasa keluarkan arahan TUTUP MULUT macam dalam isu murtad-DUMC dan banyak lagi. - sumber KLPOS.

1-0 !

HUTANG NEGARA SUDAH LANGSAI

Anwar Ben Israel gagal mencapai matlamat untuk melangsaikan hutang negara semasa beliau berkuasa sebagai Menteri Kewangan sebaliknya banyak melakukan kecuaian dalam pengurusan dan pentadbiran kewangan negera. Lihat blog Kamaluddin Idrus mengenai kecuaian Anwar Israel tersebut.

Timbalan Menteri Kewangan telah menjawab dengan penuh berfakta di dalam Parlimen apabila diajukan soalan mengenai bebanan hutang negara. Negara tidak pernah berhutang dengan IMF. Negara hanya berhutang dengan Asia Development Bank dan Bank Dunia berdasarkan kepada kapasiti kemampuan membayar kembali. Kini jumlah hutang negara hanya tinggal sekitar RM120 juta sahaja kepada ADB. Manakala hutang negara kepada Bank Dunia sudah langsai pada 2011.

Kena lagi Anwar Ben Israel, PKR, PAS dan DAP. 2-0 !

KONSEP AMALAN PENDIDIKAN PERCUMA -NEGARA KEBAJIKAN BUKU JINGGAY,
MENGKRONIKAN EKONOMI SELANGOR.

Di fesbuk cai PKR cuba menjustifikasikan Pendidikan Percuma tapi bila di asak dengan pertanyaan mengenai perkara-perkara berikut, mereka terus menjadi bisu dan tuli:-
  1. Kenapa Yuran PASTI sejumlah RM400 tidak di tampung oleh regim darkula DAP PAS PKR selama ini ?
  2. Kenapa kontraktor sampah boleh dapat 50 biji lori sampah percuma yang bernilai RM50 juta yang bersamaan dengan yuran bagi 31,250 orang murid PASTI?
  3. Kenapa Geran RM300 juta hanya disalurkan untuk kontraktor terpilih bagi kerja-kerja infrastruktur?
  4. Kenapa tidak digunakan sebahagian atau semuanya bagi melaksanakan polisi PENDIDIKAN PERCUMA di Unisel, Kuis dan semua kolej di bawah kerajaan negeri Selangor?
  5. Kenapa tidak dilaksanakan terlebih dahulu PENDIDIKAN PERCUMA di semua negeri-negeri di bawah tadbiran regim drakula PAS DAP PKR? Kenapa sekarang baru timbul?
  6. Soalan Maut: Kenapa Regim DAP PKR PAS sejak awal lagi tidak melaksanakan apa-paa program dan SKIM PENDIDIKAN PERCUMA? Dah 4 tahun ni wehhhhh ! Bila lagi?
Semua cai PKR terdiam bila diajukan soalan-soalan di atas. Mereka tak mampu menjawab sebaliknya tiba-tiba mereka menjadi seperti siamang di hutan. Ya la camana cai PKR nak jawab bagaimana kontraktor sampah kroni Ronnie Liu dapat 50 buah lori smapah percuma yang bersamaan dengan yuran bagi 31,250 orang murid PASTI. 

Cakap tak serupa bikin punya cai dan pemimpin PKR.

Ini menunjukkan PKR dan DAP membuli PAS sehinggakan kroni sampah lebih diutamakan dari Pendidikan Percuma. Lagi mahu percayakan kaki kelentong dan pembelit PKR da DAP ? Salah sebab kenapa Anwar Israel menamakan bahagian PKR sebagai CABANG ialah kerana LIDAH ANWAR ISRAEL BERCABANG juga ... menurut kata rakan fesbuk Tony Singh. You are correctlah brader !

3-0 !

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...