Selasa, 7 Mei 2013

#PRU13 - US IKTIRAF KEPUTUSAN PRU13 MALAYSIA - MENANGIS LAGI LAH PUAK DAP PKR PASKEDUA-dua keputusan di atas di iktiraf oleh USA. 


SO APA MACAM SEMUA?

PERMAINAN POLITIK KOTOR DAP PKR PAS PSM AKHIRNYA MEMAKAN DIRI MEREKA SEMULA!

AYOH BERSATULAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA
TERIMALAH KONSEP 
1 MALAYSIA !


PASCA #PRU 13- TSUNAMI PERKAUMAN CINA DAP MENYEBABKAN DUN SELANGOR TERGANTUNG ! BAHALOL PUNYA DAP RASIS! @barisannasional @NajibRazak


DUN SELANGOR TERGANTUNG !
Pasca PRU13 2013


Terbukti telahan Tun Dr Mahathir dan Tun Daim Zainuddin menjadi REALITI SEKALI LAGI!

DAP, PAS & PKR tidak bertanding di atas nama PAKATAN RAKYAT tetapi bertanding di atas kapasiti parti masing-masing menurut kacamata perundangan Malaysia. 

Keputusan rasmi SPR menunjukkan bilangan kerusi yang dimenangi oleh parti yang bertanding merebut kerusi DUN Selangor seperti berikut:-

PAS - 15 
DAP - 15
PKR - 14 
BN   - 12

Tiada satu pun parti politik yang mempunyai jumlah kerusi terbanyak !
Kerusi-kerusi yang dimenangi oleh DAP PKR PAS TIDAK BOLEH DIJUMLAHKAN DAN DISATUKAN SEBAGAI PAKATAN RAKYAT menurut undang-undang Pilihanraya Malaysia di atas sebab-sebab berikut:-
  1. Pakatan Rakyat tidak didaftarkan sebagai satu entiti sah di bawah undang-undang Pilihanraya Malaysia; dan 
  2. Pakatan Rakyat tidak didaftarkan sebagai sebuah Pertubuhan Sah berdaftar mewakili DAP PKR PAS di bawah Akta Pertubuhan Malaysia.
BARISAN NASIONAL SELANGOR, perlu mengambil inisiatif awal untuk memastikan KEPENTINGAN RAKYAT SELANGOR terjamin dan terlindung.

Perkara ini sudahpun di jangka awal akan berlaku kerana melihat kepada cara DAP berkempen. 

Ini terjadi kerana DAP memanipulasikan sentimen perkauman tegar di kalangan pengundi Cina Selangor. Kini, DAP melebarkan dan meluaskan kembali JURANG PERKAUMAN di antara kaum.

Ini di tambah dengan permainan Politik Kotor PKR dan PAS memecahbelahkan undi kaum India dan Melayu dengan isu-isu fitnah dan mengkafirkan UMNO.

Keputusan PRU 13 menyaksikan kesemua parti politik GAGAL MEMPEROLEHI KERUSI TERBANYAK DI DUN SELANGOR ! Apa nak jadi selepas ini????

Sehingga ke saat ini TIADA SEBARANG KENYATAAN RASMI daripada Majlis Kepimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat , DAP , PKR dan PAS mengenai situasi yang semakin meruncing di Selangor !

Katalain, DAP PKR PAS telah sengaja MENGECEWAKAN HARAPAN RAKYAT SELANGOR dan MENGAGALKAN PROSES DEMOKRASI !

Inilah bahaya bila RAKYAT MELAKUKAN UJIKAJI MAKMAL JOM UBAH DAN TUKAR. Akhirnya, ianya MENYUSAHKAN RAKYAT SENDIRI.

Apakah kita bakal melihat apa yang berlaku di PERAK selepas PRU12 bakal terjadi di Selangor? Di mana DAP PKR PAS berantakan sesama sendiri mahu memilih Menteri Besar dan menubuhkan Kerajaan Negeri?

Menurut undang-undang Malaysia, jika dalam tempoh tertentu, semua pihak GAGAL MENUBUHKAN KERAJAAN, SPR tiada pilhan lain melainkan MEMBUAT PILIHANRAYA SEKALI LAGI?

Adakah PAS akan dipinggirkan oleh DAP bila PKR dan DAP menyatukan jumlah kerusi mereka bagi memberikan laluan kepada AZMIN ESKRIM untuk menjadi Menteri Besar Selangor?

TERNYATA POLITIK DAP PKR PAS BANYAK MERUGIKAN RAKYAT DI MANA-MANA SAHAJA !

KINI RAKYAT SELANGOR DALAM DILEMA PALING BESAR DALAM SEJARAH MEREKA !!!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...