Isnin, 16 Januari 2012

BERIKAN KEADILAN BUAT SAIFUL KERANA BELIAU JUJUR.

Tidak perlu mengulas panjang mengenainya. Papa Gomo sudah menulis dan mendedahkan mengenai pengalaman Saiful sepanjang tempoh beliau mendedahkan nafsu songsang Anwar Ibrahim. Sila lah ke blog beliau tersebut. 

Hamba cuma hendak mengajak semua berfikir dan merenung kembali. Kes Liwat II Anwar Ibrahim bukan bersifat politik. Alasan dan hujah sudah banyak dikemukakan menafikan sebarang unsur politik di dalam kes tersebut. Dari awal sehingga kini kita hanya melihat hanya Anwar Ibrahim mempolitikkan kes liwat nya. Kenapa Anwar Ibrahim mempolitikkan kes liwatnya? Jika anda seorang yang mengkaji perwatakan dan peribadi Anwar Ibrahim, anda sendiri dapat menyimpulkan kenapa Anwar Ibrahim berbuat demikian. Itu kerana Anwar Ibrahim memang tahu dirinya bersalah dan keegoannya terguris disebabkan oleh seorang anak muda seperti Saiful Bukhari. 

Perkiraan dan pertimbangan kita dalam kes liwat II ini amat mudah. Ini adalah satu kes rogol jenayah seksual luar tabie'. Samada berlaku secara suka sama suka atau secara paksa , satu jenayah seksual menjijikkan telah dilakukan oleh seorang berprofil tinggi. Mangsanya terpaksa mencari pelbagai cara untuk menyatakan kebenarannya. Akhirnya dalam perjalanan tersebut mangsa liwat itu menemui kejujuran. Hanya dengan kejujuran itulah mangsa liwat Anwar Ibrahim berdiri teguh dengan kebenaran yang di bawa olehnya. 

Jadi pada fikiran anda siapakah yang anda patut berikan sokongan? Kepada pemangsa atau kepada mangsa kepada satu jenayah seksual yang menjijikan?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAS BERPARASIT KATA HASAN ALI.


Sidang akhbar di rumah Hasan Ali pada hari ini jam 11 pagi tadi penuh sesak dengan pengamal media. Hamba tidak sempat pergi. Tapi sumber maklumat hamba memaklumkan sidang akhbar tersebut berjaya. 

Hasan Ali mendedahkan wujudnya golongan parasit di dalam PAS. Difahamkan dari isitlah itu bermaksud mereka yang memperalatkan PAS sebagai batu loncatan. Fenomena parasit dalam parti-parti berasaskan Melayu Islam memang banyak kutu-kutu rayau ekslusif. Hasan Ali akan mendedahkan identiti, matlamat, kaedah dan M.O puak parsasit di dalam PAS yang dimaksudkan olehnya. Hasan Ali perlu bersedialah dengan segala tindak balas puak parasit tersebut. Jadi anda amat perlulah mengikuti setiap siri ceramah yang di buat oleh Hasan Ali selepas ini. Pendedahan Hasan Ali nanti pasti menarik dan penuh berinformasi.

Hasan Ali turut menegaskan bahawa beliau tidak akan menyertai PAS selagi mana PAS tidak dibersihkan dari puak parasit tersebut. Hasan Ali telah di pecat dari PAS setelah di desak oleh Azmin Ali kerana mengeluarkan kenyataan mengkritik Anwar Ibrahim. Kurang dari lima hari selepas pemecatan beliau oleh PAS Pusat, pentadbiran PKR dan DAP Selangor di bawah Khalid G telah memecat beliau dari jawatan EXCO Selangor. 

Orang awam wajib ketahui bahawa sebarang gerak kerja oleh Hasan Ali selepas ini adalah di atas inisiatifnya sendiri. UMNO/BN tidak masuk campurtangan sedikit pun masalah dalaman di antara PAS dengan Hasan Ali. Jadi jangan mempercayai mana-mana fitnah mega kononnya Hasan Ali membaca skrip  yang di tulis oleh UMNO/BN. 

Ingatlah Allah Ta'ala memakbulkan doa dari hati yang jujur. Inilah Kebenaran yang tiba. Sebab itulah selalu hamba tekankan hati kena jujur beb barulah boleh tertegak kebenaran. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

EEAUUU... GEEELLLIIIIINYER ...PKR BUAT PESTA GAY RAIKAN PEMBEBASAN ANWAR???!!!!!!!!


PATUTLAH ADA GAY TUA KATA UNDANG-UNDANG HARAMKAN LIWAT ITU UDAH LAPOK. PATOTLAH PKR DOK DABIK DADA KATA ANAK MUDA SOKONG PKR. PATOTLAH SEMUA IP ADDRESS CAINGOK PAKATAN DI BUKIT BINTANG. PATOTLAH PROGAY PUN RAIKAN PEMBEBASAN ANWAR. PATOTLAH YANG HADIR PADA 901 SERAMAI 5 000 LEBIH ORANG. PATOTLAH DAP NAIK TOCANG. RUPANYA KAUM NABI LUTH DAH BUAT PESTA GAY LAMA DAH ..... .... ....
BACA SETERUSNYA DI 

SAJA BUAT FONT PALING BESAR SUPAYA SEMUA MATA TERBUKAK LUAS-LUAS!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WOOOOO NASIB KAMU LAH MAT MASLAN.


Awat ni Mat? Hang ni kan Mat kadang-kadang hang buat lawak sampai boleh jadi Raja Lawak. Hamba puji sikap hang yang cuba nak jawab pitenah Mat Syabo. Cuma hang kena ingat lah Mat Maslan ooiii .. Mat Syabo tu oghang otak nya sudah tak berapa nak betoi sejak kena langgaq dengan jeep ka apa ka. Hang cuba baca balik apa hang jawab kat Mat Syaboo tu Mat tu oooiiii MAT SYABOO PEMBOHONG- KATA MAT SEORANG LAGI.

Buat apa lah hang mintak bukti kat Mat Syaboo tu Mat? Hang tak hengat ka Mat Syabo tu kuat pelupa sebab muka dia dok terasa kelat bau benda celah kangkang bekas bini kawan dia? Lepaih tuh Mat Syaboo ni la jugak yang dok hengat kominih tu Hero. 

Mat Maslan lainkali hang beri penampaq ja teruih kat muka Mat Syabo tu nooo hang mintak bukti kat puak-puak Pakatan bukan depa gheti nak beri pun, Depa cuma gheti buat pitenah saja. Hang jangan buat malu kat orang Jawa Penang Mat .....

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PWTC JANGAN TIDUR ! KONVENSYEN MASALAH FIQH ATAU KONVENSYEN KHAWARIJIYAH?


Rakan bloger GAP menerbitkan kembali emel seorang sahabat yan tidak berpuashati dengan tindakan pengurusan PWTC terlepas pandang satu acara puak khawarijiyah PAS yang berselindung di sebalik konvensyen kononnya mengupas isu Fiqh pada abad ke 21:-
Dapat email dari seorang sahabat. Tentang ketidak puasan hati terhadap pihak PWTC yg membenarkan ustaz² PAS yg menggunakan dewan PWTC. Kesemua panel @ ustaz² tersebut menghalalkan demonstrasi bersih tempoh hari dan giat menentang kerajaan. meniup api kebencian terhadap pemerintah dan menggalakkan mengkritik pemerintah secara terbuka serta mempunyai pengaruh tersendiri. Sahabat telah menghubungi pihak PWTC tapi tiada tindakan lanjut dari pihak berwajib.. 
 Info Konvensyen:
 Tarikh: 18-19 Februari 2012
 Hari: Sabtu & Ahad
 Jam: 9.00 pagi - 11.00 malam
 Tempat: PWTC Kuala Lumpur.
Website: http://k-fiqh.com/
Konvensyen yang julung kali diadakan.gabungan 18 tokoh ilmuwan tempatan. Mmengupas isu fiqh pada abad 21 dan solusinya. Turut diundang tokoh ilmuwan antarabangsa.
lihat Website: http://k-fiqh.com/ 
dalam ni mempunyai senarai ustaz tempatan yg dimaksudkan. Saya tidak pasti berkenaan syaikh dari luar. Saya kurang arif dalam hal ini. Mungkin boleh rujuk kepada Ulama Muda UMNO. Saya dengar mereka belajar di sana dan mungkin mereka kenal..
Pendokong demonstrasi
 1. Ustaz Zaharuddin 
2. Ust. Zahazan 
3. Ust Dr Abdul Basit 
4. Ust. Dr Maszlee Malik 
5. Ust Nizam Abdul Kadir
 6. Ust Aizam Mas'ud (Pegawai Di Jakim) hairan, mcm mana JAKIM terlepas pandang Ustaz nie?
 7. Ust. Hasrizal Abdul Jamil
 8. Ust. Dr Zulkifli al-Bakri
 9. Ust. Khairuddin aman Razali
 10. Imam Muda Ust Ashraf
 11. Ust Ramadhan Fitri
 12. Dr. Wifaq
 Mereka telah mengeluarkan fatrwa halal demonstrasi BERSIH 2.0 sebelum ini
Tulisan Ustaz Hasrizal: Demi Mengelakkan BERSIH 3.0> http://saifulislam.com/?p=10158 tetapi telah dijawab oleh blogger Abu Naila, malangnya tidak mendapat publisiti kerajaan atau mungkin terlepas pandang atau sebagainya. 
Tulisan di bawah di tulis pada waktu isu demonstrasi BERSIH 2.0 Tulisan saudara Hasrizal adalah tulisan yang dihiasi dengan sindiran-sindiran kepada kerajaan. Pada pandangan saya, tujuan tulisan ini disiarkan secara terbuka adalah untuk:
1.Menanamkan kebencian rakyat kepada kerajaan
2.Mengajak rakyat menjatuhkan kerajaan yang sedia ada.
3.Mempromosi ideology pembangkang (Pakatan Rakyat)
4.Menghina sebahagian usaha-usaha murni kerajaan dalam membangunkan Negara.
 5.Mempertahankan ideology Khawarij (kumpulan anti-pemerintah)
6.Mendapat perhatian masyarakat dalam rangka meningkatkan followers di blog juga “like” di Face Book
7.Memperjuangkan demokrasi terlampau mengenepikan sistem Islam.
8.Menghina kerajaan. 
Baca setreusnya di sini GAP

Perkara ini perlu di siasat dengan terperinci terlebih dahulu tanpa sebarang prejudis. Jika didapati benar maka perlulah dikenakan syarat-syarat adanya ahli agamawan bebas terlibat sama. Dicadangkan agar diteliti terlebih dahulu agenda-agenda tersembunyi serta meneliti terlebih dahulu pendapat-pendapat yang diberikan di dalam konvensyen tersebut.

Melainkan didapati bahawa konvensyen tersebut lebih banyak mendatangkan kemudaratan dan bertentangan dengan kefahaman usl Fiqh Ahlissunnahwal jamaah, maka eloklah PWTC tidak membenarkan ianya berlangsung di PWTC. Kecuali ... kecualilah PWTC sudah menerima wang deposit dan sebagainya. Hamboi kalau bab duit semua pihak main tutup dua belah biji mata.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TAHNIAH PDRM ! BUDAK 'RAMBO' NAKAL UGUT MENGEBOM HELIKOPTER DS NAJIB DI TAHAN POLIS.Hamba mengucapkan tahniah kepada rakan bloger Dhanyaraam, tim Nadi Rakyat dan rakan blogers lain yang mengetengahkan isu ini. Tahniah juga kepada PDRM kerana berjaya menahan dan menyoal siasat budak 'Rambo' nakal tersebut. Ugutan tersebut bukanlah boleh di pandang ringan memandangkan insiden letupan bom di perkarangan kompleks mahkamah Jalan Duta tempoh hari. Inilah akibatnya apabila fitnah mega mengenai pembunuhan Altantuya dibiarkan pada peringkat awal. Masih ada lagi lembu sosialis yang mempercayai DS Najib dan DS Rosmah terlibat dalam pembunuhan Altantuya. Nasib kamu lah budak 'Rambo' nakal percayakan kata-kata seorang peliwat gay tua macam Anwar Ibrahim dan konco-konconya.

Petikan penuh lapuran (di petik daripada blog Kamaluddin Idrus):-
GEORGE TOWN: Seorang pelajar universiti berusia 24 tahun ditahan untuk disoal siasat selepas mengeluarkan kenyataan berunsur ugutan untuk meletakkan bom dalam helikopter yang dinaiki Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Facebooknya.
Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Gan Kong Meng berkata, pelajar terbabit dibawa ke ibu pejabat polis daerah di Jalan Patani untuk soal siasat pada pukul 1.30 petang, Ahad.
“Kes itu disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah. Pelajar tersebut ditahan di kampusnya di Nibong Tebal.
“Kes itu masih dalam siasatan lanjut. Kami akan mengumumkan jika terdapat sebarang perkembangan,” katanya ketika dihubungi, Ahad.
Satu laporan polis dibuat di balai polis Jelutong terhadap kenyataan dalam sebuah blog yang memaparkan profil Facebook pelajar itu.
Dalam status terbaru dalam profil Facebook itu menyatakan, Najib akan turun ke kampus…mari bom helikopter tersebut…’.  
 TEPUK DADA TANYA IMAN!

MANA LA PEGUAM PRO UMNO YANG DAH KAYA RAYA LANGSUNG TAK BERBUNYI YEA.....


Memetik artikel dari MYMASSA mengenai pendirian Majlis Peguam yang kini dikuasai dan dipengaruhi oleh pariah sosialis DAP dan PKR dalam isu hak rayuan Saiful Bukhari dalam kes liwat II, seperti berikut:-
Bapa Saiful kecewa pendirian Majlis Peguam
RUZY ADILA IDRIS
January 11, 2012
KUALA LUMPUR - Bapa Mohd Saiful Bukhari Azlan, Azlan Mohd Lazim kecewa dengan kenyataan Majlis Peguam yang menyarankan agar Peguam Negara tidak mengemukakan rayuan berkenaan keputusan Mahkamah Tinggi yang membebas dan melepaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim kelmarin.
Beliau berpendapat tindakan itu sebagai satu langkah menidakkan hak seorang warganegara untuk diadili dan didengar rayuannya sehingga ke peringkat yang tertinggi menurut Perlembagaan Malaysia.
Katanya, Majlis Peguam seharusnya bersikap neutral dalam melihat suatu proses keadilan berlangsung dan bukannya dengan menghalang proses keadilan berlangsung.
"Adakah gesaan tersebut melambangkan pendirian semua peguam-peguam di Malaysia atau hanya pendirian individu-individu tertentu yang menduduki kerusi Majlis Peguam yang berkepentingan politik?"
"Mengapa Majlis Peguam selama ini tidak pernah bantah tertuduh dalam dalam kes ini yang ikut rekod telah kemukakan rayuan atau permohonan sebanyak 36 kali?
"Ini baru pertama kali pihak kami mohon untuk buat rayuan sudah dihalang," katanya pada satu sidang media, di rumahnya di Bandar Utama petang ini.
Beliau mempersoalkan mengapa berlaku 'double standard' dan adakah kerana anaknya seorang insan kerdil, bukannya seorang VIP, ahli politik sehinggakan haknya dinafikan begitu sahaja.
"Demi anak saya, saya merayu agar-agar pihak Peguam Negara memfailkan rayuan.
Diharap pihak Peguam Negara tidak terpengaruh dengan desakan Majlis Peguam atau mana-mana pihak agar tidak mengemukakan rayuan.
"Sebagai bapa, saya akan terus bersama anak saya dan berjuang untuk memastikan aduan anak saya ini mendapat panegadilan seadil-adilnya bagi mengembalikan nama, maruah beliau juga seluruh keluarga saya," katanya.
Kelmarin, Majlis Peguam menyarankan agar Peguam Negara tidak mengemukakan rayuan berkenaan keputusan Mahkamah Tinggi yang membebas dan melepaskan Anwar.
Anwar didakwa meliwat bekas pembantu peribadinya itu di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99 Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di sini di antara jam 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.
Cuba lihat apa yang ditanya oleh pemberita BBC ini kepada Anwar dengan menyebut Saiful sebagai REAL PEOPLE dan Anwar menggunakan pengaruhnya dalam kes ini untuk dapatkan sokongan. (minit 3:37)
Akibatnya, nada suara Anwar yang sebelum ini perlahan tiba-tiba meninggi!!
*Orang luar pun tahu bahawa Anwar memang peliwat dan pembelit. Soalan-soalan dari BBC sememangnya memerangkap Anwar. Bagi MyMassa, jawapan Anwar memang merapu dan tak jawab soalan. Majlis Peguam @ Bar Council perlu tukar nama kepada BARua Council sebab BIAS terhadap Saiful dan keluarganya.
Hamba musykilkan ialah di mana menghilang suara-suara para peguam pro UMNO yang selama ini mendapat pelbagai faedah dan manafaat daripada UMNO?

Dalam setiap isu melibatkan perundangan negara tiada ada seekur pun peguam pro UMNO bersuara menyatakan bantahan mereka kepada Majlis Peguam dan kepada para pariah sosialis dalam Majlis Peguam. Masing-masing menikus. Takde telor ker?

Dimanakah suara mereka? Hilang? Bisu? Atau memang takde telor punya peguam pro UMNO. Bantu-bantulah para bloger dan pejuang maya pro UMNO/BN dengan suara-suara bantahan anda. Jangan dok simpan telor saja.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MALAM INI KITA LAYAN DANGDUT !

ADA APA DENGANNYA (Anwar Ibrahim, Pok Nik, Ambiga, wan Jijah, Azmin Ali, Lim Guan End)Oleh kerana hamba ini tiada cita-cita hendak pegang titel Imam Mahdi, Nabi, Kalipah atau Perdana Menteri mahupun mahu di gelar bloger terhebat berada dalam ranking hebat-hebat, jadi Hamba dedikasikan lagu ini untuk semua.

Bila lah agaknya Anwar Ibrahim hendak belanja Najib Teh Tarik?


CHILL OUT BRADER !


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...