Jumaat, 30 Ogos 2013

TANDA PUTERA - MERDEKA ! Kelipat Tokong Guan End & Tiang Bendera.Saja je ambe nak tulis TANDA PUTERA

Saja nak kasi pepuak pro komunis dan puak pencetus tragedi 13 Mei 1969 tensen menjelang ambang Kemerdekaan.

Saja je nak kasi puak PECIS DAP sakit kepala dan gundah-gulana.

Saja je nak kasi Kelipat Tokong Guan End memikirkan apa yang bapanya telah lakukan.

Saja je nak kasi tau kat semua anti UMNO/BN dan anti Kemerdekaan bahawa KITA MERDEKA KERANA ALLAH TA'ALA DAH TAKDIRKAN BEGTU. 

MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

MALAYSIAKU BERDAULAT 
TANAH TUMPAHNYA DARAHKU 

MALAYSIAKU SERIBU TAHUN 

Filem TANDA PUTERA Menjadikan Ramai Politikus Ekstrimis Cauvinis Rasis (PECIS) Kerasukan Hantu Lompat.

'PECIS' adalah akronim kepada Politikus Ekstrimis Cauvinis Rasis. Pada mulanya, ambe mahu menggunakan akronim 'P*LI*R', tapi akronim itu terlalu lucah. Kalau ikutkan logik akal, peel PECIS tak ubah seperti P*LI*R. Ada masa mereka 'Stim' dan ada masanya mereka 'Lembik'. Mereka ini lah kelompok yang kuat menghasut dan mengadu-domba semua masyarakat Malaysia.

Itu belum lagi kita mengambilkira kelompok 'Screwdriver' yang sedang bersarang dan berpesta di dalam 'Bank Kuasa' BN. Hanya kerana sebuah Filem mengenai pengorbanan dan keakraban dua orang pemimpin Melayu, puak PECIS dah melatah seperti kerasukan 'Hantu Lompat'. Sampai bilakah puak PECIS benar-benar mahu menjadi 'Orang Malaysia' dan sebahagian dari 'Malaysia?'. Mereka asik bernostalgia mengenai Maharaja Cina Pertama yang dah lama mampos hampir 3 ribu tahun lalu (kuburya tak dijumpai sehingga ke hari ini, cuma tentera tanah liatnya saja diketemui).


Pada hemat ambe lah, sejak 1998 sehingga kini, dalam kes PKR, ianya berkisar mengenai nak selamatkan maruah Anwar Ibrahim yang tak berbaloi nak diselamatkan, dan mengutuk Tun Dr Mahathir kerana membuat keputusan untuk menyelamatkan UMNO dari serakahan Anwar Ibrahim serta konco-konconya. Dalam kes PAS, pula ianya sekadar nak balas dendam kepada UMNO yang selama ini popular di kalangan orang Melayu. Dalam kes DAP pula, ianya berkisar mengenai irihati dan dengki serta sikap ultra-rasis dan ultra-kiasu puak cinabeng yang masih bernostalgia mengenai 'Peranan & Sumbangan' puak komunis. 

Ofkorslah Kelipat Tokong Guan End itu bodoh. Bapanya pada 1969 pun bodoh juga. Tiang bendera menjadi mangsa kebodohan bapanya.  Setelah 46 tahun, Kelipat Tokong Guan End masih mewarisi kebodohan bapanya. 

Ambe masih ingat lagi sekitar 1998-2008, bilamana Tun Dr Mahathir sering mengingatkan semua rakyat agar mengingati tragedi 13 Mei. Masa itu pandai pula, puak PECIS DAP mengatakan, rakyat perlu tahu mengenai 13 Mei dan tragedi itu bukan isu sensitif. Sekarang ini, nada mereka berbeza pula. Biasalah, puak PECIS punya peel, semalam kata lain, hari ini buat lain, esok gelabah berok terkencing di tiang bendera. 

Setelah dikritik hebat dan nampak bodoh mengharamkan tayangan Tanda Putera di seluruh Pulau Pinang, melalui kuasa cipot PBT yang keluarkan lesen premis pusat hiburan, Kelipat Tokong Guan End cuba menyembunyikan kebodohannya yang terserlah dengan mengatakan , "itu nasihat bukan arahan". Beliau berkata demikian selepas terkencing di sebatang tiang bendera. Muncul lah Shabery Chik menteri yang ada kuasa sebenar, menempelak tindakan rasis terbodoh daripada Kelipat Tokong Guan End. Kini, semua pawagam di Pulau Pinang diarahkan menayangkan Tanda Putera pada hari Sabtu ini. 

Hipokrasi perkauman tegar PECIS DAP gagal diselamatkan oleh kelipat tokong Guan End. Dan semakin hampir dengan pemilihan CEC DAP, semakin kerap Kelipat Tokong Guan End terkencing-kencing di merata-rata, terutama di tiang bendera. Puak PECIS DAP masih belum MERDEKA lagi dari sentimen perkauman dan nostalgia bahawa mereka adalah Bangsa Pilihan Maharaja Pertama Cina yang dah mampos 3 ribu tahun lampau. 

Pada hemat ambe, komuniti Cina Malaysia masih mundur dan tidak matang dalam soal politik, sosial,pendidikan, ekonomi dan intergrasi kaum. Mereka hanya mengharapkan dan bergantung sepenuhnya kepada imaginasi-imaginasi dan khayalan-khayalan tolol mereka mengenai layanan daripada Melayu di Malaysia. Mereka hendak hidup aman-damai tetapi mereka tak pernah bertransformasi dari pemikiran dan mentaliti kuno 3 ribu tahun mengenai Kecinaan mereka. Mereka menolak Ketuanan Melayu tapi mereka menerima konsep Ketuanan Cina purba yang diamalkan oleh Maharaja Pertama China yang mampos 3 ribu tahun lampau. Mereka banyak mahunya tapi enggan menghormati atau 'Earn The Respect'. Merekalah yang perlu bertransformasi sebenarnya. 

Maka moleklah filem Tanda Putera dijadikan suatu pengajaran penting kepada mereka mengenai Sejarah Sebenar negara ini, jika mereka benar-benar berjiwa patriotik dan mahu memutuskan warisan rasis kecinaan yang berusia 3 ribu tahun. Dan PECIS DAP perlu membuang tabiat kencing merata-rata waima menurut orang kuat LPF, adengan kencing di dalam filem adalah komedi sahaja.  


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...