Jumaat, 28 Oktober 2011

BINGIT TELINGA DENGAR UMPATAN KAK WAN JIJAH PASAL PROJEK sPICE.sPICE. RM300 juta punya Projek. Hasil ide Lim Guan Eng. Eh, korang tak tau ke siapa Guan Eng? Guan Eng yang kena umpat dek akaq Wan Jijah pasal ramas-ramas neneng bayar RM200,000.00. Owh, korang tau siapa Guan Eng cuma tak tau pasal sPICE bernilai RM300 juta. Panjang ceritanya. Hanya bloger PISAU.NET, DR. MIM  (tengah sibuk gosip pasal Guan Eng meroyan pasal umpatan akaq Wan Jijah) dan HELEN ANG yang mempunyai butiran terperinci. Diringkaskan cerita, menurut maklumatt-maklumat yang ada sudah berlaku bermacam-macam penyelewengan dan benda-benda tidak terjangkau dek akal. Macam-macam ada. Ada yang kena paksa luluskan projek sPICE. Ada yang sampai sekarang tidak tahu apakah pemerolehan yang bakal dikecapi oleh kerajaan Pulau Pinang. Ada yang tersampuk batu asas sPPICE. Ada yang menganjurkan aweks-aweks 'Cik Adik Manis' separa bogel. Ada yang kata Pemaju sPICE untung RM10 billion. Ada yang kata MPP beri percuma RM50 juta kepada pemaju. Malah ada yang mendakwa sPICE jadi tempat 'meramas tetek' secara percuma. 

Entahlah. Dulu rakyat fikir kalau DAP perintah negeri maka semuanya baik-baik belaka. Tiada rasuah. Tiada penyelewengan. Tiada ketirisan. Tiada kebocoran. Tiada neneng kena ramas. Nampaknya, segala harapan rakyat musanh berkecai, Terutama ahli-ahli DAP Pulau Pinang yang kini masih berputih mata tengok jawatan Ketua Menteri di sapu dek Guan Eng spekmata. Dalam politik pun ada pemimpin impot bukan sahaja dalam LIGA MALAYSIA dan LIGA PERDANA INGERIS (Maaflah kerana MU jadi pasukan belasahan).

Sebenarnya apa tujuan, objektif dan matlamat projek sPICE kepada kepentingan dan kebajikan rakyat negeri Pulau Pinang? Sampai sekarang Guan Eng pun tidak menyebut sebarang manafaat projek sPICE kepada kebajikan rakyat negeri Pulau Pinang. Kita cuma dengar RM10 billion, RM50 juta, RM300 juta, premium tanah percuma, pembinaan hotel mewah, tempat eksekutif, kompleks membeli-belah, tapak pesta maksiat, tempat tengok model separuh telanjang yang menggiurkan dan tempat meramas neneng percuma. 

Projek ratus juta untung entah ke mana aset negeri dipermainkan. Samalah seperti terjadi di Selangor. Habis semua aset negeri, duit negeri dijadikan hakmilik kroni dan anak Ibrahim. Rakyat perlu sedar kalu terlalu ramai pemimpin berbinkan Ibrahim, Tuhan Guru, peguam dan mempunyai nama keluarga Lim perintah negeri makin penatlah Ketua Audit Negara buat audit setiap hari. Makin peninglah kepala hendak fikir di mana hendak mencari rezeki sebab hendak mengira projek beratus juta untung cuma setengah sehari. Patut lah bang Nuo angkat kaki jumpa Al Gore mintak duit lagi, Akaq Wan Jijah ngomel di rumah sendiri-sendiri. Aziz Bari taknak sms akaq Wan Jijah ke malam ini?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WAJIB BACA ! RANGKAIAN AYAT AL QURAN YANG MAMPU MENGALAHKAN DAP-PKR-PAS.

Bacalah ... Memang Bagus ..Ambo Pun Setuju!

Seorang hamba Allah telah menunjukkan kepada Hamba dua buah petikan daripada 2 surah Al Baqarah dan At Taubah yang bila dibacakan bersama mengambarkan kepada kita realiti yang berlaku dalam senario politik di Malaysia. Fahami betul-betul dan jangan terlalu tergesa-gesa membacanya. Jika tidak faham bertanya kepada yang lebih 'arif. Di dalamnya juga terdapat panduan penyelesaian permasalahan yang dihadapi oleh umat Islam di Malaysia dan bagaimana hendak dikekalkan hubungan dengan golongan bukan Islam yang tidak menimbulkan huru-hara serta kontroversi, konflik dan kontradiksi.  Menariknya ada JANJI & JAMINAN daripada ALLAH SWT sendiri yang akan memadamkan api kemarahan orang ISLAM yang diapi-apikan oleh kelompok yang melakukan pencerobohan dan mencabuli tetapi dengan SYARAT kelompok Yang Menceroboh dan Mencabuli Wajib DiPerangi (dengan kebijaksaan dan Hikmah) Habis-habisan. Tidak ada KEBENARAN MELAINKAN DI SISI ALLAH SWT oleh itu al Quran menjadi panduan kepada kita semua. Ingatlah ini bukan seruan untuk 'berperang darah' tetapi 'berperang secara bijaksana'. Lagipun Anwar Ibrahim sudah menyeru golongannya untuk 'FIGHT HARD' Maka kita jadikan kebijaksanaan Allah SWT sebagai panduan menghadapi gerombolan Anwar Ibrahim. Bacalah dengan tartil dan tidak tergesa-gesa. Sampai-sampaikan kepada yang lain dengan pesanan yang sama. 


وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ وَبِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَمَا هُم بِمُؤْمِنِينَ

Dan di antara manusia ada yang berkata: "Kami telah beriman kepada Allah dan kepada hari akhirat";
padahal mereka sebenarnya tidak beriman.


2:9


Mereka hendak memperdayakan Allah dan orang-orang yang beriman, padahal mereka hanya memperdaya dirinya sendiri, sedang mereka tidak menyedarinya


.2:10


Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).

2:11


Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Janganlah kamu membuat bencana dan kerosakan di muka bumi", mereka menjawab: " Sesungguhnya kami orang-orang yang hanya membuat kebaikan".

2:12


Ketahuilah! Bahawa sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang sebenar-benarnya membuat bencana dan kerosakan, tetapi mereka tidak menyedarinya.


وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ ۗ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَٰكِن لَّا يَعْلَمُونَ 

Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang itu telah beriman". Mereka menjawab: "Patutkah kami ini beriman sebagaimana berimannya orang-orang bodoh itu?" Ketahuilah! Sesungguhnya merekalah orang-orang yang bodoh, tetapi mereka tidak mengetahui (hakikat yang sebenarnya).

وَإِذَا لَقُوا الَّذِينَ آمَنُوا قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا إِلَىٰ شَيَاطِينِهِمْ قَالُوا إِنَّا مَعَكُمْ إِنَّمَا نَحْنُ مُسْتَهْزِئُونَ
Dan apabila mereka bertemu dengan orang-orang yang beriman, mereka berkata: " Kami telah beriman ", dan manakala mereka kembali kepada syaitan-syaitan mereka, mereka berkata pula:" Sesungguhnya kami tetap bersama kamu, sebenarnya kami hanya memperolok-olok (akan orang-orang yang beriman)".

اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَيَمُدُّهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ
Allah (membalas) memperolok-olok, dan membiarkan mereka meraba-raba dalam kesesatan mereka (yang melampaui batas itu).

بَرَاءَةٌ مِّنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدتُّم مِّنَ الْمُشْرِكِينَ 
pemutusan tanggungjawab (pembatalan perjanjian) dari Allah dan RasulNya terhadap kaum kafir musyrik yang kamu mengikat perjanjian setia (dengan mereka).

9:2

Oleh itu hendaklah kamu (hai kaum musyrik) bergerak di muka bumi (dengan bebasnya) selama empat bulan, dan ketahuilah bahawa kamu tidak terlepas dari (azab seksa) Allah. Dan (ingatlah) sesungguhnya Allah akan menghina orang-orang yang kafir (dengan bala bencana di dunia dan azab seksa di akhirat)

9:3

Dan inilah perisytiharan dari Allah dan RasulNya kepada umat manusia, (diisytiharkan) pada Hari Raya Haji yang terbesar, bahawa sesungguhnya Allah dan RasulNya memutuskan tanggungjawab terhadap orang-orang musyrik; oleh itu jika kamu (wahai kaum musyrik) bertaubat (dari kufur) maka yang demikian adalah baik bagi kamu; dan jika kamu berpaling (ingkar), maka ketahuilah sesungguhnya kamu tidak akan dapat melepaskan diri dari (azab seksa) Allah. Dan khabarkanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang kafir (bahawa mereka akan ditimpakan) dengan azab yang tidak terperi sakitnya.

9:4

Kecuali mereka yang kamu mengikat perjanjian setia (dengannya) dari orang-orang musyrik, kemudian mereka tidak mencabuli perjanjian kamu itu sedikitpun, dan mereka tidak menolong seorangpun yang memusuhi kamu, maka sempurnakanlah kepada mereka perjanjian mereka sehingga (habis) tempohnya. Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang bertaqwa

فَإِذَا انسَلَخَ الْأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدتُّمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ ۚ فَإِن تَابُوا وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ فَخَلُّوا سَبِيلَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
Kemudian apabila habislah (masa) bulan-bulan yang dihormati itu maka bunuhlah orang-orang musyrik itu di mana sahaja kamu menemuinya, dan tawanlah mereka, dan juga keponglah mereka, serta tunggulah mereka di tiap-tiap tempat mengintipnya. Kemudian jika mereka bertaubat (dari kekufurannya) dan mendirikan sembahyang serta memberi zakat, maka biarkanlah mereka (jangan diganggu). Sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
(NOTA PENTING: Menurut Hamba Allah tersebut, 'BUNUHLAH' ialah 'Membunuh Segala Dakyah Fitnah Hasutan Serta Jika Perlu Memenjarakan Mereka )

9:6


Dan jika seseorang dari kaum musyrik meminta perlindungan kepadamu (untuk memahami Islam), maka berilah perlindungan kepadanya sehingga ia sempat mendengar keterangan-keterangan Allah (tentang hakikat Islam itu), kemudian hantarlah dia ke mana-mana tempat yang ia beroleh aman. Perintah yang tersebut ialah kerana mereka itu kaum yang tidak mengetahui (hakikat Islam).


9:7

Bagaimanakah dapat diakui adanya perjanjian (keamanan) di sisi Allah dan RasulNya bagi orang-orang musyrik (sedang mereka mencabulinya)? Kecuali orang-orang (musyrik) yang kamu telah mengikat perjanjian setia dengan mereka dekat Masjid Al-Haraam. Maka selagi mereka berlaku lurus terhadap kamu, hendaklah kamu berlaku lurus pula terhadap mereka; sesungguhnya Allah .mengasihi orang-orang yang bertaqwa.

9:8


Bagaimana (boleh dikekalkan perjanjian kaum kafir musyrik itu) padahal kalau mereka dapat mengalahkan kamu, mereka tidak akan menghormati perhubungan kerabat terhadap kamu, dan tidak akan menghormati perjanjian setianya. Mereka menjadikan kamu bersenang hati hanya dengan mulut mereka, sedang hati mereka menolaknya; dan kebanyakan mereka adalah orang-orang yang fasik

9:9


Mereka menukarkan ayat-ayat Allah dengan harga yang sedikit (dari faedah-faedah dunia), lalu mereka menghalangi (dirinya dan orang-orang lain) dari ugama Allah; sesungguhnya amatlah buruknya apa yang mereka telah kerjakan.

9:10


Mereka tidak menghormati pertalian kerabat dan perjanjian terhadap orang-orang yang beriman, dan merekalah orang-orang yang menceroboh.

9:11


Oleh itu, jika mereka bertaubat (dari kekufuran), dan mendirikan sembahyang serta memberi zakat, maka mereka itu adalah saudara kamu yang seugama; dan Kami menjelaskan ayat-ayat keterangan Kami satu persatu bagi kaum yang mahu mengetahui.


9:12


Dan jika mereka mencabuli sumpahnya sesudah mengikat perjanjian setia, dan mereka pula mencela ugama kamu, maka perangilah ketua-ketua dan pemimpin-pemimpin kaum yang kafir itu, kerana sesungguhnya mereka tidak menghormati sumpah janjinya, supaya mereka berhenti (dari kekufuran dan bertaubat).


9:13


Mengapa kamu tidak memerangi suatu kaum yang telah mencabuli sumpah janjinya, dan mereka pula telah berazam hendak mengusir Rasulullah, dan merekalah juga yang mula-mula memerangi kamu? Tidak patut kamu takut kepada mereka (sehingga kamu tidak mahu memeranginya) kerana Allah jualah yang berhak kamu takuti (melanggar perintahNya), jika betul kamu orang-orang yang beriman?

9:14


Perangilah mereka, nescaya Allah akan menyeksa mereka dengan (perantaraan) tangan kamu, dan Allah akan menghinakan mereka serta menolong kamu menewaskan mereka, dan Ia akan memuaskan hati orang-orang yang beriman.
(NOTA PENTING: Menurut Hamba Allah Yang Menunjukkan kepada Hamba "Perangilah" - Bermakna Kita Menentang Mereka dengan KEBIJAKSANAAN & KEKUATAN EKONOMI)


9:15


Dan Ia juga akan menghapuskan kemarahan hati orang-orang yang beriman itu, dan Allah akan menerima taubat orang-orang yang dikehendakiNya; dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana
(NOTA PENTING: Menurut Hamba Allah Yang Menunjukkan kepada Hamba, apabila kita menentang golongan yang mencabuli itu dengan bersungguh-sungguh maka Allah SWT akan menghapuskan Kemarahan & amarah orang Beriman -ISLAM- yang diapikan oleh kelompok tersebut)
.
9:16


Adakah kamu menyangka, bahawa kamu akan dibiarkan (dalam keadaan kamu yang ada itu), padahal belum lagi terbukti kepada Allah (sebagaimana yang diketahuiNya) orang-orang yang berjihad di antara kamu dan yang tidak mengambil teman-teman rapat (untuk mencurahkan rahsia kepada mereka), selain daripada Allah dan RasulNya serta orang-orang yang beriman? Dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui secara mendalam akan apa yang kamu kerjakan.

9:18


Hanyasanya yang layak memakmurkan (menghidupkan) masjid-masjid Allah itu ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari akhirat serta mendirikan sembahyang dan menunaikan zakat dan tidak takut melainkan kepada Allah, (dengan adanya sifat-sifat yang tersebut) maka adalah diharapkan mereka menjadi dari golongan yang mendapat petunjuk.Hamba berharap agar ramai yang akan dapat manafaatnya dan bertindak tidak melampaui batasan. Hamba mengucapkan jutaan terimakasih kepada Hamba Allah tersebut. Alhamdu-Lillahi-Robbil-'alamiin kepada Allah SWT kerana memberikan petunjuk hidayah melalui Hamba Allah tersebut. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...