Khamis, 8 Disember 2011

EXCUSE ME PLEASE, CAN NIK AZIZ RETIRES PLEASE- MALAYSIAKINI

BACA !


Nik Aziz sudah sepatutnya bersara dari jawatannya. Berdasarkan kepada beberapa perkhabaran mengatakan bahawa Nik Aziz sedang mengalami kanser/ ulcer perut. Perkara ini tidak dapat disahkan lagi. Namun ianya menjadi bualan di kalangan opurtunis politikus. Pada pendapat Hamba pula, samada Nik Aziz sakit atau tidak sudah sampai masa untuknya berundur. Kenapa? Beliau sudah menikmati pelbagai nikmat. Apa masih belum cukup?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DEBAT LEMBU KJ & RAFIZI PWTC.


Dikatakan bahawa akan berlaku debat antara Rafizi dengan KJ di PWTC dalam masa terdekat. Ianya berkaitan dengan isu NFC. Reaksi hamba ialah bercampur baur. Hamba mahu gelak dan cukup gelihati dengan debat NFC ini. Perdebatan biasanya tidak bermatlamat mencari kebenaran sebaliknya hanya bertujuan menunjukkan kehebatan kemahiran memperbodohkan diri sendiri di hadapan khalayak penonton. Apakah yang mampu diperolehi melalui perdebatan? Ianya bukan sebuah persidangan tribunal mahupun sidang mahkamah yang mampu menguji dan membuktikan kebenaran kata-kata penghujah/ pendebat. 

Debat ialah sebuah sidang di mana pendebat / penghujah bertikam lidah mengenai sesuatu tajuk, isu dan perkara yang dipersetujui di antara kedua belah pihak.

Ianya bukan pun sebuah sidang bertukar fikiran dan mencari penyelesaian ke atas sesuatu isu dan permasalahan yang timbul. Debat adalah suatu sidang di mana pendebat mencari populariti sahaja.

Kalau beginilah jalan yang di ambil oleh pemimpin-pemimpin muda politik tanahair yang kononnya membawa budaya Politik Baru dan pemikiran kritis, hamba jamin masa depan politik negara Malaysia berada dalam zaman kegelapan. 

Politik bukanlah suatu sistem bagi mana-mana individu menyerlah kebodohan mereka sendiri di khalayak ramai tetapi ianya adalah sebuah sistem pentadbiran dan pemerintahan bagi menjamin keselamatan dan kesejahteraan serta menggariskan hak tanggungjawab rakyat dengan pemerintah. Adakah debat membawa manafaat ke arah itu? Sudah tentu tidak.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

THE TRUE MEANING AND PRACTICES OF MALAYSIAN MALAYSIA APARTHEID.


LET'S LEARN WHAT IS MALAYSIA MALAYSIA APARTHEID.
WELCOME TO 
THE REPUBLIC SOCIALIST DEMOCRATIC OF PENANG
The Rise Of The Racist Empire.

Malaysian Malaysia was a system of legal racial separation which dominated the Republic Socialist Democratic of Penang from 2008 until now. Under Malaysian Malaysia, various races were separated into different regions, and discrimination against people of race was not only acceptable, but legally entrenched, with minority chinese having priority housing, jobs, education, and political power. Although Penang was heavily criticized for the system, it was not until the 13th General Election can the legal system of Malaysian Malaysia is possible to be broken down. The term is also used more generally around the world to refer to systemic racism which is tolerated, rather than confronted.

Malaysian Malaysia is an English word meaning “just for all, and no special priviledge for majority Muslim and Malay” and one of the first pieces of Malaysian Malaysia legislation was the abolition of DEB in 2008, which segregated living spaces, concentrating chinese in the cities and forcing Malay and Indians into rural areas or the urban fringes. In addition to separating chinese from nonchinese, Malaysian Malaysia also dividing muslims, and fraternization between Penangites of different race and religion is frowned upon. Chinese and nonchinese held different jobs, lived in different regions, and were subject to different levels of pay, education, and health care. Malaysian Malaysia paid no attention to former social or residential status, dividing people up by race.

When nonchinese were pushed out of the urban areas, most of them were shuffled into Tanah Besar, or “Malay Kampongs.” Because they were made citizens of the Tanah Besar, Malay Penangites were not allowed to participate in the state government of Penang, and were forced out of business and obey unfair local laws if they wanted to continue their normal lives. The homelands were also established on land which was largely unusable, and were heavily reliant on Penang DAP Government for assistance. Along the fringes of the cities, Malay Penangites lived in massive, terrible slums, often separated from their families because only one family member could get a chance to live in the city.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

SCORPENEOPHOBIA GUAN END LATEST FEAR.

KD TUN RAZAK Kapalselam Kebanggaan Negara.

AFRAID TO FACE THE TRUTH GOON END DECIDED ITS BETTER FOR HIM TO SULK IN TAIWAN?

Terdahulu Hamba ingatkan Goon End menyahut pelawaan Zahid Hamidi, rupanya sangkaan hamba meleset samasekali. Ternyata Goon End dan seluruh kepimpinan Pakatan Haram Jadah tidak berani samasekali menerima pelawaan tersebut. Ataukah Goon End menunggu saat-saat terakhir? Mabuk laut atau Goon End mempunyai masalah ketakotan tempat sempit dan gelap? 

Inilah masalah sikap seluruh pemimpin DAP PKR PAS yang hanya berani membuat tuduhan tetapi tidak berani menghadapi kenyataan apabila diberikan peluang berbuat demikian. 

KD Tun Razak sedang berlabuh di Langkawi. Bersiap sedia pada hari Sabtu ini untuk mempamirkan kemampuannya bertempur di atas dan di bawah permukaan laut. Termasuklah kemampuannya menyelam. 

Sekiranya Goon End tidak hadir pada hari Sabtu ini bermakna beliau dan pemimpin Pakatan DAP PKR PAS adalah bacol lagi penakut. Adakah kita mahu mereka yang bersifat demikian menjadi pemerintah negeri dan negara? Musuh baru sergah sahaja masing-masing terus terkedu seperti berlaku kepada Ketua AMK PKR di Melaka tidak lama dulu. Memalukan sungguh!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TIGA KETUL 'NAJIS MANUSIA' UNTUK GUAN END KALIPAH PALSU HADIAH DARIPADA NABI PALSU?


HADIAH TERINDAH BUAT GUAN END KALIPAH PALSU DAN SELURUH WARGA KERJA DAP RASIS.


Hari ini adalah hari ulangtahun kelahiran kalipah palsu Guan End. Rakyat Pulau Pinang sungguh bergembira. Kegembiraan itu dizahirkan dalam bentuk pernyataan kebencian teramat sangat. Hadiah kek berupa bentuk 'najis manusia' empat ketul telah dihadiahkan kepada kalipah palsu Guan End. 


Mohamed Ghani Abd Jiman berkata (jurucakap penghantar hadiah) replika kek seakan najis manusia tersebut memang layak diberikan kepada kalipah palsu Guan End kerana menjadikan Pulau Pinang sepeti Pulau Tahi.

Menariknya, ianya di taja oleh orang DAP negeri sendiri . Beliau turut menyindir kakitangan kerajaan negeri yang ta'at berkhidmat kepada rejim kalipah Guan End. 

"Orang lain tak boleh bagi (hadiah 'tahi manusia'), hadiah ini memang mempunyai nilai sentimental dia (Guan Eng) kerana dia buat Pulau (Pinang) ini macam 'pulau tahi'," ujarnya 

"Empat ('tahi manusia') ini DAP yang taja. Sesiapapun tak perlu tahu dan biar polis siasat. Kalau nak tahu, Guan Eng kena buat laporan polis," 

Beliau turut menyifatkan kalipah palsu Guan End sebagai 'pondan' kerana tidak berani bersemuka dengannya walaupun dimaklumkan bahawa kalipah palsu Guan End berada di Taiwan dalam lawatan rasmi.Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dalam reaksi spontan menganggap tindakan itu menghina kakitangan kerajaan serta kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat. 

"Jika berdendam dengan Ketua Menteri sekalipun, tidak perlulah sampai menghina kakitangan kerajaan sama ada Melayu atau bukan Melayu dengan memberi hadiah ('tahi manusia') sebegitu. 

"Menerima hadiah bersifat peribadi pun bukan menjadi amalan Ketua Menteri Pulau Pinang, hadiah sebegitu ('tahi manusia') dia (Guan Eng) tak terima," ujar beliau.

tq MPP !

Bila lagi agaknya UMNO Selangor mahu memberikan hadiah seakan sama kepada para pemimpin Pakatan Haramjadah Selangor dengan apa yang dilakukan oleh UMNO Pulau Pinang. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

BILA KUDA TUNGANGGAN BERJANJI TIADA HUDUD DALAM MANISFESTO PRU 13.


PAS ADALAH SEEKOR KUDA YANG TA'AT.
(Tiada Hudud Di Dalam Manisfesto Pakatan Haramjadah Pada PRU13)

Tersungkur dan semakin tersungkur. Dilema PAS di dalam Pakatan Haramjadah bukanlah suatu fitnah ataupun suatu rekaan. Ianya adalah sebuah kenyataan yang cuba dinafikan oleh kepimpinan PAS yang semakin tenat dengan sindrom Pengembala Kambing Dalam Gudang. Hj Hadi di petik sebagai berkata :-
Pas tidak akan memasukkan pelaksanaan undang-undang hudud dalam manifesto pilihan raya pakatan pembangkang. Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membayangkan demikian dengan berkata, manifesto tidak perlu disebut secara terperinci."Bila sebut konsep yang adil, mencegah kemungkaran, ia isu yang sudah berkait dengan pelaksanaan undang-undang jenayah syariah," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.Beliau berkata, Islam akan menterjemah secara jelas mengenai pelaksanaannya jika pakatan pembangkang memerintah kerana ia agama yang menyeluruh.Namun, katanya, ia harus mengikut turutan dengan mukadimahnya sambil memberi contoh untuk memulakan solat perlu mengambil wuduk terlebih dahulu."Kita pilih negeri-negeri yang kita (Pas) ada kuasa sepenuhnya dan kita menerima pendapat supaya orang bukan Islam tidak dipaksa. "Biar mereka melihat terlebih dahulu, sekiranya mereka melihat, mereka boleh terima," ujar beliau. Ditanya kemungkinan Pas tidak mampu mencorak hala tuju yang diperjuangkan parti itu, beliau berkata, semua parti telah menerima Islam dan Melayu sebagai teras kepimpinan negara. Terdahulu semasa sesi perbahasan, penyokong kerajaan Alias Abdullah (BN-Alor Limbat) menempelak Pas kerana pendekatan parti itu lebih memberi peluang kepada DAP untuk menggantikan tempatnya.
Jadi bagaimanakah kita hendak memahami kata-kata Hj Hadi tersebut? Adakah ini bermakna Hj Hadi sudah bersetuju bahawa selama ini Perlaksanaan Hudud telahpun lama berlangsung di Malaysia di bawah Perkara 3 Perlembagaan? Nampaknya begitulah. 

Kesimpulannya, PAS hanya beretorik mengenai Hudud dan semakin menampakkan mereka adalah kuda-kuda tunganggan yang baik buat DAP Rasis. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PKR SELANGOR SEMAKIN TERDESAK MENGEDARKAN BORANG PALSU BR1M.


ORANG  TERDESAK MELAKUKAN TINDAKAN DESPERADO.


PKR Selangor dan DAP Selangor semakin terdesak dan di desak oleh keadaan yang semakin tidak memihak kepada mereka. 

Sepertimana tindakan mensabotaj KR1M, pada kali ini ada pihak tertentu mengedarkan Borang Palsu BR1M. 

Selepas Pakatan Haramjadah gagal mensabotaj pemberian wang tunai RM100 kepada semua anak-anak Malaysia yang bersekolah, cubaan dilakukan bagi mengagalkan RAKYAT MENDAPAT MANAFAAT BR1M.

Busuk sungguh hati Pakatan Haramjadah.

Ingat Borang asli BR1M hanya didapati daripada wakil-wakil BN dan akan mula diedarkan mulai pada 10hb Disember 2011 ini.

JANGAN TERTIPU DENGAN PERMAINAN JAHAT PAKATAN HARAMJADAH.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LYNAS DI SEBALIK WAJAH HIPOKRASI FUZIAH THORON.

NAK BUAT KERJA GILA LAGI?
(Jawatan Lebih Penting Dari Perjuangan Membela Rakyat Pahang?)


Jangan bertanya dahulu siapakah mamat yang dibulatkan wajahnya dalam gambar tersebut. Kita perbincangkan persoalan yang belegar sekitar perkaitan mamat itu dengan isu Lynas. Siapakah beliau tidak penting tapi peranan yang dimainkan olehnya itu adalah peri mustahak. Samada benar atau khabar angin artikel ini membincangkannya. Kita ajukan soalan-soalan ini :-
  1. Apakah peranan yang dimainkan olehnya dalam isu Lynas?
  2. Apakah sebabnya peranan itu dimainkan olehnya?
  3. Atas kepentingan siapakah peranan itu dimainkan olehnya?
  4. Siapakah menaja Fuziah Thoron dalam kempen anti Lynas?
  5. Adakah ianya berkaitan dengan dendam kesumat seorang bekas Menteri di peringkat Persekutuan?
  6. Adakah ianya berkaitan dengan jawatan Menteri Besar Pahang?
  7. Siapakah yang telah berjumpa YAB di Hawaii bagi melobi agar projek Lynas diteruskan selepas PRU13?
Segalanya akan terjawab apabila anda menyinggah di teratak SANGGAH TOK JANGGUT

Hairan bukan ? Segala pakar sudah mengesahkan bahawa Lynas tidak memudaratkan. Kenapa Fuziah Thoron masih berdegil? Tun Dr Mahathir pun sudah memberikan cadangan bahwa projekitu diteruskan dan  sekiranya didapati memudaratkan barulah diberhentikan. Projek ini adalah ilham YAB Perdana Menteri sendiri. Fikirkan.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANGKARA DURJA SIAPAKAH SELUDUP MASUK MAMAT INI DALAM PWTC?


TIKAM BELAKANG PERJUANGAN
(Perbuatan Khianat Atau Tidak Sengaja?)

sebelah ialah gambar ISHAM RAIS, orang PKR bekas Reformasi 98 dan pembawa fahaman SOSIALIS LIBERAL PLURAL
Perosak minda Perosak Agama Perosak Bangsa
Perosak UMNO
Perosak segala-galanya. Dulu dia pernah lari bersuaka politik selama hampir 20 tahun di Belgium. Hairan kan. Bagaimana beliau boleh dapat suaka politik di Belgium kemudian melanjutkan pelajaran di England. Kembali ke Malaysia di tahan sebentar dalam ISA. Difikirkan dia sudah taubat rupanya masih menebal lagi semangat perosaknya. Pernah masuk UMNO sekojap. Pastu terjun balik ke dalam dunia REVOLUSIONER.

Si Haramjadah ini menurut rakan bloger Hamba dan beberapa keterangan lisan lain mengatakan telah nampak berkeliaran di PWTC dan boleh naik sampai ke tingkat paling tinggi di PWTC. 

Kamonlah, walaupun dia seorang Melayu dan beragama ISLAM tapi hatinya, mentalnya dan semangatnya bukan lagi Melayu. Taulah beliau berasal dari Negeri Sembilan tapi pegangan politiknya ialah PKR. 

Persoalannya ialah kenapa beliau boleh berada di PWTC? Atas restu siapa? Boleh tolong jawab?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DIMANAKAH PERUNDANGAN MELINDUNGI PARA BLOGER DI MALAYSIA?


DUNIA SFERABLOG DI MALAYSIA.
(Kebebasan Bersuara & Perlindungan Terpakai bagi Penulis Maya .. Di mana Yah?)

Tertarik dengan artikel Tun Faisal Pengerusi UMB yang memetik sebuah keputusan mahkamah Oregon USA yang menyatakan bahawa undang-undang Perisai (Shield Law) tidak terpakai kepada penulis maya di negeri itu. Bermakna setiap penulis maya adalah terdedah kepada implikasi perundangan terpakai ke atas penulisan di blog. Shield Law adalah perlindungan khas kepada dunia kewartawanan di Oregon sebagai penzahiran kepada Hak Kebebasan Media yang diamalkan. Katalain, jika anda tinggal di Oregon dan anda adalah seorang wartawan yang menulis sebarang kisah di dalam sebarang media lama anda diberikan perlindungan. Tetapi jika anda seorang penulis maya yang berblog serta tak bertuan dan bernaung di bawah mana-mana grup ahli Senat dan Presiden Amerika Syarikat anda tidak diberikan perlindungan. Bagaimana pula di Malaysia?

Perundangan USA tidak terpakai pun di Malaysia malah USA bukanlah negara Komanwel yang mahkamah Malaysia boleh merujuk sebarang keputusan kes di bawah Doktrin Binding Precedence. 

Malaysia tidak mempunyai Shield Law atau yang seumpamanya. Kita hanya ada takrifan kepada Hak Kebebasan Bersuara di bawah Perkara 10, Akta Hasutan , Kanun Kesiksaan, Akta Fitnah, Akta Percetakan & Mesin Cetak dan peraturan-peraturan di bawah SKMM sahaja. Terbaru kita mempunyai Akta Tiup Wisel (WhistleBlower Act) 2010.

Takrifan 'Bloger' dan batasan kepada hak-hak penulisan di dunia sferablog ditentukan oleh akta-akta di atas dan Perkara 10 Perlembagaan. 

Berdasarkan kepada kes-kes terbaru yang melibatkan para penulis blog seperti dalam kes Dato Rais Yatim dan terhadap penulis-penulis blog pembangkang, sememangnya penulis blog terdedah kepada implikasi perundangan melainkan jika anda diperlindungkan di bawah grup di mana anda bernaung. Adakah itu mesej yang hendak disampaikan? 

Kalau itulah mesej yang hendak disampaikan bermakna adakah Tun Faisal memberikan isyarat perlu bernaung di bawah UMB untuk selamat dan mendapat perlindungan? Adakah ini bermakna fungsi dan peranan UMB sudah diselewengkan demi kepentingan peribadi berbanding perjuangan parti?

Apapun para bloger di Malaysia mempunyai AKTA TIUP WISEL 2010. Kesimpulannya, jika tindakan perundangan di ambil terhadap para bloger, para bloger masih ada jalan keluar lain. 

Maklumlah kadangkala berada di satu-satu tempat dan memegang jawatan juga tidak bermakna anda selamat dan kebal dari sebarang perundangan. Yea tak ?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MENDIDIH SERBAN NABI PALSU PAS PASAL MASJID.


I POLLOW U ........
(KPI Nabi Palsu Mengikut Ilham Bina Masjid, 20 tahun 1 Masjid)

Maka oleh juru bangun-bangun Nabi Palsu Nik Aziz yang duduk-tak-bangun dalam Unit Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun menafikan sekeras-kerasnya dakwaan bahawa PAS hanya bina kandang kuda untuk Nabi Palsu dan langsung tidak membina walaupun sebuah masjid sepanjang Nabi Palsu PAS di angkat menjadi Nabi. Nabi kena ada mukjizat tapi Nabi Palsu kena ada masjid juga. 

Antara lain si juru bangun-bangun itu mengatakan sepanjang 20 tahun Nabi Palsu PAS berkuasa adalah sebuah masjid di bina itupun setelah mendapat ilham di negeri China. nama masjidnya ialah Masjid Cina, PAS yang bina Cina dapat nama. 

Jadi sepanjang tempoh 20 tahun PAS memerintah Kelantan barulah mendapat ilham di negeri China untuk bina sebuah masjid Cina. Di negeri di bawah UMNO /BARSIAN NASIONAL pula tak perlu mendapat ilham di negeri China tapi masjid berlambak-lambak di bina kerana pertambahan penduduk dan pembukaan kawasan baru yang memerlukan masjid. 

Pendek cerita, sepanjang 20 tahun PAS perintah Kelantan perkembangan agama Islam dan dakwah Islam masih berada di tahap 20 tahun ke belakang. Kariah masih sama. Kariah tidak bertambah. Jadi apa PAS buat selama ini?

Kesimpulannya PAS gagal kembangkang dakwah dan agama Islam walaupun di kalangan pengikut tegar mereka sehinggakan Nabi Palsunya terpaksa ke negeri China untuk mendapat 'Ilham' membina masjid Cina untuk negeri China.

Kita tunggulah plak beberapa puluh tahun lagi bila Nabi Palsu PAS dapat ilham dari Nigeria, Zimbabwe, Amerika Syarikat dan Somalia. Bakal ada lah masjid Nigeria, Zimbabwe dan Bangladesh pula. Hairannya, Nabi Palsu pergi Mekah saban tahun dapat tajaan tapi takde pula dia dapat ilham di Mekah untuk bina sebuah masjid Mekah saban tahun. Pelik kan Nabi Palsu PAS nie. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

THE MALAYSIAN JOBS ... GOOD JOBS .. BAD JOBS .. DIRTY JOBS .. NO JOBS .. SOB .. SOB..SOB ..

THE MALAYSIAN JOBS
No Blow Jobs Please.

Artikel ini tajuk omputih kandungan Melayu Islam. Inilah kelebihan orang Malaysia. Macam DAP Rasis lah, masa pujuk orang Melayu ...cakap Melayu, masa kutuk orang Melayu.... cakap Ingeris, masa hina orang Melayu .... cakap Mandarin. Kuda PAS dan PKR masa dengar angguk-angguk, gelak-gelak, ketawa sampai nampak gigi kuning.

Orang Melayu pula , masa memuji dok di depan .... masa mengutok dok di belakang. Macam Anwar Ibrahim lah. Di depan orang ... nampak baik dan alim serta wara' sampaikan ulama tersohor pun kena tipo ... di belakang ... tang ini sensitip nanti masuk bab porno plak. 

Jadi rakyat Malaysia semua sudah matang kan? Anak-anak muda pun sudah lebih pandai sekolah. Oleh itu, muka-muka di atas itu korang sudah kenal sangat. Kesimpulannya, masa pilihanraya nanti pilihlah orang yang boleh buat Good Jobs, create Jobs dan bukannya  BLOWJOBS.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...