Isnin, 7 Januari 2013

DAP BERJAYA BUKTIKAN TUNTUTAN BERSIH TAK RELEVAN.

Semua orang sudah tahu hubungkait di antara BERSIH dengan MAJLIS PEGUAM dengan DAP dengan Ambiga.
Dalam DAP ada peguam.
Dalam BERSIH ada peguam.
Dan peguam macam Ambiga, Karpal Singh, Ngeh dan Nga adalah ahli DAP, BERSIH dan MAJLIS PEGUAM.
Semua orang dah tahu Ambiga pernah jadi Presiden Majlis Peguam melalui AMALAN UNDI POS YANG TAK TELUS.
Semua orang dah tahu Zairil jadi anggota CEC DAP sebab berlaku PENIPUAN PENGIRAAN UNDI.
Kesemua nama-nama besar yang di sebut menjadi KETUA KERANA PROSES PENGUNDIAN YANG DIMANIPULASI OLEH MEREKA SENDIRI.
Maknakata bila Majlis Peguam bersuara itu suara DAP.
Bila BERSIH BERSUARA itu SUARA AHLI DAP DAN AHLI MAJLIS PEGUAM YANG JADI AHLI DAP DUDUK dalam MAJLIS PEGUAM.
Bila DAP menipu dalam proses pengundiannya sendiri bermakna BERSIH JUGA MENIPU DALAM TUNTUTAN MEREKA.
OLEH ITU, SEMUA TUNTUTAN BERSIH ADALAH SKIM PENIPUAN SEBAB DAP SENDIRI PUN TAK WALK THE TALK MEREKA dalam BERSIH dan MAJLIS PEGUAM.
Tak relevan dah BERSIH kerana DAP sendiri membuktikan kepada semua bahawa mereka pun tak berminat dengan proses pengundian BERSIH.
Mereka pun tak amalkan apa yang tuntut dalam BERSIH yang di sokong MAJLIS PEGUAM
PENIPU BELAKA SEMUANYA ITU
TAKKAN KITA NAK IKUT PENIPU MACAM MEREKA ...
YEA TAK?

MAJLIS PEGUAM, AMBIGA & DAP TIDAK RELEVAN LAGI.

TAHUKAH ANDA ....


MAJLIS PEGUAM
 sudah berusia 114 tahun lamanya.
Dah tua sangat.
Dah nyanyuk.
Dah patut kena tukar.
dah tiba masanya PERLU ADA SEBUAH BADAN LAIN MEWAKILI DAN MENJAGA KEBAJIKAN kelompok di dalam bidang guaman di negara ini.

Sudah hampir berbelas tahun ahli Sekretariat Majlis Peguam dan Jawatankuasa Majlis Peguam dikuasai oleh ahli-ahli DAP dan PKR yang berfahaman SASAULIS.
Selama itu jugalah mereka MENGUASAI MAJLIS PEGUAM dengan hanya melalui proses UNDI POS daripada 3,000 ahli sahaja.
Keahlian Majlis Peguam sebenar ialah mencecah hampir 15 ribu lebih.
Belum pernah lagi senarai ahli Majlis Peguam di semak dan dikenalpasti samada masih boleh MENGUNDI ATAU TIDAK.

Inilah realiti Ambiga n da gang di dalam MAJLIS PEGUAM.
Jawatan dalam Jawatankuasa Majlis Peguam sudah menjadi seperti HAK PUSAKA TURUN TEMURUN dipusakai oleh AMBIGA N DA GANG.

Tiada siapa pun boleh mempertikaikan KEPUTUSAN UNDI POS MAJLIS PEGUAM atau MEMANTAU PROSES TERSEBUT.
Tidak ada seorang calun pun dibenarkan berbuat demikian di atas alasan KONONNYA TAK CUKUP DANA dan TAK CUKUP LOGISTIK- alasan yang memang TAK LOGIK.Sedangkan yang nak mengundi baru 15 ribu lebih sahaja.
Dan yang mengundi baru berjumlah 3 ribu orang sahaja.
Boleh dikatakan tidak ada ketelusan dan amalan demokrasi sebenar dipraktiskan oleh AMBIGA N DA GANG di dalam MAJLIS PEGUAM.
Mereka menjadi PEMBULI BERKUASA MUTLAK.
Mampu MEMBULI MANA-MANA AHLI MAJLIS PEGUAM TANPA DIPERSOALKAN.


KOTAK UNDI POS PUN TAK LUTSINAR DAN TERLETAK DI AKWAN TERBUKA & TAK DI KAWAL. SESIAPA SAHAJA BOLEH MASUKKAN KERTAS UNDI LAIN.

Keluhan salah seorang calun yang bertanding dalam pemilihan Jawatankuasa Majlis Peguam:-

Hari ini adalah hari terakhir untuk semua kertas undi pos pemilihan Bar Council di kembalikan kpd urusetia BC. Tepat jam 5.30pm ini, "katanya" peti undi yg tak lutsinar tu akan di seal.(Peti undi spt gambar) Saya sbg calon takkan tahu apa jadi kat kertas undi, tak boleh pantau proses kira undi, tau2 dpt result je. Lebih malang apabila tahu beberapa org Peguam tak terima pun ballot paper. I will make this thing big!

Seksyen 43 dan Seksyen 94 Akta Profesion Amalan Guaman 1974  perlu di pinda dan di ubah samasekali. Seksyen yang ada sekarang memberikan KUASA MUTLAK kepada Jawatankuasa Majlis Peguam dan Jawatankuasa Displin untuk bertindak sesuka hati mereka tanpa sebarang pemantauan.Keputusan yang mereka buat SUKAR UNTUK DIPERTIKAIKAN DI DALAM MAHKAMAH..

Bayangkanlah, keanggotaan Jawatankuasa Displin Majlis Peguam turut dianggotai oleh Jawatankuasa Majlis Peguam yang membuat penyiasatan serta bertindak selaku hakim mengadili mana-mana peguam yang dinamakan di dalam aduan. Ada masuk akai tak prosedur tu?

Sudah tibalah masanya suatu PERUBAHAN BESAR dilakukan untuk menjaga kebajikan golongan profesional dan separa profesional di dalam kerjaya guaman. MAJLIS PEGUAM dah tak boleh diharapkan lagi. Kutip duit je banyak sampai berbelas juta tapi kebajikan ahli diabaikan. Malah mereka pula menjadi PEMBULI kepada ahli-ahli mereka yang membayar yuran tinggi setiap tahun !


KENAPA PENGUNDI PAS & PKR MENDIAMKAN DIRI BILA SHAH ALAM DI TUKAR OLEH DAP?

Di petik daripada kiriman APA SENGEH-SENGEH :-
DULU LAGI DAH BAGITAU!!!!!!!!!!!........
Bandaraya Shah Alam adalah satu-satunya bandaraya yang mempunyai kepadatan penduduk Melayu yang tinggi....dan juga satu-satunya bandaraya yang menempatkan pelajar UiTM yang ramai....suatu masa dahulu Shah Alam mempunyai ekonomi dan tatasusila sosial yang di monopoli oleh Melayu yang berpegang kepada hukum hakam agama Islam.....
Oleh kerana itu Democratic Action Party secara senyap dan berterusan ingin mengubahnya menjadi bandaraya yang bukan lagi di monopoli oleh Melayu...perkara ini di lakukan dengan begitu terancang sebagaimana mereka mengubah Melayu Singapura sehingga kini...
Sayangnya agenda jahat DAP ini di sokong sepenuh hati dan jiwa raga oleh PAS - Parti Islam Se-Malaysia (فاس) tanpa memikirkan masa depan anak bangsa Melayu yang akan terkorban gara-gara agenda jahat ini.
Satu kesilapan besar bagi PAS hanya menurut kata dan tidak menuntut HAK mereka yang sebenar di dalam EXCO NEGERI SELANGOR dan PULAU PINANG.

Sepatutnya, PAS menuntut EXCO bagi Hal Ehwal Agama Islam dan EXCO Kerajaan Tempatan serta EXCO pelaburan ekonomi diberikan kepada mereka berbanding dengan keistimewaan yang diperolehi oleh DAP.

Siapa boleh melupakan isu DUMC?
Siapa boleh melupakan keangkuhan Ronnie Liu mengarahkan dikembalikan semua birbir yang di rampas?
Siapa boleh melupakan Ronnie Liu meluluskan berbagai jenis rumah dan pusat maksiat di sekitar Shah Alam?
Siapa boleh melupakan bagaimana sebuah KELAB MALAM PERTAMA diluluskan oleh pemimpin DAP PKR dan PAS di SHAH ALAM?

DAP memusnahkan semua mercutanda SHAH ALAM  SEBAGAI BANDARAYA MELAYU 100%.
Ini mampu dilakukan oleh DAP melalui bantuan dan sokongan MELAYU PKR dan PAS. 

Jika anda benar-benar sayangkan AGAMA ISLAM, maka pastikan pada PRU 13 anda tidak menyokong dan mengundi samada PKR, DAP atau PAS di atas nama PAKATAM AHZAB SASAULISMA (PR).
Lagipun PR tak WUJUD dan TIDAK BERTANDING pun.

FAKTA MENGENAI ZAIRIL , NGEH, NGA & NIZAR NGOK.

FAKTA YANG ANDA PATUT TAHU MENGENAI DAP.

Zairil bukanlah orang Melayu dari segi keturunan dan darah. Jika beliau adalah MELAYU pun itu ditakrifkan mengikut PERLEMBAGAAN yang di tentang hebat oleh Guan End dan Kit Sialan serta DAP. Jadi dimanakah MELAYU nya ZAIRIL ? Berikut yang di petik daripada rakan fesbuk APA SENGEH-SENGEH:-
Orang2 lama di kampung Kanchut, Alor Setar memang mengetahui bahawa Pak Khir Johari mengahwini Che Tom Abdul Rahman (Puan Seri Kelsom) pada tahun 1943....dan Che Tom meninggal pada 20 September 1994. UMUM JUGA MENGETAHUI BAHAWA CHE TOM DAN PAK KHIR MEMPUNYAI 7 ORANG ANAK.
Selepas Che Tom meninggal dunia, Pak Khir berkahwin semula dengan Puan Seri Christine Lim pada February 1996, jika Zairil di lahirkan pada 1996 atau 1997 maka Zairil sekarang berumur 17 atau 18 tahun...umur Zairil sekarang 30 tahun.
ALAMAK!!!!!! KACAU!!!!! TERLEBIH 13 atau 14 TAHUN
SAH DAN SAHIH bahawa Zairil Khir Johari BUKAN ANAK KANDUNG PAK KHIR, BELIAU ADALAH ANAK CHRISTINE LIM BERSAMA BAPAK KANDUNG ASALNYA YANG BERBANGSA CINA.
SAH. DAN SAHIH ZAIRIL ADALAH CINA BUKAN MELAYU SEPERTI YANG DI BOHONGKAN OLEH Lim Guan Eng hanya ahli dan pemimpin serta penyokong PAS - Parti Islam Se-Malaysia (فاس) yang boleh di bohongkan oleh CM Lim Guan Eng
dan kiriman ini:-
PERHATIAN
Ini nombor kad pengenalan Zairil Khir Johari 821017-71-5183....maknanya dia lahir tahun 1982 bulan Oktober 17hb....
Mak dia si Christine Lim kahwin ngan Pak Khir pada tahun 1996....
ZAIRIL IALAH ANAK ANGKAT/ ANAK TIRI KHIR JOHARI.
ZAIRIL ANAK CINA TOTOKS.

Berkenaan hubungan famili di antara Ngeh, Nga dan Nizar di mana Ngeh & Nga memperolehi 10 526 ekar tanah di Kelantan, hasil sedekah jariah Pok Nik bagi meraikan Nizar menjadi MB Perak; mereka bertiga adalah sepupu sepapat. Ngeh dan Nga adalah anak saudara Chin Peng. 
Kiriman daripada APA SENGEH-SENGEH
Tahukah anda,
Ngeh Koo Ham 倪可汉 adalah bersaudara dengan Nga Kor Ming...dan kedua-dua mereka adalah anak saudara kepada Chin Peng..kalau mereka berdua itu mempunyai pertalian darah dengan Mohammad Nizar Jamaluddin..maka akan adalah Ngeh, Nga dan Ngok...
Berhati-hati dengan anak saudara Chin Peng ini...
Ingatlah, semasa Nizar menjadi MB Perak, beliau bermurah hati menambahkan sedakah jariah Pok Nik dengan meluluskan Hakmilik Kekal 999 tahun yang bersalahan dengan perundangan negara dan negeri.

Jika anda mengundi PAS dan berfikir anda membantu penubuhan NEGARA ISLAM dan perlaksanaan HUDUD, ketahuilah pada 18.12.2009, Hj Hadi dah sain mati dengan DAP & PKR menggugurkan NEGARA ISLAM & HUDUD. Ini disahkan oleh kenyataan Lim Kit Siang dalam belognya bahawa
"Kerjasama di antara DAP dan PAS dan PKR bukanlah untuk menegakkan NEGARA ISLAM dan HUDUD tapi untuk mengembangkan PLURALISMA dan hak-hak LGBTX"
Kemudian hal ini disahkan oleh HUSAM MUSA.


image

MENGUNDI PAS BERMAKNA ANDA MENGUNDI UNTUK MENGEMBANGKAN PLURALISMA (SUATU KESESATAN) DAN MEMPERAKUI AMALAN LGBTZ SEBAGAI SAH DAN LAZIM.

MENGUNDI PAS BERMAKNA ANDA SETUJU DENGAN DAP, PKR & PAS untuk menggugurkan NEGARA ISLAM dan PERLAKSANAAN HUDUD seperti yang termaktub dalam BUKU JINGGAY dan PERJANJIAN PERSEFAHAMAN DAP PKR & PAS pada 18.12.2009.

JANGAN TERTIPU dengan PENIPUAN DAP, PAS & PKR.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...