Sabtu, 21 September 2013

Azalina Utamakan Kepentingan Agama Bangsa Dan Negara & Ketepikan Kepentingan Diri.

KENYATAAN AKHBAR DATO’ SRI AZALINA OTHMAN SAID
JUMAAT 20 SEPTEMBER 2013

1.  Setelah mengambil kira nasihat dan pandangan daripada pelbagai pihak, saya dengan penuh takzim mengesahkan tidak akan menawarkan diri sebagai calon bagi jawatan Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia didalam pemilihan parti kali ini.

2.  Saya yakin keputusan saya ini akan diterima baik oleh semua pihak demi perpaduan dan keutuhan UMNO. Sebagai seorang yang setia kepada kepimpinan parti dan  sayang serta cintakan UMNO, apa yang penting bagi saya ialah melihat UMNO terus padu, utuh dan unggul  bagi kita bersedia dari sekarang untuk menghadapi Pilihanraya UMUM ke-14 nanti.

3.  UMNO ialah sebuah parti yang berasaskan prinsip demokrasi. UMNO bukan dimiliki oleh individu atau pihak tertentu. UMNO adalah untuk semua ahlinya demi menjaga kepentingan dan hak orang Melayu.

4.  Saya juga secara rasmi mengumumkan penawaran diri saya sabagai calon bagi jawatan Ahli Majlis Tertinggi UMNO Malaysia dan Ketua UMNO Bahagian Pengerang.  Saya yakin dengan pengalaman dan kebolehan yang ada pada diri saya sebagai Ahli Parlimen selama 3 penggal sehingga hari ini dan pernah menjadi Menteri Kabinet serta Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia merangkap Naib Presiden UMNO, saya mampu mencurah bakti dan berkhidmat kepada parti, ahli-ahli UMNO, bangsa, Negara dan Agama. 

5,  Disini saya saya juga ingin mengambil kesempatan mengulas kenyataan Datuk Seri Shahrizat  Abdul Jalil, dengan mengucapkan jutaan terimakasih kepada  beliau yang telah menjanjikan sokongan padu Pergerakan Wanita UMNO kepada saya bagi merebut jawatan Ahli Majlis Tertinggi.

Sekian, terima kasih.
Dato’ Sri Azalina Dato’ Othman Said
Ahli Parlimen Pengerang (P157)

Akhirnya, segala persoalan mengenai Dato Azalina Othman Said didalam PAU, terjawab. Dan amat perlulah, Kak Ijat menunaikan janji-janjinya. Terbukti Dato Azalina Othman Said bukan seorang yang gilakan kuasa dan jawatan. Sanggup berkorban demi keutuhan parti dan mendahulukan perpaduan ahli serta Hak Orang Melayu.  

“Umno adalah untuk semua ahlinya demi menjaga kepentingan dan hak orang Melayu,” kata Azalina.

Beliau yakin pengalamannya sebagai Ahli Parlimen selama tiga penggal berturut-turut, pernah menjadi Menteri kabinet, pernah menjawat Naib Presiden, pernah menjadi Ketua Pergerakan Puteri UMNO, mampu digunakan untuk berbakti dan berkhidmat kepada parti, ahli-ahli UMNO, agama, bangsa dan negara.

Beliau akan mempertahankan jawatan Ketua UMNO Bahagian Pengerang. Dan memilih untuk bertanding Ahli Majlis Tertinggi UMNO. Inilah pemimpin yang kita perlukan. Sanggup ketepikan kepentingan diri, tidak tamak jawatan dan kuasa. Menghormati yang lebih tua dan menyayangi yang lebih muda daripadanya. 

Jadi, ambe serulah kepada semua 150,000 orang perwakilan yang bakal mengundi, berilah undi anda kepada Dato Aza bagi membolehkan kita mempunyai seorang pemimpin berjiwa besar seperti beliau didalam saf kepimpinan UMNO. 

Ambe respeklah Dato Aza.
Kak Ijat, anda wajib tunaikan janji-janji anda!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...