Selasa, 29 Mei 2012

NIZAR SOSIALIS MEMANG BAGIDOL.


NIZAR SOSIALIS mengomel mengenai pembelian nombor plat WWW 1 oleh Raja Muda Johor. Kenyataan bahlol Nizar Sosialis itu di balas oleh Raja Muda Johor seperti berikut:-
"Keluarga Diraja Johor tidak pernah mengambil apa-apa Wang daripada kerajaan sejak zaman Almarhum Sultan Ibrahim. Selesa untuk tidak meminta dari MB atau dari mana-mana pegawai Kerajaan. Wang yang diperuntukkan kepada Bapa saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tunku Mahkota dimasukkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim. Ini bertujuan (Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim) untuk membantu rakyat dan Kerajaan Negeri Johor. Sejak saya menjadi Raja Muda, tidak sekali-kali saya mengambil 1 sen daripada kerajaan hingga ke hari ini. Ia Wang Rakyat saya. Jadi sebelum Anda buka mulut anda, sila selidik."
Kemanakah perginya wang pembelian tersebut? Sudah tetulah masuk ke dalam kantung perbendaharaan negara. Jadi adakah pembelian itu sia-sia apabila wang pembelian tersebut kembali semula kepada rakyat? Seperkara lagi tuduhan melulu puak sosialis religus seperti Nizar yang semakin kemarok publisiti adalah melampaui batas. Raja Muda Johor tidak menggunakan WANG RAKYAT. Sebaliknya menggunakan wang kekayaan keluarga DiRaja Johor yang sememangnya dah kayo rayo sejak sebelum merdeka lagi.

Para Sultan Melayu ini kaya-raya sejak dulu lagi sebab memang pandai berniaga sejak dulu lagi. Nizar Sosialis saja yang tak pandai nak berniaga dan jadi kaya sebaliknya membeli Camry guna duit RAKYAT semasa beliau berkuasa dulu. Pi raaaahh mabok !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...