Selasa, 20 Disember 2011

BIAR BETUL SPR ........ 7 PINTU NERAKA DI BUKA.


SPR kata akan melakukan perkara-perkara ini:-
  1. Masa Bantahan 1 jam pada hari penamaan calun akan dihapuskan. 
  2. Kelayakan calun di atas kuasa penuh Pegawai Pengurus.
  3. Sebarang bantahan atas kelayakan calun di buat selepas pilihanraya melalui petisyen pilihanraya. 
  4. Dakwat kekal digunakan
  5. Tiada calun dibenarkan menarik diri di saat-saat akhir.
  6. Mempamirkan daftar pemilih baru selama 14 hari.
  7. Membersihkan daftar pemilih baru setiap hari.
  8. Meminta agar kesilapan tidak dihebohkan ke media jika berlaku satu atau dua kesilapan.
Pada fikiran hamba, sistem pilihanraya tidak perlu diubahsuaikan tetapi penjawat-penjawat tertinggi dalam SPR yang amat perlu di tukar SEGERA !

Dalam 8 cadangan, 7 cadangan membuka PINTU NERAKA untuk rakyat Malaysia. Patutlah PKR DAP dan PAS mendiamkan diri sahaja, rupanya mereka sudah dapat apa yang mereka hajati. 

Hamba berharap agar masa bantahan 1 jam itu diperbetulkan kembali. Kekalkan malah jika perlu di tambah lagi masa bantahan tersebut. Manakala calun tetap dibenarkan menarik diri pada saat-saat akhir. Mengenai dakwat kekal, hamba berharap agar ianya hanya digunakan atas kerelaan pemilih. 

Membuka ruang petisyen pilihanraya sebagai satu-satunya cara bantahan akan menjadikan suasana selepas pilihanraya menjadi kucar kacir dan huru-hara. Percayalah, di mana kawasan pembangkang kalah tipis, ianya akan di rujuk ke mahkamah dan ini mengganggu proses penubuhan kerajaan jika berlaku kemenangan tipis. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!


MAK, ADIK NAK CUNAT AKAK DOKTOR COMEY.

MUSIM BERKHITAN SUDAH DATANG.


Mak ... adik nak cunat ... akak-akak doktor comey-comey la ... 

akak nyer fesbuk apa?


Akag single lagi ke?


Akaq cenyum la ciket ...


Akaq sporting laaa ... nombor BBM ...


MAKKKKK !!!!! MOMOK !!!!!!!!!
ADIK NAK UNDI BN LAH , DALAM BN TAKDE MOMOK CAMNIE.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

THE BN'S DILEMMA: IS THE GLASS HALF FULL OR HALF EMPTY?


PERSPECTIVE is the most important factor that sprung the Renaissance which triggered intellectualism in the West. That's what is believed to be. But before those white men discovered perspective, their drawings lost finer details and everything is out of order. Guess what, perspective was introduced by renowned Moslem scholars in the late 11th century only to be picked up by white men in the late 17th century. Thereafter, perspective has been the essence of power struggle over the ages.


Perspective in the Malaysian politics draws two basic horizontal line of arguments i.e. is the glass half full or half empty? The People's Coalition put forward their arguments in the half-empty perspective whilst the National Front / BN is always put in the defence of the half full glass perspective. Hence, which perspective is the most believed by the people? 

Over 54 years the National Front has never changed its half full glass perspective until recently when DS Najib's administration realized the need to fill up the half empty side of the glass. 

The sudden change of perspective has given an edge to the National Front at the same time it is a blow to the People Coalition which took them off  balanced. 

It is up to the rakyat  to choose which perspective is more favourable to them.  Methinks to follow suit the change of perspective by the National Front as now it is so obviously clear that the half empty glass perspective is a thing in the past. It is being fill up  by the BN's new perspective.

PAT YOUR CHEST AND HAVE FAITH. 

MAHASISWA LAIN MULA BERTINDAK MEMPROTES SMM.

Seot Adam ! Seot GAMIS ! Seot BEBAS ! Seot SMM
Korang Punya Pasal Kitaorang Pula Tercalar Maruah.

SMM, GAMIS & BEBAS MULA DI SISIH OLEH MAHASISWA BIJAK.
(Perkakasan Politik Baru dan PKR Mula Merasa Bahana)


"SEOT LA LU BRADER !!!" Ungkapan slanga mahasiswa pada zaman 90an. Membawa maksud "Sial Kamu" menzahirkan ketidakpuashati terhadap sesuatu tindakan yang tidak wajar. 

Mahasiswa-mahasiswa USM telah mencapai kata sepakat untuk mengecam tindakan Adam Adli. Tindakan Adam Adli yang didalangi oleh PKR telah mencalarkan maruah mahasiswa lain. Mereka berpendapat bahawa tindakan Adam Adli adalah begitu biadap dan tidak mencerminkan perwatakan seorang mahasiswa di alaf 21. 

Sehubungan dengan itu, mereka telah membuat lapuran polis di IPD Jalan Petani mendesak agar Adam Adli dan para penghasut mahasiswa bertindak secara primitif di ambil tindakan tegas. Lapuran polis itu di buat agar insiden-insiden sama atau insiden lain yang memalukan serta mengaibkan mahasiswa tidak berulang lagi di masa depan.

Habislah Adam Adli. Baru sahaja beliau mengertak pihak berkuasa dengan penuh keangkohan kononnya jika beliau di tangkap seluruh mahasiswa aka memberontak. Nampaknya dakwaan SMM dan Adam Adli bahawa tindakan mereka direstui dan mewakili suara semua mahasiswa di Malaysia ternyata adalah suatu pembohongan dan kepalsuan yang terkeluar dari mulut mereka yang sudah terdesak tetapi masih angkuh dan sombong untuk mengakui kesilapan sendiri. Berani buat berani tanggung ya encik-encik SMM. 

Sekalung tahniah kepada mahasiswa yang berani tampil ke depan membaikpulih imej mahasiswa. Jika SMM GAMIS dan BEBAS mengutuk anda dan memperlekehkan anda balaslah kembali ejekan dan cacian mereka dengan bernas dan penuh berhemah. Anda kumpulan Mahasiswa Bijak manakala mereka adalah Mahabahlol PKR. Anda telah menunjukkan kematangan manakala mereka masih kebudakan kehingusan hijau meleleh.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

UPSI AMBIL TINDAKAN & MT UMNO BILA NAK AMBIL TINDAKAN KE ATAS PUDIN?

Nyusahkah Mak Bapak Ko sahaja la Beruk SMM.

UPSI AKAN AMBIL TINDAKAN KE ATAS ADAM ADLI , MT UMNO BILA NAK AMBIL TINDAKAN KE ATAS PUDIN, UMNO REFORM DAN BEKAS LULUSAN IKD?

TANJUNG MALIM: Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi menyiasat seorang pelajarnya yang didakwa bersikap biadap menurunkan bendera memaparkan gambar Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak dalam kejadian di Dataran Menara Dato’ Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di ibu negara, Sabtu lalu. 

Naib Canselor UPSI, Prof Datuk Dr Zakaria Kasa berkata, jawatankuasa yang dipengerusikan Dekan Pusat Pengajian Siswazah, Prof Madya Dr Mohamad Suhaily Yusri Che Ngah, sedang mengumpul bukti termasuk gambar yang disiarkan beberapa laman blog berhubung pembabitan pelajar terbabit sebelum sebarang tindakan lanjut diambil.

Katanya, selepas penyiaran berita dan gambar berhubung pembabitan pelajar UPSI terbabit, pihak universiti beberapa kali cuba mencari dan menghubungi pelajar berkenaan untuk mendapatkan penjelasan tetapi tidak berhasil kerana telefon bimbitnya ditutup selain tiada di sekitar kampus.

“Pihak universiti sendiri tidak merestui perbuatan pelajar terbabit apatah lagi bakal menjadi pendidik. UPSI memberi jaminan akan mengambil tindakan sewajarnya kerana jika benar dia bertindak demikian, ia jelas menjatuhkan imej UPSI pada mata masyarakat,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menerima memorandum bantahan dari UMNO Bahagian Tanjung Malim bersama parti komponen Barisan Nasional (BN) dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta wakil penduduk meminta UPSI mengambil tindakan tegas terhadap pelajar itu di depan universiti terbabit, semalam.

Pelajar semester lima Pengajian Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) berusia 23 tahun yang juga peserta demonstrasi membantah Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU), didakwa menurunkan bendera tertera gambar Najib serta menggantikannya dengan bendera perhimpunan berkenaan Sabtu lalu. 
Kejadian dikatakan berlaku apabila kumpulan mahasiswa membabitkan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) berhimpun bagi menyerahkan memorandum kepada Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (SUHAKAM) bagi menuntut pemansuhan AUKU.

Sementara itu, Ketua UMNO Bahagian Tanjung Malim, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib, yang mengetuai penyerahan memorandum berkenaan berkata, kejadian itu jelas menunjukkan sikap biadap pelajar terbabit sekali gus menjejaskan nama baik institusi pengajian tinggi awam (IPTA) khususnya UPSI.


UPSI wajib juga mengambil tindakan ke atas semua kepimpinan SMM, GAMIS dan BEBAS di UPSI yang terlibat sama. Kepada MT UMNO pula bila lagi hendak ambil tindakan ke atas Pudin, UMNO Reform dan bekas lulusan IKD? 

Kepada semua mahasiswa amanah dan tanggungjawab kamu semua yang utama dan pertama ialah menghabiskan pengajian anda dengan cemerlang. AUKU bukan penghalang kebebasan anda. Samalah seperti tanda ' DI LARANG MEROKOK' kepada bukan penghisap rokok. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

CERITA KAK WAN JIJAH TENTANG KENANGAN TERINDAH BANG NUOR DI JAKARTA.

CERITA AKAQ WAN JIJAH TENTANG KENANGAN TERINDAH BANG NUOR DI INDON DENGAN YULI.

Cerita Akaq Wan Jijah :
Terfikir juga saya, sampai bilakah 
semuanya harus saya pendam 
sahaja? 

Indah, 

manis, 

sedih, 

geram,

marah, 
kasihan, 
meluat dan jijik
semuanya ada. 
Ia adalah sebahagian daripada aturan Allah kepada kami sekeluarga dan saya redha, cuma di sana ada tuntutan bagi kita sebagai hambaNya agar sentiasa berusaha membuang segala kefasadan dan mengambil segala kebaikan. Saya adalah seorang wanita biasa yang mempunyai keinginan dan impian tersendiri. Bezanya cuma, saya adalah isteri kepada seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim.

Kata Nurul Izzah:-
Papaku Hebat tapi beliau Beban Politik kepada Pakatan Haram Jadah

Kata anak lelaki Anwar Ibrahim si Ihsan:
Saya malu hendak balik ke Malaysia dengan apa yang Papa dah buat kepada Saiful.

Kata Pisau:-
Nikko Hotel, Jakarta. Indonesia 5hb Jun 2010, apakah yang berlaku antara bang Nuor dengan Mas Yuli?


Kata Hamba:-
Jom dengar apakata Samson dalam lagu nie ........


TEPUK DADA TANYA IMAN!

NGA KOR MING & WIFE THE SLEEPING PARTNER

NGA KOR MING TIRU JAWAPAN KAK IJAT MEMALUKAN PKR & DAP.
PADAN MUKO KO KORMING RASIS.


While admitting that his wife Wong Seow Ching's company had won a tailoring contract for lounge suits for Ipoh City councillors in 2008, Nga insisted that everything was above board.


“The firm got the tailoring job after an open tender exercise conducted by the Ipoh City Council."(Then Menteri Besar Mohamed) Nizar (Jamaluddin) and I were never on the tender board, and we did not interfere in the decision-making (either),” he said when contacted.“I challenge them (the bloggers) to lodge a report with the MACC.”Nga said the firm, Ethan & Elton Sdn Bhd, which had entered the bid at RM650 per lounge suit, is managed by Wong's business partner.“My wife is only a sleeping partner,” said Nga, who was state exco member in charge of Education, Local Government, Housing and Public Transport 
“The firm got the tailoring job after an open tender exercise conducted by the Ipoh City Council."(Then Menteri Besar Mohamed) Nizar (Jamaluddin) and I were never on the tender board, and we did not interfere in the decision-making (either),” he said when contacted.“I challenge them (the bloggers) to lodge a report with the MACC.”Nga said the firm, Ethan & Elton Sdn Bhd, which had entered the bid at RM650 per lounge suit, is managed by Wong's business partner.“My wife is only a sleeping partner,” said Nga, who was state exco member in charge of Education, Local Government, Housing and Public Transport.

Caught by the balls , aren't you Nga Kor Meng? What a shame for a politician whose political ally told a big lie about NFC.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MOHON BANTUAN, APA YANG SI PUDIN MEREPEK INI?


SAIFUDDIN ABDULLAH YANG KAWAL MACHO TAPI KANTOI.

Melihat dari perwatakan dan perawakan Saifuddin Abdullah pelopor Politik Baru ternyata beliau ini sendiri pun tidak tahu apakah halatuju yang mahu di bawanya. Gara-gara Politik Baru beliaulah menyebabkan seorang mahasiswa Adam Adli bertindak di luar batasan dan akhirnya mendapat kecelakaan. Jika tiada Politik Baru kemungkinan besar Adam Adli menumpukan perhatian kepada pengajiannya dan mampu menjadi seorang guru yang berkaliber.Adam Adli menjadi mangsa keadaan kerakusan seorang politikus bernama Saifuddin Abdullah dan diburukkan lagi dengan hasutan Anwar Ibrahim. 


Saifuddin Abdullah, Anwar Ibrahim, cheguBard, Isham Rais dan seluruh kelompok Pembaharuan wajib dipertanggungjawabkan di atas tindakan 300 mahabahlol dan Adam Adli. Kesemua pemimpin mahasiswa yang terbabit juga wajar memikul tanggungjawab. Jangan hanya mahu berlagak sahaja. Mereka semua telah mengaibkan seluruh warga mahasiswa yang tidak bersalah dan mengheret mereka ke kancah perebutan kuasa politik yang tidak membawa sebarang manafaat kepada mahasiswa.


Meneliti sms dan penjelasan Saifuddin Abdullah ternyata beliau ini seorang pemimpin angkuh sombong dan berlagak pandai tapi otaknya berada di kepala lutut dan tidak berani memikul tanggungjawab. Bagi sms Saifuddin sila klik di sini SEMUTHITAM 

SMS si Pudin:-

1) Sy d tel penganjur BEBAS klu sy sedia trima memo mrk d pwtc. Masa tu mrk sdg berarak k sana. Sy kt ok. Sy fikir klu cepat trima, cepat mrk bersurai. Betul, lps sy trima, tak lama, mrk brsurai.

2) sy tiba d pwtc, mrk riuh minta sy berucap. Sy berucap sikit sekadar tenangkn keadaan, kemudian trima memo.

3) sy tak nampak bendera gambar DSN diturunkn. Masa nak balik, sy nampak smua bendera gambar Pres UMNO ada brkibar.

4) lps tu ada tweet kt gambar itu diturun.

5) sy tweet kt sy tak nampak, tp klu benar, ia salah.

6)lps tu, sy tweet kt sdg hubungi penganjur.

7) sy sms penganjur minta keterangan.

8) penganjur tweet kt ia brlaku. Mrk sms sy kt pengawal naikkn smula.

9) sy tweet kt tindakan turun bendera tu terkutuk, penganjur mesti minta maaf.

10) penganjur tweet kt akn bincang mlm ni langkah selanjutny.

11) pd masa sama, banyak tweet kutuk sy. ini dah biasa. Tq. (12.50pg


Penjelasan si Pudin
Klik di sini DR NOVANDRI 
''Sesiapa sahaja boleh membuat tafsiran tetapi kehadiran saya di sana (PWTC) hanyalah semata-mata untuk menerima memorandum. Saya menjunjung kebebasan bersuara dan politik baru yang sihat dan segar dalam mematangkan demokrasi.

''Saya juga menjunjung idealisme perjuangan mahasiswa dan percaya kepada mereka. Tetapi, perbuatan menurunkan bendera itu tidak mewakili apa yang dimaksudkan itu.

''Justeru, saya mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan itu dan menuntut pihak bertanggungjawab memohon maaf kepada Perdana Menteri," katanya pada sidang akhbar di lobi Parlimen di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan liar peserta demonstrasi anjuran SMM dan Bebas yang menurunkan bendera Najib di pekarangan PWTC semasa menyerahkan memorandum bantahan berhubung AUKU kepada UMNO.

Saifuddin berkata, ketika kejadian, beliau yang telah dihubungi penganjur demonstrasi itu kemudiannya bersetuju untuk menerima memorandum tersebut kerana mendapat maklumat sumber yang mereka sedang berarak ke PWTC dengan diselia polis.

''Bagi saya, kalau cepat saya menerima memorandum terbabit, maka cepatlah mereka bersurai. Telahan saya betul kerana tidak lama selepas itu mereka bersurai. Namun, saya hanya mengetahui insiden menurunkan bendera berkenaan melalui Twitter kira-kira sejam saya meninggalkan PWTC.

''Saya menghubungi penganjur dan mereka mengakui ia dilakukan oleh seorang anggota mereka tetapi bendera itu telah dinaikkan semula tidak lama selepas itu. Sebelumnya, pada sebelah pagi, saya telah mempengerusikan Meja Bulat Pindaan AUKU di ibu negara dan ia berjalan baik.

''Perundingan itu adalah bagi mendukung hasrat Perdana Menteri untuk meminda AUKU. Insiden menurunkan bendera Perdana Menteri bukan sebahagian daripada demokrasi yang dimaksudkan. Ia menguatkan lagi komitmen untuk menegakkan demokrasi yang sebenar dan ingin dicapai oleh pindaan AUKU," tegasnya,

Ditanya sama ada peserta demonstrasi yang bertindak membuat kekecohan di PWTC telah dikenal pasti dan tindakan kementerian terhadap mereka yang dikatakan penuntut institusi pengajian tinggi, ujarnya, ia berlaku di luar kampus dan akan menyerahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut - UM
sms dan penjelasan yang diberikan oleh si Pudin ternyata hanya kenyataan yang menzahirkan sikap ' Baling Batu Sembunyi Tangan' Skrip yang disediakan terlebih awal bagi insiden tersebut ternyata adalah skrip paling bangang yang pernah seorang politikus buat sepanjang ketamaddunan manusia.

Kita cabar si Pudin tunjukkan semua bukti panggilan dan twitter yang dinyatakan olehnya. 

Cukup anih apabila semasa di dalam perarakan menuju ke PWTC tiba-tiba penganjur teringat hendak menalipon si Pudin. Pada waktu itu di mana lokasi penganjur dan di mana pula lokasi si Pudin?Bagaimana penganjur boleh ada nombor talipon si Pudin melainkan perkara itu sememangnya sudah di rancang teliti dari awal dan dalam pengetahun si Pudin? Kenapa si Pudin tidak mengalihkan sahaja lokasi menerima memorandum ke lokasi neutral? Contohnya di depan tandas awam berdekatan sahaja. Kenapa si Pudin? 

Elok berambus sahajalah si Pudin bawa sekali pepuak jahanam kamu. Kamu telah memangsakan seorang mahasiswa yang mempunya masa depan cerah. Kamu, Anwar IBrahim dan segala politikus jahanam dalam Politik Baru telah membaruakan dan memangsakan seorang mahasiswa. Ini ke Budaya Politik Baru kamu? Menjadikan mahasiswa sebagai mangsa keadaan dan berurusniaga dengan pihak musuh politik UMNO demi kepentingan kerjaya politik kamu sahaja? Dalam dunia ini kamu sahajakah manusia yang paling mustahak?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SIAPA PUNYA DUIT INI & MILIK SIAPAKAH CHINADOLL INI/

Ini duit turun dari Langit Ke? Lihat gelagat Lebai-lebai Kera PAS macam tak pernah tengok DUIT! Bayangkan kalau mereka urustadbir khazanah negeri dan harta rakyat.
Bang Nuor dan PKR , " Kenangan Terindah " Ini bukan gelfren Adam Adli atau skandal akaq Wan Jijah. Macam pernah tengok mukanya ... tapi di mana yah ????? ... he he he TEPUK DADA TANYA IMAN!

WOOOOOOO ADUN DAP RASIS MATI !

ADUN DAP BUKIT GASING EDWARD LEE SUDAH MENJADI MENDIANG PADA 2OHB DISEMBER 2011.


KUALA LUMPUR, 20 Dis — Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kerusi Bukit Gasing Edward Lee Poh Lin meninggal dunia hari ini, demikian menurut rakan-rakannya. 


DAP RASIS PULAU PINANG BAZIRKAN RM5 JUTA!

PEMBAZIRAN YANG DISENGAJAKAN?
(Projek tempat Letak Kereta Bukit Bendera)

Rejim DAP Rasis cuma bernilai RM100.00 sahaja. Manakan tidak, Goon End kalipah kiasu paling celaka dalam sejarah asik membebel mengenai pemberian RM100.00 tunai di sana dan di sini. Tidak pernah melebihi RM100.00, itulah nilai rejim DAP Rasis Pulau Pinang. 

BLIEZTKRIEG ANWAR IBRAHIM YANG TERKANTOI.

Awat? Ceq Dah Terkantoi Ni Dok Tunggu 9hb Januari 2012.

BLIEZTKRIEG ANWAR IBRAHIM YANG TERKANTOI 

Anwar Ibrahim mengamalkan Wahdatul Wujud suatu fahaman yang menjadikan pengamalnya menyangka dirinya lebih Tuhan daripada Tuhan. Sememangnya pengamal Wahdatul Wujud mempunyai kelebihan luarbiasa. Ini tidak mustahil kerana janji Allah swt ialah menambahkan lagi kesesatan kepada mereka yang sesat jalannya. Baca artikel yang hamba pernah tulis DI SINI.

KERANA TIDAK TAHAN DI BULI DAP RASIS, ANAK POK NIK BALUN HARAKAH TIDAK BERETIKA.

Harakah Tidak Beretika Balun Abe Ambo Nasharuddin Mat Isa

APAKAH TANDANYA BILA NIK ABDUH ANAK POK NIK BALUN HARAKAH TIDAK BERETIKA?

Perkara ini telah didedahkan oleh rakan bloger hamba 'Tenggara Is Southeast' seorang anak muda. Tulisannya penuh bertenaga dan bernas. Selalulah kunjugi blog adik hamba tersebut klik di sini TENGGARA IS SOUTHEAST (TIS)

TABIK PENGHORMATAN KEPADA ABANG LAN YANG MENYERGAH. ADAM ADLI.

Oleh kerana Adam adli dan SMM berlaku kurang ajar maka abang Roslan memberikan sedikit ajaran kepada Adam Adli. Jangan nak fitnah pula abang Roslan sebagai samseng upahan UMNO. Beliau adalah seorang Melayu yang tidak mahu anak muda Melayu seperti Adam Adli hilang hormat kepada institusi Melayu. Inilah yang hamba katakan dalam artikel terdahulu tindakan biadap Adam Adli dan SMM enggan memohon maaf merupakan pukulan paku terakhir kepada keranda PKR dan Pakatan Haram Jadah.


NOT FOR THE FAINT HEARTED ... IT'S TOO DANGEROUS1

Wow! we are lucky that these bravado are not the ordinary street demonstrators in Malaysia. Do not try it at home. Incredibly fabulous act of bravery.  I wonder if Adam Adli has the same courage as these men. Well it's not an everyday thing that you can see. TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...