Rabu, 23 Oktober 2013

'Bila Tengok Muka Azam , Sebiji Cam Muka Mahfuz Seiras Mat Syabu' PRK N.20 SG LIMAU.Undi kepada Azam Samat samalah seperti mengundi dua malaon diatas. 
Dan dua malaon diatas memang pemes dengan Konspirasi Kutok-Maki-Caci arwah Azizan. Azam Samat hanya menjadi alat korum memenuhi 'Kuota Kuasa' Mahfuz-Syabu. Halatuju keduanya sudah amat dimaklumi oleh kumpulan tradisi PAS, pro-Azizan. Keduanya amat halob tamak kuasa. 

Jadi apa peranan Azam Samat ? Tidak lain tidak bukan hanya jadi pak angguk dan geleng-geleng je la bagi pihak keduanya. Bukan untuk berkhidmat atau memberi khidmat kepada penduduk DUN Sg Limau. 

Kemenangan Azam Samat ialah kemenangan puak Mahfuz-Syabu dan bukan kemenangan PAS. 

Sebaliknya, kemenangan BN adalah suatu tamparan hebat kepada keegoan dan kebongkakan tim dua orang malaon PAS tersebut. Kekalahan calun PAS adalah kemenangan buat kumpulan tradisi PAS yang enggan menerima Liberal-Syiah. Kemenangan BN, bermakna semakin lemah dan lemas serta lemau lah pengaruh negatif yang merosakkan PAS dari dalam dan luar. Ianya akan menjadi sebuah kemenangan paling bermakna buat penyokong PAS. Kerana ianya akan memberi laluan kembali kepada jemaah ulama dalam PAS untuk berkuasa dan mendominasi PAS semula. 

Lagipun, penyokong PAS dikawasan tersebut tak rugi apa-apa pun bila memberikan kemenangan kepada BN. Ini kerana, Mukhriz akan memastikan calon BN, Dr Ahmad Sohaimi Lazim meneruskan legasi kebaikan dan kebajikan arwah Azizan. Apa plak mustahilnya? Kan ini hal ehwal orang Melayu yang seagama. Bila BN menang, arwah Azizan tidak akan dilupai. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...