Jumaat, 10 Februari 2012

1969 - ' MALAI SI' 2012: 'CIBAI PUNYA MELAYU'" PEEL BURUK RASIS DAP.



DAP sebuah parti politik paling ekstrim rasis di Malaysia sejak penubuhannya sekitar tahun 1964. Kemenangan DAP di Selangor pada tahun 1969 telah mencetuskan tragedi rusuhan kaum 13 Mei. Berdasarkan kepada Kertas Putih Parlimen, Lim Kit Siang telah mengeluarkan caci maki dan cemuhan seperti 'Malai Si -Mati Melayu" dalam perarakan kemenangan DAP dengan penyapu gergasi di atas sebuah lori di Kuala Lumpur.

DAP rasis tidak pernah meninggalkan perjuangan rasisma mereka yang berselindung di sebalik fahaman Sosialis Demokrat. Sememangnya DAP berjuang untuk menubuhkan sebuah Republik yang tidak mengiktiraf Islam sebagai agama rasmi negara. Selain dari itu DAP rasis berjuang untuk menghapuskan hak istimewa Bumiputera dan Institusi Raja-raja Melayu. 


Kenyataan-kenyataan berbaur perkauman seringkali diucapkan oleh para pemimpin DAP rasis. Karpal Singh sendiri menghadapi pertuduhan mengeluarkan kata-kata hasutan. Nga Kor Ming menghina warna kulit DS Zambry. Lim Guan Eng pernah memperlekehkan amalan poligami dalam Islam. 


DAP rasis melalui bantuan Anwar Ibrahim telah membangkitkan dan menghasut kaum India ultra untuk bangkit memainkan isu anti Melayu melalui pertubuhan haram HINDRAF. 


Baru-baru ini HINDRAF melakukan provokasi terhadap penduduk Kampung Jalan Kebun melalui kempen A.B.U. tajaan CheguBard PKR. 


Terbaru insiden ahli DAPSY Segambut (dipercayai) Danny Ng melakukan maki hamun sumpah seranah tanpa sebab yang munasabah dan wajar terhadap seluruh warga kerja Melayu di KFC, I-City. 


Kita perlu menolak politik perkauman ekstrim DAP rasis ini. Terjemahkanlah protes anda semua terhadap kebiadapan melampau-lampau DAP rasis ini dengan mengundi semua calun BARISAN NASIONAL.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

DARI NFC KE KFC DAP SENGAJA MENCARI GERUH.



GSPS (Gerak Saraf Perang Saraf) DAP rasis bersifat rasis dan provokatif. Jika kita membiarkan diri kita terpedaya dan terpengaruh dengan perang persepsi GSPS DAP rasis itu bermakna kita menuju kepada satu lagi insiden 13 Mei 1969. Kesan paling minima pun ialah mengujudkan ketegangan antara kaum yang diterjemahkan kepada undi sokongan kaum Cina kekal berada pada DAP rasis.

Perang Persepsi dalam GSPS DAP rasis bermatlamat mencetuskan, memperbesarkan dan menajamkan semua konflik-konflik kecil. Sebagai contoh, dalam isu siri perhimpunan haram BERSIH 1.0 dan 2.0, kita melihat bagaimana persepsi di dalam 8 tuntutan BERSIH dijadikan konflik di antara sekumpulan minoriti dengan kerajaan. Bilamana konflik itu gagal membawa impak yang dikehendaki, DAP rasis mencari peluang dan ruang untuk mencetuskan konflik-konflik lain pula. 

Dalam isu NFC pula, DAP rasis mencetuskan konflik-konflik dalaman sesama sendiri di kalangan  para pemimpin UMNO. Turut di heret sama ke dalam konflik itu adalah kumpulan dan individu pejuang maya UMNO/BN.

Dalam insiden pergaduhan kecil di KFC, I-City Shah Alam baru-baru ini amat jelas membabitkan anggota DAPSY. Adalah anih kerana tiba-tiba DAP Segambut membuat sidang media mengenainya dalam masa yang begitu singkat. Ini memberikan gambaran seolah-olah insiden tersebut telah di rancang dengan begitu rapi.  Berikut adalah kronologi keganasan yang berlaku akibat provokasi puak Pakatang sendiri sepanjang bulan Januari dan Febuari 2012:-

Bulan Januari, 

 1. provokasi ke atas kelompok mahasiswa melalui Adam Adli, BEBAS & SMM ~ GAGAL.
 2. pemecatan Hasan Ali yang anti Anwar Ibrahim. 
 3. provokasi terhadap Badan Kehakiman
 4. provokasi letupan tiga biji bom
 5. provokasi ke atas undang-undang anti amalan homoseksualiti

Bulan Febuari

 1. provokasi ke atas penduduk Kg Jalan Kebun melalui ceramah ABU oleh HINDRAF & PKR
 2. sokongan Anwar Ibrahim kepada regim Israel.
 3. provokasi serangan 20 ahli PAS ke atas seorang kariah masjid.
 4. provokasi agama - membaling kepala babi di masjid-masjid
 5. provokasi serangan maki hamun ahli DAPSY Johor ke atas pekerja Melayu KFC
 6. provokasi serangan bom molotov ke atas rumah kediaman dan kereta mewah Dr Dzulkefly Ahmad di Johor.


Inilah kerja-kerja puak sosialisma. Mereka sentiasa mahu mencetuskan dan menimbulkan konflik agar keberadaan mereka menjadi relevan. Tanpa konflik, DAP rasis tidak relevan samasekali. Tanpa konflik, fahaman sosialisma tidak relevan samasekali. 

Sosialis adalah agen konflik. 

Konflik ialah Perubahan. 

Fahaman sosialisma tidak pernah mendidik penganutnya menyelesaikan konflik. Sebaliknya mengajarkan penganutnya menjadi agen konflik. Inilah bahayanya wadah politik sosialisma di dalam negara berbilang kaum dan agama.

HENTIKAN KEGANASAN SOSIALISMA !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...