Sabtu, 16 Julai 2011

PASCA KEGAGALAN BEERSHIT RM200: BAGINDA RASULLULLAH S,A,W, PERNAH BERDEMONSTRASI DI MEKAH UNTUK MENUNTUT PILIHANRAYA YANG ADIL & BERSIH??? LAHANAT PUNYA TRANUNGKITE !

PADA KALI INI, PORTAL PRO PAS, TERUNGKITE TELAH MENYIARKAN 1 PENDAPAT IJMA FOOLAMAK WARISATUS-SYAITHONIROJIM LAKNATULLAH YANG MENYALAHGUNAKAN KAEDAH USUL FIQH , QIYAS , DALAM MEMBAHASKAN PERSOALAN MUZHAHARAH, DEMONSTRASI JALANAN, BUGHAH, HIRAABAH DENGAN SUNNATURASUL BERDAKWAH DI MEKAH. PENDAPAT TERSEBUT BERTUJUAN MENAFIKAN KEBENARAN PENDAPAT SHEIKH AHMAD TIJANI BEN OMAR.

Saya petikan di sini suatu kiriman yang dikirimkan ke dinding akaun Facebook saya oleh seorang yang pro pembangkang :yang memetik pendapat foolamak warisatus-syaithonirojim laknatullah TRANUNGKITE-ULAMAK TOLAK DEMONTRASI - UTUSAN (JUMAAT -15/7/11)


Saya tidak lah sebijak dan sehebat Sheikh Ahmed Tijani ulama yang menetap di Amerika Syarikat kelahiran di Accra, Ghana 

TETAPI SEKADAR INGIN BERKONGSI2 ILMU...

Demonstrasi adalah satu kalimah inggeris yang diambil dari kalimah demonstration.
Didalam Kamus Dewan Bahasa, Demonstrasi mengandungi dua makna. Pertama: penerangan, peragaan, penunjukan tentang cara kerja sesuatu mesin, keluaran dan lain-lain; Kedua: tunjuk perasaan dengan cara berkumpul beramai-ramai, berarak dan lain-lain.
Di dalam Bahasa Arab, Demonstrasi dipanggil dengan MUZHAHARAH. Di dalam perbahasan Islam, Islam membahagikan demonstrasi kepada dua bentuk, iaitu (1) demonstrasi liar dan (2) demonstrasi aman.

RASULULLAH JUGA PERNAH BERDEMONTRASI(MUZHAHARAH)

a. Rasulullah SAW pernah melakukan demonstrasi aman di kota Makkah. Peristiwa ini terjadi setelah Nabi SAW diperintahkan oleh Allah Ta'ala supaya berdakwah secara terang-terangan. Baginda lalu memerintahkan kaum Muslimin keluar dan berjalan membentuk dua barisan menuju Ka'bah. Satu barisan dipimpin oleh Umar ibn al-Khattab dan yang satu lagi dipimpin oleh Hamzah ibnu Abdul Muthalib. Dengan diiringi laungan takbir dan kalimah suci La ilaha illallah, kaum Muslimin berjalan mengelilingi Ka'bah. Rasulullah sendiri berada di dalam kelompok tersebut memberi arahan.

b. Rasulullah SAW juga pernah menghimpunkan kaum Quraish di Bukit Safa untuk menyeru kepada mereka supaya beriman kepada Allah dan menjelaskan bahawa Baginda adalah Rasul yang diutus Allah kepada manusia.

DAN ADA YG BERKATA DEMONTRASI INI DARI ORANG KAFIR,KITA TAK BOLEH IKUT....
a. Sirah menjelaskan, ketika berlaku peperangan ahzab, Rasulullah SAW telah meminta pandangan dari kalangan sahabat supaya menyatakan pandangan-pandangan mereka. Lalu telah memberi pandangan oleh Salman Al-Farisi dengan menggali parit dengan alasan, taktik peperangan itu diamalkan oleh golongan Majusi (golongan yang menyembah Api) di Farsi ketika itu. Mendengar pandangan tersebut, Rasulullah menerimanya.

b. Di dalam sirah juga jelas menyatakan penerimaan Rasulullah SAW menjadikan golongan kuffar quraish yang ditawan dalam peperangan Badar, supaya menjadi guru-guru yang mengajar kepada anak-anak orang Islam di kala itu.

WALLHUALAM BI SHAWAB
(Petikan dari tranungkite)
KEPADA SAUDARA SAUDARI SEAGAMAKU, KETAHUILAH BAHAWA INILAH (PENDAPAT YANG DIBERIKAN TRANUNGKITE) YANG DIKATAKAN SEBAGAI PENGARUH IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH di mana SUATU PERBUATAN YANG HAARAMJADAH DIKATAKAN HALAL OLEH PEPUAK PAS PKR DAP PSM PRM.

PENDAPAT PTRANUGNKITE MERUPAKAN HASUTAN KEPADA RAKYAT JELATA AGAR MEMBERONTAK DAN ITU TAK MENGAPA KERANA JUNJUNGAN BESAR BAGINDA RASULULLAH S.A.W PERNAH BERDEMO UNTUK MENUNTUT PILIHANRAYA ADIL & BERSIH DARIPADA PENGUASA KOTA MEKAH.  PENDAPAT YANG DIKELUARKAN OLEH TARNUGKITE ITU AMAT MERBAHAYA KEPADA AKIDAH UMAT ISLAM DI NEGARA INI !

KEPADA PIHAK JAKIM DAN PIHAK BERKUASA YANG BERKENAAN SILA AMBIL TINDAKAN YANG SEWAJARNYA ! PERKARA SEPERTI INI TIDAK HARUS DIBENARKAN BERTERUSAN !

PAS SUDAH MULA KEMAROK KUASA DAN MEROSAKKAN AKIDAH UMAT ISLAM SECARA TERANG-TERANGAN !

TEPUK DADA TANYA IMAN

ingat PAS ingat AHZAB PEMBOHONG BERSIRI
ingat PKR ingat DAJAL AL MASIKH
ingat DAP ingat SOSIALIS CAUVINIS RASIS KOMUNIS

PASCA KEGAGALAN BERSIH RM200: SALAH TETAP SALAH WALAUPUN KAWAN SENDIRI.

SALAH TETAP SALAH WALAUPUN KAWAN SENDIRI. KITA KENA INGAT, UCAPATAMA DS NAJIB YANG PERNAH MEMBERITAHU PERWAKILAN UMNO BEBERAPA PERKARA YANG PENTING YANG MAHU MENGUBAH PERSEPSI BAHAWA KERAJAAN INI ADALAH SEBUAH KERAJAAN FEUDALISTIK DAN KERAJAAN INI MAHU BERTRANSFORMASI MENGIKUT ARUS PERUBAHAN ZAMAN, TAPI KENAPA MASIH ADA YANG BERKATA DAN BERETORIK MENGATAKAN KERAJAAN INI FEUDALISTIK? DIMANAKAH BETULNYA ?

Saya tidak mempeduli apapun dengan kelulusan akademik MAZA mahupun retorik fahaman POLITIK BARU dan KUASA POLITIK KETIGA yang semakin banyak merapu dan meraban tidak tentu hala dan fasal dewasa ini. Dalam ISLAM sendiri mengajarkan kepada kita ' JIKA TIADA PERKARA BERMANAFAAT UNTUK DIKATAKAN, ELOK DIAM SAJA' 

Kita imbau kembali pada masa di awal DS NAJIB mengambil tampuk pemerintahan kerajaan, apakah yang beliau serukan ? BERUBAH ATAU REBAH ! kemudian semangat ini di bawa di dalam PRK HULU SELANGOR dengan cogankata BERANI BERUBAH ! Akhirnya BARISAN NASIONAL BERJAYA ! 

Kemudian DS Najib memperkenalkan pula pencalunan pemimpin mestilah CALUN MAMPU MENANG. Beliau dikritik hebat semasa menerima ISA SAMAD sebagai calun. Ternyata, DS Najib BENAR ! BARISAN NASIONAL MENANG LAGI ! 

Selepas itu, beliau memperkenalkan pula GTP (Government Tranformation Programme) Beliau dikritik hebat. Ternyata, beliau juga BENAR ! BARISAN NASIONAL MENANG LAGI !

Terbaru, sekali lagi beliau menyeru dan bersungguh-sungguh melaksankan 3 syarat sebagai Pemimpin dalam ucaptama di Pekan, Pahang, Pertama Calun Boleh Menang, Kedua Sifar Masalah Dalaman dan Ketiga bersifat Inklusif. Adakah ini CIRI-CIRI FEUDALISTIK sepertimana MAZA dan pihak pemberontak revolusioner anarkis pembangkang khayalkan mengenai Kerajaan pada hari ini?

Akhir sekali, dalam PERHIMPUNAN PERDANA DI PWTC sehari selepas rusuhan awam terancang BERSIH RM200, beliau menegaskan dan menyeru semua agar bersatu dalam barisan transformasi. Inilah yang sebenarnya membawa ketakutan kepada pendukung POLITIK BARU seperti SAIFUDDIN yang tidak pernah menjenguk kawasan Parlimennya tetapi sibuk mengampu sana sini.

Kejayan demi kejayaan yang dikecapi oleh BARISAN NASIONAL adalah kerana ahli-ahli UMNO dan pemimpin-pemimpin UMNO sudah mula BERUBAH dan bertransformasi. Inilah yang amat dikhuatiri dan ditakuti oleh pihak pembangkang mahupun grup POLITIK BARU dan KUASA POLITIK KETIGA.

Bagi mematahkan momentum kejayaan yang sedang diperolehi dan perubahan sikap UMNO, pembangkang mengadakan suatu rusuhan awam terancang yang dinamakan BERSIH RM200. Ini di sokong kuat oleh pendukung POLITIK BARU dan KUASA POLITIK KETIGA kerana mahu menyalahkan kerajaan, golongan yang mereka label sebagai BANGSAWAN/ ELITIS dan supaya mereka boleh mematahkan kembali semangat TRANSFORMASI dan BERANI BERUBAH melalui tuduhan-tuduhan liar serta tidak berasas melalui labelan FEUDALISTIK.

MAZA dikritik dan dikecam bukan kerana di dorong oleh sifat mengampu-ampu bodek membodek untuk mempertahankan FEUDALISTIK ( yang sememangnya tidak ada tapi cuma retorik pihak yang tidak sukakan DS Najib sahaja) tetapi kerana beliau bercakap tanpa berfikir semasak-masaknya. Tidak ada mesej terusrat dan tersirat dalam kata-kata MAZA melainkan ia sekadar mengampu Saifuddin dan 30 orang yang hadir dalam majlis tersebut demi mempertahankan sebuah retorik PEMIKIRAN FEUDAL PROLETARIAT (MARHAENIS) yang di bawa oleh fahaman POLITIK BARU , KUASA POLITIK KETIGA dan KELOMPOK PEMBERONTAK JALANAN ANARKIS DAPKRPASM.

MAZA kena banyak buat kerja HOMEWORK lagi sebelum dia bercakap.

TEPUK DADA TANYA IMAN

ingat PAS ingat AHZAB PEMBOHONG
ingat PKR ingat DAJAL AL MASIKH
ingat DAP ingat SOSIALIS CAUVINIS RASIS KOMUNIS.

PASCA KEGAGALAN BEERSHIT 200 HENGGET: YANG BERSALAH PATUT DI HUKUM !

PASCA KEGAGALAN BEERSHIT 200 HENGGET MULA MENDAPAT REAKSI DARI DALAM DAN LUAR UMNO. 

KELOMPOK GENERASI MUTASI ALJUBURI DALAM UMNO/ BARISAN NASIONAL 'POLITIK BARU' MEMBERIKAN SIMPATI & BELAS IHSAN MEREKA KEPADA PERHIMPUNAN HARAM BEERSHIT RM200 MENYALAHKAN APA YANG MEREKA  LABELKAN SEBAGAI 'PEMIKIRAN FEUDAL' TANPA MENGAMBILKIRA 3 000 LAPURAN POLIS YANG TELAH DI BUAT OLEH RAKYAT NON-PARTISAN MEMBANTAH PERHIMPUNAN HARAM BEERSHIT RM200.

Pihak Polis dipersalahkan kerana menjaga keamanan dan kententeraman awam manakala penjenayah dan pesalah seperti AMBIGA, MAT SABU, PAS, DAP, PKR, PSM, PRM ANWAR IBRAHIM dipertahankan seprti sebuah TROFI kemenangan. RAKYAT dipaksa oleh pencetus huru hara BEERSHIT RM200 untuk menerima BULAT-BULAT apa yang dikatakan oleh pihak pembangkang.

Segala bukti-bukti sahih samada senjata merbahaya, penulisan subversif dan campurtangan organisasi asing seperti GEORGE SOROS dinafikan dan tindakan tegas pemerintah terhadap pencetus huru hara dilabelkan sebagai TINDAKAN BUAH FIKIRAN FEUDAL serta hasil budaya bodek membodek dan ianya SALAH! yang bertindak benar dikatakan BERSALAH manakala yang bertindak salah dikatakan BENAR!

KEBEBASAN BERHIMPUN SECARA AMAN TANPA SENJATA telah disalahgunakan oleh penganjur BEERSHIT RM200 dan pihak pembangkang sebagai JALAN REVOLUSI MENUMBANGKAN KERAJAAN DEMOKRASI DITERAJUI OLEH KEPIMPINAN MUKMIN. 

PERCUBAAN REVOLUSI JALANAN BEERSHIT RM200 bertujuan menafikan HAK MAJORITI RAKYAT yang diberikan HAK KEBEBASAN MEMILIH mana-mana parti politik melalui PILIHANRAYA. 

ADAKAH kita yang pro UMNO/ BARISAN NASIONAL atau anak-anak muda pro pembangkang mahukan REVOLUSI sebagai PILIHAN UTAMA memilih KERAJAAN? 

ADAKAH RAKYAT MAJORITI yang bersuara mahukan REVOLUSI JALANAN BEERSHIT RM200 atau ianya adalah KEHENDAK POLITIK pembangkang?

ADAKAH SEPULUH RIBU PENDEMO BERBAYAR RM300 MEWAKILI SUARA MAJORITI 27 JUTA PENDUDUK ? KAMON,  DON'T INSULT OUR INTELLIGENT !

TEPUK DADA TANYA IMAN

ingat PAS ingat AHZAB PEMBOHONG BERSIRI
ingat PKR ingat DAJAL AL MASIKH
ingat DAP ingat SOSIALIS CAUVINIS RASIS KOMUNIS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...