Selasa, 18 Ogos 2015

PKR BAKAL NAIK TARIF AIR DI SELANGOR SEBAB MENDIANG DAPIGS DUIT TAKDE????

Tak Nak Buruk Sangka Kat Jemin 
Tariff Air Bakal Naik Sebab Mana Nak Cekau Duit Untuk Beri Air Percuma
Beri Sikit Ambil Banyak -- Buruk Siku Betoi la..... 

BISMILLAHI ALLAH HU AKBAR 

Dulu, sebelum mendiang PKR-DAPigs tawan Selangor, salah satu dakyah mereka ialah mengenai tarif air di Selangor. Masa tu, hantu-hantu PKR-DAPigs dakwa tarif air terlalu tinggi sebab BN nak kasi makan kenyang syarikat keroni. Bukan lama sangat pun, itu pada 2008,

Setelah hampir dua penggal belum habis 7 tahun, mendiang PKR-DAPigs dah nak naik tariff air di Selangor dengan alasan retorik Demi Kebajikan Rakyat dan Syarikat Bekalan air Negeri. Hok aloh mung. 

Makanya, kita pun tahu lah, mendiang PKR-DAPigs ini kerjanya buat janji lepas tu mungkir janji. Janji diaorang menang dah ok. Janji tinggal janji. Dari Kajang Move ke Move Up Tariff Air. Memang sempoi punya Kebajikan ke Kebejatan. 

Nampaknya mendiang PKR-DAPigs pun gagal lah nak jaga kebajikan rakyat negeri Selangor yang tak seberapa. Kat mana gamaknya kegagalan mereka tu?

Kegagalan mendiang PKR_DAPigs ialah terletak kepada kesombongan dan keangkuhan mendiang DAPigs. Mendiang DAPigs memang nak PKR bungkus terus sebab itu mendiang DAPigs sengaja kipas tinggi-tinggi PKR. 

Memandangkan mendiang PKR ini memang spesis tak berapa cerdik berfikir dan cuma ada emosi; maka mudahlah mendiang DAPigs main lambung-lambung PKR ni. 

Tapi pelik gak kan, kenapa plak nak selamatkan syarikat Bekalan Air Negeri demi pengambilalihan? Something wrong lah brader. 

Takkan selama ini, mendiang PKR-DAPigs tak reti cari duit dan buat duit dan jaga Syarikat Bekalan Air Selangor demi kepentingan rakyat?

Apa cerita sebenarnya ? Hari tu Hotel Brisdale dan Hotel milik Perbadanan Negeri Selangor terus hancus. Cuma kita tak diberitahu apa berlaku kepada status tanah di mana hotel-hotel berkenaan di bina? Dah kena faraid ke?  Dan siapa plak yang untong beso?

Ehh mana perginya semua penderma dan penyumbang Dana kepada mendiang PKR-DAPigs? Kena sekarang mendiang PKR-DAPigs kena buat 'Pay-Back' kat penderma dan penyumbang Dana mereka? 

So maknakata, rakyat dan pengundi setia mendiang PKR-DAPigs yang keno bayor yer ?

Puak deme senang-lenang faraidkan semua aset dan harta awam bawah amanah kerajaan negeri Selangor yang terkumpul di masa pentadbiran BN dan rakyat plak kena tanggung kos nya?

LU FIKIRLAH BRO 

ANTI NAJIB YANG BERBOHONG & MENIPU , BUKAN NAJIB.

Bila Tak Kenal TUHAN Maka HANTU disangka TUHAN
TUHANTUHANTUHANTUHANTU
Sampai Bila Pun Tak Kenal TUHAN 

BISMILLAHI-ALLAH-HU-AKBAR 

Masa kecik-kecik dulu, arwah atok ambe selalu kata, 'Cuba sebut TUHAN laju-laju' selaku cucu yang setia dan percaya kepada arwah atok, ambe pun sebut lah Tuhan laju-laju, Tuhantuhantuhantuhantuhantuhantu. Kemudian arwah atok ambe tanya, " Ko sebut TUHAN ke HANTU?" Terpinga la ambe sebab akhirnya ambe tersebut HANTU. Kemudian arwah atok ambe pun kata lah, " Kalau tak kenal TUHAN akhirnya kamu sebut HANTU' Dalam maknanya tu. 

Kisah di atas ambe jadikan mukadimah kepada entri pada kali ini. Kerana yang menjadi punca utama segala permasalahan yang berbangkit ialah sebab Hati Berpenyakit.

Hati Berpenyakit sebab banyak hantu dalam hati.

Hantu banyak dalam hati sebab tak kenal TUHAN. 

Camna nak kenal TUHAN bila akhlak tak serupa Nabi.

Bukan di suruh jadi Nabi tapi di suruh ikut akhlak Nabi. 

Nabi tak suruh kita lawan ketua selagi mana ketua tak tinggal solat dan tak larang kita bersolat. 

Nabi suruh kita tegur baik-baik ketua bilamana ketua buat salah.

Nabi tak suruh kita benci ketua sampai menyakiti ketua, ahli keluarga ketua dan oranglain. 

Dan kena ingatlah Allah Hu Ta'ala ada kata dalam al quran, ringkasnya , benda yang kita sukai tak semestinya baik untuk kita dan benda yang kita benci selalunya baik untuk kita. 

Mungkin kita membenci Ketua sebab ada benda-benda kita tak dapat dan terasa disakiti. Tapi itu pengalaman yang baik untuk kita. Tak perlu kita membenci pula ketua.

Janganlah sebab kita fikir dan sangka Ketua tak jaga kita dan tak appreciate kita maka kita pun melompat lawan ketua bila tercetus isu-isu. 

Tak molek begitu kerana natijahnya kita gak yang kerugian kerana bermusuhan dan benci membenci sesama sendiri. Nak buat apa pun? Kita bukan ramai sangat cam kat Amerika, kat China dan kat India. 

Bila dah terlalu jauh dalam kebencian maka timbul plak rasa nak menang.

Bila timbul rasa nak menang, dah tentu akan di cari dan di perbuat apa jua cara untuk menang termasuk berbohong dan menipu. 

Dalam isu wang 2.6 biliyun, puak anti Najib dakwa mereka betul.  Apa yang betul nya?

Selama ini mereka mendakwa wang itu daripada 1MDB. begitu juga dakwaan WSJ.

Tapi bila Justo sendiri akui, berlaku pengubahsuaian kepada dokumen, dan SPRM mengakui bahawa ianya wang derma dan bukan daripada 1MDB, kat mana betul nya dakwaan puak anti Najib?

ada ke selama ini puak anti Najib beri bukti jelas dan terang bahawa wang itu daripada 1MDB? Takde pun.

Makanya, siapa yang berbohong dan menipu sebenarnya?

LU FIKIRLAH BRO 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...