Sabtu, 9 Jun 2012

PAKATAM: " KAMI IKHLAS JANJI BERI RM50 KEPADA KAUM IBU YANG TUNAIKAN JANJI KAUM BAPA LER BUKAN KAMI!"

GEORGE TOWN: Semua kaum ibu di Malaysia tanpa mengira status pendapatan atau pekerjaan akan menerima RM50 sebulan, kata Ketua Wanita Keadilan, Zuraida Kamaruddin.

"Pakatan juga akan mewajibkan suami memberikan wang simpanan sebanyak RM10 hingga RM100 kepada isteri melalui satu skim simpanan yang akan diperkenalkan. Mereka boleh mengeluarkan wang itu selepas mencapai umur 50 tahun," ujarnya.

WOI apa nie ???? PAKATAM yang berjanji si suami plak dipaksakan menunaikan janji PAKATAM? Hamboi ! Hina dinanya kaum suami di mata PAKATAM. Macamlah para suami di Malaysia nie semuanya tak beri duit sesen pun kepada para isteri mereka! Begitulah hinanya para suami diperlekehkan di buli oleh PAKATAM ! Korang hendak mengundi lagi ke PAKATAM kalau macam nie?

Dah lah kedekut taik idung masin cuma beri RM50 sebulan kepada semua kaum ibu termasuklah segala EXCO ADUN dan AHLI PARLIMEN PAKATAM! Free je dapat RM50 sebulan ! Kemudian paksa plak para suami menunaikan janji yang PAKATAM LAKUKAN ! CEH ! Bangsat sungguh lah Pakatam nie.

Kalau dalam isu PTPTN , Pakatam hendak cairkan aset negeri kalau dalam isu RM50 nie plak PAKATAM CAIRKAN POKET SUAMI ! Bukannya PAKATAM hendak membantu meringankan bebanan para suami sebaliknya PAKATAN HENDAK MENAMBAHKAN LAGI BEBANAN KEPADA PARA SUAMI!!!!

Ini samalah dengan kes putar belit YB Rodziah mengenai janji Pakatam hendak beri elaun bulann kepada ibu tunggal dalam manifesto mereka pada PRU 12 lalu. Putar belit YB Rodziah mengenainya ialah seperti berikut:-
"Kalau kita lihat, mungkin istilah di situ yang buat kita keliru. Elaun yang dimaksudkan itu sebenarnya adalah bantuan (dalam bentuk lain),” kata beliau. 
Kenyataan Rodziah jelas mengeliru dan mencurigakan. Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Faekah Husin sebelum ini mengakui bahawa Pakatan Rakyat masih belum menunaikan janji untuk memberi elaun kepada ibu tunggal.
"Kita tidak beri elaun bulanan. Bantuan itu pun boleh dikira sebagai elaun kepada ibu tunggal," katanya.
Keliru kepala hotak Rodziah ! Apa ingat semua rakyat nie bangang sangat ke tak tahu apa yang di tulis oleh Pakatam dalam manifesto mereka yang lalu? Rodziah yang keliru sebenarnya apabila hendak menyamakan bantuan dengan elaun. Bengong sungguh Pakatam! Ngok Pakatam tak sekara !

Dulu Pakatan berjanji hendak beri elaun anak pusat asuhan kanak-kanan bernilai RM75 sebulan, elaun khas ibu-ibu yang memilih untuk menjadi suri rumah sepenuh masa, elauan khas ibu tunggal, bantuan kewangan untuk anak muda berkahwin, bantuan geran untuk perniagaan, memberi sewa percuma sekurang-kurangnya tiga bulan pertama di premis perniagaan milik kerajaan negeri dan membiayai rawatan percuma untuk warga Selangor yang berusia 60 tahun ke atas.

Walaubagaimanapun, setelah ditegur kerajaan negeri secara drastik meluluskan peruntukan untuk membiayai elaun anak tadika bernilai RM75 sebulan tetapi hanya kepada kira-kira RM3000 pelajar untuk fasa pertama.

Tidak dinyatakan juga bagaimana proses pemilihan 3000 pelajar itu walahal pada tahun 2008 sahaja, sebanyak 411 buah tadika dicatatkan dengan purata 20,550 murid atau 50 murid setiap tadika.

Kerajaan negeri juga sepantas kilat mengumumkan potongan cukai pintu sebanyak 20% hingga 25% untuk rumah pangsapuri rendah di negeri itu, juga selepas ditegur seteru politiknya.

Bagaimanapun, keputusan itu terus mendapat kritikan apabila diskaun cukai pintu itu dibuat tidak meliputi semua kediaman sepertimana yang dijanjikan dalam menifestonya sebelum in.

Itu lah cara PAKATAM BERPOLITIK DAN MEMPERBODOHKAN RAKYAT SEPANJANG MASA! Anda tak perlu lagi mengundi PAKATAM untuk menunggu begitu lama PAKATAM menunaikan janji-janji mereka kerana MEMANG MEREKA AKAN MENGKHIANATI JANJI-JANJI MEREKA!

SATU UNDI BUAT PAKATAM SAMALAH DENGAN SATU JANJI TAK TERTUNAI !

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI KECING BAPAK PENIPU
PAS MATI KUTU KENA BULI SEKUTU

SEMBAH DERHAKA LAGI? PAKATAM MAKIN BIADAP


Si Gampang A/L DAP Kepala Lembu Hitam merafak sembah derhaka, kata si Gampang A/L DAP Kepala Lembu Hitam:-
SEMBAH DERHAKA PATIK MINTA SUPAYA TUANKU SULTAN PERAK MELETAK JAWATAN DAN BERTANDING DI MANA-MANA DUN KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA KUALA KANGSAR JIKA INGIN SANGAT MENCAMPURI URUSAN POLITIK NEGERI PERAK. JIKA TIDAK, PATIK MINTA SUPAYA TUANKU JANGAN MEMIHAK. PRU 12 RAKYAT PERAK TELAH BUAT PILIHAN. PRU 13 SEKALI RAKYAT PERAK AKAN MEMBUAT PILIHAN.
Mari kita tengok FAKTA PRU 12, siapa sebenarnya mempunyai kerusi paling banyak dalam DUN PERAK  sebab si Gampang A/L DAP KEPALA LEMBU HITAM dah lupa pasal FAKTA dan asik nak berAUTA:-


Amat jelas RAKYAT PERAK BERI 28 KERUSI KEPADA BN melebihi dari DAP (18) , PKR (7) dan PAS (6). Dari segi perundangan yang sah dan bukan ikut PUAK KEPALA LEMBU HITAM, jika PAS dan MELAYU PKR tidak berkhianat kepada MELAYU PERAK, dah tentulah DAP BANGSAT KEPALA LEMBU HITAM TAKKAN DAPAT BERKUASA DI PERAK. 

TAPI SI GAMPANG A/L DAP KEPALA LEMBU HITAM LUPA!  PAS DAN PKR BERKHIANAT KEPADA MELAYU PERAK DENGAN BERSETUJU UNTUK JADI KELDAI DAN KUDA TUNGGANGAN DAP. AKIBATNYA, DAP DAPAT BERKUASA WALAUPUN MENTERI BESAR DARI KALANGAN LEBAI KELDAI PAS BERNAMA NIZAR KEPARAT!

INILAH BODOHNYA DAN TOLOLNYA PUAK LEBAI KELDAI PAS! KERUSI BARU ADA 6! DAP ADA 18 KERUSI! APA KE BODOHNYA DAN TOLOLNYA PAS INI PERGI KE DAP YANG CUMA ADA 18 KERUSI SAHAJA? BODOHNYA PAS TAK SEKARA!

BODOHNYA MELAYU PKR PULA SEBAB MEMBONTOTI KEBODOHAN PAS ! KALAU SEMUA ADUN MELAYU PKR PERAK BERSAMA DENGAN BN YANG ADA 28 KERUSI DAH GERENTI PKR DAN PAS AKAN MENJADI TUAN DAN LEBIH VOKAL DARIPADA DAP DALAM PAKATAN BODOH DEME.

PERGABUNGGAN DAP-PAS-PKR BUKANLAH DI ATAS PILIHAN RAKYAT PERAK PUN!
MANA ADA ? RAKYAT PERAK PILIH ASING-ASING ! MANA ADA SEBUAH ENTITI BERNAMA 'PAKATAN RAKYAT' BERTANDING ???? DEME SEMUA DALAM PAKATAN RAKYAT BERTANDING ATAS NAMA PARTI MASING-MASING. ITULAH CARA PAKATAM MENIPU RAKYAT PERAK!  TIPU TU YEOP !

KALAU BUKAN KERANA SULTAN PERAK TAK MEMIHAK KEPADA MANA-MANA PIHAK DAH TENTU SULTAN PERAK ISYTIHAR BN JADI KERAJAAN NEGERI SEBAB PADA MASA ITU BN MEMPUNYAI MAJORITI 28 KERUSI DAN MERUPAKAN PEMENANG KERUSI TERBANYAK DARI SEMUA PARTI-PARTI POLITIK YANG BERTANDING!

PAS DAN PKR TAK BERI APA-APA PERSETUJUAN LAGI DENGAN DAP UNTUK TUBUH KERAJAAN CAMPURAN!

SULTAN PERAK SANGGUP TUNGGU DAP PKR PAS PUNYA KEPUTUSAN SAMADA DEME NAK BUAT KERAJAAN CAMPURAN ATAU TIDAK.

BILA DAP-PKR-PAS TAK BERSETUJU DAN BERSEPAKAT MENGENAI PERLANTIKAN MENTERI BESAR, SULTAN PERAK JUGALAH YANG MEMANGGIL SEMUA ADUN-ADUN BODOH PAS-PKR-DAP UNTUK TANDATANGAN SURAT PERSETUJUAN BERSAMA. 

KALAU BUKAN KERANA TINDAKAN BIJAK SULTAN PERAK YANG BERTINDAK DI ATAS KEPENTINGAN RAKYAT JELATA PERAK DAN TAK BERPIHAK KEPADA MANA-MANA PIHAK KERANA MENGHORMATI KEPUTUSAN RAKYATJELATA , DAH TENTU TAK MERASALAH DAP BERKOKOK DI PERAK SELAMA HAMPR 18 BULAN!

DAH TENTULAH NIZAR BANGSAT TAK MERASA JADI MENTERI BESOR PEROK YEOP!

SEMUA ITU SULTAN PERAK LAKUKAN MENGIKUT UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN NEGERI PEROK YEOP!

BUKAN SALAH SULTAN PERAK BILAMANA ADA ADUN DAP DAN PKR YANG MELOMPAT PARTI PUN ! BILA ADA ADUN MELOMPAT PARTI DAH TENTULAH SURAT PERJANJIAN TERDAHULU TERBATAL DENGAN SENDIRI KERANA ADUN-ADUN YANG MELOMPAT PARTI ISYTIHAR DAH TAK SOKONG KERAJAAN CAMPURAN DAP-PKR-PAS DAN MENYOKONG BN !

DAH TENTULAH BILA ADUN-ADUN YANG MELOMPAT TAK SOKONG DAH KERAJAAN CAMPURAN BAHLOL PAS-PKR-DAP BERMAKNA KERAJAAN CAMPURAN DAP-PKR-PAS GUGURLAH DENGAN SENDIRI JADI KERAJAAN ! SEBAB TAK MEMPUNYAI MAJORITI KERUSI LAGI DAH !

MAJORITI KERUSI DAH BERPIHAK KEPADA BN PULAK! 

NIZAR KEPARAT JADI MENTERI BESOR SEBAB SEMUA ADUN-ADUN PAS-PKR-DAP SAIN SURAT PERSETUJUAN BUKAN DI LANTIK DAN DI PILIH DI DALAM DUN PEROK YEOP! PERLANTIKAN NIZAR CUMA DISAHKAN SAHAJA DALAM DUN SEBAGAI MEMATUHI UNDANG-UNDANG TUBUH KERAJAAN YEOP!


JADI DIMANAKAH RASIONALITI SI GAMPANG A/L DAP BANGSAT KATA SULTAN PEROK CAMPUR TANGAN DALAM POLITIK? TANPA SULTAN TAKDE POLITIK LA NGOK BETUL PAKATAM!


SILA BUAT LAPORAN POLIS BANYAK-BANYAK TERHADAP SI GAMPANG A/L DAP BANGSAT KEPARAT TERSEBUT. KENYATAAN BELIAU SUDAH MENGHAST RAKYAT MEMBENCI SULTAN SATU KESALAHAN JENAYAH DI DALAM AKTA HASUTAN.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...