Rabu, 10 April 2013

#PRU13 Perbandingan Jelas Antara #ManisfestoBN Dengan Pakatan (Tak Bertanding) #BetterNation

Salah satu perkara yang di sebut dalam Manifesto BN @ Akurjanji BN (Janji ditepati) mengenai Polisi Pengangkutan Awam:-

  1. Bas
  2. Perkhidmatan rel.
  3. Teksi
Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) adalah Suruhanjaya yang ditubuhkan khusus bagi fungsi merancang, meregulasi dan menguatkuasakan Akta Pengangkutan Awam Darat 2010 yang di gubal Parlimen pada Mei 2010. Pada 31 Januari 2011, Akta berkenaan diwartakan. Ianya diletakkan di bawah mata PM sendiri.

SPAD adalah istimewa kerana ianya merupakan satu-satunya entiti khusus bagi melihat tranformasi pengangkutan awam darat di bawah satu bumbung. BN bukan setakat cakap sahaja tapi terus bikin dengan pelan tindakan teliti dan mantap.

Setakat ini, DS Najib telah melancarkan TR1MA dan pakej insurans bagi perkhidmatan bas sekolah. Di sini ambe ambil kesempatan nak maklumkan bahawa perkhidmatan bas percuma GO-KL yang telah lama beroperasi di ibukota. Percuma tau ! Yang beshnya, perkhidmatan percuma tersebut tak menjejaskan pendapatan operator teksi dan bas sedia ada. Kerana masing-masing ada kelompok pengguna setia mereka tersendiri.

Setakat ini dulu ambe stori. Lainkali ambe sambung lagi sebab cerita pasal SPAD ni memang besh dan mantap power renjers. Sudi-sudi lah ke pautan di atas nun dan baca sendiri apakah usaha-usaha yang telah kerajaan BN ambil dan lakukan.

Ambe nak gi try tes acu cuba GO-KL ! Ada WiFi wooooo !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...