Selasa, 22 Oktober 2013

PRK N.20 SG LIMAU :- HANGPA KAT SINUN TU ELOK UNDI BN , LAGU TU HANGPA UNTUNG NOO ...Siapa yang boleh lupa 'Luka' yang dihiris tajam oleh Pahrolrazi dan Mahfuz masa era pentadbiran arwah Azizan dulu? Depa berdua tu banyak menyusahkan dan menyukarkan arwah Azizan. Sampai ada khabar-khabar angin yang sebut, apa yang berlaku kepada arwah Azizan kerana permainan sihir dan santau kerana dengki dan dendam. Bukan main terok arwah Azizan dicerca dan disumpah seranah sampaikan masa pengebumian arwah pun masih ada puak-puak kianat dalam PAS dok buat kacau. La nie, Kedah kembali kepangkuan BN. Dibawah era pentadbiran Datuk Paduka Mukhriz Mahathir, anak Mahathir yang mewarisi legasi ayahnya. 

Arwah Azizan dikutok dan dicela oleh puak-puak penyamun tarbus PAS kerana arwah jalinkan kerjasama baik dengan pemimpin seperti Tun Dr Mahathir. Arwah menolak Politik Kebencian. Dan arwah percaya bahawa Kedah Darulaman adalah milik orang Melayu. Malangnya puak penyamun tarbus PAS tak menyukai sikap ukhuwah yang arwah amalkan. Maka depa pun cuba rampas kuasa dan memburukkan arwah dengan macam-macam cara. 

Depa juga sekongkol dengan pemimpin DAP untuk bantah segala arahan dan buat kacau terhadap arwah. Yang lebih rapat dan mesra dengan arwah adalah pemimpin UMNO saja pada masa itu. Para penyokong arwah dalam PAS pun terkena bahananya. PAS PUSAT langsung tak ambil peduli. Manakala, puak Pahrolrazi dan Mahfuz dok pulaukan mereka macam makhluk asing. 

Logiknya, jika mereka masih mengundi PAS, mereka tetap dilayan seperti anaktiri oleh PAS PUSAT dan puak penyamun tarbus PAS. Tapi bila mereka sokong Mukhriz, mereka mendapat penghormatan dan layanan selaku anak-beranak yang besar. Lagipun, depa semua anak-beranak arwah Azizan. Ya depa takde apa-apa dendam kepada Pahrolrazi dan Mahfuz, tapi dua orang malaon tu sama peel cam cinabeng DAP. Depa berdua tetap berdendam kesumat dengan anak-beranak arwah Azizan.  Itulah sikap puak penyamun tarbus PAS. 

Molek benarlah, jika hangpa anak-beranak arwah Azizan dan penyokong arwah Azizan undi sahaja BN. Hangpun tak rugi apa-apa malah hangpa untung besar. Inipun sebagai tindakan menyelamatkan hangpa dari api dendam tak pernah padam puak Pahrolrazi dan Mahfuz. Selamatkanlah diri hangpa dengan mengundi BN. 

"PAKCIK ... TUMPANG TANYA, SG LIMAU KAT MANA ?" TIN MILO ADA? PRK SG LIMAU N.20


DUN Sg Limau (N.20) terletak dalam Parlimen Jerai. Lokasinya memang 'breathtaking' spectacular. Boleh nampak Gunung Jerai. Berdekatan dengan laut dan pantai serta tak jauh dari Lembah Bujang yang amat bersejarah. Kota Sarang Semut pun berdekatan. Sg Limau ini bukanlah kampung terpencil atau berada dalam pendalaman. Pekannya ialah Pekan Yan. Ada dua pulak tu, Pekan Yan Kechil dan Pekan Yan Besar. Pekan Guar Chempedak pun berhampiran. Tak susah nak ke sana. Jenis lokasi yang disukai ramai dan ada 'tuah'. Didepan laut dengan berlatarbelakang gunung Jerai dan hutan. Tetapi ada pekan-pekan yang menyediakan pelbagai kemudahan dan sentiasa hidup dengan gerai-gerai makanan 24 jam. Disitu juga terletak Tangga Seribu Tahun yang pemes tu. Dibawah ini keputusan PRU13 lalu. Jumlah pengundi berdaftarnya seramai 27,287 orang dengan undi rosak sebanyak 351 dan peratusan mengundi 89.4 peratus. Tinggi peratusan keluar mengundi. Bermakna pihak sana memang celik politik. DUN 20 Sg Limau mempunyai 19 Pusat Mengundi.
Pihak polis pun sudah memberikan ingatan agar semua pihak tidak menyentuh isu-isu sensitif. Dengar-dengarkata pula, bakal ada pertandingan tiga penjuru.
PAS awal-awal sudah setting untuk pecakan undi dan kurangkan majoriti BN .
Bahkan puak Syiah dalam PAS memainkan peranan memastikan saingan paling sengit akan berlaku.


Apapun, kita berharap semuanya berjalan lancar dan semua pihak terutama PAS membuang segala ektrimisma mereka. Dan kita berharap agar calon BN membawa kejayaan besar kepada BN. Berikut adalah perbandingan diantara calon BN dengan calon PAS (makan gaji dengan gomen BN)


dan buat orang PAS, korang jangan derhaka dengan Pok Nik yea .. kita baca apa Pok Nik pesan !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...