Ahad, 26 Jun 2011

PAS MENGAGUMI PARTI KOMUNIS MALAYA MELALUI PAKATAN SETANISMA DENGAN PARTI SOSIALIS DAP DAN PSM.

Semalam 30 orang aktivis PARTI SOSIALIS MALAYSIA kesinambungan daripada PARTI KOMUNIS MALAYA telah di tahan dalam satu sekatan jalanraya di Plaza Tol Sg Dua

Polis dakwa aktivis PSM cuba hidup fahaman komunis

Tiga puluh aktivis Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang ditahan di plaza tol Sungai Dua semalam, ditahan reman mengikut Seksyen 122 Kanun Keseksaan kerana didakwa berniat untuk memerangi Yang di-Pertuan Agong.
Aktivis tersebut menyertai siri kempen "Udah La Tu Bersaralah" yang dilancarkan pada 24 Jun, menjelang perhimpunan BERSIH 2.0 bagi menuntut pembaharuan sistem pilihan raya.

Mereka yang ditahan termasuk ahli parlimen Sungai Siput, Dr D Jeyakumar. Seorang lagi dibebaskan kerana di bawah umur.

Bernama melaporkan Abdul Rahim berkata, siasatan polis mendapati sekumpulan aktivis PSM yang ditahan di plaza Tol Sungai Dua itu cuba menghidupkan semula fahaman komunis.

Beliau berkata ini berdasarkan pelbagai barangan yang dirampas polis daripada aktivis berkenaan dilihat mempunyai kaitan dengan fahaman Parti Komunis Malaya (PKM).

"Antaranya risalah dan baju T yang tertulis nama Chin Peng, Rashid Maidin dan Suriani Abdullah, kesemua mereka ini mempunyai kaitan dengan PKM," katanya kepada pemberita di Kepala Batas hari ini.
NONEAbdul Rahim berkata, mereka dilihat cuba menghidupkan balik fahaman komunis dengan menyebarkan risalah-risalah berkaitan berkenaan kepada rakyat di beberapa kawasan di Kepala Batas.

"Polis terpaksa menahan kesemua mereka kerana membawa unsur menghasut rakyat untuk membenci kerajaan dan ini adalah sesuatu yang serius serta boleh mengancam keselamatan negara," katanya.


Semalam, 14 wanita dan 17 lelaki yang ditahan itu dibawa ke ibu pejabat Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) di sini untuk diambil kenyataan mereka.

NONEAbdul Rahim berkata seorang daripada aktivis berkenaan dibebaskan kerana masih di bawah umur manakala 30 yang lain kini direman bagi membantu siasatan.

Katanya perintah reman bagi kesemua mereka yang berusia 18 hingga 64 tahun itu dikeluarkan oleh Mahkamah Majistret Butterworth hari ini.

Beliau berkata perintah reman dibuat mengikut Seksyen 122, Kanun Keseksaan kerana berniat untuk memerangi Yang di-Pertuan Agong.

Dalam reaksinya, setiausaha agung PSM, S Arutchelvan menyifatkan tindakan polis itu sebagai tidak masuk akal dan cuba menggambar parti itu sedemikian untuk menakut-nakutkan orang ramai. 


Macam haram! Berani nak hidupkan semula Komunis. Nak jatuhkan SPB YDP Agong dengan cara gerila.

Apa yang tak masuk akal tu. Bukti memang dah ada. Haram jadah punya sedara Ambiga.

Mungkin ini ada kaitan dengan komen yang ini...

Cerita sebenar penahanan anggota PSM di Penang...

REMAND ORDER FOR 30 PEOPLE IN PENANG
1. The PDRM is seeking a remand order for 30 people to facilitate investigation into alleged involvement into reviving subversive elements. The people have been remanded under Section 122 of the Penal Code for ?waging the war against the Yang Di Pertuan Agong.?
2. The group, travelling on the bus, was arrested at a roadblock near Kepala Batas, Seberang Perai Utara, on 25 June 2011.
3. According to the police, they found printed materials and T-shirts bearing the images of former CMP leaders including Chin Peng, Abdullah CD and Rashid Maidin.
4. Police believe that this could be part of a larger scheme of thing by certain groups to destabilize the nation.
5. The police have reason to believe that these findings by the police have raised their concerns that the July 9 illegal gathering may have been infiltrated by subversive elements out to create chaos and disorder.
6. The police has reasonable ground to believe that these group of people has engage in activities detrimental to national security and enhance they been remanded under Section 122 to facilitate police investigations.

-Semua rakyat Malaysia perlu tau cerita sebenar. Harap blogger patriotik boleh buat posting mengenainya segera.


Source: Dialog Dewasa Kritik Berasa
Tags -Del Tec Bli Spu Dig
There

LAHANAT PUNYA PUOK SETAN SOSIALIS PSM NAK HIDUPKAN FAHAMAN KOMUNIS PKM. PATUTLAH SI IBLIS BETINE LAKNATULLAH AMBABIGAGAL BEWOK BERIYA-IYA KERAS PALA BUTOH NYA NAK BUAT PERHIMPUNAN HARAM BEERSHIT 2.0. ORG PAS DIKUDAKAN LAGI OLEH PUOK KAFIR HARBI! TEPUK DADA TANYA IMAN !!!BAHLOL PUNYA IBLIS BETINE SUNDAL LAKNATULLAH AMBEWOK.


RAKYAT TAHU alasan sebenar Perhimpunan Haramjadah BEERSHIT 2.0 ialah kerana Anwar Ibrahim takutkan perbicaraan liwatnya ke 2 nya disebabkan dia tiada pembelaan baik untuk diputar belitkan.

Kedua, Ambewok iblis betine sundal laknatullah mahu mengambil kesempatan ini bagi Agenda Peribadinya sendiri dan memperalatkan orang Melayu Islam yang pro toghut setanisma dapkrpas. Agenda peribadinya ialah tidak lain dan tidak bukan mahu memaksakan majoriti Melayu Islam menerima PLURALISMA AGENDA Interfaith Council yang amat berlawanan dengan ISLAM.

Ketiga, puak pakatan toghut setanisma haramjadah bejadah dapkrpas MEMANG TAKUT TERAMAT SANGAT DENGAN UMNO/ BARISAN NASIONAL dan kepimpinan DS NAJIB yang menyebabkan majoriti sokongan rakyat mula kembali kepada BARISAN NASIONAL.

Keempat, puak pakatan toghut setanisma haramjadah bejadah dapkrpas MEMANG TAKUT dan KECOT TELOQ dengan RAKYAT mengetahui TEMBERANG & TEMBELANG mereka pecah.

Terakhir, tindakan bangang mereka mahu menggulingkan kerajaan BARISAN NASIONAL merupakan TINDAKAN DESPERADO mereka dan mahu menafikan HAK MENGUNDI RAKYAT di dalam PILIHANRAYA. Dek kerana kejahatan mereka sendiri, mereka kalah teruk dalam 6 PRK dan PRN Sarawak. Mereka sengaja mencipta alasan dan rekayasa untuk terus menerus menipu rakyat bagi kepentingan Agenda Politik mereka yang bakal menghancurkan negara ini.

Kami Tak Rela HAK MENGUNDI KAMI di Nafikan di Jalanraya !

PROSES PENGUNDIAN PARTI PKR SENDIRI PENUH DENGAN KEKOTORAN TIADA PULA MEREKA HENDAK BERSIHKAN. TEPUK DADA TANYA IMAN

5 HAK JALANAN & PERKARA 10 PERLEMBAGAAN,

PERKARA 10 PERLEMBAGAAN menyatakan dengan jelas:-

1. Hak Bersuara
2. Hak berhimpun secara Aman Tanpa SENJATA. (anggota Tubuh Badan juga senjata)
3. Hak Berpersatuan.

Namun, perenggan 4, Perkara 10 meletakkan batasan yang wajar diikuti agar hak-hak yang disebutkan di dalam Perkara 10 tidak di SALAHGUNAKAN & DISELEWENGKAN YANG BERNIAT JAHAT OLEH PIHAK TERTENTU.

Kesemua sistem perundangan di dunia mengakui dan menerima Pandangan bahawa TIDAK ADA HAK MUTLAK. Perseimbangan antara HAK INDIVIDU dengan HAK KEPENTINGAN AWAM bagi menjamin ketenteraman dan keselamatan nyawa, hartabenda dan maruah orang awam. Pandangan ini selari dengan ajaran dan nilai ISLAM.


Dalam hadis di atas, dapatlah kita memahami bahawa ada 5 HAK JALANAN yang wajib dipatuhi yakni :-

1. Menundukkan pandangan.
2. Jangan Menganggu.
3. Jawab salam orang yang lalu
4. Menganjurkan kebaikan
5. Mencegah mungkar.

Menerimapakai 5 HAK JALANAN dan PERKARA 10 PERLEMBAGAAN Malaysia dengan merujuk kepada PERKARA 3 dan PERKARA 8. Amat jelaslah bahawa , HAK BERHIMPUN SECARA AMAN WAJIB MEMATUHI kesemua peruntukan PERLEMBAGAAN dan hadis Nabi s.a.w. tersebut. Ini termasuklah segala ayat-ayat Al Qur'an berkenaan dengan tingkahlaku di jalanan. 

PERSOALAN.

1. Berdasarkan kepada fakta dan maklumbalas yang terpapar di laman-laman sosial seperti di facebook. twitter, Tagged dan blog yang pro kepada Perhimpunan BEERSHIT 2.0, mereka mempamirkan niat dan maksud mahu meneladani serta meniru demonstrasi jalanan yang bergolak di Timur Tengah.

2. Tiada JAMINAN LISAN mahupun secara bertulis dalam kapasiti RASMI diberikan oleh Pengajur Beershit 2.0 bahawa kesemua perkara yang disebutkan sebelum ini akan dipatuhi.

3. Tiada juga JAMINAN KESELAMATAN & KETENTERAMAN awam diberikan.

4. Tiada juga sebarang kenyataan bahawa Penganjur Beershit mampu mengawal emosi para peserta dan tidak akan berlaku sebarang kekacauan.

5. Kalau dah berhimpun sehingga melebihi 100 000 orang adalah MUSTAHIL TIDAK AKAN BERLAKU KESESAKAN DAN GANGGUAN KEPADA ORANG AWAM, PALING TIDAK AKAN MENGGANGGU ORANG YANG LALU LALANG DAN KENDERAAN SERTA PARA PENIAGA.

TEPUK DADA TANYA IMAN.


100 LAPURAN POLIS TERHADAP BEERSHIT 2.0, TAHNIAH ANAK MUDA MUDI KEMAMAN, TERENGGANU!


Semalam di Balai Polis Kemaman hampir 100 lapuran polis telah di buat membantah Perhimpunan Haramjadah tajaan setan betine sundal laknatullah Ambewok. Pengadunya terdiri daripada anak-anak muda mudi yang gagah berani. Menurut ketua perkumpulan anak-anak muda mudi itu, mereka bakal melancarkan kempen besar-besaran di seluruh Terengganu bagi menggalakan anak-anak muda mudi lain untuk membantah perhimpunan tersebut. YB Kemaman turut hadir menyaksikan lapuran Polis tersebut di buat.'Kami sedar mengenai bahaya dan ancaman perhimpunan Bersih 2 kepada keselamatan negara dan awam. Walaupun mereka ada hak kebebasan bersuara tapi melakukan tindakan membantah di jalanraya dan bukan di pilihanraya bukanlah satu tindakan yang bijak. Ini bakal mencetuskan huru hara yang berpanjangan seperti terjadi di negara-negara Timur Tengah.' menurut jurucakap perkumpulan anak-anak muda-mudi tersebut semasa ditemuramah oleh wartawan Nadi Rakyat.

"Kami nekad untuk melakukan kempen besar-besaran melalui alam maya dan nyata. Kami tak suka diperkudakan oleh pihak yang hanya mahu memperjuangkan untung nasib seseorang dan agenda jahat konspirasi pihak anti Islam dan tiada siapa boleh memperkecilkan usaha kami ini kerana kami ada Hak Bersuara !"


Puak Pakatan Toghut Setanisma dapkrpas selalu berangan panjang kononnya majoriti anak-anak muda mudi menyokong semua tindakan hasutan mereka untuk mencetuskan huru hara. Realitinya, lihat sendiri apa yang dilakukan oleh anak-anak muda mudi Terengganu. Cayalah ! TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...