Selasa, 9 Oktober 2012

PAKATAM SELANGOR DALAM KEMELUT SKANDAL KRONISMA TERBURUK.

6 Cawangan DAP Dibubarkan Di Sepang Gara-gara Ketidakpuashati Terhadap Hipokrasi Pemimpin DAP dan PAKATAM Di Selangor.
"CAKAP TAK SERUPA BIKIN"

Pembubaran 6 cawangan DAP di Sepang dan siri jelajah ceramah seluruh negara oleh bekas pemimpin DAP serta kemelut polemik di antara Guan End dengan Mansur Othman merupakan pergolakan yang telah berlaku dalam Pakatam.

Pembohongan SUARAM mengenai kes Scorpene didedahkan oleh Yves Charpenel Pendakwaraya Perancis. Di tambah pula [endedahan Dana Soros yang di terima oleh SUARAM serta pendedahan oleh JMM mengenai amalan rasuah yang di dakwa dilakukan oleh SUARAM. Kesemuanya ini membawa kita kepada satu kesimpulan sahaja Pakatam sedang di landa skandal kronisma terburuk. Dan CAKAP TAK SERUPA BIKIN. 

Kini timbul satu pendedahan daripada rakan bloger mengenai isu lori kompektor sampah dengan perkaitan dengan bas mewah serta syarikat Dong Feng syarikat pengeluar lori kompektor dan bas mewah tersebut. Sila baca di sini MEGA BIDAMAN.

Antara lain bloger tersebut mempersoalkan beberapa perkaitan jelas di antara pembelian lori sampah kompektor dengan bas mewah,
Semacam ada satu teka - teki yang perlu dihuraikan disini iaitu kaitan Dong Feng di China, agennya di Puchong, dan Intercoach Sdn Bhd . Syarikat mana yang sebenarnya dapat keuntungan supply 50 buah kompaktor sampah itu ? Namun, walau apa pun penjelasannya pengeluar kompaktor sampah dan bas adalah dari pengilang yang serupa. Kaitan Cih (M) , (agen Don Feng di Malaysia) dengan kerajaan negeri Selangor Pakatan boleh dilihat dari petikan akhbar di bawah (rujukan Selangor Times , 9 March )
 
Kesemua lori kompektor tersebut di bawa masuk sebagai komponen terurai dan di pasang semula di sebuah kilang di Rawang iaitu Intercoach Sdn, Bhd. Kenapa berlaku sedemikian ?

Kenapa Pakatam tak membeli terus daripada CIH sebagai agen kepada Dong Feng ?

Apakah teka-teki nya?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...