Isnin, 27 Ogos 2012

TUMPASNYA PENGUASAAN ANWARINAS DI KAKI NASHRUDIN MAT ISAUSTAZ NASHRUDDIN MAT ISA namanya sehebat keperibadianya. Dalam. bahasa Melayu namanya bermaksud Penolong Agama.  Dalam Keberaniannya dan ketegasannya tiada tolok banding dalam kepimpinan ulama. Beliau berani melawan arus anwarinas dalam Pas berbanding pok nik hj hadi dan mat syabu yang lebih merelakan Pas  tunduk menjadi alat perkakasan Agenda politik peribadi Anwar Ibrahim dan Kit Sialan.  Beliau enggan mewarisi persengketaan peribadi pemimpin kepada generasi muda.

Hj Hadi dan Pok Nik begitu gerun kan Nashrudin Mat Isa sehingga menyelar beliau dengan mengatakan tidak hairan jika Nashrudin Mat Isa keluar PAS kerana tidak mendapat sokongan akar umbi. Realitinya puak parasit dan anwarinas dalam PAS yang sebenarnyadi tolak oleh akar umbi PAS. Sudah ramai merindui perpaduan di antara PAS dan UMNO.

PAS tidak mampu lagi menanggung kesilapan besar untuk memecat mana-mana pemimpin PAS kerana pengalaman pahit memecat Hasan Ali kerana mempertahankan akidah. Berapa lama lagi ahli akar umbi PAS akan menahan sabar dengan karenah parasit dan anwarinas dalam PAS yang menolak kepimpnan ulama?

Beliau berusaha mengubah sejarah perpecahan ummah Melayu Islam walaupun kelompok anwarinas dan setan bisu dalam PAS menentang beliau. Seperti Hasan Ali beliau tidak gentar di pecat atau di cemoh oleh golongan parasit PAS.

Beliau tidak mahu lagi PAS di anggap sebagai punca perpecahan ummah. Beliau mahu agar PAS mampu bersatu dengan UMNO. Ketegasan beliau menakutkan Hj Hadi dan kelompok anwarinas serta parasit PAS. Akar umbi PAS sudah menyatakan sokongan padu mereka kepada beliau dalam soal perpaduan dalam UMNO.

. Pada kali ini hasrat tersebut lebih kuat dan lebih besar berbanding sebelumnya. Tiada kekuatan pemimpin untuk menepis kekuatan hasrat dan suara majoriti umat Melayu Islam. Wang ringgit pun takkan mampu membungkamkan kekuatan tersebut. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...