Ahad, 2 Oktober 2011

DIMANAKAH SILAPNYA MCA?


Hari ini persidangan MCA ke 58. DS Najib telah memberikan ucapan tanpa teks menyentuh peranan MCA di dalam BN. Presiden MCA masih tidak mampu mencari penyelesaian masalah dalam MCA. Wanita MCA membuat tuntutan yang tidak membantu kekuatan parti. Dimanakah silapnya MCA?

DAP memainkan label ke atas MCA. Label-label seperti UMNO ' Taiko' MCA, pak turot UMNO. MCA tidak berperanan dalam membuat keputusan polisi kerajaan. MCA hanya mengikut kata UMNO dan MCA di buli UMNO. Dakyah-dakyah DAP ini MCA gagal menangani dnegan baik. Begitu juga GERAKAN. Ianya kekal sebagai STIGMA kepada MCA dan GERAKAN.

Apa yang MCA perlu lakukan? MCA perlu berubah. Polisi-polisi dan dasar perubahan MCA perlu jelas. Jangan jadi seperti Ayam Kena Penyakit Sampar. MCA dan GERAKAN perlu menyatakan kepada rakyat apakah perjuangan mereka bersama BN. Mereka perlu melakukan gerak kerja dan penerangan lebih mantap.Bukan setakat menumpang ide-ide polisi DAP.

MCA dan GERAKAN perlu menyaingi DAP dengan sepenuh hati mereka.Mereka perlu memenangi semula hati pengundi Cina. Pendekatan inklusif amat perlu MCA dan GERAKAN tunjukkan dengan jelas. MCA kini kelihatan ketandusan segala-galanya. 

Punca masalah utama komuniti Cina kerana semangat kecinaan mereka masih terlalu menebal dan bersikap ekslusif. Mereka masih tidak lagi membuka sepenuhnya ruang-ruang kepada kaum-kaum lain. Mereka juga masih lagi terlalu terpengaruh dengan budaya barat.Mereka juga kelihatan enggan menerima dan menghormati budaya kaum-kaum lain. Disinilah MCA perlu memainkan perubahan besar. Jika MCA berjaya memperlihatkan kelainan daripada DAP, sudah pasti pengundi Cina kembali kepada mereka. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH PUNCA (PR) PEMBEBAN RAKYAT SEMAKIN GOYAH


PR begitu sinonim dengan so0-SIAL-isma, Komunisma, Pluralisma dan So0-SIALis Religus. Kesemua doktrin itu adalah pemusnah negara dan rakyat.

Rakyat akan terbelenggu dengan Sistem Autokratik bercorak Rejim Kuku Besi. Inilah yang pernah terjadi akibat Revolusi Perancis, Revolusi Mesir dan Revolusi Libya pada tahun-tahun 1960an. Rejim-rejim tersebut akhirnya kecundang.

Bandingkan polisi-polisi antara BARISAN NASIONAL dengan PR (PERHAMBAAN RAKYAT) seperti di bawah ini:-

Polisi-polisi TRANSFORMASI KERAJAAN (BN)
1. NKRA
2. KPI
3. MEB
4. Kedai Rakyat 1 Malaysia
5. Pemansuhan ISA
6. Gabungan antara Meritokrasi & Polisi Afirmatif.
7. JTP -Jawatankuasa Terpilih Parlimen.
8. Liberalisasi Ekonomi Terpimpin.
9. Gaji minimum

manakala polisi-polisi PR (PERHAMBAAN RAKYAT) ialah:-
1. Buku Jingga
2. Polisi 100 Hari
3. Sosialisma
4. Pluralisma
5. Komunisma
6. Sosialis Religus
7.Demonstrasi Jalanan
8. Penolakan Hudud & Negara Islam.
9. CINATOKRASI cauvinis rasis.

Anda masih mahu UNDI PERHAMBAAN RAKYAT (PR) hanya semata PRESIDENNTA adalah akaq Wan Jijah yang tidak dapat membezakan antara tugas sebagai seorang pemimpin kepada rakyat dengan tuigas sebagai seorang isteri kepada seorang lelaki bernama ANWAR IBRAHIM (yang kantoi kerana MELIWAT, skandal seks ZINA SIAM & CHINADOLL).

TEPUK DADA TANYA IMAN!


KAK WAN JIJAH UCAP TERIMAKASIH KEPADA PDRM BERJAYA TURUNKAN KADAR JENAYAH.


Sebuah PEMERINTAHAN ADIL SAKSAMA bertanggungjawab menjamin KESELAMATAN hartabenda, nyawa, maruah dan agama negara serta rakyat. Inilah yang telah berjaya dilaksanakan oleh BARISAN NASIONAL. Kadar jenayah menurun di seluruh negara. Kejayaan ini bukanlah kerana SLOGAN-SLOGAN tetapi kerana USAHA BERTERUSAN dan KOMITMEN. 

Para pemimpin PERHAMBAAN RAKYAT (PR) tidak mampu memberikan KOMITMEN TINGGI dalam usaha pembanterasan jenayah tetapi begitu KOMITED menambaikkan INDUSTRI-INDUSTRI BERASASKAN KEGIATAN JENAYAH, contohnya bilangan rumah urut , pusat hiburan dan kempen-kempen seperti BERSIH.

Baca seterusnya di bawah ini;-
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, penurunan itu berjaya dicapai hasil perancangan dan perlaksanaan rapi serta tersusun melibatkan kerjasama padu seluruh anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) di pelbagai peringkat.KUALA LUMPUR 1 Okt. - Kadar indeks jenayah antara Januari hingga Ogos tahun ini menurun sebanyak 23.6 peratus, manakala indeks jenayah jalanan pula berkurang sebanyak 39.7 peratus berbanding 2009. ''Saya sedar kejayaan ini bukanlah sesuatu yang mudah lebih-lebih lagi untuk menampakkan hasil dalam tempoh yang singkat.'Namun ia berjaya dicapai hasil komitmen semua pihak di PDRM  peringkat pengurusan sehinggalah kepada anggota-anggota yang menjalankan operasi harian," katanya ketika berucap pada Hari Terbuka PDRM 2011 dan Hari Kesedaran Jenayah di sini hari ini. Turut hadir ialah bersama Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman Yusop dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar.Dalam pada itu, Muhyiddin turut menyarankan PDRM menimbangkan potensi penggiliran pegawai dalam tugasan komuniti (community policing) bagi memperluaskan pendedahan kepada semua anggota polis terhadap kaedah mesra rakyat yang sedang dilaksanakan ketika ini.Kata beliau, PDRM mungkin boleh memberikan lebih banyak peluang kepada anggota polis dalam tugas-tugas berbentuk pencegahan berbanding semata-mata penguatkuasaan.''Ini supaya hubungan dengan orang awam dalam rangkaian masyarakat setempat itu boleh terjalin dengan lebih kukuh dan akrab.''Hubungan yang kukuh ini adalah asas perkongsian pintar yang dapat membantu mengenal pasti jenayah secara pencegahan awal dan melaksanakan strategi terbaik untuk mengatasinya," katanya.
TEPUK DADA TANYA IMAN!

KERANA TOKEY DAP KAK WAN JIJAH BOIKOT RAKYAT


Demi kepentingan RAKYAT, pentadbiran DS Najib mengambil inisiatif untuk mengurangkan BEBANAN RAKYAT melalui KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA.

Polisi yang sama tiada di pihak PAKATAN 'TIPO' RAKYAT yang ada hanya polisi-polisi 
PERHAMBAAN RAKYAT
PERBODOHKAN RAKYAT
PEMBEBANAN RAKYAT
PERALATKAN RAKYAT


TEPUK DADA TANYA IMAN!


KAK WAN JIJAH GENGGAM TANGAN,

Lambang GENGGAMAN TANGAN adalah IKON yang digunakan oleh Pakatan 'Tipo' Rakyat terutama dalam kempen pembohongan BERSIH. Manakala dalam kempen 1 MALAYSIA , jari telunjuk kanan digunakan. Ada sebarang PERBEZAAN?


YA memang ada PERBEZAAN PALING KETARA antara keduanya! Selama ini kita tidak MELIHAT HAKIKAT kedua-dua SIMBOL/IKON tersebut secara TELITI.


Sebenarnya ikon GENGGAMAN TANGAN adalah ikon bagi komunisma/ sosialisma menunjukkan SOLIDARITI SIFAT INDIVIDUALITI penolakan terhadap TAUHID. 


Ikon ini sebenarnya adalah PENAFIAN KEPADA 2 KALIMAH SYAHADAH yakni LAMBANG PENOLAKAN KEPERCAYAAN KEPADA AGAMA.


Manakala JARI TELUNJUK KANAN adalah perbuatan /ikon/ Simbol PENGAKUAN KETAUHIDAN. Perbuatan ini kita lakukan semasa mengucapkan 2 kalimah syahadah dalam tahiyyat akhir solat.


Kesimpulannya, 1MALAYSIA mengingatikan kita kepada SOLAT dan kesaksamaan dalam ISLAM yang mengajar tidak berlaku zalim kepada manusia lain. 


Manakala GENGGAMAN TANGAN mengajarkan kepada manusia untuk berlaku ZALIM dan bersifat INDIVIDUALISTIK.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...