Isnin, 5 Ogos 2013

Hadoyai ! Transformasi MCA Rujuk Parti Komunis China Bukan Kepada Tim Transformasi PMO, Apa Sudah Jadi Ni Najib?

http://www.malaysiakini.com/

Pasukan Transformasi MCA telah mengadakan lawatan 'Transformasi' ke Republik Rakyat China. Katanya nak belajar bagaimana hendak 'Transformasi' kan MCA dalam Barisan Nasional. Parti politik yang di pilih oleh MCA ialah Parti Komunis China. Dalam banyak-banyak parti politik di dunia ini, MCA memilih Parti Komunis China untuk dijadikan bahan rujukan? Apa hal sebenarnya ?
Sedangkan UMNO adalah parti politik yang mempelopori Tranformasi. Kenapa MCA tak nak belajar daripada UMNO? Takkanlah puak BU-DU terlalu angkoh dan di pandang terlalu rendah oleh MCA sendiri? Bukan ke DS Najib sendiri yang mengepalai dan Bapa Transformasi Malaysia? Wow! Adakah MCA secara sindir dan sinis mengatakan kepada DS Najib, "Helo Lu Melayu la.. takde kelas!"

Kalau dah cinabeng itu tetap cinabeng lah juga. Tak kira lah bagaimana layanan baik diberikan. Tetap cinabeng akan merujuk kepada cinabeng juga. Mungkin alasan MCA ialah mereka mengambil 'Sistem' bukan 'Ideologi'. Tapi setiap sistem berasaskan kepada ideologi. Bila diamalkan 'Sistem' maka 'Ideologi' turut diamalkan. 

Hairan betul, kenapa MCA taknak belajar daripada UMNO dalam mentransformasikan partinya? Adakah UMNO ini terlalu hina dina di mata MCA? Tak lama lagi kita bakal menyaksikan dua jenis Transformasi pula dalam BN. Satu Transformasi gaya Najib dan satu lagi Transformasi Parti Komunis China gaya cinabeng. Inilah jadinya bila cinabeng masih hendak mengekalkan kecinaan mereka. Betul la kata Tun Dr Mahathir, cinabeng Malaysia menghadapi 'Dilema Cina' samada hendak kekalkan kecinaan mereka atau terus melupai Tanah Besar China. 

Bila berlaku begini, bermakna cinabeng sudah tidak berminat lagi dengan Konsep Kongsi-Kuasa, Sebaliknya mereka mahukan KUASA. Ini macam tidak boleh jadi lah. Cukup-cukuplah dengan Politik Kecinaan dan hendak mencinakan Malaysia. Semoga DS Najib cepat sedar dan melakukan sesuatu, sebelum beliau semakin di pandang dan di anggap hanya Tunggul Perdana yang menyerikan Seri Perdana. 

Anak Muda Melayu Perlu Ikon Baru Menyaingi Kebiadapan Namewee, Tapi Siapakah Calun-calunnya?


Menyentuh peranan aktif anak-anak muda dalam dunia politik masakini, ambe memang musykil kerana kita masih belum ada seorang Ikon Muda yang mampu mengalahkan populariti dan kebiadapan Namewee. Disinilah ambe melihat hipokrasi dan hipokritnya peneraju anak-anak muda dalam bidang politik. Ambe juga hairan dimanakah K.J. dan kuncu-kuncunya dalam membina dan menaikkan seorang Ikon Muda menyaingi Namewee?

Kita mempunyai bloger dan fesbuker dari kalangan anak-anak muda, tapi belum ada seorang pun yang dapat menyaingi Namewee. Harap maaf jika ada yang tersinggung. Kita juga sering tertanya-tanya, ke mana arahtuju dan hala perjuangan anak-anak muda sekarang? Kebanyakkannya, ambe perhatikan 'Lebih Kuah Dari Sudu'. Tapi semangat muda memanglah begitu. Namun tidak boleh dibiarkan tanpa ada yang memperbetulkannya semula.

Seharusnya, pemimpin-pemimpin muda, mengadakan program-program mendidik sahsiah dan akhlak yang mulia. Melahirkan, kumpulan anak-anak muda yang berakhlak tinggi. Mematangkan mereka dengan akhlak mulia dan peribadi bebas 'aib. Bukannya mengasuh mereka dengan sifat bongkak, sombong, angkuh dan bangga diri.

Mempunyai intelek yang baik tanpa ada akhlak dan peribadi mulia, samalah seperti kita melihat pokok rendang yang tak berbuah. Kita mahukan pohon rendang yang berbuah. Kita tak mahulah orang muda menjadi pokok pisang. Berbuah masa muda, tapi takkan berbuah dua kali. Terpaksa di tebang selepas tandan di ambil. Jadi, ambe harap adalah anak muda bangkit menyaingi Namewee, yea. 

Upah Ambe Ialah .... Dot ... Dot ... Dot .....

Kepada sekelian puak BU-DU, politikus, pembodek, penjilat, pengampu, Penunggu Tunggul Perdana, Pawang dan Bomoh Polong sekelian .... dan mereka yang pijak kepala rakan untuk naik ke atas, artikel ini ambe tuju khas kepada kamu semua ... Nak tahu berapakah UPAH AMBE MINTA? Mudah, ikutilah pengiraan di bawah ini:-

Ambe menulis sudah hampir empat tahun. Menyertai PRK sebanyak 2 kali dan 1 PRN. Duapuluh empat jam ambe menghadap komputer melawan fitnah puak DAP PKR PAS. Semua perbelanjaan dan kos ambe tanggung sendiri. Sedangkan yang lain, gunakan apa yang ambe telah curahkan untuk dapat bajet. Tohmahan yang pemes ke atas ambe ialah ambe kecewa, ambe nak duit dan ambe nak tersohor. Jadi, BERAPA UPAH AMBE ?

Empat tahun 48 bulan.
48 bulan bersamaan 34,560 
jam bekerja. 
1 jam bekerja, ambe caj RM18.00
Bermakna ,
34,560 j
am bekerja x RM18 = RM 622,080.00
Amacam? Ok tak untuk "Ubati Kecewa Dan Sakit Hati Ambe Di Kianati?"
Tapi takkanlah Maruah dan Harga Perjuangan ambe begitu murah / Hanya RM622,080? Mustahil ! Dan tidak adil bagi ambe mengambil satu sen pun, selagi mana beribu-ribu sukarelawan masih tak dapat apa-apa, waima mereka tak minta. 

Sebenarnya, bukan itu HARGA & NILAI UPAH AMBE. Yang di bawah ini adalah HARGA & NILAI UPAH AMBE :-
 1. Bukan wang
 2. Bukan pangkat 
 3. Bukan hartabenda 
 4. Bukan pingat 
 5. Bukan penghargaan apa-apa
Tapi ambe nak tengok:-
 1. Ekonomi Tanpa Riba
 2. Islam tidak di hina 
 3. Pendidikan akhlak Islam di semua sekolah sampailah ke universiti
 4. Melayu tidak di hina 
 5. Bendera Negara tak di hina 
 6. Amalan Rasuah dihapuskan 
 7. Amalan kronisma, nepotisma dihapuskan
 8. Politik Wang dihapuskan 
 9. ISA dikembalikan
 10. Sekolah vernakular dihapuskan 
 11. Kuota Bumiputera dikembalikan 
 12. Pemimpin Melayu Islam ada Keberanian 
 13. Pemimpin Melayu Islam utamakan Melayu 
 14. Pemimpin Melayu Islam disegani dan dihormati 
 15. Budaya Melayu tidak di hina 
 16. Perpaduan Kaum bertambah kukuh
 17. Penyebaran agama lain kepada orang Islam dihentikan segera. 
 18. 97 peratus Melayu menjadi bilionir 
 19. Melayu Bandar mampu mempunyai premis perniagaan strategik
 20. Setiap Melayu ada rumah banglo dan kebun seluas 100 hektar setiap keluarga
 21. Setiap GLC Kerajaan Negeri dan Pusat dikuasai Melayu 
 22. Perbankan mesra Melayu dan bantu usahawan Melayu
 23. Melayu menguasai dan ada saham kuat dalam syarikat swasta yang ngetop di papan pertama Bursa Saham Malaysia 
 24. Tiada diskriminasi terhadap Melayu di tempat bekerjaa di mana-mana jua
 25. UMNO di buka kepada semua Melayu 
 26. Ekonomi mestilah dikuasai oleh Melayu sebanyak 60 peratus
 27. Peluang pekerjaan dengan gaji minima RM5,000 sebulan kepada siswazah Melayu
 28. Hanya UMNO menjadi wadah perjuangan Melayu Islam untuk bersatu
 29. Pembubaran DAP, PSM, PKR dan PAS 
 30. Semua hutang-puitang Melayu dilupuskan terus dan mana-mana berstatus bangkrap dilepaskan terus
 31. Perumahan mestilah ada masjid dan pusat jagaan kanak-kanak
 32. CTOS diharamkan terus
 33. Badan-badan kebajikan Islam diberikan peruntukan khas sebanyak RM50 juta setahun
 34. Rumah anak yatim diberikan peruntukan khas tanah kebun, ladang ternakan, sekolah khas dan peruntukkan RM60 juta setahun
 35. Orang-orangtua Melayu beragama Islam, diberikan penjagaan khusus , perubatan, pengangkutan , kediaman dan elaun saradiri khas.
 36. Setiap kampung diberikan insentif dan bantuan usahawan industri pemakanan & perkhidmatan. 
 37. Kesemua hak yang pernah di rampas dikembalikan semula kepada waris yang berhak
 38. Perdamaian untuk seluruh rakyat Malaysia
 39. Tulisan Jawi dikembalikan martabatnya
 40. Warga asing di hantar pulang
 41. Setiap Melayu diberikan peluang yang sama dalam ekonomi sepertimana kroni dan nepotis memperolehinya. 
Di atas adalah antara upah-upah yang ambe minta. Untuk apa ambe berjuang untuk poket sendiri sedangkan agama, bangsa dan negara ambe sentiasa di hina dan perlekehkan?
Di atas adalah sebahagian kecil upah yang ambe minta. Ada lagi ambe akan minta untuk agama, bangsa dan negara ambe tercinta ini. Diharapkan artikel ini menjawab semua persoalan. Agak-agak puak BU-DU mampu tak nak beri ? 

Dari Allah Ta'ala ambe datang dan kepada Nya jua ambe akan kembali.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...