Sabtu, 11 Mei 2013

DARI PRU 13 KE PRU 14 - GUAN ENG AKAN KEKAL JADI KETUA MENTERI P PINANG SELAGI BELIAU BERNYAWA #TolakPR


Buat pertama kalinya DAP berjaya mencapai matlamat mereka memecahkan undi Melayu kepada empat yakni:- BN , PAS, PKR dan DAP sehingga diimbangi oleh peratusan undi Cina yang akan kekal mengundi DAP (lihat rajah yang dikeluarkan SPR. Percaturan seterusnya ialah mengekalkan status-quo ini. Di samping itu DAP akan meningkatkan lagi kebencian sesama Melayu tanpa memprejudiskan Cina di dalam sengketa tersebut. Hasrat DAP menjadikan Cina sebagai KINGMAKER sudah berjaya dan jika orang Melayu masih memecahkan undi mereka , dalam tempoh 10 tahun lagi MELAYU HILANG PENGUASAAN DALAM BIDANG POLITIK, EKONOMI & SOSIAL.


Untuk kali kedua , Lim Guan End menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang satu jawatan akan bakal dihakmilikkan oleh keluarga Lim Kit Siang selagimana orang Cina masih berfantasi mengenai 'Kuasa Mutlak' mereka. 

Di satu segi, orang Cina akan kehilangan lebih banyak keistimewaan dan peluang-peluang berbanding semasa mereka menyokong Barisan Nasional. Pengundi Cina akan sedar sendiri kesilapan mereka menyokong aspirasi DAP. Kita hanya perlu berpeluk tubuh dan melihat je la gelagat mereka nanti. 

Kesan saikologi yang dicetuskan oleh DAP tidak akan mampu bertahan lama di kalangan orang Cina. Lama-kelamaan bila perot menjadi semakin kosong dan orang Cina terpaksa 'Kow-tow' kepada taikun-taikun DAP, orang Cina akan sedar juga. 


Berapa lama orang Cina sanggup bertahan duduk dan mencari makan dengan taikun-taikun DAP? Penindasan dan kezaliman akan berlaku dalam komuniti Cina. Pada kali ini, orang Cina sendiri akan sedar bahawa bangsa merekalah yang paling kuat menindas dan menzalimi bangsa mereka sendiri. Mereka akan sedar sendiri nanti bilamana mereka terpaksa membayar 'Wang dan Bunga Pasar' serta 'Fee' kepada taikun-taikun DAP yang membebankan dan memperhambakan mereka.

Barisan Nasional hanya perlu membina kelompok dan kluster pengundi baru dan terus menerus mengekalkan sokongan penyokong-penyokong tegar mereka. Sentiasa ingat pesanan SUA UMNO " Jangan di layan politik DAP PKR PAS".

PASKA #PRU13 - DAP HENJUT PAS & PKR PENAIK PERKAUMAN CINA, KIT SIANG KAKI KELENTONG NO 1.


Hasil didikan Ekstrimis Perkauman Cina oleh DAP


Salah Didikan DAP ke atas anak-anak muda Cina.

Kita jangan tanya lagi APA ORANG CINA MAHU sebaliknya kita tanya APA PILIHAN ORANG CINA?
Apakah benar DAP tersasar dari sasaran mereka dalam PRU 13?
Sebenarnya DAP telah mencapai 100% matlamat mereka dalam PRU 13.
Jangan nak percaya la drama-drama yang sedang berlaku di kalangan pemimpin DAP PKR PAS. Itu semua drama daaaa.
Apasaja yang keluar di dalam suratkhabar Cina pun jangan percaya lah.
Itu semua sebahagian skrip-skrip yang sudah disediakan sebelum PRU 13 lagi. 
Azmin Ali kritik Anwar Ibrahim dan nepotisma dalam PKR ? Itu skrip lawak je la. 

DAP sedar mengenai Mentaliti UMNO mengenai 'Kongsi Kuasa' dan 'Barisan Nasional'. Kejayaan DAP berasaskan kepada pemahaman 'Mentaliti' tersebut. DAP menjadikan 'Mentaliti' itu sebagai suatu 'Mitos' dan suatu kekecewaan kepada UMNO, Barisan Nasional dan pengundi Cina. DAP berjaya menjadikan konsep 'Kongsi Kuasa' dan 'Barisan Nasional' sebagai tidak relevan samasekali.

Pengundi Cina tak rugi apa-apa pun dalam PRU 13. Setakat takde wakil dalam kerajaan apa ada hal pun dengan mereka? Mereka sudah ada Selangor dan Pulau Pinang 100% di bawah telunjuk mereka. Kini mereka sudah mempunyai Kuasa Politik untuk membuat polisi-polisi yang menguntungkan ekonomi, sosial, pendidikan dan politik mereka. Mereka hanya menunggu masa sahaja untuk menguasai di peringkat pusat.

Untuk dua generasi akan datang inilah halatuju politik orang Cina di Malaysia. Yakni Cina dengan urusan mereka serta mengasingkan diri dari arus perdana politik kaum lain. Sehinggalah mereka kehilangan hero-hero mereka di persada politik negara.

Sebarang usaha untuk bekerjasama dengan mereka sudah menjadi suatu Mitos dalam masa terdekat ini. Kebajikan mereka sudah pun mampu di jaga dan dilindungi oleh DAP dan rangkaian mereka di seluruh dunia.

Mana-mana komuniti orang Cina di dalam pdm-pdm di mana kawasan pilihanraya Parlimen dan DUN dimenangi oleh BN akan berlakon dan berdrama sahaja. Buat masa ini adalah lebih baik membiarkan saja orang Cina dengan cara mereka dahulu sehinggalah mereka kehilangan tempat bergantung dan hero-hero mereka lenyap di kalangan mereka. 

Inilah masanya untuk meningkatkan kekuatan orang Melayu dan peribumi serta komuniti India sehingga persaingan di pasaran terbuka menjadi amat sengit. Tak perlu lagi risau dan takut mengenai pandangan negatif dan kritikan berbaur perkauman. 

11HB MEI - ALLAH TA'ALA BERKATI UMNO


SELAMAT ULANGTAHUN WAHAI UMNO !
WUJUD MU KERANA ALLAH TA'ALA 
HAYAT MU HINGGA TIUPAN SANGKAKALA 
PEMIMPIN MU DATANG DAN PERGI 
PEMBELA MU SILIH BERGANTI 
PEWARIS MU SENTIASA BERGANTI
DISAYANGI RAKAN DAN TAULAN 
DISENANGI PIHAK SAINGAN 
DIHORMATI PIHAK LAWAN
BISMILLAH TENGKOLOK MU
ALIF BAA TAA PAKAIAN MU
SYAHADAH ROH MU
ALLAH MUHAMMAD KERIS MU 
PENGORBANAN JALAN MU 
TERPUTUSLAH BAGI YANG MEMBENCI MU 

PASKA #PRU13 - SELAIN HERO UMNO PERLUKAN WANITA BESI SEPOH UNTUK MENANG PRU 14.

Antara Wanita-wanita taraf BESI SEPOH dalam UMNO.

Sebagai menyahut saranan daripada SUA UMNO agar tidak mempedulikan aksi-aksi kartun badut politik DAP PKR PAS, maka artikel ini berkenaan peranan dan halatuju UMNO untuk rakyat.

Di antara 133 ahli Parlimen Barisan Nasional dari UMNO, ada beberapa orang dari pergerakan Wanita UMNO. Nama-nama mereka bukan asing lagi pada telinga kita seperti Nooraini dan Dato' Seri Azalina Othman Said. Jasa mereka pula sudah diketahui umum. Kekentalan dan ketahanan mereka dalam kerjaya politik bukan rahsia lagi.

Barisan Nasional terutama UMNO amat memerlukan pemimpin yang berjiwa kental, sanggup menempuh pelbagai cabaran dan dugaan, daya tahan yang amat tinggi, kreatif, inovatif dan terbukti di persada politik negara.

UMNO memerlukan pemimpin berbakat dan semulajadi yakni mereka yang ditakdirkan serta dilahirkan menjadi Pemimpin 'Born-Leaders'.

Kita ambil contoh Dato Seri Azalina sendiri. Beliau berkecimpung dalam dunia politik sejak 2000 sehingga kini. Sudah 13 tahun beliau bergelumang dan berjuang. 

Pada peringkat awal beliau menjadi ahli biasa UMNO. Mula menabur bakti  dalam Pusat Bantuan Guaman Biro Tindakan Sivil UMNO (2000-2004). Pada 2001 beliau terpilih untuk menjadi penaja kepada Puteri UMNO dan kemudiannya menjawat jawatan Puteri UMNO. Secara otomatis beliau di lantik menjadi salah seorang dari 6 orang Naib Presiden UMNO.

Beliau pernah menjadi Menteri Belia (2004- Mac 2008) dan Sukan dan Menteri Pelancongan (Mac 2008-2009). Beliau menang tanpa bertanding dua kali di Parlimen Pengerang pada PRU 2004 dan PRU 2008. Dan beliau mampu bertahan dan menang lagi di kerusi yang sama pada PRU 13. Bukan sebarang pemimpin mampu melakukannya. Kalau bukan dilahirkan menjadi pemimpin adalah mustahil untuk bertahan lebih dari sepenggal. 

Pengalaman beliau luas dan beliau pernah di uji dengan ujian getir tapi beliau mampu lulus ujian tersebut dengan cemerlang, Beliau bukan seorang yang mudah melatah kerana latihan dan pengalaman beliau sebagai seorang pengamal undang-undang.

Melihat beliau ambe terkenangkan wajah-wajah pejuang-pejuang wanita terdahulu dalam UMNO. Bahkan begitulah juga pandangan ambe dengan mana-mana pemimpin Wanita dan Puteri UMNO. Mereka adalah penyambung warisan perjuangan yang berterusan. Mereka adalah bukti-bukti hidup kepada seluruh umat Melayu bahawa UMNO memertabatkan Wanita dan memberikan peluang yang sama dengan hero-hero lain dalam UMNO.

Mazlan Alias pun naik gerun dengan beliau begitu juga seluruh kepimpinan DAP PKR PAS dan PSM. Sebab beliau vokal dan berani mempertahankan yang Hak.LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...