Sabtu, 28 Mei 2011

KEJUTAN ! PARLIMEN BELIA MEMBANTAH AKSI ANWAR IBRAHIM DI SIAM.


PARLIMEN BELIA bakal dilancarkan dalam masa terdekat membeuka lembaran baru para belia Malaysia memilih dan mengundi wakil-wakil kepercayaan mereka untuk menyampaikan hasrat dan cita-cita mereka kepada kerajaan. Semua usul bakal  diberikan pertimbangan oleh kerajaan. 


1. TERIMAKASIH KEPADA YANG AMAT BERHORMAT PERDANA MENTERI MALAYSIA, DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK,  kerana berjaya melakukan Transformasi dalam kerajaan Barisan Nasional dan menyandarkan polisi Transformasi kepada para beliawan serta beliawanis Malaysia, walaupun di benci oleh pihak pembangkang satanisma DAPKRPAS.

2. Dalam ucapan perasmian HIMPUNAN BELIA 1JUTA PUTRAJAYA pada hari ini, YAB DS Najib Razak memberikan penghidupan kepada para beliawan dan beliawanis Malaysia dengan membuka 2 peluang terbesar buat golongan tersebut. Pertama, penubuhan Parlimen Belia dan kedua penyediaan Tapak Belia di Putrajaya.

3. Golongan para beliawan dan beliawanis wajiblah mengambil bahagian dalam 2 rencana terbesar buat mereka nanti apabila ianya dilaksanakan. Dalam masa yang sama diharapkan penubuhan dan kerangka 2 rencana terbesar tersebut disertai sepenuhnya oleh golongan belia.

4. Bercakap mengenai golongan belia, bakal terlintas di fikiran kita mengenai takrifan BELIA digunapakai selama ini di Malaysia. Setakat ini, di Malaysia , golongan belia ditakrifkan sebagai mereka yang berada dalam julat umur 15- 40 tahun. Sudah tiba masanya takrifan disemak kembali dan diberikan penakrifan baru. 

5. Sewajarnya, pengelasan bagi mereka yang berada dalam julat umur 13 tahun dan di bawah 40 tahun dikelaskan mengikut julat umur seperti berikut:-

(a) Julat umur 13 tahun - 19 tahun - Belia Remaja.  Tahun Perkembangan 7 tahun
(b) Julat umur 20 tahun - 29 tahun - Belia Dewasa  Tahun Perkembangan 10 tahun
(c) Julat umur 30 tahun - 39 tahun - Belia Matang.  Tahun Perkembangan 10 tahun

Julat-julat umur yang diberikan merupakan tempoh masa kritikal dalam pembinaan Modal Insan. Pada tahap-tahap tertentu pembentukan sahsiah diri dan perwatakan dapat dikembangkan dengan baik tanpa menjejaskan bakat-bakat semulajadi yang ada dalam diri mereka.

6. Sesi pertama Parlimen Belia mengusulkan bantahan kepada aksi Anwar Ibrahim di Siam berdasarkan kepada klip video di bawah ini. Selamat menonton.Golongan Belia di Malaysia amat perlu diberikan perhatian dan suara mereka di dengar. Pendapat mereka dipertimbangkan dan memberikan peluang dan ruang luas kepada golongan ini untuk berkembang maju dalam segala bidang. TEPUK DADA TANYA IMAN.

CERITERA PROSEKS PAS & HADIAH BERBOGEL PAPA GOMO.

Puak Erdogan kini dijenamakan semula menjadi PROSEKS ANWAR, manakala Papa Gomo menyediakan hadiah lari bogel keliling KLCC bersama RBF, Parpukari dan Pisau jika mana-mana pihak berjaya menampilkan individu yang dikatakan mirip Anwar Ibrahim dalam video salahlaku seksual Anwar Pundekcunei Aljuburi. 

1. Pertama, mengenai penjenamaan semula puak Erdogan kepada puak PROSEKS ANWAR singkatannya Proseks. Proseks dalam PAS merupakan proksi kepada Anwar Pundekcunei. Anwar pundekcunei menggunakan proseks untuk menguasai PAS bagi meneruskan agenda peribadinya menjadi Perdana Menteri Malaysia. Ugutan politik telah digunakan ke atas Hj Hadi sebelum ini agar menyokong Anwar dalam isu video salahlaku seksual Anwar. 

2. Hj Hadi telah bertindak awal dan mengumumkan sokonganya kepada Anwar. Ini menyelamatkan sementara waktu jawatannya dalam PAS. Selepas ini kita tidak tahu lagi apakah nasib Hj Hadi. Calun-calun proseks kini berusaha untuk menguasai jawatan terpenting dalam PAS. Dalam masa yang sama pro ulamak PAS sedang mengatur strategi untuk memastikan proseks tidak dapat menguasai jawatan tertinggi dalam PAS.  Begitulah kemelut dalam perebutan jawatan duniawi PAS. Hangit, hancing dan hanyir.

3. Papa Gomo menawarkan hadiah untuk berlari keliling KLCC dalam keadaan berbogel bersama RBF Parpukari dan Pisau jika mana-mana pihak berjaya membuktikan wujudnya lelai mirip Anwar dalam video seks Anwar. Tentu milosuam julita sangat teruja dengan tawaran hadiah Papa Gomo ini terutama bila melibatkan Teddy Bear kesukaan milosuam si Parpukari. Hantam sajalah Gomo.

Ada ke yang berani hendak menuntut hadiah sensasi Papa Gomo? Mesti ada. JS tahu, dalam diam-diam, Gomo, RBF Parpukari dan Pisau mempunyai ramai peminat dari kalangan anak dara, janda dan spesis milosuam di pihak sebelah sinun. Hantam sajalah. TEPUK DADA TANYA IMAN.

EDISI SARAPAN: Tetap & Teguh Pendirian.


Sifat Tetap & Teguh Pendirian dalam semua tindakan. Ini memperkuatkan semua keputusan yang di buat. Kekuatan ini mampu menerjah semua halangan dan cabaran yang dihadapi. Mampu menjadikan seseorang itu ampuh. Sifat ini berdiri di atas 4 sifat utama, Benar, Bijak, Menyampaikan dan Amanah.

1. Kemelut yang dihadapi pada masakini dalam senario politik negara memerlukan kepimpinan kerajaan Barisan Nasional bersifat tetap dan teguh pendirian. Tidak gentar membuat keputusan yang tidak popular demi kebajikan rakyat di masa depan. 

2.  Tetap dan Teguh pendirian ini akan membawa isyarat kepada semua pihak lawan dan kawan bahawa kita tidak main-main. Apa yang kita cakap , kita lakukan. Sejauh ini, hanya Tun Dr Mahathir mampu menunjukkan sifat dan sikap tersebut dan kerana itu dia berjaya. 

3. Melayani karenah kritikan dan tohmahan dengan sifat dan sikap ini mampu menundukkan pihak lawan dan meraih sokongan daripada pelbagai pihak. Walaupun dibenci oleh sesetengah pihak namun jauh di sudut kebencian itu tetap ada perasaan kagum kepada sifat dan sikap tersebut. Perlu bertegas  pada setiap masa dan tidak tunduk kepada kemahuan dan tekanan pihak lawan.

Ramai pandai mengkritik tapi realitinya mereka hanya menjadi gema kepada kritikan asal sahaja tanpa benar-benar memahami apa yang dikritikkan. TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...