Selasa, 19 Julai 2011

WAJIB DI BACA & DISEBARKAN : BUKTI PENDEDAHAN TAHALUF SIYASI YANG DISELEWENGKAN PAS.(2)

INI ADALAH SIRI KEDUA PENDEDAHAN AMALAN TAHALUF SIYASI PAS YANG MENYELEWENG DARI SIASAH ISLAM BERDASARKAN KEPADA SEBUAH KERTAS KERJA YANG DI TULIS OLEH KETUA PENERANGAN DPP PASIR MAS PADA JUN 2008 BERTAJUK "TAHALUF SIYASI DALAM KONTEKS PERJUANGAN PAS DI MALAYSIA PASCA PRU 12 SERTA PANDANGAN GOLONGAN ULAMA HARAKI MENGENAINYA"

DALAM SIRI DIDEDAHKAN BAGAIMANA PAS MENGETAHUI BAHAWA HUKUM TAHALUF SIYASI INI BEGITU MUBAH (BOLEH BERUBAH) DENGAN MUDAH DAN BAGAIMANA PAS MENYALAHI  KAEDAH TAHALUF SIYASI INI SEHINGGA JENIS TAHALUF SIYASI YANG DIAMALKAN OLEH PAS SEBENARNYA ADALAH SYUBAHAT MUDARAT YANG HAMPIR KEPADA HARAM.


AJAIB SUNGGUH KERTAS KERJA tersebut kerana mengakui adanya pandangan golongan ulama Haraki. Di dalam kertaskerja tersebut pandangan ulama Haraki yang disebutkan tidak jelas siapa. Nampaknya, terma ULAMA HARAKI digunakan bagi mengabui mata pembaca agar mempercayai bahawa TAHALUF SIYASI yang diamalkan oleh PAS adalah HARUS hukumnya, walhal jika diteliti hujah-hujah yang diberikan amat jelas HUKUM SYUBAHAR MUDARAT yang hampir kepada HARAM cuba dihalalkan oleh PAS demi kepentingan politik mereka.
Berikut adalah apa yang dinukilkan oleh KETUA PENERANGAN DPP PASIR MAS tersebut dalam mebahaskan HUKUM HARAM & HUKUM HARUS TAHALUF SIYASI.

Hukum Tahaluf Siyasi

Para ulama haraki khususnya berbeza pandangan mengenai hukum melakukan kerjasama dengan gerakan yang tidak bermatlamatkan perjuangan Islam.  Sebahagian daripada mereka dengan tegas menolak langsung sebarang usaha melakukan kerjasama ini serta menghukumkan bahawa kerjasama ini sebagai haram. Di antara mereka ialah Sheikh Muhammad Qutb[1] dan al-Syeikh al-Imam Abu Nasr Muhammad bin Abdullah[2]. Manakala di antara ulama yang mengharuskan tahaluf siyasi ialah Dr Yusuf al-Qaradhawi[3], Dr Mustoffa al-Tohhan[4], al-Syeikh Muhammad Ahmad al-Rasyid[5], Doktor Solah al-Showi[6] dan Doktor Munir Ghahdban[7].

Dalil-dalil yang dipegang oleh ulama yang mengharamkan tahaluf siyasi ialah seperti berikut :

  1. Firman Allah SWT :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (51) فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَنْ تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ (52)
Yang bermaksud : Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin(mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. barangsiapa diantara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, Maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim. Maka kamu akan melihat orang-orang yang ada penyakit dalam hatinya (orang-orang munafik) bersegera mendekati mereka (Yahudi dan Nasrani), seraya berkata: "Kami takut akan mendapat bencana". Mudah-mudahan Allah akan mendatangkan kemenangan (kepada Rasul-Nya), atau sesuatu keputusan dari sisi-Nya. Maka kerana itu, mereka menjadi menyesal terhadap apa yang mereka rahasiakan dalam diri mereka.[8]

Hujah : Kerjasama gerakan Islam dengan orang-orang kafir di atas dasar politik akan menjauhkan lagi orang-orang Islam daripada mereka. Ini kerana, Islam mengharamkan sebarang jenis wala’ kepada kepada ahli kitab yang mempunyai akidah yang hampir sama dengan Islam, apatah lagi wala’ kepada orang-orang kafir yang akidah mereka langsung tidak mempunyai persamaan dengan akidah Islam. [9]

  1. Firman Allah SWT :
فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا
Yang bermaksud : Pada keduanya terdapat dosa yang besar dan beberapa manfaat bagi manusia, tetapi dosa keduanya lebih besar dari manfaatnya[10]

Hujah : Ayat di atas berkenaan dengan pengharaman arak dan judi. Namun jika dilihat dari sudut tahaluf siyasi, kerjasama dengan musuh mungkin mendatang manfaat dari beberapa sudut, bagaimanapun dari sudut yang lebih jauh iaitu ke arah menegakkan hakimiah Allah SWT, ia tidak akan dapat dicapai. Lantas, kerjasama akan menyebabkan terbantutnya usaha gerakan Islam untuk menegakkan daulah Islamiah. Oleh yang demikian, kerjasama ini adalah haram kerana lebih banyak mendatangkan mudharat daripada manfaat.[11]

  1. Pertimbangan logik bahawa gerakan yang tidak berhasrat untuk menegakkan Islam ini pastinya hanyalah menjadikan gerakan Islam sebagai jambatan untuk mereka mendapatkan kuasa. Mereka sekali-kali tidak membiarkan gerakan Islam ini berkembang sehingga mengatasi diri mereka. Dan ini sekali lagi akan menghalang kepada tertegaknya daulah Islamiah seperti yang diperjuangan oleh Harakah Islamiah.[12][1] Muhammad Qutb (2004), Waqiunal Maashir, muka surat 465
[2] Muhammad bin Abdullah, Tanwir al-Zulumat Bikasyfi Mafasid wa Syubhat al-Intikhabat, muka surat 132
[3] Dr Yusuf al-Qaradhawi, Ainal Khalal, muka surat 75, 
[4] Dr Mustoffa al-Tohhan, Fiqh al-Harakiyy baina al-Asolah wa al-Inhiraf, muka surat 33
[5] Syeikh Muhammad Ahmad al-Rasyid, Usul al-Ifta’ wa al-Ijtihad al-Tathbiqi, jilid 4 muka surat 277
[6] Doktor Solah al-Showi, al-Taaddudiah al-Siyasiah fi al-Daulah al-Islamiah, muka surat 142
[7] Doktor Munir Ghahdban, al-Tahaluf al-Siyasi fi al-Islam, muka surat 13
[8] Surah al-Maidah, ayat 51-52
[9] Muhammad bin Abdullah, Tanwir al-Zulumat Bikasyfi Mafasid wa Syubhat al-Intikhabat, muka surat 133
[10] Surah al-Baqarah, ayat 219
[11] Muhammad Qutb (2004), Waqiunal Maashir, muka surat 465
[12] Ibid, ms 465
Dalam siri artikel berikutnya, didedahkan bagaimana HUKUM HARAM dijadikan  HUKUM HARUS bgai jenis TAHALUF SIYASI yang diamalkan oleh PAS yakni kerjasama dengan gerakan KAFIR HARBI dan gerakan SYUBAHAT MUDARAT PKR. 
Dalil-dalil yang diputarbelitkan oleh PAS bagi mengharuskan jenis TAHALUF SIYASI yang hukumnya HARAM hanya berdasarkan kepada hadis-hadis Nabi s.a.w. yakni mengenai perbuatan-perbuatan Nabi s.a.w tetapi percanggahannya trelalu besar ini kerana dalam kaedah USUL FIQH ,hadis tidak boleh mengatasi AL QUR'AN dan adalah mustahil pada 4 sifat NABI S.A.W. untuk menyalahi PERINTAH ALLAH SWT. 


Tapi bagi PAS, BOLEH SAJA !


 TEPUK DADA TANYA IMAN !

LAGI KEAJAIBAN BEERSHIT RM200- PASCA KEGAGALAN BEERSHIT RM200 DAKYAH YANG BERTERUSAN.

SEBELUM INI, ANDA SEMUA TELAH DIDEDAHKAN DENGAN WATAK-WATAK PELAKON TAMBAHAN YANG SENGAJA DIADAKAN DALAM KLIP VIDEO 'THE TRUTH CANNOT BE COVERED' BAGI MENAMBAHKAN LAGI KESAN EFEK KHAS UNTUK MEMPENGARUHI SENTIMEN PARA PENONTON- LIHAT BLOG PAPA GOMO DAN RAKAN-RAKAN LAIN.

SELAIN DARI WATAK-WATAK PELAKON YANG NAMPAK, KESAN EFEK KHAS AUDIO JUGA TURUT DI TAMBAH DI MANA ADA 'SUARA-SUARA AJAIB YANG DIADUNKAN DI DALAM BABAK-BABAK TERTENTU BAGI MEMBERIKAN KESAN DRAMATIK UNTUK DIJADIKAN BUKTI YANG DI REKA MENGENAI KEZALIMAN POLIS. BEGITULAH MODUS OPERANDI PEPUAK IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH HARAMJADAH DAPKRPASM, MEREKA SANGGUP MENCIPTA SKRIP SERTA BUKTI WALAUPUN MEREKA TAHU MEREKA SEDANG MELAKUKAN PEMBOHONGAN!

MEREKA SEMEMANGNYA SUDAH BERSEDIA DARI AWAL-AWAL LAGI. PENGALAMAN INI AKAN MENDEWASAKAN DAN MEMATANGKAN KITA JIKA BERSHIT 3.0 DIADAKAN DI STADIUM MELAWATI SHAH ALAM. TENGOK JE LA NANTI BAGAIMANA MEREKA AKAN MENAMBAH-NAMBAH CERITA DAN PELBAGAI PEMBOHONGAN UNTUK MEMPERMAIN SENTIMEN RAKYAT.

SAKSIKAN KLIP VIDEO ' THE REAL TRUTH IS UNCOVERED PT 3' TAPI SEBELUM ITU LAYAN DULU PART 1 & 2 DALAM 1 KLIP. 

INI VIDEO KLIP TAKDE KAT YOUTUBE. SESAPE HENDAK SALIN VIDEO KLIP INI SILAKANLAH. TAKDE MASALAH.


THE REAL TRUTH IS UNCOVERED
PART 1 & 2


KLIP VIDEO PART 3.


Sebelum daripada ini blog mymassa telah mengeluarkan 3 siri mendedahkan pembohongan klip video THE TRUTH CANNOT BE COVERED dan siri ini THE REAL TRUTH IS UNCOVERED ADALAH sebagai tambahan maklumat dan sokongan kepada siri-siri pendedahan yang ada agar ianya menjadi banyak dan boleh diakses mudah oleh pengkaji-pengkaji kebenaran serta pencari-pencari kebenaran di belakang hari nanti agar mereka tahu ANWAR IBRAHIM, BERSIH 1, BERSIH 2 dan segala tuduhan liar kepada kerajaan BARISAN NASIONAL semenjak 1998 - Julai 2011 adalah ciptaan dan rekayasa mereka yang menjadi pengkhianat kepada agama bangsa dan tanahair sendiri.

Insya-Allahu Ta'ala, klip-klip video ini akan dimuatnaik ke youtube pada masa dan waktu yang sesuai.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KHALID G KENA PENAMPOR MANJA !

ADEEEHHH.. CAKETTT NYER ... MUNGKIN ITULAH YANG DIUCAPKAN OLEH KHALID G SETELAH MENERIMA TAMPARAN HEBAT AKIBAT KERAJAAN NEGERI PIMPINANNYA KALAH KES SIVIL DI MAHKAMAH BARU-BARU INI. DI BAWAH DIPETIK KESELURUHAN LAPURAN TERSEBUT DARIPADA BLOG AAKJ. TQ AAKJ! YG MEMETIK DARIPADA SUMBER THE UNSPINNERS.


KL Larut berjaya batal keputusan Exco Selangor

SHAH ALAM 14 Julai - Mahkamah Tinggi di sini hari ini membenarkan semakan kehakiman sebuah syarikat perlombongan untuk membatal dan mengetepikan keputusan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor pada 6 Oktober tahun lalu yang menolak permohonan pembaharuan pajakan lombong yang dikemukakan oleh syarikat terbabit.

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Ahmad Zaki Husin dalam penghakiman lisannya turut memerintahkan Pengarah Tanah dan Galian Selangor untuk meluluskan permohonan KL Larut Sdn. Bhd. (KL Larut) bagi tempoh 10 tahun berkuat kuasa dari tarikh tamat lesen pajakan terdahulu iaitu pada 21 Julai tahun lalu.

Beliau turut memerintahkan kesemua responden membayar kos sebanyak RM10,000.

Ahmad Zaki membuat penghakiman tersebut selepas mendengar hujahan daripada pihak-pihak yang terlibat dalam kes itu.

Pada prosiding hari ini, KL Larut diwakili peguam, K. Saraswathy manakala pihak responden diwakili peguam, Md. Azhari Abu Hanif.

Selain Pengarah Tanah dan Galian Selangor selaku responden pertama, syarikat perlombongan itu turut menamakan Pentadbir Tanah, Daerah Kuala Selangor sebagai responden kedua.

Dalam permohonan yang difailkan pada 3 Mei 2010, KL Larut turut menamakan anak syarikat kerajaan negeri, Kumpulan Semesta Sdn. Bhd. sebagai responden ketiga tetapi membatalkannya pada prosiding hari ini.

Dalam penghakimannya, Ahmad Zaki menyatakan, pihak berkuasa negeri mempunyai kuasa mutlak dalam urusan tanah tetapi ia perlu dilakukan dalam lingkungan undang-undang.

Bagaimanapun, katanya, apabila kerajaan negeri mengambil alih tugas tersebut, ia telah menafikan hak plaintif untuk membuat sebarang rayuan pada masa hadapan.

Terdahulu ketika berhujah, Saraswathy menyatakan, menurut Seksyen 66(9) Enakmen Mineral (Selangor) 2000, mana-mana syarikat yang telah beroperasi akan diberikan lanjutan pajakan secara automatik sehingga keputusan mengenai pembaharuan pajakan yang muktamad dibuat oleh Pejabat Tanah dan Galian negeri.

Bagaimanapun, Md. Azhari menyatakan, keputusan yang dibuat dalam mesyuarat Exco itu adalah betul dan tidak mala fide (berniat jahat) kerana permohonan pembaharuan itu dikemukakan selepas tempoh pajakan tamat. - Utusan Malaysia


Dalam hal ini, hakim menetapkan:

1) Keputusan Exco (MKN 36/2010) tarikh 6 Jun 2010 membatalkan kontrak KL Larut terbatal,

2) Order Mandamus supaya pajakan lombong dilanjutkan selama 10 tahun, berkuat-kuasa dari tarikh luput (dulu) 21 Jun 2011.

Kumpulan Semesta dikeluarkan dari senarai defenden kerana secara sukarela menggugurkan semua hak keatas dilombong terlibat. Dah tahu kerajaan Selangor salah dan ngaku kalah.

Keputusan semakan dibuat di mahkamah terbuka (inter parte) dgn Smesta diwakili 2 peguam dan Parit Tali dan Galian serta Pentadbir Tanah diwakili Pegawai Penasihat Undang-Undang Negeri Selangor.

Ini adalah 'signature & important judicial decision' against Kerajaan PKR Selangor.GEMPAR ! RAKAMAN VIDEO AMBIGA BERCUMBUAN ? PASCA BERSIH RM200.PART 2

ORAITS, TADI ANDA SUDAH MENYAKSIKAN BABAK PERTAMA BAGAIMANA KLIP VIDEO 'THE TRUTH CANNOT BE UNCOVERED' DIDEDAHKAN PENIPUAN DIDALAMNYA DALAM SIRI KLIP VIDEO 'THE REAL TRUTH IS UNCOVERED' .

KALI INI, 'THE REAL TRUTH IS UNCOVERED PT 2' PULA MENDEDAHKAN ADA 2 WATAK PROVOKATOR DARIPADA PIHAK PERUSUH YANG MEMBUAT PROVOKASI DAN SERANGAN KE ATAS TRAK MERIAM AIR FRU SEMATA-MATA AGAR JURUKAMERA YANG MEMBUAT KLIP VIDEO 'THE TRUTH CANNOT BE UNCOVERED' MENDAPATKAN RAKAMAN YANG DIKEHENDAKI OLEH MEREKA (SBB TU MEREKA AMBIL RAKAMAN JARAK JAUH)

Melalui kerjasama dengan 1Peluru.blogspot, berikut adalah SIRI KE 2 KLIP VIDEO 'THE REAL TRUTH IS UNCOVERED' saksikanlah... jangan lupa guna akal waras dan buka mata luas-luas untuk tengok KEBENARAN ! Takde kat youtube tau ! Nanti kena 'remove dek pepuak lahanat haramjadah iblisetanirojim laknatullah dapkrpasm.

Anda lihat gambar-gambar 2 orang budak provokator tersebut ... perhatikan baik-baik bagaiman dua ekor provokator tersebut melakukan provokator secara gerakan tersusun, dimulakan dengan budak provokator baju t warna hitam kemudian diteruskan oleh budak provokator baju t putih bertutup mulut. Setelah budak provokator pertama menumbuk trak meriam air FRU, budak provokator berbaju T putih bertutup mulut mula bersedia untuk provokasi ke dua.
Sebaik saja budak provokator pertama melakukan provokasi pertama, budak provokator kedua sudah bersedia dengan aksinya.
Sebaik saja, budak provokator pertama keluar dari babak, budak provokator kedua pun enter frame lah ... membuat gerakan tangan dan badan mengajak yang lain merempuh truk meriam air FRU..... adegan tersebutlah yang anda dilihatkan dalam olahan klip video THE TRUTH CANNOT BE COVERED dengan AUDIO ASAL BAGI BUNYI KELILING TIDAK DIRAKAMKAN SEBALIKNYA DIGANTIKAN DENGAN MUZIK LATAR, KALU AUDIO ASAL DIPERDENGARKAN KANTOILAH DIAORG SBB SUDAH TENTU KEDENGARAN BUNYI AMARAN LOCENG DARIPADA PIHAK POLIS, YE TAK.


Demikian pembohongan demi pembohongan yang pepuak revolusioner sengaja cari gadoh dengan polis dan kerajaan untuk melakukan dakyah selepas itu bagi meraih simpati dan belas kasihan daripada orangramai sebab mereka hendak buat BERSHIT 3.0 di STADIUM MELAWATI SHAH ALAM SELANGOR WALAUPUN SPR DAN KERAJAAN SUDAH BERJANJI UNTUK MEMBERIKAN RUANG SERTA LUANG UNTUK MEMENUHI TUNTUTAN MEREKA, TAPI MEREKA TIDAK SABAR DAN SEMEMANGNYA MAHU CARI FASAL SAJA! SEMOGA USAHA JAHAT MEREKA TERSEBUT AKAN GAGAL!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

GEMPAR ! RAKAMAN VIDEO MAT SABU BERCUMBUAN ? PASCA BERSIH RM200.

MACAM TAK PERCAYA ! TAPI APAKATA ANDA SEMUA TONTONI KLIP VIDEO TERPENDEK DI DUNIA DENGAN HARAPAN DAPAT MENANDINGI KLIP VIDEO 'THE TRUTH CANNOT BE UNCOVERED'.

JADI TONTONILAH KLIP VIDEO INI BERTAJUK ' THE REAL TRUTH IS UNCOVERED ' UNTUK MENANGANI FITNAH DAKYAH JAHAT KLIP VIDEO 'THE TRUTH CANNOT BE UNCOVERED'

INI VIDEO TAKDE KT YOUTUBE TAU !NAH HAMBIK KO GRUP 709 !

TEPUK DADA TANYA IMAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...