Jumaat, 24 Februari 2012

DEWA ZEUS DI BUKIT ILMU SEKSYEN 1 SHAH ALAM?

Menara UiTM, Bukit Ilmu, Seksyen 1 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Tidak ramai yang tahu nama bukit di mana terletaknya menara UiTM yang menjadi mercutanda institusi pengajian tinggi bagi bumiputera selama ini. Ya la mana nak tahu kalau tak pernah bersekolah kat situ kan. Nama bukit tersebut ialah Bukit Ilmu dan itulah Seksyen 1 Shah Alam. Seluruh Bukit Ilmu itulah Seksyen 1 Shah Alam. Amacam ? Terkejut tak? Macamana tak terkejut kalau tak sekulah kat situ. Perhatikan nama jalan-jalan yang ada di situ semuanya bermula dengan Jalan 1/1-32. Di Shah Alam setiap batang jalan akan dimulai dengan nombor seksyen. Ok sudah berpuashati dengan penjelasan ini? Tengok peta di bawah:-


Terkini, kelihatan isu VC UiTM Dato' Sahol menjadi punca hangat di antara beberapa grup bloger pro BN sampai ke tahap gaban. Hamba tak kenal lah siapa VC UiTM Dato' Sahol kerana hamba cuma kenal Nik Rashid, Dato' Dr. Hj Mohd Mansor Salleh dan Dato' Ir. Hj Ahmad Zaidee Laidin sahaja. Mereka bertiga ini pada Hamba merupakan manusia-manusia hebat kerana UiTM berada di kemuncak pada zaman mereka. Sebelum itu Hamba hendak isytihar bahawa Hamba tidak ada sebarang masaalah dengan mana-mana bloger yang bernaung dengan mana-mana grup yang bertelingkah.


Isu VC UiTM Dato Sahol pada fikiran hamba amat elok lah tidak diresapi oleh unsur-unsur yang bersifat dendam peribadi kepada Papa Gomo dan kumpulannya. Tak perlu lah menuduh Papa Gomo dengan tuduhan gelaran Tuhan Bloger. Juga tidak perlu lah sampai ke tahap kutuk mengutuk dan menyumpah seranah antara satu sama lain. Tuduhan dan kritikan itu agak melampau.Dengarkata sebelum ini sudah setel jadi elok setel je la. Samalah juga sebelum ini kritikan dan teguran Hamba kepada Pengerusi UMB akibat teguran hamba kepada anak-anak buah UMB yang tidak berpuashati di atas layanan yang mereka terima semasa PAU 2011 lalu. Itu sudah disetelkan. Mengapa dalam hal ini tidak boleh disetelkan?

Berdasarkan fakta adalah benar dua orang anak VC UiTM Dato Sahol menerima biasiswa dalam salah satu program UiTM. Ini telah menimbulkan banyak persoalan. Walaupun BPR (kini SPRM) tidak mengambil tindakan tetapi ada menasihati pentadbiran dan pengurusan UiTM agar memberikan nasihat kepada Dato Sahol. 

Sepak terajang di dalam UiTM ini hamba sudah amat masak sekali. Tidak perlu kita membawa sepak terajang dalaman UiTM ke gelanggang di luar UiTM. Biarkan saja mereka yang bersepak terajang sesama sendiri. Bila penat nanti mereka berhenti dan setel sesama mereka. Pentadbiran UiTM ada cara dan kaedah tersendiri untuk menyelesaikan semua masaalah dalaman mereka. Nak buat macamana kan? Mereka yang diberikan pangkat kemudahan dan berkuasa di UiTM kadangkala terlupa nak tengok dan menghafal nama jalan-jalan di kawasan kampus induk UiTM di Bukit Ilmu. Entah-entah nama Bukit itu pun mereka tak berapa nak ambil kisah.

Kepada semua rakan-rakan bilamana kita membangkitkan sesuatu isu jangan terbawa-bawa di dalam emosi tersendiri. Mengkritik dan mempersoalkan kewibawaan seorang VC UiTM tidak bermakna pengkritik itu tidak sayangkan UiTM dan begitulah sebaliknya. Institusi tidak mewakili individu dan individu bukanlah institusi.

Buanglah jauh-jauh ego dan sikap keras kepala masing-masing.Hamba menyentuh isu ini setakat ini sahajalah dalam ruang litup pergeseran yang berlaku. Jika ada sebarang artikel balas, Hamba buat tak tahu saja ler. Sebab manusia ini hanya boleh dinasihati dan tidak boleh di paksa menuruti nasihat yang diberikan. Masing-masing dah besar dan panjang serta mampu menghamilkan mana-mana wanita. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KETUA PEMUDA PAS SUDAH MASUK UMNO KE?


TAFSIRAN KENYATAAN KETUA PEMUDA PAS:-
  1. Pembangkang bermentaliti kelas-rendah (Jumud)
  2. PAS tidak dipedulikan oleh rakan sekutu dalam Pakatang
  3. PAS sudah tidak ada maruah dan harga diri lagi.
  4. Pakatang tidak pandai mentadbir
  5. Pakatang hanya tahu membangkang sahaja.
  6. Pakatang tidak menyumbang kepada kemajuan ekonomi dan pertumbuhan ekonomi negara.
  7. Budaya Politik Pembangkang  tidak matang dan tidak akil baligh lagi.
KESIMPULAN:
  1. Regim Sosialis Pakatang tidak mampu mentadbir Malaysia secara bersama.
  2. Tidak ada kesepakatan yang mantap di antara mereka.
  3. Jawatan dan harta rampasan merupakan "Tajuk Utama' perjuangan politik mereka.
TINDAKAN YANG PERLU ANDA LAKUKAN:

Jangan mengundi mana-mana parti politik yang memberntuk regim Sosialis Pakatang pada PRU 13 dan seeterusnya. Undi sahaja Barisan Nasional untuk masa depan yang lebih stabil dan progresif demi agama bangsa dan negara serta anak-cucu di masa depan.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

BAI'AH INI JIKA DI BUAT DI JAMIN BOLEH NAMPAK JULA JULI BINTANG 7.

Dalam banyak-banyak Bai'ah bikinan PAS, berikut adalah salah satu Bai'ah yang mana jika diamalkan mampu meningkatkan bilangan jumlah ibu tunggal secara mendadak. Inilah salah satu jenis Bai'ah yang tidak perlu pun diamalkan kerana merugikan diri sendiri, isteri, anak, agama, bangsa dan negara.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...