Sabtu, 24 Disember 2011

ANWAR & PKR BUKAN SEKUTU POLITIK YANG BAIK - DR CHEN?

Wa Tau Banyak Rahsia Maaaa .....

DR CHEN SEDANG GELABAH DAN TERAMAT RISAU.

Dr Chen yang diberikan gelaran oleh pemimpin DAP rasis sebagai Orangtua Hebat tidak lama lagi bakal di gelar sebagai Orangtua Habat. Beliau menjadi Penasihat Seumur Hidup bagi DAP dan jika beliau mati nanti CEC DAP akan menziarahi kuburnya untuk mendapat restu dari beliau. Begitulah kuatnya pengaruh Dr Chen ke atas pemimpin DAP rasis. Beliau sudah berusia lebih 80 tahun dan hampir kepada 90 tahun, lagi berbelas tahun cukup 100 tahun umurnya. Menurut sumber dari Guan Eng , Dr Chen ialah seorang Jesuit dari Tanah Besar China, lihat di bawah ini:

Dr Chen ibarat Pok Nik kepada DAP. Namun dalam pertelingkahan antara Karpal Singh dengan P.Ramasamy , Dr Chen gagal menyelesaikannya. 

Dr Chen sudah terlalu lama di dalam politik negara sejak sebelum Persekutuan Tanah Melayu 1948. Ini bermakna Dr Chen cukup mahir dan berpengalaman dalam sejarah politik negara. Terfikirkah anda bahawa sudah tentu beliau memerhatikan mana-mana pemimpin muda Melayu yang berpotensi untuk dijadikan alat tunggangan selama ini?  Sudah tentu juga beliau amat arif dengan segala pemikiran, tindak tanduk serta semangat mana-mana pemimpin politik di negara ini. Hukum akal tidak menolak kemungkinan besar beliau amat mengenali Anwar Ibrahim luar dan dalam. 

Jika demikian, Dr Chen sudah tentu amat tahu sikap Machiavelli Anwar Ibrahim. Sudah tentu beliau tahu Anwar Ibrahim adalah sekutu politik yang amat merbahaya bagi satu tempoh masa yang panjang. Jadi, pada fikiran anda adakah DAP rasis benar-benar mempercayai PAS dan PKR sebagai sekutu politik yang setaraf dengan mereka? 

Ingat, beliau juga hidup pada masa rusuhan kaum 13hb Mei 1969 dan fikirkan siapakah yang mentor kepada Lim Kit Siang pada waktu itu untuk melaungkan 'Malai Si ' (Mati Melayu)?

Berdasarkan kepada biodata Dr Chen Man Hin, beliau di bawa keluar dari Tanah Besar China ke Tanah Melayu pada tahun 1946. Pada tahun itu 1946 berlaku perang saudara antara Koumintang dengan Parti Komunis China pada skala yang besar. Jadi fikirkanlah apa yang telah menjadi acuan kepada pemikirannya yang diserapkan kepada perjuangan DAP rasis.

Justeru itu adakah anda berfikir bahawa DAP rasis akan memperjuangkan hak anda yang bukan berketurunan dari Tanah Besar China dan mempunyai hubung kait dengan Kuomintang? Fikir baik-baik. Siapakah anda di mata Dr Chen Man Hing yang lahir di Tanah Besar China?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KARPAL HALAU RAMASAMY, DR CHEN SAKIT KEPALA.

APO NAK DI KATO. Pada 2008 mereka berpakat untuk menyebar fitnah jahat. Berkempen keterlaluan. Mencetuskan dan membangkitkan kemarahan rakyat. Menghasut kaum India Malaysia berdemo dan bergaduh dengan Polis. Menuduh UMNO dan pemimpin UMNO dengan bermacam-macam tuduhan. Memaki hamun, sumpah seranah serta mengutuk UMNO. Mengadu domba MCA -MIC dengan UMNO. Melabelkan MCA sebagai pak turut dan di buli UMNO. Fitnah Terancang konon. 

Kini segala kejahatan yang mereka lakukan kembali semula kepada diri mereka. Pemimpin DAP sendiri yang berlagak sombong sentiasa bacul dan bersikap kurang ajar kepada pengundi Melayu dan India. 

Setelah 40 bulan mereka mula berantakan sesama sendiri. Beri lagi mereka tempoh 4 bulan. Insya Allahu Ta'ala anda akan melihat kemusnahan besar-besaran pakatan DAP PKR PAS.  Tiada gerakan subversif mahasiswa seperti SMM, BEBAS dan mana-mana NGO tajaan mereka atau mana-mana orang dan pihak mampu menyelamatkan Pakatan DAP PKR PAS dari kehancuran tersebut.

Baca sendiri apa yang di tulis  oleh Lim Kit Siang;


Baik DAP, PKR dan PAS tidak akan dapat menyelesaikan kemelut pertelingkahan dan perbalahan sesama mereka sendiri. 

Terkini cabaran berbentuk ugutan Karpal Singh kepada P Ramasamy untuk meletak jawatan amat jelas. Jika sasarannya adalah untuk meraih simpati dan meletakkan kesalahan itu kepada UMNO itu merupakan tindakan yang mempercepatkan lagi pakatan DAP PKR PAS berkubur. 

Jelas dari twitter Lim Kit Siang beliau hanya mahu 'Kepercayaan Popular' dan bukan berkhidmat kepada rakyat.

Flip - Flop sebegini akan bertambah banyak terjadi di dalam 4 bulan ini yakni 120 hari. Jika ini difikirkan oleh kepimpinan Pakatan DAP PKR PAS untuk mencetuskan dan memangkin gerakan REVOLUSI BUNGA RAYA dengan LAUNGAN BERSATU DAN BERPADU pada KONVENSYEN PAKATAN DISEMBER INI , nyatalah laungan itu merupakan TALQIN buat mereka. 

FITNAH TERANCANG TIDAK AKAN MAMPU MENGALAHKAN WALAUPUN SEBUTIR KEBENARAN SEBESAR PASIR YANG BERTERBANGAN.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SEBAB ITU HAMBA BERBANGGA DENGAN PAPA GOMO .. KEJUJURANNYA.

Porsche ini sebenarnya Milik Hamba Bukan Milik Papa Gomo Tapi Pinjam sekejap Untuk Papar Dalam Blog. Bukan Hasil Duit Merompak Tapi Hasil Titik Peluh Bekerja Keras Sejak 1991 Dan Melibatkan diri Dalam Industri Gaharu.

Silalah baca artikel PAPA GOMO mengenai kontroversi yang cuba ditimbulkan oleh Nik Nazmi mengenai peruntukkan yang di terima oleh Rocky Ngah sejumlah RM10 juta daripada DS Najib. Menurut Papa Gomo setahunya Rocky Ngah hanya menerima RM4 juta untuk portal THE MOLE bagi memujuk undi golongan atasan. 

Hamba bersetuju dengan pendapat Papa Gomo bahawa itu adalah rezeki Rocky Ngah. Malah Kickdefella pun pernah mengakui menerima RM4 juta daripada PAS untuk tumbangkan BN. Kumpulan Jingga 13 pun menerima peruntukkan RM100,000 sebulan daripada pentadbiran Khalid Gagap. Topeng Perak menerima RM2 juta daripada Pakatan DAP PKR PAS. 

UMB di bawah Tun Faisal pun menerima RM300 ribu sebulan sebagai sayap jentera rasmi parti. Apa ada hal pun? UMB Sarawak pun menerima RM2 jua semasa PRN Sarawak sebagai jentera rasmi parti. Apa ada hal pun?

Kami pejuang maya tidak bertuan tidak ambil kisah atau hendak sakit hati pun. Apalah yang hendak disembunyikan sangat menerima peruntukkan. Hari ini mereka menerima rezeki esuk lusa kalau kami pula yang menerimanya jangan lah marah-marah sebab selama ini kami berusaha sendiri.

Bagi hamba pula apa hamba hendak kisah pun berapa banyak mereka dapat. Itukan sudah rezeki mereka. Hamba cuma menuntut KEJUJURAN. Selama ini mereka asik bercakap tidak pernah mendapat peruntukkan. Itu menipu namanya. Tak baiklah.

Hamba tidak berminat hendak duduk dalam mana-mana kem yang hamba berminat ialah bersama dengan mereka yang JUJUR dalam BERJUANG.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

FAKTA YANG MEMPERLINGKUPKAN PAS DAP PKR DI SELANGOR.


Rakan bloger IBM telah mengeluarkan fakta data kolektif kajiselidik FAKULTI KOMUNIKASI DAN PENGAJIAN MEDIA UiTM klik di sini IBM.  Kajiselidik tersebut berdasarkan kepada 4 kawasan Parlimen. Berkenaan dengan kawasan Parlimen Hulu Selangor, tidak dapat dipastikan samada ianya di buat semasa Ahli Parlimen PKR menjadi ahli Parlimen. Tapi umum mengetahui kajiselidik biasanya memakan tempoh masa. 

KAJIAN TREND PENGUNDI MENJELANG PRU 13 4 PARLIMEN DI SELANGOR

Jumlah Responden
Gombak :  763
Hulu Selangor : 773
Kuala Selangor : 764
Shah Alam : 744

Kepuasan Hati Terhadap Menteri Besar, 
Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim
Berpuas hati : 35.2% (1,071 responden)
Kurang berpuas hati : 63% (1,971 responden)

Pencapian Ahli Parlimen
Gombak :
3.1% (puas hati), 96.9% (kurang puas hati)

Hulu Selangor :
2.7% (puas hati), 97.3% (kurang puas hati)

Kuala Selangor :
2.7% (puas hati), 97.3% (kurang puas hati)

Shah Alam :
4% (puas hati), 96% (kurang puas hati)

10 Kriteria Utama Calon Pilihan
(28,277 responden seluruh negara)

1. Penampilan dan berketampilan  :           52%
2. Kukuh dalam parti politik :                      49%
3. Berkebolehan mengurus rakyat :           46%
4. Timbang rasa :                                           44%
5. Displin :                                                       42%
6. Berdedikasi :                                              41%
7. Pengetahuan agama :                                40%
8. Tolak ansur :                                               40%
9. Baik hati :                                                    38%
10. Telus :                                                        37%

Nampaknya Dr Chen Man Hing sewajarnya mempunyai alasan kukuh untuk merasa gusar. kemarahan rakyat sudah mulai reda. disebabkan ini jugalah PKR terpaksa mencetuskan gelombang kemarahan melalui gerakan Solidariti Mahasiswa Malaysia dan BEBAS. Khalid G dan seluruh gengnya pasti tidak lena tidur malam. Patutlah nampak berserabut sentiasa.

TQ IBM.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH TERPERANJAT BILA SAPUDIN LIWAT BANG NUO DI UiTM.

Akaq Dah Tak Kisah .... Akaq Nak Jadi FLOP Selepas FACK

GEMPAR TAK GEMPAR
SAPUDIN MELIWAT BANG NUO DI UiTM?


Antara yang menarik apda hari ini. Didedahkan oleh rakan bloger MPP menyatakan bahawa poster di atas sudah berada dalam pasaran hangat di UiTM. Kampus mana satu tidak pasti.

Dipercayai ianya adalah perbuatan khianat terdesak pepuak pembangkang untuk mencetuskan kemarahan para mahasiswa yang menyokong  Saipudin. 

Umum megetahui bahawa Saipudin telah menerima teguran daripada Zahid Hamidi agar tidak menyokong tindakan biadap Adam Adli. Malah Adam Adli telah menerima NOTIS PERBICARAAN daripada UPSI yang ditetapkan pendengarannya pada 9hb Januari 2012. 

Puak PKR sudah tentu menafikan penglibatan mereka dalam penyebaran risalah provokatif tersebut ( Mustahillah mereka hendak mengaku).

PKR semakin terdesak apabila gerak kerja dalaman untuk mensabotaj Ds Najib dan UMNO telah gagal apabila SBPA telah digantung kerana bantahan keras CUEPACS yang mendedahkan ada pegawai perlaksana JPA dan KSN menyembunyikan Lampiran C. Usaha DS Najib mahukan pejawat awam tingkat 1 dan 2 menerima kenaikan gaji untuk menghapuskan Miskin Bandar cuba digagalkan oleh pro Anwar dalam kerajaan. 

Malah perancangan REVOLUSI BUNGA RAYA PKR turut terbongkar dan terdedah. Hamba fikir selepas ini Anwar Ibrahim akan melakukan suatu perkara yang mana membabitkan nyawa akaq Wan Jijah dan Nurul Izzah. Jika itu tidak berjaya maka nyawa DS Najib dalam bahaya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DR CHEN MAN HING MENGAMUK !

Anda Kenal Siapa Ini ? Inilah Orangtua Kutuk Penasihat Seumur Hidup DAP yang Tidak Pernah Kena Kritik. Nama beliau Dr Chen Man Hin lahir di negara China datang ke Malaysia pada tahun 1946 terlibat dalam Politik semasa Perebutan Kuasa Di Antara Imigran Bekas Warga British Dengan Pribumi Tanah Melayu.


Dr Chen Man Hing ialah kelahiran di Tanah Besar China. Datang ke Tanah Melayu merempat. Enggan kembali ke tempat asalnya kerana fikir beliau mempunyai hak untuk memerintah Tanah Melayu sebagai imigran tidak sedar diri.

Orangtua imigran ini menjadi warganegara Malaysia bila merdeka tetapi beliau melawan dan terus melawan kuasa politik pribumi. Beliau enggan bekerjasama dan menerima baik kerjasama.

Terbaru, dikatakan Dr Chen Man Hing mengamuk besar apabila mengetahui perancangan Anwar untuk mensabotaj DAP pada PRU 13. PKR akan meletakkan calun-calun Cina pro Anwar untuk bertanding di kawasan penguasaan tradisi DAP.

Konvesyen Pakatan pada Disember ini akan menjadi hangat dan Anwar Ibrahim dikatakan sudah memberikan lampu hijau kepada kelompoknya untuk membantai DAP jika enggan menghantar seramai mana peserta dalam HARTAL NASIONAL yang dijangkakan akan berlaku selepas Tahun Baru China tahun depan.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TEPUK DADA TANYA IMAN!


SEMALAM DAP MEROYAN HARI INI DAP MEREPEK ESUK DAP MERACAU LUSA DAP MAMPUS.ORANG PKR & PAS LEMAH SEMANGAT.

Orang Melayu Islam jangan silap percaturan. Reformasi dan Politik Baru tidak mendatangkan sebarang manafaat dan faedah. Jika menentang UMNO ianya menguntungkan pihak DAP Rasis dan Lee Kuan Yew. 


Budaya Melayu dan agama Islam sudah mencukupi buat orang Melayu. Budaya Melayu sarat dengan falsafah dan mutiara kata hasil peradaban pelbagai tamaddun maju dunia. Kenapa perlu malu dengan budaya sendiri? 


Kenapa perlu orang Melayu memusuhi UMNO? Selama inipun UMNO tidak menyuruh orang Melayu memusuhi PAS mahupun PKR. Bukan UMNO membenci PAS , PKR dan DAP Rasis tetapi UMNO dibenci oleh PAS, PKR dan DAP Rasis.


DAP Rasis memusuhi UMNO bukan kerana UMNO ini setaraf dengan NAZI atau rejim Apartheid Afrika Selatan. UMNO dimusuhi oleh DAP Rasis kerana UMNO adalah batu penghalang kepada cita-cita DAP Rasis memperjuangkan gagasan Ketuanan Cinatokrasi Nanyang.


Gagasan tersebut menjadi samaran kepada gagasan Malaysia Untuk Orang Malaysia. Gagasan tersebut adalah satu gagasan Apartheid dalam bentuk baru. Ianya sebuah gagasan puak imigran yang sudah tidak diiktiraf di negara asal mereka dan mahu bersaing dengan kaum pribumi di negara tumpangan mereka dari kuasa ekonomi, sosial, budaya, politik dan agama. Mereka menuntut duduk sama rendah berdiri sama tinggi dengan kaum pribumi. Pada masa yang sama mereka enggan menghormati budaya, agama, sosial, pendidikan pribumi. Mereka turut enggan membantu pribumi memajukan ekonomi dan berkongsi kemewahan dengan mereka. Ini tidak adil samasekali.


Meritokrasi hanyalah alasan bagi mengaburi mata dunia dan orang Melayu untuk ditindas secara halus dan terancang oleh golongan tersebut.


Golongan inilah yang menjadi duri dalam daging di Malaysia selama ini. Malangnya terlalu ramai pula orang Melayu begitu apologetik kepada golongan yang bercita-cita mahu menjadikan Melayu ini hamba abdi kepada mereka.


Adalah malang jika Melayu mempercayai bahawa Melayu tidak memerlukan UMNO dan boleh mempercayai DAP Rasis, PAS dan PKR memperjuangkan hak orang Melayu di segi agama, sosial, pendidikan, politik dan ekonomi. 


UMNO tidak pernah merompak dan mencuri serta mengambil hak puak imigran Cina tetapi puak imigran Cina yang seringkali mencabuli hak agama, pendidikan, sosial, ekonomi dan politik. 


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH :JOM SERTAI GERAKAN BEBAS-KAN PELIWAT.

 Fuyooo .. Ramai Kena Tipu Pada Tahun 1998 Oleh Reformasi.

ANWAR SEKELUARGA PERALATKAN RAKYAT UNTUK BERKUASA.
(Amaran Gerakan Masal Menabalkan Anwar & Famili Sebagai Kerajaan Dinasti Reformasi 98)

9hb Januari 2012 dikatakan bakal digegarkan oleh balaci-balaci Anwar. Gerakan menabalkan Anwar sekeluarga sebagai Kerajaan Dinasti Reformasi 98 tidak pernah susut dan surut sejak 1998. Pada tahun itu rakyat diperdayakan oleh Anwar untuk membebaskannya dari pertuduhan liwat dan salahguna kuasa. Tapi takdir Allah SWT mengatasi segala-gala nya. Terkini, segala perancangan Anwar untuk membebaskan dirinya dari kes liwat II sudah digerakkan. Ianya bukan bermula semalam tapi sejak 1998 lagi. Matlamat gerakan ini ialah menabalkan Anwar sekeluarga sebagai Kerajaan Dinasti Reformasi 1998. Entah apalah isitmewanya Anwar Ibrahim dan keluarganya sehingga dimartabatkan sama seperti keluarga Imran.

Berdasarkan kepada maklumat, Anwar Ibrahim bakal melancarkan Blieztkrieg melalui hartal, demonstrasi SMM dan BEBAS, kerja-kerja sabotaj pengangkutan awam, gerak kerja pengkhianatan dari dalam UMNO dan jentera kerajaan serta beberapa siri gerak kerja lain. 

Kesemuanya bukan untuk memperjuangkan kebajikan rakyat tapi sebaliknya untuk menabalkan seorang peliwat dan pendusta sepertinya menjadi pemimpin negara. Juga bukan untuk memperjuangkan hak mahasiswa atau memansuhkan AUKU. Ianya hanya ada satu matlamat sahaja yakni ANWAR IBRAHIM.

Hamba tinggalkan satu pesanan buat semua rakyat Malaysia dan mahasiswa, jangan biarkan momentum yang dicetuskan oleh Anwar Ibrahim itu menjadi tidak terkawal dan berada di luar kawalan. 

Neutralisasikan cetusan momentum Anwar Ibrahim dengan menyekatnya sebelum ianya sampai ke titik kemuncak.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...