Selasa, 27 September 2011

JOM BELASAH! AL KISAH JAMBAN BERTULIS DAN KANDANG SAKSI BERSUMPAH.


Pakatan pro komunis terutama DAP semakin terdesak dan desperado. Apa media yang mereka tidak gunakan untuk mengutuk, mencela dan menghina UMNO , Melayu dan Islam? Terkini jamban-jamban di seluruh negeri Johor dijadikan media propaganda bersifat 'taik'. Oleh kerana propaganda itu di tulis oleh mereka yang menjadi ulat taik DAP, maka jambanlah media pilihan mereka. Apabila terlihatkan grafiti taik jamban tersebut teringatlah pula kepada Isham Rais. Biasanya hasil seni sebegini adalah salah satu karya seni Isham Rais. Lagipun Johor dengan Selangor tidak berapa jauh. Akibat terlalu terpengaruh dengan cerita Ali Baba Bujang Lapok la nie.


RBF melapurkan bahawa Dr Khir Toyo memilih untuk memberi keterangan secara bersumpah dari kandang saksi. Bravo Dr ! Anda berani orangnya tidak seperti bang Nuo.

Bang Nuo tidak berani di soal balas oleh pendakwaraya tapi memilih unutk memberi ceramah bertajuk " Kenapa Saya Perlu Jadi Perdana Menteri Malaysia"

Itulah perbezaan antara dua orang pemimpin. Dr Khir Toyo berani menghadapi segala pertuduhan hatta sampai ke peringkat rayuan terakhir dan Anwar Ibrahim tidak berani menghadapi sebarang pertuduhan melainkan meroyan sepanjang masa.

Hambe semakin menghormati pula Dr Khir Toyo ini, Amacam RBF .. jom pekena teh tarik!

TEPUK DADA TANYA IMAN!


AGENDA PENGHAPUSAN ETNIK POLITIK REHDA & DAP.


Dua orang sahabat bloger, GERAKAN ANTI PKR dan THE FLYING KICK mendedahkan dan mempersoalkan motif seorang AJK REHDA (Real Estate Housing Development Association) mengatakan pembinaan rumah kos murah adalah tidak wajar.

Menurut rakan bloger THE FLYING KICK, kenyataan AJK REHDA itu amat berkait rapat dengan Agenda politik DAP. Bagi hambe ianya berkait rapat dengan Agenda Penghapusan Etnik DAP. Ianya juga berkait rapat dengan agenda tersembunyi di sebalik isu HUDUD dan tuntutan kuasa autonomi dalam buku Jingga.

REHDA dan DAP sudah lama saling bekerjasama antara satu sama lain. REHDA sengaja memajukan kawasan-kawasan majoriti pengundi Melayu dengan alasan Pembangunan Setempat. Tujuannya ialah memindahkan seramai mungkin pengundi Cina ke kawasan tersebut secara berperingkat-peringkat. dalam tempoh masa tertentu komposisi majoriti pengundi Melayu dapat dikurangkan dalam satu-satu kawasan DUN dan Parlimen

Harga rumah yang di jual pula pada harga tidak akan mampu di beli oleh orang Melayu. Lihat saja apa yang berlaku di Pulau Pinang sekarang ini. Di Selangor, diskaun bumiputera untuk kediaman mewah turut dihapuskan. 

Fenomena yang sama turut berlaku di Melaka. Sebagai contoh di Krubong, Bukit Katil, Merlimau, Masjid Tanah dan Alor Gajah. Kawasan-kawasan tersebut dahulunya 98% majoriti Melayu kini beransur-ansur kurang kerana pembangunan industri kecil dan perumahan sederhana mewah. Tidak mustahil suatu masa nanti DAP mampu menguasai Melaka.

Garispanduan kerajaan Persekutuan dan negeri-negeri seringkali sahaja dicabuli dan tidak dipedulikan oleh REHDA. Bermacam alasan bangang mereka berikan untuk mengelak diri daripada polisi-polisi garispanduan tersebut.

Menafikan hak orang Melayu melalui keenganan membina rumah kos murah beralasan orang Melayu akan menyewakan kepada PATI adalah alasan tidak munsabah bak kata The Flying Kick alasan bodoh serba memualkan.

Kesimpulannya, kerajaan patut mengenakan lagi sekatan lebih ketat kepada REHDA ataupun menubuhkan sebuah GLC bersaing dengan REHDA.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH MENGAMOK LAGI BANG NUO 'HILANG' 17 JAM!


Ok bang Nuo kantoi lagi. Dr Novandri berjaya mengemukakan bukti 'kehilangan misteri' bang Nuo pada 12 Januari - 13 Januari 2011. Bukti tersebut mengundang kepada beberapa persoalan penting buat kak Wan Jijah untuk menjawabnya. Terlebih dahulu apakah yang Dr Novandri berjaya buktikan?

Dr Novandri berjaya membuktikan bang Nuo 'hilang' untuk 2 tempoh masa (berdasarkan kepada entri di fesbuk bang Nuo yang menggunakan aplikasi selektif tweet):-

Tempoh masa pertama, bang Nuo 'hilang' dari fesbuk dari 
12:58pm 12 Januari 2011 sehingga 7:42am 13 Januari 2011.
Tempoh lamanya 'hilang' ialah selama 17 jam.

Tempoh masa kedua, bang Nuo 'hilang'' dari fesbuk dari
7:42am 13 Januari 2011 sehingga 10:58am 13 Januari 2011.
Tempoh lamanya 'hilang' ialah 3 jam 16 minit.


Sekarang kita lihat tarikh dan waktu yang tertera pada klip video ZINA SIAM bang Nuo seperti gambar di bawah ini:-

tarikh : 13 Januari 2011
Masa : 8.30

Bandingkan dengan tempoh masa kedua 'kehilangan' bang Nuo pada 13 hb Januari 2011 yakni 'hilang' dari jam 7:42 pagi sehingga 10:58 pagi. 

Anda buat satu garis masa panjang seperti ini

7:42..(7:43 ..7:59 .. 8:00 ...8:30...9:00...9:30 ...10:00 ..10:30)10:58

Anda sudah faham bukan? Mari tanya kak Wan Jijah mengenainya.... kak Wan boleh komen mana bang Nuo 'hilang' antara 7:42 pagi sehingga 10:58 pagi pada 13 Januari 2011?

akaq adalah seorang wanita biasa ... bezanya akaq adalah seorang isteri kepada lelaki bernama Anwar Ibrahim....

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MISTERI PERKHIDMATAN AIR SELANGOR.
Tidak lama dulu berlaku perkecohan tarik tali antara kerajaan negeri Selangor di bawah pentadbiran Khalid G dengan SYABAS, kerajaan negeri Pahang dan kerajaan Pusat mengenai keperluan mendesak bekalan air di Selangor, Putrajaya dan Kuala Lumpur.

Air adalah komoditi alam semulajadi yang percuma tetapi perkhidmatan memproses air, menyediakan infrasturuktur perbekalan air dan mengurus selia air bukanlah percuma. 

Membina empangan-empangan air untuk bekalan air memerlukan kos dan biaya yang tinggi. Termasuklah kos penyelengaraan dan tenaga kerja bukanlah percuma. Menggantikan paip-paip utama bukanlah percuma. Membeli bahan-bahan kimia untuk pembersihan air bukanlah percuma.

Kerajaan negeri di bawah pentadbiran PKR dan penyangak ekonomi keparat Khalid G tahu dan faham benar struktur pengkorporatan perkhidmatan air. Cuma Khalid G hanya nampak peluang untuk membuat keuntungan besar daripada perkhidmatan air bagi kawasan-kawasan yang padat penduduk di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor.


Penswastaan perkhidmatan bekalan air bukanlah merampas hak rakyat kepada air. Rakyat masih boleh menampung air hujan, air telaga dari sumber mata-air , air sungai dan air laut termasuk air terjun cuma ianya tidak sebersih air berbayar.


Selama ini pemimpin-pemimpin politik banyak memberikan gambaran salah mengenai penswastaan perkhidmatan air sehingga menimbulkan kekeliruan. 


Rakyat tertipu dengan slogan KEMBALIKAN HAK AIR, huh ... mudah cakap. Hakikatnya mampu ke pembuat slogan itu membina empangan-empangan air secara percuma?


Tengok saja Kelantan. Bagaimana pentadbiran PAS Kelantan gagal menyediakan perkhidmatan air bersih terbaik untuk seluruh negeri Kelantan. Kenapa mereka gagal? Kegagalan mereka adalah berpunca daripada sikap kurangnya pengetahuan mereka mengenai struktur perkhidmatan air. 


Samalah keadaannya di Selangor. Di Selangor bukannya mereka tidak faham tapi terlebih faham kerana mahu menguasai 100% perkhidmatan air berada di bawah mereka. Pentadbiran PKR-DAP-PAS menjadikan isu air sebagai modal politik. Sikap ini adalah SALAH!


Perkhidmatan air adalah sebuah perniagaan yang paling menguntungkan. Anda tidak perlu mencari pelanggan tetapi pelanggan mencari anda. Namun risikonya juga tinggi akibat musim kemarau, kenaikan harga paip dan bahan kimia, pencemaran sungai, kebocoran paip dan kecurian air.


Sebenarnya, mana-mana syarikat yang diberikan hak menguruskan dan membekalkan perkhidmatan bekalan air wajib membuat banyak forum-forum penerangan kepada rakyat. Mereka kena ingat juga falsafah Pelanggan Selalu Betul. Yea tak?


TEPUK DADA TANYA IMAN!

ASKAR BURUNDI AKUI MENEMBAK RAMBANG.


Menurut lapuran Reuter, 4 orang askar Burundi yang menganggotai pasukan pengaman African Union (UMISOM) mengakui bahawa mereka telah menembak rambang kenderaan yang membawa arwah Noramfaizul. Kejadian itu menyebabkan kematian kepada arwah Noramfaizul. Motif dan arahan siapa masih belum diketahui. 

Sepertimana yang telah di duga sebelum ini, ternyata adalah benar. Kita masih lagi belum menerima sebarang permohonan maaf daripada African Union dan pihak kerajaan Burundi di atas insiden tersebut.

Sepatutnya African Union dan kerajaan Burundi wajib membayar pampasan kepada keluarga arwah Noramfaizul. Perbuatan empat orang askar Burundi tersebut sungguh biadap dan tidak berperikemanusiaan!

Mereka betugas menjaga keamanan Mogadishu dan bukannya bertugas untuk menimbulkan kekecohan.empat anggota askar itu akan di dakwa mengikut proses undang-undang ketenteraan negara mereka.

Kita juga menuntut agar permohonan maaf diberikan kepada keluarga arwah Noramfaizul oleh kerajaan Burundi dan African Union.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH HANGIN !

Diberitakanlah oleh para sahabat bloger lain bahawa semalam kak Wan Jijah sudah naik hangin dengan bang Nuor kita. Gara-gara bang Nuo hendak melepaskan rindu dendam kepada kekasih lama. Kak Wan Jijah sudah lama melabelkan orang tersebut sebagai Persona Non Grata dalam kehidupannya walaupun kak Wan Jijah redo atas apa yang berlaku sebagai apa yang dikatakannya membuang segala kefasadan dan mengambil kebaikan. Ya la tu kak Wan Jijah, apalah kan kak Wan Jijah pun pernah kata. kak Wan Jijah hanya seorang wanita biasa yang ada keinginan dan impian bezanya kak Wan Jijah adalah isteri kepada seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim .. Anugerah Tuhan? Wuteverlah kak Wan Jijah. Meh layan gambar-gambar keintiman yang membuat kak Wan Jijah naik hangin.


OOOpss bukan yang ini laaa .........bang Nuo datang sorang-sorang .......
Mata tu tengok siapa bang Nuo??? hik hik hik 


Tu diaaaaa ....... dah kluaq nooooo ......
apa kabar cayang?????
Barang u ok lagi... hehehehhhe

Akhirnya ..........


selamat tinggal cayangggg ... jumpa lagi ....

Mari tanya Kak Wan Jijah apa komen beliau sebagai seorang isteri kepada Nuo Berahim ....


Akaq nak promosi ini aje ... baca lah luahan hati akaq di dalam nya 

Tanya Mak Tom pula ....

Berani Shamsidar bersumpah laknat ????? ......

TEPUK DADA TANYA IMAN!

JOM BOHONG TIPO SEPERTI GUAN ENG.


Ah sooo omputih kata 'Orang Cina hanya rambut mereka sahaja lurus' omputih yang kata bukan hambe yang berkata.... kita ucapkan tahniah kepada Guan Eng anak kepada Kit Siang yang berjaya mewarisi genetik pembohong dan penipu ayahnya. 

Guan Eng telah mengarahkan setpol (setiausaha politik) nya anak angkat kepada Khir Johari (genetik rambutnya sahaja yang lurus) untuk menyambung pembohongannya. 

Setpol Guan Eng mempersalahkan The Star kerana misquote kenyataan Guan Eng. Setpol GE kata, GE tidak ugut tapi cuma cakap hendak keluar. Jadi dalam katalain, setpol kata GE tidak berbohong cuma menipu.

Dalam kenyataan GE menghina Johor pula, perkara yang berlaku, GE kata beliau tidak hina Johor dalam ucapannya tapi pada hari ini bloger Si Pengomel 13 juta lebih (the thirteen million plus ringgit guy rambles) menerbitkan kenyataan penghinaan oleh GE tersebut. Klik di sini bigdogdotcom.

Ya betul, dalam ucapannya GE tidak menghina Johor tapi dalam sesi soal-balas dengan wartawan penghinaan itu berlaku. Sekali lagi GE memberikan persepsi bahawa beliau tidak berbohong cuma menipu.

Bayangkanlah nanti bila GE ini jadi Perdana Menteri atau TPM atau Menteri Kabinet, jika ada sebarang kejahatan yang dilakukan olehnya, sudah tentu beliau akan beri alasan ..' Saya tak buat jahat tapi orang itu yang jahat' 

Samalah seperti bang Nuo ..." Muka cam saya, badan cam saya tapi perotnya boroi" Ertikata lain .. mereka tidak berbohong cuma menipu saja. 

Pada hari Rabu ini begitulah keadaannya nanti .. 'Kami tak anti Hudud, cuma tiada dalam Buku Jingga' ha ha ha ha 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

JOM PEDULI! BULLYCIDE PUNCA UTAMA RAMAI REMAJA BUNUH DIRI & JADI GANAS.

Di Amerika Syarikat, gejala membuli begitu teruk sehingga membawa kepada kejadian bunuh diri oleh mangsa buli. Fenomena ini dinamakan sebagai bullycide. Di Malaysia ini, siapa yang tidak pernah mengalami gejala buli ini? Baik di bangku sekolah, di tempat kerja dan di mana-mana sahaja. Dalam rumahtangga pula, kadangkala si suami membuli si isteri dan ada juga si isteri membuli si suami (queen control) hingga timbul lawak jenaka " bukan aku takutkan isteri tapi isteri tak takut kt aku" Bapak buli anak, anak buli bapak, mak mertua buli anak menantu dan sebaliknya. Dalam politik pun sama. Politik Malaysia ini dipenuhi dengan Budaya Buli dan Budaya Bodek. Contohnya ialah sikap pakatan pro komunis suka buli DS Rosmah yang takde kene mengena dengan senario politik Malaysia. Apapun, kita layan klip video ini mengenai kesan dan bahayanya Budaya Buli ini. Di Malaysia ini kerap sangat remaja kita jadi ganas kerana Budaya Buli yang diamalkan.


Selepas menonton klip video ini jika anda seorang pembuli berubahlah menjadi seorang penyayang dan jika anda seorang mangsa buli anda carilah kekuatan dalam diri. Jangan biarkan diri anda di buli oleh sesiapa pun!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

JOM TEKA! KATA-KATA LAWAK YANG BAKAL KELUAR RABU INI.

Pada Rabu ini, suatu mesyuarat Majlis Kepimpinan Pakatan Pro Komunis menamatkan episod drama tolol mereka dan membuat tuntutan kuasa autonomi. Karpal dan Pok Nik akan berpeluk tangis. Bermulalah episod baru mempersalahkan UMNO. Mari kita teka apakah kata-kata lawak yang bakal keluar daripada mulut mereka.


"Syukur Alhamdu-Lillah, Pakatan berjaya menipu rakyat dengan drama kami. Kami memang pandai berdrama..Hudud cuma 0.0001% sahaja dari syariat""Saaaatuuuu Malaaaysssiaaaa ....!!! Ambo dop kisah janji ambo dapat jadi Menteri Besar Kelate untuk 21 tahun lagi"


I tell you already that we the Pakatan will always 'stick' to our script

Saya suka .. perkara ini sudah selesai kita teruskan usaha bohong lagi rakyat .. saya Ketua Menteri paling celake.

DAP sudah lama tahu ini PAS 'anjing' DAP paling bagus sekali
kasi wang .. mereka ikut saja apa DAP mahu

Saya pecaya selepas ini Pakatan mampu menipu dan terus menipu lagi rakyat ... penyokong kami bukan kesah kami menipo.


Eleh ini semua kacang je ... aku tutoh chinadoll dalam video pun boleh aku kelentong bukan aku, air mani aku dalam jubo orang pun aku boleh kelentong Wan Jijah pun aku kelentong

Akaq .. akaq ..akaq ... err ... errr ..errr .mana skrip akaq nie?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...