Ahad, 3 Jun 2012

JOM URUT SAMBIL MAKAN ESKREM DALAM JAMBAN !


Wa Punya Kepala Atas Bawah Sudah Manyak Sakit ... Mau Pigi Urut laaahhhh

"Pandan Indah sahaja, terdapat lebih 80
Bandar Klang lebih 200
Kuchai Lama terdapat berpuluh2 rumah urut
Damansara terdapat berpuluh2 rumah urut
Ampang Jaya terdapat berpuluh2 rumah urut
Kuala Selangor terdapat enam pusat urut
kawasan luar bandar iaitu tiga di Sekinchan, Sungai Besar (dua) dan masing-masing satu di Sabak Bernam dan Tanjong Karang"

SHAH ALAM – Pemilik premis rumah urut bakal berhadapan dengan tindakan tegas termasuk risiko hartanah dirampas sekiranya membenarkan premis mereka digunakan sebagai tempat operasi aktiviti berkenaan.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata tindakan merampas premis yang dijadikan tempat operasi rumah urut yang tidak sah itu boleh dilaksanakan berdasarkan undang-undang sedia ada.

Katanya kerajaan negeri memandang serius isu kewujudan rumah urut yang berleluasa di negeri itu dan memberi amaran bahawa risiko menjalankan perniagaan rumah urut haram tidak hanya akan ditanggung oleh pengendali malah pemilik premis.

“Kalau mereka langgar undang-undang, risiko mereka jalankan perniagaan dengan tidak betul akan meningkat. Bukan sahaja perniagaan itu akan disita tetapi bangunan atau hartanah itu juga akan dirampas.

“Jadi risiko untuk lakukan perniagaan ini mestilah di tangan semua pihak iaitu mereka yang menjalankan perniagaan dan yang memilikihartanah,” katanya pada sidang media selepas mesyuarat exco di sini, Rabu.

Tambah Abdul Khalid, beliau akan mengadakan pertemuan dengan pihak berkuasa tempatan (PBT) minggu depan bagi membincangkan mengenai kaedah pencegahan kewujudan rumah urut yang berleluasa di negeri itutermasuk di kawasan luar bandar.

Selain itu Abdul Khalid turut mengakui kerajaan negeri menghadapi masalah dalam penguatkuasaan undang-undang sedia ada dalam membanteras penularan rumah urut di Selangor.

“Isu besar yang dihadapi dalam pentadbiran kerajaan negeri ialah ruang pemisah antara polisi dan undang dalam pelaksanaannya.

“Kedua-dua perlu disatukan. Tak ada makna kalau kita buat polisi tapi ia tak dilaksanakan dengan baik,” katanya.

Jumlah rumah urut yang semakin bertambah di Selangor membimbangkan banyak pihak terutama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mendakwapusat-pusat urut tumbuh bagai cendawan sehingga merebak ke kawasan penempatan setinggan sejak kebelakangan ini.

Menurut mereka, di kawasan Pandan Indah sahaja, terdapat lebih 80 pusat urut dan lebih 200 pusat urut beroperasi di Klang selain berpuluh-puluh lagi di Kuchai Lama, Damansara dan Ampang Jaya.

Sebuah akhbar berbahasa Melayu pada Selasa melaporkan bahawa di Kuala Selangor terdapat enam pusat urut beroperasi dalam satu kawasanperdagangan yang baru dibuka manakala pusat urut juga dibuka di kawasan luar bandar iaitu tiga di Sekinchan, Sungai Besar (dua) dan masing-masing satu di Sabak Bernam dan Tanjong Karang.
========================================================================
SHAH ALAM: Kerajaan Selangor akan membuat ketetapan mengenai kegiatan rumah urut yang semakin berleluasa di negeri ini pada mesyuarat mingguan EXCO negeri esok.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata kerajaan negeri memandang serius isu itu dan akan mencari jalan terbaik bagi menanganinya termasuk kemungkinan mengadakan rancangan penempatan semula.
"Saya akan umumkan esok dan akan ada satu keputusan untuk mengatasi masalah ini," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Hari Muzium Antarabangsa Peringkat Negeri Selangor 2012 di Muzium Sultan Alam Shah di sini hari ini.
Jumlah rumah urut yang semakin bertambah di Selangor membimbangkan banyak pihak terutama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mendakwa pusat urut tumbuh bagai cendawan sehingga merebak ke kawasan penempatan setinggan sejak kebelakangan ini.

Menurut mereka di kawasan Pandan Indah sahaja, terdapat lebih 80 pusat urut dan lebih 200 pusat urut beroperasi di Klang selain berpuluh-puluh lagi di Kuchai Lama, Damansara dan Ampang Jaya.

Sebuah akhbar berbahasa Melayu semalam melaporkan bahawa di Kuala Selangor terdapat enam pusat urut beroperasi dalam satu kawasan perdagangan yang baru dibuka manakala pusat urut juga dibuka di kawasan luar bandar iaitu tiga di Sekinchan, Sungai Besar (dua) dan masing-masing satu di Sabak Bernam dan Tanjong Karang.

Abdul Khalid, bagaimanapun, enggan mengulas gesaan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar, baru-baru ini supaya menteri besar itu menyerahkan portfolio agama Islam yang dipegangnya kepada pemimpin PAS kerana kegagalan mengawal pertambahan rumah urut di Selangor. - Mstar (http://mynewshub.my/2012/05/23/rampas-premis-rumah-urut-haram-mb-selangor/)

Rumah urut: Kerajaan Selangor buat keputusan esok
(http://www.bharian.com.my/articles/Rumahurut_KerajaanSelangorbuatkeputusanesok/Article/)

Rampas Premis Rumah Urut Haram – MB Selangor (http://mynewshub.my/2012/05/23/rampas-premis-rumah-urut-haram-mb-selangor/)

Sumber di petik dan di cedok dari sini 


VIDEO BONUS UNTUK ANDA MENGENAI SERVIS PAR-EXCELLENCE RUMAH URUT DI SELANGOR !

JOM KE SINI RAMAI-RAMAI ADA KEJUTAN !K-POK NIK .. BERSAMA PAKATAN MENUJU KE NERAKA JAHANAM,


Sejak penubuhannya PAS terlalu ralit dengan pelbagai janji-janji untuk menyaingi UMNO. Tapi tiada satu pun janji mereka tertunai. DAP pula terlalu asik mahukan negara ini di tadbir oleh kaum Cina yang mendokong cita-cita dan aspirasi berlawanan dengan MCA. PKR pula terlalu ghairah mahu menghapuskan UMNO kerana terlalu geram dan berdendam dengan kepimpinan UMNO yang telah menolak Anwar Ibrahim di atas sebab musabab kegilaan Anwar Ibrahim kepada amalan kaum Nabi Luth a.s. Begitulah serba sedikit gambaran budaya K-POK NIK yang di junjung tinggi oleh Pakatan melebihi Al Qur'an dan hadis baginda Rasulullah s.a.w.

PAS yang pada mulanya mahukan Hudud dan Negara Islam tertegak akhirnya dimaudu'kan oleh DAP melalui Anwar Ibrahim. Aibnya mereka bukan kepalang. Setelah memerintah Kelantan selama hampir 22 tahun sejak rampasan kuasa di jalanan pada 1978 (Anwar Ibrahim turut terlibat sama) barulah Pok Nik hendak buat lebuhraya ke syurga. Selama ini Pok Nik tak terfikir nak buat sebab Pok Nik fikir cukuplah dengan mengundi PAS sahaja mampu menjamin pengundi ke sorga. 

Selepas insiden anaknya dan gerombolan PAS melanggar undang-undang kerajaan Arab Saudi dengan berdemonstrasi BUSUK 3.0, Pok Nik menerima tempeleng melalui fatwa para ulama Arab Saudi yang mengatakan adalah salah bagi mana-mana parti politik menjanjikan sorga kepada pengundi. Akbatnya, Hj Hadi pada masa Himpunan Rimba Hijau di stadium Alor Star yang cuma dihadiri oleh kanak-kanak PASTI dan veteran PAS serta kerusi stadium yang sengaja diwarnakan hijau di mana gambar-gambar disuperimposedkan bagi nampak ramai mengatakan di hadapan Pok Nik:-
Pas memang tak boleh janji syurga, yang berhak jamin syurga hanya Allah. Nabi pun tak berhak janji orang masuk syurga, cuma Tuhan bagi tahu Nabi, jadi kita boleh tahu siapa yang beriman dan beramal soleh dan ikut Islam maka akan masuk syurga, itu saja. Kita tak boleh senarai, itu bukan hak kita," 
Kita berasaskan kepada resolusi pakatan pembangkang, mengikut Perlembagaan, Islam sebagai agama Persekutuan, hak bumiputera, bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi dan raja berperlembagaan.
"Ini yang kita dahulukan, kita tak mahu lebih daripada itu. Kita bergerak atas tapak itu, tak mahu gopoh," katanya.
Kenyataan Hj hadi amat bertentangan dengan resolusi Pakatan terutama Karpal Singh dan Lim Kit Siang. Malah berlawanan arus dengan Pok Nik. Disebabkan itulah Nizar Sosialis berkata, 'Himpunan pada hari itu adalah petanda kejatuhan PAS di semua peringkat!" ~~~ Amiiiiiin !!!!

KHALID G LETAK JAWATAN SEBAGAI MENTERI BESAR, AZMIN ESKREM KETAWA RIANG.

Kalau Letak Jawatan Kat Mana Nak Cekau Duit Bayar Hutang BIMB ????????

Khalid G nak letak jawatan Menteri Besar? Ha.. ha ...ha ... ha .... kamon lah mana ada mana-mana pemimpin Pakatan yang berani bertanggunjawab dan bertindak sebagai lelaki berhemah pun. Chua Soi Lek sanggup meletak jawatan apabila video aksi pornonya tersebar luas. Pemimpin MCA sanggup hadapi pertuduhan kes rasuah dalam skandal PKFZ. Kak Ijat pun meletak jawatan. Malah suami Kak Ijat rela dihadapkan ke mahkamah. Anwar Ibrahim enggan melepaskan jawatannya dan bersumpah muhabalah bila video aksi lucahnya tersebar. Sebaliknya menyalahkan UMNO plak. Begitu juga dengan ADUN Selinsing. Sehinggakan ADUN Selinsing menyumpah seranah NADI RAKYAT yang membongkarkan semula skandal seksnya dengan isteri orang. Badrul Amin pun enggan melepaskan sebarang jawatan walaupun di tangkap berkhalwat dengan isteri orang.Azmin eskrem lagi besh. Terus terkujat dan memarahi pecacai upahan sebagai buta dan tuli. Apabila suatu kejahatan pemimpin Pakatan didedahkan pemimpin Pakatan tak berani hendak memikul tanggungjawab. Sebaliknya mereka akan terus meroyan dan meroyan mengemis simpati dan belas kasihan orangramai agar memaafkan kejahatan mereka supaya mereka boleh melakukan kejahatan yang lebih besar daripada itu.

Ya tuan-tuan dan puan-puan, pemimpin Pakatan telah melakukan pelbagai kejahatan yang besar-besar di atas nama RAKYAT ! Contohnya ... Jambatan Rakyat ke sorga di Kelantan. Penstrukturan konsesi air Rakyat di Selangor. Merakyatkan ekonomi Selangor. Geran Selangorku. Koleksi Sampah Sarap pun di atas nama RAKYAT. Tapi berapa senkah anda dapat selain subsidi RM11.47 sen setiap bulan (kecuali penghuni rumah pangsa rakyat miskin bandar)? Pemimpin Pakatan merompak, melacur dan menjual nama RAKYAT pada setiap saat, minit dan jam selama empat tahun. 

Pemimpin Pakatan juga turut membelasah polis di atas nama RAKYAT. Memberontak di jalanan di atas nama RAKYAT. Menipu dan berdusta mengenai skandal Scorpene di atas nama RAKYAT. Makan hasil kahzanah negeri di atas nama RAKYAT. Menghalau penduduk kampung di atas nama RAKYAT. Membebaskan seorang peliwat di atas nama RAKYAT. Memburukkan nama negara di atas nama RAKYAT. Menghina para Sultan di atas nama RAKYAT. memurtadkan umat Islam di atas nama RAKYAT. Menjual Sorga dan neraka di atas nama RAKYAT. Hai.... berapa lama anda semua sanggup bersabar dengan kejahatan pemimpin Pakatan yang dilakukan di atas nama RAKYAT? Andakah TUAN kepada mereka atau mereka yang menjadi TUAN memperhambakan anda semua di atas nama RAKYAT?.

JAM 9.00 PAGI INI, PENDUDUK SS 7 AKAN MELAKUKAN BANTAHAN TERHADAP KEZALIMAN REJAM PAKATAN KERANA MERAMPAS HAK AWAM MENGGUNAKAN KOMPLEKS SUKAN KELANAJAYA. AYOH .... BERSAMA RAKYAT DI ATAS NAMA MEREKA SENDIRI DAN BUKAN DI ATAS KEPALSUAN SLOGAN KETUANAN RAKYAT DI MANA RAKYAT DIPERBODOHKAN OLEH TUAN-TUAN DALAM PAKATAN RAKYAT!

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU!
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...