Sabtu, 1 Februari 2014

ANWAR IBRAHIM BERHAK MENJADI MB SELANGOR!

Setelah pr berjaya berkuasa dua penggal di Selangor dan Pulau pinang; itu membuktikan rakyat di kedua buah negeri sudah menerima baik pr. Mereka percaya dan yakin PR lebih baik daripada BN. Dan konsep perkongsian kuasa dalam PR bukan mimpi atau khayalan. Tak kira cina ke Melayu ke India ke Orang Asli ke ..kesemuanya akui bahawa konsep PR lebih mantap..lebih realis ..lebih praktikal mencapai keadilan perkongsian kuasa. Tiada hegemoni sepihak.. tiada kepuraan di semua pihak dan tiada Bik bradah pembuli.

Maka sudah tiba masanya pula PR perlukan seorang MB baru. Dan calon yang paling sesuai ialah Anwar Ibrahim. Legasi DSAI begitu legend. Beliau mampu bangkit setelah dihumban ke dalam tong najis IWK. Ofkors setiap pembaharuan / reformasi pasti ada tentangan daripada puak jumud dan sempit fikiran pengamal rasisma.

DSAI mempunya banyak kelebihan pengalaman dan banyak merit berbanding TS Khalid Ibrahim. Selangor memerlukan individu berkaliber dan matang seperti DSAI untuk menerajui PR merempuh badai sehingga PRU14. Bayangkan, DSAI selaku MB sudah tentu BN takkan mampu melancarkan serangan ofensif dan tentangan efektif. BN akan terus di landa kemelut sindrom lemah semangat. Sedangkan dengan TS Khalid Ibrahim pun, BN tak mampu nak atasi waima dengan rempuhan dibawah DS Najib; inikan pula kalau Selangor dibawah anugerah Tuhan dan Pemimpin dunia seperti DSAI.

Pengundi Kajang dan rakyat Selangor harus faham percaturan sebijak ini. Karisma DSAI mampu membunuh semua sisa baki semangat juang BN. Dengan otak penipo nombor wahidnya; UMNO Selangor akan tinggal kenangan manis sahaja.

Melayu Selangor pun sudah tak memerlukan lagi UMNO BN. Mereka sudah menerima idea idea revolusioner dan reformasi sifar anti Cina dan anti India. Selama ini bakat DSAI dipersiakan sebagai Ketua Pembangkang. Bila DSAI menjadi MB, bayangkan berapa banyak pelabur asing bakal dibawa masuk. Berapa banyak dana-dana asing akan mengalir ke Selangor dan sekaligus menjadikan Selangor kembali berdaya saing.

Rakyat Selangor akan menerima durian runtuh yang tak terduga. Pembangunan memerlukan pengorbanan. Dan rakyat Selangor takkan kisah mengorbankan semua nilai murni cara hidup dan bersosial mengikut landas agama. Kebebasan akan menjadi mutlak. Tiada lagi halangan dan kekangan budaya lapok, tradisi kuno dan kepatuhan kepada larangan agama. Hak asasi setiap grup akan terjamin dan selamat.

Bukanlah itu yang diinginkan oleh rakyat Selangor selama dua penggal ne? Sebuah negeri Utopia Kemewahan dengan kebebasan mutlak?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...